Spring naar bijdragen

Draghkar

Leden
 • Aantal bijdragen

  203
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Draghkar geplaatst

 1. Draghkar

  Aluminium Plaatjes

  ik ga eens kijken of ze dat bij ons ook hebben.. goed idee.. dank je
 2. Draghkar

  Aluminium Plaatjes

  Voor een multicache ben ik op zoek naar die leuke aluminium plaatjes waar ik letters en getallen in kan stansen.. ik heb al slagletters, alleen weet ik niet waar ik die plaatjes kan verkrijgen. Kan iemand mij hierbij helpen?
 3. Draghkar

  Magneet

  een schokbreker onder in de buis installeren. kan men de box gewoon laten vallen..
 4. Draghkar

  Vakantietips?

  Probeer het anders een in Zuid Limburg.. niet zo zeer in de zuidelijke toeristengebieden, maar bijvoorbeeld ten oosten van sittard, en in die hoek..
 5. bij mij werkt het gewoon, al dan niet wat traag om de cache zelf op te vragen..
 6. Geen vraag, gewoon verbazing denk ik. Even (glim)lachen of de wenkbrouwen optrekken. Precies! Grappig als serieuze bordjes voor dergelijke zaken gebruikt worden. Waarschijnlijk was het budget voor bordjes nog niet op. Vraag die gesteld zou kunnen worden...houden geocachers zich hieraan als het WP voorbij het bordje zou liggen Hangt er natuurlijk vanaf hoe nauwkeurig dit waypoint ingemeten is...
 7. Zie het voor je: Mevrouw Koet begint te broeden en aan't eind heeft ze 3 kuikens uit 3 eieren en 6 cryo-tubes en 1 fotokokertje. Sorry. :-) Vegeet niet de travelbug die erbij zit..
 8. Zelf ook een keer een trail gedaan.. De rur rallye van MR Cache.. Heb er zon 50 gevonden, op een afstand van zon 25 km, waarbij de totale trail zon 100 caches kent.. dus de helft klaar ;-) Maar ja, de containers waren aan het begin van de trail nog wel een petling, bakje of fototube, maar naarmate de trail vorderde, werd de kwaliteit minder.. ik heb zelfs lege kleenex zakjes gevonden met een stukje papier erin, en twee keer zelfs een los papiertje onder een steen.. De wandeling zelf was wel erg leuk, zo langs de rur, dat maakt een hoop goed.. zeker als je weer langs een stroomversnelling of watervalletje loopt
 9. Ja kan natuurlijk ook het vogelhuisje in de caching kleuren schilderen..
 10. is dit stukje software nog steeds in omloop? het lijkt me wel mooi om te hebben.. groet draghkar
 11. Draghkar

  Waarom Ook Tijd Loggen?

  Zelf schrijf ik ook altijd de tijd bij mn log, ik vind het nl een leuke wetenswaardigheid voor de cachelegger.. kan deze als hij/zij wilt wat statistiekjes maken over wanneer de piektijden zijn van de vondst of de cache.. er zullen ongetwijveld mensen zijn die dat doen.
 12. @yurrie-currie als je eens wist hoeveel mail je krijgt met 5 earthcaches... Maar als de antwoorden goed zijn, en de cache is nog niet gelogd, dan komt er altijd een antwoord, maar met de juiste antwoorden en de cache reeds gelogd met de juiste foto's dan komt het wel eens voor dat er geen antwoord komt. maar dat is een discussie welke al eens eerder gevoerd is. (als mijn geheugen met niet in de steek laat) Maar.. als je een keertje zuidwaards gaat en de earthcache "The river geul and its divers life doet zal ik er voor zorgen dat er een heel speciaal antwoord komt..
 13. Er zijn gevallen bij waar dezelfde foto meerdere keren voorkomt.. zeker omdat ik dan ook nog specifiek gevraagd om de foto te plaatsen.. Maar ook als je met een groep logt, dan hoor je te cachen alsof je individueel cached met betrekking to earthcaches naar mijn bescheiden mening. Dus als er gevraagd wordt om een foto met jou en de gps, dan is dat niet een groep met de gps.. Misschien moet ik dat maar eens in de beschrijving van de cache neerzetten. iets in de trant van "cachen in een groep? LEUK! maar wel even individueel loggen" Ik wacht meestal 3 maanden met het verwijderen, en ja het kan voorkomen dat iemand naar een groepsfoto verwijst van een andere logger.. maar hoe weet ik in die groepsfoto wie nu wie is? zeker als er ook geen antwoorden van de logger zijn gekomen.. deze fotoloze logs worden dan na controle antwoorden/foto verwijderd. Zo kreeg ik laatst van iemand een log die volgens zijn zeggen in april een earthcache gedaan zou hebben met een ander team, maar geen foto kon plaatsen. Deze log heb ik verwijderd omdat ik dus niet kon bepalen of deze persoon uberhaupt aanwezig geweest is. Ik wil het hier dan nog niet eens over het feit dat bij de earthcaches waar we 2 foto's vragen maar 1 foto bij staat. deze laat ik nog ongemoeid... Over het terugplaatsen.. dat is ongeveer 50/50.. en dan wel met de juiste antwoorden en foto(s) Ik krijg wel af en toe verbolgen mailtjes waarom de logs verwijderd zijn.. maar deze worden dan keurig netjes beantwoord en soms zie ik de logger dan keurig netjes met de juiste foto loggen..
 14. We hebben ondertussen 5 earthcaches liggen.. En bij de laatste welke we gemaakt hebben, staat inderdaad de log restrictie van eerst antwoorden, dan pas loggen.. Waarom? verschillende redenen. De eerste reden is dat veel mensen denken dat de antwoorden goed zijn, omdat ze het eerste antwoord op het bord vinden en denken dat dat dan ook gevraagd is. Als ze iets verder kijken dan zullen ze het juiste antwoord vinden. Het gaat hier om een stel afstanden waarvan onder op het bord de afstanden in meter staan (zoals ook gevraagd). De tweede reden is dat de ervaring van de andere 4 earhcaches leert dat er teams zijn die met z'n 4-en of 5-en gaan cachen (niks mis mee hoor ) en dat dan 1 team de antwoorden stuurt (Vaak zonder te melden dat de andere teams ook mee zijn gaan cachen.) Dan krijgen we plotseling 4 of 5 founds van de andere teams, zonder dat deze de antwoorden gestuurd hebben. En daarbovenop zijn er ook nog deze welke geen foto erbij plaatsen, omdat de eerste al een soort van groepsfoto geplaatst zou hebben. Persoonlijk vinden we 1 set van antwoorden en gevraagde foto(s) per team. en ja, de logs zonder foto worden eens in de zoveel tijd verwijderd. Omdat we vinden dat dat het minste bewijs is dat iemand er geweest is. Ook vinden we het leuk om te zien hoe een locatie veranderd in de loop van de seizoenen.
 15. Voor je het weet maakt iemand er een banner voor ;-)
 16. Draghkar

  FC coins zoeken caches

  Je kan er altijd in de vlucht van de bokkerijder wat kwijt... hebben ze meteen een nachtcache overleeft.. :-)
 17. Dit is inderdaad heel jammer, ook wij hebben maar een paar van tuitje gedaan, en altijd veel plezier aan beleefd.. Worden deze nog ter adoptie aangeboden?
 18. Vraag blijft wel, hoe ga je 'm tracken ????
 19. Draghkar

  Kerst surprise event

  Ook wij hebben ons documentje goed ontvangen :-) Nu eens goed nadenken waar we iets gaan neerlegen
 20. Draghkar

  Kerst surprise event

  dat is toch alleen maar leuk!!!!! En voor de puntjes jagers is het weer een leuke gelegenheid om extra puntjes te scoren..
 21. Draghkar

  Kerst surprise event

  Maar je geen zorgen joh.. Ik had het meer over de kado's en zo wat ze willen hebben... Ben nl heel erg benieuwd of deze in de gemaakte box gaan passen... Ga vooral verder met de multi.. is alleen maar leuk
 22. Draghkar

  Kerst surprise event

  het wordt spannend... Ben benieuwd wat de wensen van het team zijn dat wij toegewezen krijgen..
 23. Draghkar

  Earth Cache

  Ik moet zeggen dat ik de review van een earthcache niet veel strenger vindt dan de review van een gewone cache.. Het grote nadeel van de earthcache reviewer is dat hij nederland totaal niet kent, en daardoor wat meer vragen stelt.. trouwens, dingen die door de mens zijn aangelegd mogen wel.. Wij hebben zelf een earthcache Waterbuffers rode beek welke geheel door de mens is aangelegd. Echter omdat er hier sprake is van een hydrologisch fenomeen (watererosie) mag dit weer wel... Zolang als je kan verklaren dat er iets geologisch gebeurd daar is het goed.
 24. Ik gebruik de laatste tijd gewoon google earth en de kml welke groundspeak levert. Deze geeft totaal geen problemen.. :-)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...