Spring naar bijdragen

De Armadillo's

Leden
  • Aantal bijdragen

    208
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door De Armadillo's geplaatst

  1. De Armadillo's

    Brandnetel Cachen

    Inderdaad een bekend gegeven wat steeds meer lijkt voor te komen, maar de verhouding tussen goede en slechte caches vinden we nog steeds goed genoeg om deze hobby voort te zetten. Probeer in ieder geval in je log zo duidelijk en zo eerlijk mogelijk te zijn. Als je het een slechte cache vindt, vermeld dit dan gewoon. Wel duidelijk met inclusief je redenen en argumenten uiteraard. Dit is denk ik de beste boodschap aan de cache legger. Aan de hand van de informatie kan hij dan eventueel de cachelocatie en/of cachebeschrijving aanpassen.
  2. Je hoeft ze niet te gaan doen, niemand die het je verplicht Maar waarom al gelijk zo negatief, ze worden door verschillende mensen neergelegd die de omgeving daar kennen en het worden geen traditionals, maar multi's, met de bedoeling om de camperaar die de camperplaats bezoekt meer van de omgeving te laten zien, dat kan zijn natuur, maar ook een dorp of een stad. Klinkt goed!
  3. Wat overigens een geweldige serie is (meest traditionals) die je bijna alleen op de fiets kunt doen en langs prachtige plekjes gaat. En daar doen we het voor . Ik wil maar zeggen dat ik hoop dat de genoemde campercaches op plekken gelegd worden die de moeite waard zijn. Dus niet op carpoolplaatsen, bij electriciteitshuisjes, etc.
  4. Heb al een aantal jaren een 60CSX waarvan ik de firmware al een aantal malen heb geugrade zonder problemen. In het algemeen blijft het opnieuw "flashen" van firmware een beetje tricky, alhoewel het bij steeds meer apparaten voorkomt. Als tijdens het flashen bijv. kortstondig de voedingspanning en/of verbinding wegvalt kun je blijven zitten met een niet werkend apparaat. Soms werkt opnieuw flashen, maar vaak ook niet. Kortom: Zorg in het geval van het upgraden van de 60CSX software dat je USB verbinding goed is, en ga tijdens het flashen ook niet zitten pielen met de knopjes .
  5. Er is een duidelijk verschil tussen gps'en voor autonavigatie en voor outdoor gebruik. Even zo wat dingen op een rijtje: Autonavigatie GPS: 1) Schermgrootte aangepast voor autogebruik. 2) Stemfunctie. Outdoor GPS: 1) Is erg robuust uitgevoerd. Kan dus tegen een stootje, tegen modder en tegen regen. Sommige typen blijven zelfs drijven. 2) Gaan erg lang mee op batterijen. Met mijn 60CSX kan ik dagenlang cachen met een setje 2700 mAH oplaadbare AA batterijen. Bovendien heb ik altijd een extra setje mee. De vaste accu voor een auto GPS gaat hoogstens enkele uren mee. 3) Sommige typen hebben een statisch kompas. Dit is soms erg handig. Hopelijk heb je hier wat aan!
  6. Behalve met een poi file kun je het ook met een gpx file doen. Het voordeel van gebruik van een gpx file is dat je de afzonderlijke punten na installatie op je nuvi kunt bewerken. Het handigst vind ik de mogelijkheid om na het vinden van een cache deze op de nuvi te verwijderen. Als de caches in een poi file zitten dan kan dit niet. De export doe ik via GSAK, via Export -> GPX/LOC File ... Daarna de file inlezen in MapSource (als je dit goed hebt ingesteld: slechts de gegenereerde gpx file dubbelklikken) en verzenden naar je nuvi. Voordeel hiervan is dat je snel kunt zien of je wel een goede gpx file hebt. De settings die ik hiervoor gebruik in GSAK heb ik hier niet bij de hand, maar ik gebruik o.a. het schatkistje als standaard symbool en ook neem ik de child waypoints niet mee. Ook heb ik het format van de tekst al wat aangepast, zodat op het scherm al zichtbaar is wat het type cache is, de cachebehuizing en beide moeilijkheidsgraden. Geweldig dat GSAK .
  7. Ja, doen! Zorg wel dat het een filmkokertje is onder een steen naast de kabouter. Ook even voor zorgen dat je eenzelfde kabouter koopt als je buurman .
  8. In het gedeelte voor de komma kan ik me in vinden; geldt voor zo'n 50% van de caches tegenwoordig. Ik ga mijn eigen caches in 2010 ook eens opschonen. Volgens mijn mening sla je hier exact de spijker op zijn kop . Caches zouden een toegevoegde waarde moeten hebben, met andere woorden: ze zouden je moeten leiden (evt. via een mooie wandeling) naar een bijzondere locatie. Het merendeel van de voortuincaches, carpoolcaches, etc. valt daar echt niet onder !!! En als je nou een heel mooi huis hebt? (Of tenminste, zelf vindt dat je een mooi huis hebt) Dan is het toch voor de legger een toegevoegde waarde? Het gaat erom dat het voor de vinder een bijzondere locatie moet zijn, niet voor de legger. Daar zou misschien vantevoren wat beter over nagedacht moeten worden!
  9. In het gedeelte voor de komma kan ik me in vinden; geldt voor zo'n 50% van de caches tegenwoordig. Ik ga mijn eigen caches in 2010 ook eens opschonen. Volgens mijn mening sla je hier exact de spijker op zijn kop . Caches zouden een toegevoegde waarde moeten hebben, met andere woorden: ze zouden je moeten leiden (evt. via een mooie wandeling) naar een bijzondere locatie. Het merendeel van de voortuincaches, carpoolcaches, etc. valt daar echt niet onder !!!
  10. Volgens de FAQ op gcvote.com wel ja. Maar probeer gerust FireFox eens, het is een hele prettige browser! Hans Aangezien IE nog steeds de browser is die verreweg het meest gebruikt wordt (probeer versie 8 eens!) ben ik bang dat GCVote pas populair wordt als hij onder IE draait .
  11. Precies MR Attari, dat GCVote bedoelde ik nou! Wel weer vervelend dat dit alleen met FireFox werkt en blijkbaar niet met Internet Explorer. Zo wordt het natuurlijk nooit wat.
  12. Lijkt me geen goed idee om op deze manier een gevoel te krijgen over de kwaliteit van een cache. Ik zou het zelf namelijk gaan gebruiken om bijv. Wherigo's uit te filteren. Daarin ben ik niet geinteresseerd omdat ik die niet kan doen met mijn 60csx. Anderen zijn misschien niet geinteresseerd caches die langer zijn dan xx kilometer, of in mysteries. Wel ben ik voorstander voor een methode om je waardering voor een cache te kunnen geven, om op die manier de kwaliteit van een cache te kunnen helpen bepalen. Volgens mij maken ze in Duitsland veel gebruik van een dergelijke waardering, maar ik kan het zo even niet weervinden. Geo d'Ors zijn leuk en geven een indicatie, maar zijn niet precies genoeg.
  13. Welke van de 4 gaat er bij jou uit? Zodra de logjes negatief worden, dan zal ik dat direct doen!
  14. Ben het volledig met je eens dat archiven van een cache niet alleen achter de computer kan gebeuren. De echte geocacher is ook natuurliefhebber (zou je denken ...) en dan laat je geen plastic troep, of wat dan ook, rondslingeren. Een openbaar bookmark als schandpaal is daarom, maar wel na herhaald aandringen bij de cache eigenaar, dan ook niet eens zo'n slecht idee. Wel stoor ik me aan het feit dat Nederland helemaal volgeplemd lijkt te worden met caches van sterk wisselende kwaliteit. Ook dat zou je als een vorm van milieuvervuiling kunnen zien. Misschien moet een ieder zijn eigen gelegde caches eens serieus bekijken en besluiten welke caches de moeite nog steeds waard zijn en welke niet.
  15. Via www.geocachingadmin.com kun je o.a. ook een trefwoord intypen, bijv. een naam van een stad. Grotere kans dat er een cache is met de naam van die stad erin.
  16. En met GeoCachingAdmin.com erbij, ben je helemaal klaar! Update: Link aangepast!
  17. Heb ik inderdaad gedaan, maar helaas van hun (TeamPadje) ook geen reply .
  18. Wie kent nyntje? Onze TB Smile is sinds 1 juni in het bezit van dit team. We willen onze TB weer graag op pad hebben en daarom heb ik al divernse keren contact met hun opgenomen. Hierop wordt jammer genoeg niet gereageerd.
  19. Wie kent RJ&fam? Ik ben op zoek naar onze TB oh deer! Deze is door een door ons bekend geocache team op 22 juni uit de cache GCQKN5 Tonderzwam gehaald en op 27 juni in de cache GC156BV Ode aan H.A. van den Eijnde geplaatst. Ze hebben deze echter pas recentelijk kunnen loggen. Ik heb alle zes cachers aangeschreven die tussen 27 juni en 28 oktober de cache Ode aan H.A. van den Eijnde gevonden hebben. De cache eigenaar heeft op 28 oktober zelfs zijn cache gechecked om te kijken of de TB er in zat of niet. Niet dus. Van al deze cachers heb ik een reply gehad dat ze de TB niet hadden gezien of meegenomen, behalve van RJ&fam. Het vreemde is dat ze nog wel aktief bezig zijn, maar ze reageren niet op mijn herhaalde PB's. Hoe dit verder op te lossen? Eigenlijk is het te gek om los te lopen dat ik hier zo'n moeite voor doe maar er zit een leuke dingetje van onze dochter aan en die wil ze graag terug .
  20. Niks mis mee lijkt me. Coins behoren te reizen en horen niet onnodig lang in een cache te liggen. De reden is misschien minder fraai, maar dat hoort de cache-eigenaar zelf te bepalen. Als jij vindt dat hij veilig ligt, dan is dat zo. Punt.
  21. Sorry - welke bedoel je precies? Heb je een link? Als je naar je "account" pagina gaat op .com waar ook je laatste logjes staan zie je rechts een icoontje staan (Map It). En vanaf geocaching.nl kan het via Mijn Cache Pagina. Wat je bijv. kunt doen is: 1) Ga naar Search Options 2) Klik op Filter Out Finds 3) Klik op Map It (rechts boven) Map It verschijnt op veel meer pagina's. Als premium member kun je hier zonder beperkingen gebruik van maken.
  22. Als premium member kun je ook de volledige MAP IT google maps functionaliteit gebruiken (in Mijn Cache Pagina). Deze is altijd up-to-date en je bent dan niet meer afhankelijk van de kaart op de nl site.
  23. Ik weet zeker dat deze vraag al eens eerder gesteld is, maar ik kan het antwoord niet vinden. Het gaat om het volgende: Het rechtstreeks downloaden van in MapSource geselecteerde kaartsets van de PC naar de GPS is een tijdrovende bezigheid. Een snellere manier was om het de memory kaart (een micro SD kaart bij mijn 60CSx) uit de GPS te halen en daarop rechtstreeks de kaarten te zetten. Waar kan ik de link vinden hoe dit precies moet en welk programma ik daarvoor nodig heb? Zijn er misschien beperkingen m.b.t. licenties (bijv. alleen downloaden via USB kabel geoorloofd)?
  24. Ik weet niet hoe goed je engels is maar het staat beschreven op: http://www.geocaching.com/my/userroutes.aspx Erg handige optie trouwens. Werkt perfect .
×
×
  • Nieuwe aanmaken...