Spring naar bijdragen

Knight of Ni

Leden
 • Aantal bijdragen

  187
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  7

Alles door Knight of Ni geplaatst

 1. Wat zou voor jezelf dan wel meerwaarde om te lezen? Dat zal misschien al een goede indicatie geven wat je wel zou kunnen schrijven, daarnaast moet disrespect van anderen geen reden zijn om hetzelfde gedrag maar te kopiëren. Ik log ook gewoon thuis achter de computer en soms duurt het loggen bij mij langer dan het zoeken naar een cache. Onderweg schrijf ik soms een paar steekwoorden op papier op, zodat ik weet wat er bij welke cache gebeurde want zelfs bij een trail is elke cache toch weer een andere. Daarnaast log ik met het volgende in mijn achterhoofd: Ik log voor mijzelf: Mijn logjes vormen een soort dagboek, dus ik beschrijf waar ik heen gegaan ben, waarom ik voor die locatie heb, of er persoonlijke omstandigheden meespelen. Maar ook weersomstandigheden, toevallige ontmoetingen. Ik log voor de CO: Ligt de cache er nog goed bij? Kloppen de opdrachten nog? Was alles duidelijk? Kloppen de attributen? Wat zou ik zelf anders gedaan hebben? Ik log voor volgende bezoekers: Wat vond ik van de cache? Was hij makkelijk of moeilijk te vinden? Liep ik ergens vast? Ik log voor vrienden: Omdat mijn logs verhalend zijn, zijn er vrienden die het leuk vinden om te lezen waar ik geweest ben en wat ik beleefd heb. Vaak voorzien van de nodige dosis zelfspot, dat ik met mijn korte broek in de brandnetels sta of dat ik voor de zoveelste keer uit ben gegeleden omdat het dijkje net iets te glad was. Ik log voor mijn administratie: Yes een smiley... niet meer om te zien welke caches
 2. Een TB drop je niet vanaf de pagina van de TB, maar op de pagina van de cache waarin je hem wilt droppen. Meestal zou je dit doen in je "Found it"-log, maar dat is natuurlijk raar om bij je eigen cache te doen. Als je een "Write Nore" of misschien zelfs een "Owner Maintenance"-log op je eigen cache plaatst, kan je onderaan de TB aanklikken, die je in de cache achter wilt laten.
 3. Je wilt een groep kinderen kennis laten maken met geocachen? In wat voor verband is dat? Klinkt een beetje of het in school- of verenigsverband is of een kinderfeestje. In dat geval, bedenk wel wat de impact kan zijn als je op zoek gaat naar een bestaande cache. Natuurlijk wil je niet op zoek naar de pleurkoker achter een boom, maar een echte schat. Vervolgens hebben de kinderen een groot geheim, ze weten waar in hun omgeving een echte schat ligt, denk niet dat iedere CO daarop zit te wachten. In zo'n geval zou ik toch echt willen adviseren om zelf een cache te leggen, die je na afloop of weghaalt of zelf ter review aanbiedt.
 4. Hoe zie het zelf voor je en voor wie wil je het doen? Om te beginnen denk ik niet dat alle 20 bruiloftsgasten de kunde, mogelijkheden en interesse hebben om een geocache te plaatsen. Naast de eergenoemde obstakels zoals de minimale afstand van 160 m, zit je ook nog eens met een stukje toestemming. Op het moment dat de je een cache echt online publiceert is hij voor iedereen toegankelijk en er zijn een hoop fanatiekelingen die meteen op pad gaan om nieuwe caches als eerste te vinden, dus als ze al online staan op het moment dat de plechtigheid plaats vindt, kan een ieder ze vinden en eruit halen wat je er in gestopt hebt. Bovendien is het paartje wel in de gelegenheid om meteen te gaan cachen, hebben ze niet een huwelijksreis gepland? Bovendien gaan deze caches meerwaarde geven voor iemand die het bruidspaar niet kent? De gedachte achter deze caches is natuurlijk een cadeau te vormen, niet om de mooiste plekjes van de omgeving te laten zien. Tot zover mijn bedenkingen, want ik denk dat als je het doet er wel heel veel mogelijk is. Natuurlijk je kan een cache maken die je aan het bruidspaar cadeau doet, misschien met meerdere waypoints (al lijkt mij persoonlijk 20 misschien een beetje veel). Als je het "echt" wil laten voelen kan je zelfs op gc.com een cache-pagina maken en die uitprinten en aan het bruidspaar geven. Als je hem niet ter review aanbied heb je niet het risico dat anderen hem al vinden, voor dat het bruidspaar zelf op pad gaat en dus kan je er ook echt iets van waarde in verstoppen. (Zelf heb ik dit ooit gedaan met een cache die ik zelfs bij het echtpaar in de voortuin begraven had). Heeft het bruidspaar hem gevonden, dan kan je hem zelfs ter review aanbieden, dan kan hij daarna door iedere andere geocacher gevonden worden.
 5. Ik dacht dat geocaching de laatste jaren alleen maar negatief in het nieuws komt als er weer ergens een politiemacht een EOD eskader op de been getrommeld is, omdat er een verdacht pakketje ligt? Positieve belangstelling was toch in de tijd dat geocaching iets nieuws was? De beste reclame is toch altijd gewoon mond tot mond reclame, hoewel het dan toch lijkt op een geheim genootschap, weet je wel dat mensen die je wilt introduceren echt geïnteresseerd zullen zijn. Ik ben het wel met Team Tammo eens, dat media geocaching wel eens gebruikt als een soort "freak show", welke zichzelf respecterende volwassene gaat nu in zijn vrije tijd op zoek naar fotokokertjes of naar een tupperware bak vol McDonald's afval? Dan maar het romantische beeld van een hi-tech speurtocht door de mooiste plekjes van het land met natuurliefhebbers, om vervolgens geïnteresserden tegen het hoofd te stoten, dat het gros van de geplaatste geocaches toch echt niet aan dat romantische beeld zullen voldoen en weten dat je de media aan het voorliegen bent? Wat is het je waard om gebruikt te worden voor 5 minuten zendtijd vulling of voor een artikeltje op pagina 15 van de lokale krant, want daar hadden ze toevallig net geen adverteerders voor. Hoe kijk je zelf tegenover fanatiekelingen die hun hobby's uitleggen in de media? Strevers, rare vogels, fanatiekelingen? Bedenk dat voor je maar al te fanatiek met een journalist op pad gaat.
 6. Dat is veel gemaakte misinterpretatie van het begrip multi cache. Vandaar ook mijn opmerking dat je cache waarschijnlijk een heel stuk minder gevonden zal gaan worden. Een multi cache hoeft niet het typische rondje door het bos te zijn, waar je na een X aantal WP's de cache vind, om vervolgens nog een klein stukje door hoeft te lopen naar de auto. Elke cache met één of meerdere tussenpunten is in principe een multi cache. Het geeft je de mogelijkheid om de cache ergens anders neer te leggen en daarmee kan dat plekje dat wel geschikt is als cache locatie, maar niet bepaald een toeristische trekpleister is, gelijk goed dienst doen. Bijvoorbeeld die kleine bossage achter dat transformatorhuisje (niet dat dit hier het geval zou zijn, gewoon een kenmerkend typische cachelocatie gekozen). Het is maar een suggestie om je probleem te tackelen en misschien ook andere CO's tot inzicht kan brengen, hoe je met een kleine moeite betere cache kunt maken. Eerlijk gezegd ben ik ook wel ernstig benieuwd, hoeveel cachers zaterdags de moeite zullen nemen om de molen te bezoeken. Maar wees niet getreurd als die aantallen best tegen gaan vallen. Velen pompen hun GPS vol met coordinaten (bij voorkeur van traditionals) en hebben verder alleen maar oog voor hun apparaat en mogen ze niet langer dan 2 minuten per cache bezig zijn, want binnen 10 minuten moeten ze op de volgende locatie zijn.
 7. Ook zo voor menig earth cache, in plaats van de antwoorden laten toe mailen, kan je ze ook in een formule verwerken. Er zullen maar weinig plekken zijn waar je in een straal van pak hem beet 500 meter echt geen mogelijkheid hebt om een cache te verstoppen. Precies zoals Goonies Oosterhout zegt een mooie locatie is 1 en een geschikte cache locatie is 2. Sterker nog, juist door de cache een eindje uit de buurt te leggen, geef je de cacher de mogelijkheid om eens op het gemak te kijken wat er te zien valt. Iemand die hooguit op een papieren uitdraai wat aantekeningen staat te maken, valt veel minder op, dan iemand die toevallig in dat kokertje onder die ene steen, bij dat ene paaltje moet vissen, en dan op een strookje papier zijn naam moet krabbelen en het dan ongezien terug moet stoppen. Als ik naar mijzelf kijk dan zou ik eerder op mijn gemak een rondje rond de molen lopen en misschien zelfs binnen een kijkje nemen (als hij open is), fotootjes zal maken, als ik weet dat ik daarna op gepaste (loop-)afstand, ongezien en op mijn gemak de cache kan loggen, dan ik allerlei moeilijke stealth trucs uit moet gaan halen om iets tevoorschijn te moeten halen en vervolgens ook weer ongezien moet terug plaatsen.
 8. Als je cachers op een locatie of object (molen/kunstwerk/historisch gebouw/natuurgebeid/enz.) wilt wijzen, maar je hebt niet de mogelijkheid om in de directe nabijheid een cache te verstoppen kan je er altijd voor kiezen om er een "offset"-cache van te maken. In dit geval zou je de cacher naar de molen sturen en hem daar een aantal vragen kunnen laten beantwoorden (bij voorkeur die niet thuis via internet op te lossen zijn). Met de antwoorden kan dan het coordinaat berekend worden, waar je de cache veilig kunt verstoppen. Deze kan nu zelfs buiten het zicht van de molen komen te liggen. Je "dwingt" de cacher toch nadrukkerlijker bezig te zijn, met waar je op doelt. In plaats van alleen maar te stoppen, kokertje te graaien en weer door te rijden naar de volgende, zonder ook maar 1 tel naar de molen te kijken. Daarnaast kan je op je eindcoordinaat misschien makkelijker een grotere cache verstoppen, dan slechts een kokertje. Deze cache zal je dan wel aan moeten bieden als multi i.p.v. traditional (wat misschien wel iets minder bezoekers op zal leveren).
 9. Er zijn manieren zat om de reviewers om de tuin te leiden, zodat je cache goed gekeurd wordt, maar toch binnen 161 m van een andere cache ligt. Ze gaan echt niet zitten te puzzelen of het opgegeven coordinaat dat uit een mystery cache komt, overeenkomt met het eindpunt dat jij ingevuld hebt, of dat het eindpunt van een multicache overeenkomt als je hem loopt met het hidden waypoint in je cache listing. Alleen als je het coordinaat boven je pagina aanpast krijgen ze een melding en kan je zonder tussenkomst van een reviewer maar een X aantal meters doen. Maar moet je moedwillig de boel belazeren om jouw cache er door heen gedrukt te krijgen? Want de richtlijnen zijn duidelijk hij mag niet binnen 161 m van een fysiek punt van een andere cache liggen, ongeacht of het nu een nieuwe cache is of een bestaande. Is het niet beter in dit geval gewoon je verlies te accepteren en als je echt een cache wilt plaatsen op zoek te gaan naar een locatie die in alle opzichten beter geschikt is?
 10. Wow, echt een top locatie, als hij online komt, moet ik echt naar Haarlem komen om deze cache te doen!!! Ik heb je coordinaat bekeken in Steet View en ik hoop dat je ergens een plekje in je tuin kan vinden om hem online te brengen. Anders misschien in de achtertuin, of in een keukenkastje (niet vergeten om geen 24/7 aan te vinken, anders staan er 's nachts lieden met zaklampen in camouflage kleding je huiskamer overhoop te halen). Ik zou vragen slaap er nog eens een nachtje over, doe inderdaad alle caches in een 3,2 km straal. Vroeger werd zelfs geadviseerd om er minimaal 100 te vinden alvorens te plaatsen. Waarom? Zodat je ook meerdere verstop technieken en methodes beproefd hebt en daar had je wel meer dan 3,2 km van je thuis coordinaat voor nodig. Natuurlijk er zullen altijd onmogelijke caches zijn, maar die aantallen zijn minimaal en anders moet je misschien toch maar beter op zoek gaan naar een andere locatie, als je persé de drang hebt om je cache te verstoppen. Mocht je plek echt het bezoeken waard zijn, dan zou je altijd kunnen overwegen om een offset cache te maken, een multi met een tussenpunt... Je stelt de bezoeker een paar vragen over de plek waar hij is en leidt hem naar een plekje in de buurt, die nog beschikbaar is. Maar eerlijk is eerlijk, is je voortuin wel zo'n plekje?
 11. De reactie van Team WilP snijdt aardig hout. Inderdaad oorspronkelijk had je de TB hotels vlakbij dit soort drukke knooppunten. Soms hadden ze dan ook twee vakjes voor TB's die het land in kwamen en voor TB's die het land wilden verlaten. De cache is dan een eenvoudige oppikker, waar geen 5 sterren puzzel of een T5 wandeling aan vooraf hoefde te gaan. De gedachte was dat je zelfs tijdens een overstap misschien wel de tijd zou kunnen vinden om even snel een TB achter te laten of op te pikken en je dus ook niet persé in je outdoor kleding op stap zou hoeven. Helaas zijn dit soort caches op steeds meer minder interessante plekken geplaatst, zoals in de voortuin of na een cache waar moeite voor gedaan moet worden. Alleen maar met het nut om de CO zijn statestieken van gevonden TB's en coins eenvoudig kan opkrikken. Vaak worden er dan ook idiote regels opgelegd, waarbij je verzocht wordt er minimaal 1 in te laten zitten, of 1 op 1 te ruilen. De bak moet immers gevuld blijven... Natuurlijk allemaal onzin, want een in echt goed TB Hotel zaten altijd wel gasten. Helaas is het jammer dat het meerendeel van de TB's zonder mission sheet (papier met beschrijving en opdracht) op pad gaan. Maar aan de andere kant met mobiel internet is het tegenwoordig natuurlijk een eitje om te zien, wat de bedoeling van welke TB is. Het zou jammer zijn dat je een TB naar Canada meeneemt die eigenlijk in Nederland had moeten blijven. Zelf zou ik zeggen, ga gewoon lekker cachen en pik TB's op, zonder hier speciale caches of events voor in het leven te roepen. Plaats je er speciaal een cache voor, wees dan niet teleurgesteld als cacher A een TB achterlaat om mee op reis te gaan, deze weer meegenomen wordt door cacher B en hij dus al uit de cache is, voor je hem zelf er uit hebt kunnen halen. Als CO heb je namelijk nooit iets te zeggen over de TB's of coins die door anderen in de cache achtergelaten worden. Hoe groot je het ook op je pagina aankondigt, het zijn andermans eigendommen, waar je niets over te zeggen hebt. Daarop inhakend, mocht je TB's gaan verzamelen om mee op reis te nemen, vermeld dit dan duidelijk in je logje of stuur de eigenaar een mailtje van je plan. Zo zijn ze op de hoogte dat hun trackable misschien een paar weken bij jou in de kast ligt, om daarna ineens een grote sprong te maken, naar de andere kant van de wereld. Houd altijd in je achterhoofd, een TB of coin is van iemand anders, je kan hier niet vrijelijk mee doen wat je goeddunkt. Anders moet je overwegen zelf trackables aan te schaffen en deze tijdens je reis los te laten.
 12. "Een cache droppen" klinkt een beetje alsof je in een haast bui een plastic ijsbakje dat je toevallig in de kast hebt liggen ergens in de grond wil stoppen op een paar vierkante meters groen, vlakbij je huis. Natuurlijk de situatie kan heel anders zijn, maar is dat keine stukje groen de moeite waard om aan toeristen te laten zien? Is het veilig om er een cache te verstoppen en te zoeken, zonder dat je vol in het zicht staat van hangjongeren, flatbewoners, honden uitlaters etc. TB Hotel, niet doen en al helemaal geen flauwe verzinsels komen met 1 TB eruit 1 erin. Niet alleen is het niet toegestaan, het is ook nog eens erg onbeschoft richting de eigenaren van de TB's die in jouw cache verblijven. Als het een ruime cache is op een mooie plaats dan trekt hij vanzelf TB's en coins aan en zit er een keer "niets" in, dan is er ook niets aan het handje. Ik zou zeggen, denk nog eens goed na en maak een cache zoals je hem zelf ook graag zou zien. Een goede cache drop je niet, een cache verzin je en plaats je met een gedachte.
 13. Het verdwijnt gewoon in de algemene middelen van een commercieel bedrijf. Diegenen die je hobby faciliteren (cache leggers (ook in het geval van premium member only caches), reviewers, moderators op fora, enz.) zijn allemaal vrijwilligers. Je geld wordt ook niet gebruikt voor natuurbeheer of contacten met landeigenaren of het lanceren van extra gps satellieten. Het is gewoon een betaalde dienst, waar je behalve wat extra functies niets van terug ziet. Maar dat geldt voor zo'n beetje ieder abonnement dat je op internet afsluit zonder er een fysiek product er voor terug te krijgen. Vergelijk het met een app op een smartphone, je kan het gratis downloaden, maar wil je extra gemak dan moet je alsnog betalen.
 14. Het probleem is dat je van te voren vaak niet 100% weet wat je kan verwachten. De zeldzame keer dat ik op pad ga, bereid ik me goed voor en bekijk ik elke cachelisting grondig, om het meeste kaf van het koren te scheiden. Hoewel de grootste pulp inderdaad niet met een bezoekje aangedaan wordt, blijven er helaas altijd nog caches over waar ik uiteindelijk niet erg over te spreken ben, dat probeer ik dan ook te bewoorden in mijn logs. Maar puntje of niet, ze staan op mijn lijst voor die dag dus dan doe ik ze. Tenzij ik eerder die dag door een cachelegger teleurgesteld ben qua locaties, dan laat ik de rest van zijn creaties gerust links liggen. Het puntje is voor mij puur om de chronologie van mijn founds bij te houden.
 15. Er zijn inmiddels zoveel smaken en soorten op de markt, dat de vraag zich niet 1-2-3 laat beantwoorden, zonder extra informatie. Waarschijnlijk zal een hoop goed bedoelde adviezen krijgen van ervaren die hard cachers die apparaten die alles voor je kunnen zullen aanprijzen, en daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Laat je daar vooral niet door beïnvloeden een hoop functies zal je als beginnende cacher (nog) niet nodig hebben. Vergelijk het met een auto die je gaat kopen, natuurlijk een state-of-the-art sportauto is hartstikke leuk, maar als je hem gebruikt voor dagelijks woon-werk verkeer is het de dure aanschaf misschien niet geheel waard. Daarom is het belangrijk voor jezelf eerst een beeld te maken van waarvoor wil ik mijn GPS gebruiken en welke toeters en bellen vind ik leuk/noodzakelijk: Wat is je budget? Wil je paperless kunnen cachen? Moet hij kunnen routeren (je de wegwijzen als een soort tomtom)? Moet hij topo/OSM kaarten kunnen weergeven? (Het kan zowel leuk als frusterend te zijn om een 5 meter brede sloot tussen jezelf en de cache te zien liggen) Wil je er ook mee kunnen fotograveren? (Ja ook dat kan blijkbaar tegenwoordig) Touchscreen of ouderwetse knoppen? Wil je extra sensoren voor een betere nauwkeurigheid? (hoogtemeter, elektronisch kompas)
 16. Een app die die regen die ineens opkomt kan verhelpen, dat zou geweldig zijn, niet alleen voor het geocachen... Misschien een kritische vraag mijnerzijds, maar RoelV ben je zelf wel eens wezen geocachen en zo niet hoe zie je de hobby voor je? Ik heb namelijk een beetje het gevoel dat je iets probeert te maken voor een doelgroep waar je niet heel erg veel affiniteit mee hebt, mocht ik de plank volledig misslaan, dan alvast mijn oprechte excuses, maar dan zal je zelf al een aardige indicatie hebben, tegen welke problemen je aan loopt of aan kan lopen en mocht het zijn als wetenschappelijke onderbouwing van je app dan vind ik je vraagstelling nogal oppervlakkig. Natuurlijk ik hoop oprecht voor je dat je voldoende respons krijgt op je enquete zodat je voor de studie een leuke app kunt bouwen, maar ik ben benieuwd of de gemiddelde geocacher profijt zal hebben met je gemaakte app. Ik vraag me sowieso af, hoeveel cachers de elektrische fiets zullen gebruiken om te cachen en dan heb je echt over het cachen op de fiets (van waypoint naar waypoint te fietsen, of in het geval van een tradi, de fiets naast de cache parkeren) of als vervoersmiddel naar het beginpunt om vanaf daar te voet verder te gaan.
 17. Note is inderdaad de beste oplossing, maar het kan ook met een "owner maintenance" als je tegelijkertijd cache controle hebt uitgevoerd. Zien de bezoekers van de cachepagina ook gelijk dat de cache tip-top in orde zou moeten zijn.
 18. Ondanks mijn bescheiden aantal founds en forumposts kan ik mezelf toch inmiddels wel een redelijk oudgediende noemen. Ook ik kom hier van voor de burenruzie. En geloof me ook niet, ik vind het jammer dat een aantal bezoekers zich hier niet meer welkom voelden en daarom een alternatief zijn gestart. Dat ze vervolgens pro-actief zijn geweest in het oppakken in steken die deze site (geocaching.nl) heeft laten liggen, prima (al zie ik nu in Barny's post dat dit ook weer verwatert is en bovendien niet alleen het werk van de Broekies was, maar ook van een aantal andere lieden en dus de credits naar die personen zouden moeten gaan). Maar ik zie geen enkele aanleiding om de overstap te maken of 2 fora (en met gc.com zelfs 3) in de gaten te moeten houden. Zeker omdat discussies op 3 plekken over hetzelfde geneuzel gaan. Alleen Pietje en Henkje hebben een persoonlijke vete met geocaching,nl en willen of mogen daar niet meer komen, Keesje vindt dat hij genoeg heeft aan geocaching.com en gebruikt daar het forum. Wat mij betreft zouden alle IP-bans en censuren gelijk opgeheven mogen worden, als we daarmee weer 1 plek krijgen, waar er gediscusseerd kan en mag worden. Alleen zul je dan wel weer mensen hebben die het niet eens zijn met het toontje waarop er gecommuniceerd wordt en het dus nodig vinden om een alternatief op te zetten. Kortom ik heb geen oordeel over de Broekies, niet in positieve maar ook niet in negatieve zin. Wel heb ik een oordeel over het Geocacher of the Month gebeuren, voor mij is iemand Geocacher of the Month als hij de benodigde tijd en middelen die hij beschikt gebruikt om in Geocaching te steken, dat hoeft niet door middel van mooie caches te plaatsen of zijn tijd te steken in het bouwen van apps of websites, nee hoor iemand die gewoon zijn vrije zondag op pad gaat om een cache te zoeken en moeite doet voor een leuke log verdient wat mij betreft niet zoveel lof als wie dan ook. Bovendien zoals elke verkiezing op internet is het niet een spelletje wie objectief die winnaar is, maar wie de meeste mensen op hem/haar kunnen laten stemmen. Dus waarom zou ik op de Broekies stemmen, puur omdat het een Nederlander is? Nee, net zo min dat ik op een andere cacher zou stemmen, wat dat betreft mag Groundspeak stoppen met deze onzin... Tot over 2 jaar, als de Broekies weer genomineerd worden...
 19. Inderdaad het was augustus 2011 dat we dezelfde discussie gehad hebben, toen waren de Broekies ook genomineerd voor deze verkiezing. Maar mijn stem gaan ze ook niet krijgen. Waarom niet? Hun misschien wel prachtige apps gebruik ik niet, hun site en forum laat ik links liggen. (Waarom zijn er überhaupt 3 Nederlandse fora; deze, de buren en GC.com, met allen hetzelfde geleuter). Dus op hun stemmen zou puur en alleen zijn, omdat ze landgenoten zijn en dat is voor mij geen reden om iemand tot cacher van de maand te bombarderen. Bovendien hangt heel deze verkiezing aan elkaar van zieltjes winnen er zal niemand zijn die een welonderbouwde afweging kunnen maken, wie deze titel verdient. Misschien heeft een van de andere kandidaten wel echt een aantal echt exceptionele caches neergelegd. Goed misschien ook wel een reden om cacher van de maand te worden, maar ga ik de komende maand naar Amerika? Nee, staat niet in mijn agenda. Bovendien waarom zou een Amerikaan op een webmaster van een Nederlandse caching site stemmen? Leuk deze verkiezing, maar als ik de Broekies was, dan zou ik bedanken voor de eer. Al zou je al geocacher van de maand worden er zal erg een luchtje om hangen. Maar graag wil ik even het bericht van de OP even corrigeren: Deze website lijkt te slaan op geocaching.nl en dat is natuurlijk niet waar, de broekies als ze hier nog komen, hebben met deze site niets te maken. Ze hebben een splintergroepering opgericht die de buren heet.
 20. Gewoon doen waar je je zelf het beste bij voelt. Sta je niet graag in de spotlights gewoon de cache laten liggen en door met een andere die meer aan je besteed is. Heb je wel zin om een praatje te maken en kennis te maken met de cache eigenaar, ga vooral je gang. Misschien bieden ze je nog een drankje aan, of mag je hun collectie met geocoins aanschouwen en discoveren. Zelf probeer ik ze altijd op voorhand uit te filteren omdat het niet bij mijn beeld van geocaching past en als ik drankje wil, ik wel een tussenstop plan bij een supermarkt/cafetaria/benzinepomp/terras/(hamburger) restaurant. En de munten van een ander bekijken... neuh dank je. Maar het allerbelangrijkste, wat eigenlijk geldt voor elke cache en al helemaal als je je ongemakkelijk voelt en je besluit toch maar even de cache mee te pakken, meld dit eerlijk in je log. Voel je je bekeken, schrijf dit. Ben je bang dat de lokale jeugd je toevallig heeft gezien, meld dit. Je helpt andere cachers dat ze zich achter de oren moeten krabben of ze deze cache wel echt willen doen en misschien neemt de cache eigenaar wel een weloverwogen besluit over het voortbestaan van zijn cache.
 21. Let wel, TBs en coins zijn van iemand anders en in tegenstelling tot goodies, blijven deze van de originele eigenaar. De eigenaar van deze trackables zal ze graag zien reizen, die zal het dus niet erg waarderen als jij erg lang met zijn trackable rond loopt te zeulen tot je een cache tegenkomt waar je hem kunt ruilen. Daarnaast geldt ook voor trackables, dat je ze uit een cache mag halen zonder er iets voor terug te stoppen, zelfs al vermeld de cache owner anders op de cache pagina!
 22. Bedenk goed welke waarde de plek heeft waar je je cache neer gaat leggen, zoals je hier op het forum in meerdere draadjes kunt lezen zit een groot deel van de cache gemeenschap niet te wachten op het zoveelste fotokokertje achter een elektriciteitshuisje. Of dat de liefhebbers na uren decoderen het coordinaat invoeren in hun GPS en het schaamrood op de kaken hebben staan omdat ze weer eens in de voortuin van een eengezinswoning in de gemiddelde Vinex-wijk uitkomen. Rippen heb je voor een deel zelf in de hand, je kan er uit vanuit gaan dat hoe makkelijker je een cache maakt, hoe meer volk er op af komt. En ja als er rijen mensen in een drukke straat in de bosjes verdwijnen, dan kan je er donder op zeggen dat deze cache binnen no-time verdwenen is, of omdat de lokale jeugd op zoek gaat wat er zo bijzonder is aan dat bosje, of omdat er geocachers zijn die het iets minder nauw nemen met je cache en hem iets minder goed toedekken, want het enige doel dat zij hebben is hun eigen dagrecord te verbeteren. Bovendien denk goed na hoe lang je mensen wilt laten zoeken op je eindlocatie, is de locatie erg rip-gevoelig zorg dan voor een degelijke spoilerfoto, zodat het meteen duidelijk is waar je cache te vinden is. Een goede cache is niet alleen een gelikte pagina met een haast onmogelijk te kraken gedachtenspinsel, maar locatie, formaat en verstopmethode zijn misschien nog wel belangrijkere elementen van een goede geocache. Maar bij een topcache (waar ik, als ik je enthousiamse mag geloven, mee bezig bent) is aan alle aspecten gedacht. Het mooiste is als je in geval van een puzzelcache een puzzel hebt die slaat op de eindlocatie. Je wil iemand niet een gelikte advertentie een cruise naar een tropisch eiland aanbieden en hem vervolgens met een roeiboot naar Texel laten gaan.
 23. Je koopt een GPS, je zoekt een cache op vlakbij huis. Nota bene in een van je favoriete natuurgebieden. Zonder resultaat ga je terug naar huis, je leest de cachepagina opnieuw, je gaat weer terug... Wederom niets een dag later weer een poging, en weer een. Tot je uiteindelijk een munitiekistje in het bos verstopt vind. Vol trots ga je naar huis en je schrijft je allereerste log... Voor de Eastwoodcache. De jaren verstrijken, de Viersprong en @Home komen ook op het lijstje met gevonden caches te staan in tegenstelling tot @Work. Regelmatig loop je nog over de Vrachelse Heide en elke keer als je in de buurt bent, werp je een blik op de ene cache, waarmee het ooit begon. Elke keer denk je weer knap van een team uit Dordrecht dat ze deze cache nog onderhouden. Voor @Work komt jaren later nog een tweede poging, nog steeds zonder succes. Dan lees je verschrikkelijke berichten en behalve via de mail heb je verder nooit contact gehad, maar toch gaan je gedachten uit naar de nabestaanden. Bij deze wil ik alle familie en vrienden enorm veel sterkte toewensen.
 24. Vandaag een stukje in BN/De Stem over een eeuwenoude boom die omgezaagd is in Den Hout. Betreft deze cache. Linkje naar het volledige bericht
 25. Natuurlijk, fijn dat mensen die nieuwe features ontdekken op de geocaching.com website deze delen met de Nederlandse cache gemeenschap. Daar kan niemand op tegen zijn, maar dit is niet de insteek die de OP heeft met het plaatsen van dit forum bericht. Hier wordt verzocht om vooral te stemmen op één bepaalde persoon. Waardoor de Geocacher of the Month contest gedegradeerd wordt tot een wedstrijdje: "wie kan de meeste stemmers optrommelen." Wat afbreuk doet aan alle genomineerden en hun prestaties voor de globale cache gemeenschap. Ik kan me niet voorstellen dat een genomineerde blij wordt als hij een dergelijke verkiezing wint, puur op basis van oproepen op fora. Dan heb je een oorkonde die nagenoeg dezelfde waarde heeft als een diploma van Hogeschool Inholland.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...