Jump to content

PnavE_81

Leden
 • Content Count

  152
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by PnavE_81

 1. Dank voor de suggesties. Ik heb >10 km icoontje toegevoegd en er een sterretje bij gedaan. Auto icoontje wil ik juist niet omdat je op 1 pontje na niet met de auto erop kunt.
 2. Hebben jij of anderen nog tips over hoe de boel wat eenduidiger is te maken? Ik heb het dan wel met een lijstje onderaan uitgebreid, maar dat zou eigenlijk niet nodig moeten zijn vind ik.
 3. Nou mijn virtual is nog maar 1 dag online (https://coord.info/GC7B97R) en ik geloof dat ik je gevoel al flink herken Sivota... De eerste 2 foundlogs waren niet volledig en ik heb ze dan ook gevraagd om hun log om te zetten naar een note. (ze kozen ervoor om hem geheel te verwijderen zodat de leuke foto's die ze WEL gemaakt hadden ook foetsie zijn :( ) .Inmiddels ook al een NA eroverheen gekregen van een anoniem account. Daarnaast via andere media ook al wat vervelende berichtjes mogen ontvangen. Gelukkig ook al enkele hele leuke reacties gekregen. Na 1 dag al wel door dat ik hier flink wat werk aan ga hebben...
 4. De puzzel is geen puzzel. Je kunt de waardes die je nodig hebt bij de traditionals uit dezelfde serie vinden. Al is ook daar een deel van gearchiveerd inmiddels...
 5. ik kende ze ook niet voor ik aan mijn review van deze cache begon, maar in de google play store vond ik in 3 tellen al 2 programma's die precies dit deden. Zoeken op rijksdriehoekcoordinaten (de eerste paar letters intikken is zelfs al genoeg). Heb ze meteen ook maar geinstalleerd, kan altijd handig zijn...
 6. zo had ik het ook begrepen...persoonlijk vind ik deze formulering ook wat duidelijker dan die in de listing. ook de volgorde waarin deze 2 dingen worden genoemd vind ik "logischer". Eerst laat je dan mensen ter plaatse op het gegeven punt een foto maken en vervolgens maak je het ze ietsjes moeilijker doordat ze de plek zelf nog moeten zoeken. in plaats van beginnen met de "moeilijkere" opdracht en dan de makkelijkere. Je hoeft het mensen niet allemaal voor te kauwen, maar je hebt nu eenmaal te maken met een zeer diverse groep mensen die niet allemaal even goed begrijpend kunnen lezen.
 7. nog een dingetje wat ik me bedenk...op de meeste gps toestellen kun je de display op RD coords zetten. Als smartphone cacher zie ik deze echter niet in de app die ik standaard gebruik (GDAK). Ook in de "officiele" app kan dit nog altijd niet. Als ik deze coords nodig heb lukt me dat altijd wel, omdat ik inmiddels wel de weg weet om de boel te converteren. Buitenlanders die niet zo bekend zijn met dit stelsel zullen hier meer moeite mee hebben. Je zou ze misschien een app kunnen adviseren voor android & iphone die ze daarbij kunnen gebruiken. Anderzijds kun je je afvragen hoe ver je mensen moet helpen hierbij...er mag natuurlijk ook zelf wat werk gedaan worden. Of deze info pas geven als ze je er naar vragen.
 8. ik zie 1 ding dat in het engels wel verwarrend is... mensen moeten naar "the bold" zoeken, waar je "the bolt" bedoeld. daarnaast lijk je in de nederlandse tekst te suggeren dat het punt waarmee je op de foto moet ergens binnen een straal van 5km afstand ligt (en dat is nogal een groot gebied) in de engelse tekst staat wel duidelijk dat je daarin 1 van de bovengenoemde punten bedoelt, maar dat zie ik niet echt in de nederlandse tekst terug. ik moet bekennen dat ik de tekst echt wel even 2x moest lezen voor ik het precies snapte wat je nu bedoelt, maar ja het staat er inderdaad allemaal wel.
 9. Nou, bij deze dan...ik ben Piet / PnavE_81, heb zelf 2 puzzels (en een multi met veldpuzzels) in het veld liggen en los heeeeeeel graag puzzels op.
 10. zelden...maar er zijn er wel. maar die gaan zonder pardon ook de lijst op... Maar ook diegene die kwaliteitscaches maken, willen dat hun cache gevonden wordt, of niet? Dat is toch de keuze die de CO zelf maakt? ... maar goed, mensen blijven toch het aanleggen en gebruiken van deze lijstjes voor zichzelf goed praten, ik heb niet de illusie dat ik dat kan veranderen.
 11. zelden...maar er zijn er wel. maar die gaan zonder pardon ook de lijst op...
 12. Je vergelijking met puzzelboekjes gaat mank. Beter zou zijn: Je hebt verschillende soorten uitgevers van puzzelboekjes. Sommige uitgevers maken goedkope puzzelboekjes met standaardpuzzels die ze met 1 druk op de knop genereren puur vanuit het oogpunt om zoveel mogelijk boekjes te verkopen en dus winst te maken. Het zal hen inderdaad een worst zijn hoe je de boekjes invult (en of je ze uberhaupt invult) Er zullen echter ook uitgevers van boekjes zijn die juist kwaliteits puzzels willen aanbieden. Tuurlijk moeten ze winst maken om te kunnen overleven (vergelijk: tuurlijk is het leuk als je cache zo af en toe ook echt eens bezocht wordt), maar ze maken de puzzel vanuit het oogpunt om mensen echt uit te kunnen dagen op een bepaalde manier. Je zult bij deze boekjes waarschijnlijk ook geen oplossing achterin vinden..en deze boekjes vind je ook niet bij de eurowinkel op de hoek, maar ze zijn er wel.
 13. denk je dat de databaselopers überhaupt naar een puzzel kijken dan?
 14. Op de vernieuwde profielpagina kom je niet meer automatisch op die pagina. Je moet het laatste tabblad hebben: "Info"
 15. Cave Cache Kanne https://coord.info/GC1TPD8 en Mysditional cache: "Full Fathom Five" https://coord.info/GC1T10Q
 16. Het hebben van vrienden op geocaching.com had 0,0 voordelen voorheen. Nu doen ze er eindelijk iets mee is het voor veel mensen nog niet goed. Ik vind dit zelf juist een goede toevoeging.
 17. omdat barny iemand die een zeer vervelende ervaring heeft gehad hier voor aansteller uitmaakt en ik daar iets van zeg?De logica hiervan ontgaat me volledig.
 18. nee, kent Barny CeesCees persoonlijk?
 19. volgens mij heb je mijn bericht niet goed begrepen kikker...
 20. Hou dan ook gewoon echt je mond in plaats van met een sneer te zeggen dat je je mond houdt. Bah...zelfs voor jou vind ik dit een walgelijke reactie
 21. Ik kan je hele verhaal begrijpen, en snap dat het een zeer negatieve ervaring voor je was. Alleen dit laatste punt begrijp ik niet. Je bent aangehouden, maar daarna heb je je onschuld kunnen bewijzen en lijkt me dat het daarmee is afgedaan en daar verder geen enkel negatief gevolg aan zit (behalve natuurlijk het negatieve gevoel dat je er zelf aan hebt overgehouden). Kun je dit wat verder toelichten?
 22. Eerlijk gezegd geen idee... meestal krijgen ze de kans niet om af te koelen.
 23. In een eerder bericht schreef je dat bij de cache het icoontje stond dat er onderhoud nodig is. Ik ben beetje verder gaan spitten...en ik vermoed dat het om deze gaat: https://coord.info/GC3CT0D Hier staat niet alleen een icoontje aan, maar de cache is zelfs al gedisabled door de reviewer. Zal niet lang duren verwacht ik voor de reviewer hem dan ook definitief archiveert. (Al kun je het proces wat versnellen door een NA te plaatsen)
 24. dat is juist niet de bedoeling...dat heet een throwdown. En tja...wat vind je dan eigenlijk? Niks toch, want je hebt het zelf neergelegd... een cache die verwaarloosd wordt moet gewoon gearchiveerd worden...je kunt de reviewer daarop attenderen door een needs archived log te plaatsen
×
×
 • Create New...