Spring naar bijdragen

hneel

Leden
 • Aantal bijdragen

  329
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door hneel geplaatst

 1. hneel

  Wherigo Met Tablet Lopen

  Plaatsbepaling met wifi is ook veel te onnauwkeurig om te kunnen geocachen of wherigo'en. Sterker nog, mijn smartfone heeft wel gps aan boord, maar zelfs daar kan ik absoluut geen wherigo mee doen. Daar heb ik toch echt een echte gps voor nodig. Die in de smartfone is goed genoeg voor auto navigatie of om te kijken welke caches er in de buurt liggen, maar niet veel meer dan dat.
 2. Vervolgens zegt de politie: "Een gestolen fiets? Sorry meneer, daar hebben we geen tijd voor."
 3. hneel

  Need Maintenance/archived

  Wat vinden jullie hier van? Iemand post een 'needs maintenance' logje. CO pleegt onderhoud (zie log 5 juni 2011). Toch blijft het icoontje staan en wordt de cache een aantal maanden later gearchiveerd.
 4. hneel

  Mooi Plekje Naar De Filistijnen

  Praat me er niet van. Die gaan binnenkort 'opgeschaald' worden. Dan worden ze 200m hoog...
 5. hneel

  Mooi Plekje Naar De Filistijnen

  Wat zonde zeg. Ik kwam laatst hier in de buurt dit plekje tegen. Ik dacht: mooi plekje voor een cache. Bovendien vlak naast een carpoolplaats. Normaliter hou ik niet zo van carpoolcaches, maar met zo'n uitzicht er bij wordt het toch wel interresant. Kom ik vanochtend nog eens kijken, ziet het er plots zo uit: Alle bomen gekapt... En er stond een bordje bij van Staatsbosbeheer: Tja, ze zullen het zeker wel beter weten dan ons... Maar toch heb ik er mijn vraagtekens bij. Als je de natuurlijke vijanden van een bepaalde soort weg haalt, gaat die soort dan geen plaag vormen? Zoals op dit moment bv ook de ganzen al een plaag vormen voor de boeren. Is natuurbeheer juist niet het in stand houden van het natuurlijk evenwicht? Maken die roofvogels ook geen deel uit van de natuur? Sterven die straks niet uit? En de bomen, is dat geen natuur? En hebben die 'gewone' vogels intussen niet al genoeg terrein? Hier vlakbij in Zeeland zijn met het Plan Tuureluur al duizenden hectares vogelgebied aangelegd. En straks moet de Hedwigepolder er ook nog aan geloven; voor de vogels... Ik heb er zo mijn vraagtekens bij. Afijn, ik vind het inmiddels niet meer zo'n mooi plekje, en mijn wil om hier een cache te leggen is nu wel vergaan.
 6. hneel

  Wateroverlast

  Ik gebruikte de laatste tijd ook vaak van die pvc potjes, maar ik begin er een beetje van terug aan het komen. Wat vaak fout gaat is dat de zwarte rubber ring in de dop er uit valt. Bovendien is het spul schreeuwend duur. Ik heb het vermoeden dat bouwmarkten daar heel heel veel marge op maken.
 7. hneel

  Wateroverlast

  In geen geval het potje in een plastic zak verpakken. Dat houdt alleen maar water vast en trekt ongedierte aan. Dan heb je 365 dagen per jaar een vieze natte cache.
 8. Wat waren voor jullie persoonlijk de hoogtepunten van 2011? Wat mij betreft begon het met de Lars Hakker crypto reeks. Wellicht niet een reeks die iedereen zal aanspreken, maar ik genoot er van. Eerst op de spreekwoordelijke donkere winteravonden de puzzels oplossen en op een mooie lentedag ze allemaal loggen. Verder was 2011 ook het jaar van de challenge-caches. Een van de leukste was de Zuid-Holland top25 challenge. Die heeft me toch wel wat moeite gekost. Daarnaast ook de befaamde reeks van Webbytje in Beernem (BE). Daaraan ben ik in maart begonnen en pas onlangs heb ik de laatste gelogd. Ook de borderline challenges in het west-vlaamse heuvelland was een erg leuke reeks in een prachtige streek. Ook was 2011 het jaar van de power-trails. Rondje 'door de velden' bij Brugge was een heel aardige wandeling. Turbo Rondje Roosendaal was ook een aparte ervaring, maar ook erg vermoeiend. Leuk om een keer meegemaakt te hebben, maar voor mij hoeft het geen 2e keer. In 2011 heb ik ook, mede dankzij de eerder genoemde power-trails, mijn 1000e found kunnen loggen. Ik koos voor In de voetsporen van Carrotte. Daarnaast was ook een tripje naar Luxemburg een hoogtepunt. Een prachtige omgeving met prachtige caches. En eindelijk de lastige Ouschteree puzzel kunnen oplossen en loggen. Uiteraard ook tal val mooie multi's met de familie gelopen. Dit blijft toch favoriet. Tot slot viel het me op dat er steeds meer erg leuke en bijzondere traditionals bij komen. Een positieve ontwikkeling.
 9. Er zijn mensen die 15 LANDEN in 1 dag doen. Dan moet 12 provincies toch ook wel kunnen...
 10. hneel

  Done Of Not Done

  Was het idee van HH's niet om van cache naar cache te reizen? Als ze opgespaard worden en alleen op op events te discoveren zijn is de lol er wel af.
 11. hneel

  Challenges

  Een challenge-cache en een challenge zijn echt twee totaal verschillende dingen.
 12. hneel

  Android App

  Naast de groundspeak app gebruik ik ook GeOrg. Daarmee heb je ook offline een grote database, opgebouwd uit GPX files, ter beschikking.
 13. Uiteraard valt dit ook onder 'loggen zonder de cache te vinden'.
 14. Ach, dat vind ik nog wel iets ludieks hebben. Daar zou ik nog een uitzondering voor maken.
 15. En wanneer je met een groep van 6 puzzels oplost en die dan gezamelijk logt wat is daar dan verkeerd aan? Gezamelijk de cache gaan zoeken is iets heel anders dan dat 1 iemand de cache zoekt en daar gelijk ook maar de namen van wat andere teams in het logboekje schrijft. Dat laatste vind ik echt not done.
 16. Er viel me nog iets op: als je nu de gallery in iemands profiel bekijkt zie je alleen nog maar de foto zelf en kan je niet meer terugvinden bij welke cache die hoort. Toch ook wel een beetje jammer.
 17. Ik vind dat dynamisch laden echt super-irritant. Het verschijnsel kende ik al van o.a. facebook en hyves. Ik scroll meestal door een pagina door met de muis de scrollbar vast te houden en die dan van boven naar beneden te bewegen. Dat schijnt vandaag de dag blijkbaar niet meer de bedoeling te zijn, want zodra er weer een stukje bij geladen wordt springt het plotsklaps naar een andere plek op de pagina.
 18. hneel

  Muggen

  Hier thuis valt het nog best mee, maar ik ga die tip van die olie in de regenton denk ik wel toepassen.
 19. hneel

  Muggen

  We hebben vandaag een multi gelopen, maar zijn halverwege gestopt omdat we gek werden van de muggen. Het waren er ontzettend veel en ze waren vreselijk agressief. Hebben er meer mensen vandaag last van gehad? Het was wel een bos met een vennetje, misschien dat ze daar vandaan kwamen?
 20. hneel

  Challenges

  Nu heb ik zelf niet zoveel interesse in die challenges. Maar toch valt me een paar dingen op: Ik kan bij het profiel van een gebruiker wel zien hoeveel challenges die heeft gedaan, maar nergens welke. Het zoeken naar challenges in de buurt werkt niet. GC.com weet toch mijn home-locatie?
 21. hneel

  Challenges

  Waar wordt het event gehouden? Je krijgt er meestal geen adres bij, alleen gps coordinaten. Oftewel, je moet toch nog met een gps (zal meestal een tomtom oid zijn) naar de event locatie navigeren. Afgelopen weekend was er in belgie zelfs nog een mystery-event, waarvan je de coordinaten vooraf in micro'tjes moest vinden.
 22. hneel

  Mini-Pc, Tablet Of Phone

  Je hoeft geen abonnement te hebben om mobiel te kunnen internetten. Gaat ook prima met een prepaid telefoon. Nooit een onverwacht hoge rekening. Gewoon op is op.
 23. hneel

  Mini-Pc, Tablet Of Phone

  In mijn garmin gps heb ik alle caches in de omgeving opgeslagen als waypoint met daarin alleen de size, de 'short description' en de hint. Vaak is dat voldoende. Daarnaast heb ik een Android telefoon met daarop de gc.com app en Georg. Met de eerste kan ik de meest recente informatie binnenhalen als het nodig is. Met Georg laadt ik een grote gpx file in, opgebouwd uit de verschillende pocket queries. Als ik een keer geen draadloze verbinding heb, heb ik toch een complete beschrijving bij de hand. Beide programma's kosten een paar euro.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...