Jump to content

Major_Dundee

Leden
 • Content Count

  130
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Major_Dundee last won the day on January 20 2018

Major_Dundee had the most liked content!

Community Reputation

21 Uitstekend

About Major_Dundee

 • Rank
  Normale Poster
 • Birthday 06/22/1955

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPSmap 62 sc
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  10 jaar

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.geocaching.com/profile/?guid=f5271c7c-d3fa-4aca-b85b-c405ce723888

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Twente

Recent Profile Visitors

2,464 profile views
 1. Zijn hier mensen die ook problemen hebben met de GPSMAP 66ST en de Bleutooth verbinding? Het heeft een half uur gewerkt en toen was het voorbij. Is er ook een geocaching app die bleutooth ondersteund? Ik gebruik nu Garmin connect. Het probleem komt uit de GPS want ik heb het met meerdere telefoons geprobeerd. Graag reactie en ervaringen. Groet Major Dundee ( Harry )
 2. Tja iedereen wil zijn paas resultaten loggen :-)))
 3. Vanavond 10 mysteries opgelost. Gemiddeld 3 minuten per puzzel. Het updaten van de coördinaten heeft per coördinaat ongeveer een half uur nodig. Het zal best druk zijn vanavond maar dit is dieptriest. :-(
 4. Het ziet er netjes en professioneel uit. Alles loopt hier prima. Succes met de nieuwe site!!
 5. Of de coördinaten van een mysterie nou op de site van Barny staan of dat ze op een andere manier uitgewisseld worden is al helemaal niet van interesse. Als er een nieuwe mysterie online komt zie je altijd dezelfde groepjes achter elkaar aan loggen. Dat geeft gewoon aan dat enkelen een mysterie oplossen en vervolgens de info aan vrienden doorgeven. Ook ik zelf, en mijn vrienden, doen daar aan mee !!! Onder het motto "in ons team opgelost". In "ons team" is het ook gewoon zo dat diegene, die de oplossing het eerst heeft, de rest even informeert. Waar Barny de opmerking maakt dat geocaching zich buiten moet afspelen en niet achter de computer ben ik dat helemaal met hem eens. Als we dan vanuit Twente iets over de grens kijken zien we mysteries van een Duits team die vaak niet of bijna niet op te lossen zijn. De eerste 10 logjes zijn altijd van dezelfde mensen die dan ook vriendjes zijn met de cache eigenaar. Toch alvast van de eigenaar gekregen? Dus waar hebben we het over. Als je graag puzzels op wil lossen heb je geocaching zeker niet nodig. En omdat je bepaalde caches graag wil loggen omdat ze in jou omgeving liggen kan een site als die van Barny een welkome oplossing zijn. De mailtjes die ik destijds kreeg toen ik zelf nog een aantal mysteries online had ben ik ook nog niet vergeten. Daar waren zelfs figuren bij die een dreigende taal aansloegen omdat ze er niet uitkwamen. En zo moeilijk waren ze echt niet !!! Een betere oplossing zou zijn om mysteries ook gewoon af te schaffen. Ga lekker wandelen of fietsen en de vrije natuur in. Dat is gezond. Om de hele dag achter een beeldscherm te hangen om zo'n puzzel op te lossen is ook niet wat. Ach ja soms is het weer er wel eens na om een dagje met de PC te spelen. Van mij mag de site van Barny wel weer online komen. Al zou het alleen al zijn sommige oplossingen eens te kunnen checken.
 6. Dit wist ik nog niet. Zeer goede tips !!! Bedankt !!!
 7. Ja de 145.500MHz oproep frequentie zal misschien nog de beste oplossing zijn. Vandaar uit kun je dan eventueel weer uitwijken naar een andere frequentie. Wel hebben we hier in de regio de afspraak om, als het nodig mocht zijn, uitsluitend geprobeerd wordt om elkaar naar de goede plek te helpen / praten. Dat wil wel zeggen dat er beslist geen coördinaten worden door gegeven of uitgewisseld.
 8. Ik denk dat je dan het beste uit kunt gaan van een simplex frequentie in de 2 meter band. Het hangt denk ik ook een beetje van de regio af. In de Niedergrafschaft hier net over de grens zijn we QRV op DBøNGU in Uelsen. Dit ook omdat zeer veel amateurs daar ook met geocaching bezig zijn. DBøNGU zit op 439.2000 MHz met een shift naar beneden van 7.600 MHz. ( 431.6000 MHz ) Over de gebruikte frequenties, in de verschillende regio's, zouden we dan een schema op kunnen zetten. 73es Harry PD ø A
 9. Steeds vaker komen we geocachers tegen die ook zendamateur zijn of andersom natuurlijk. Nu kwam bij mij de vraag op of het een goed idee zou zijn om tijdens het cachen een porto mee te nemen en voor de zendende geocachers een aantal vaste gebruikersfrequenties af te spreken. Ik weet niet of het echt zoden aan de dijk zet maar . . . . . . . . . . . . Wat denken jullie?
 10. Zojuist, na een melding van broedende vogels, mijn cache "Graphics 4" op disabled gezet. Een beetje respect voor de natuur mag er wel zijn.
 11. Heb het net even uitgebreid getest. Ik heb hier met Firefox 20.0.1 geen enkel probleem.
 12. 1: Hoofdmenu 2: Stel in 3: Geocaches 4: Chirp Setup 5: Chirp zoeken aan / uit Succes!!
 13. Lijntje mag dicht. GPS is ondanks dat stomme regeltje verkocht. De prijs van een verkoop gaat naar mijn idee niemand anders wat aan behalve de koper en de verkoper.
×
×
 • Create New...