Spring naar bijdragen

de zonderlingetjes

Leden
 • Aantal bijdragen

  74
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over de zonderlingetjes

 • Verjaardag 07-08-1956

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  oregon 600t
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  30-05-2008
 • Lengtegraad
  4.44471
 • Breedtegraad
  52.53375

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Den Helder
 • Interesse
  Behalve geocaching vinden wij het leuk ons te verdiepen in kleding (die we dan gaan dragen), gebruiken, voedsel en wapens uit de middeleeuwen, met name de late middeleeuwen in Schotland.
  Ook bezoeken we (verkleed) schotse evenementen en middeleeuwse dagen, wat weer goed te combineren is met geocaching.
  Als sport wordt door hem boogschieten beoefend, (wat heel goed te combineren is met bovenstaande hobbies).
  Zij speelt klarinet bij het Stedelijk Muziek Korps uit Den Helder.(wat absoluut niet te combineren is met bovenstaande hobbies).

Recente profielbezoeken

2441 profielweergaven
 1. Wat is er aan de hand bij geocaching.com? De site reageert niet meer. Iemand enig idee?
 2. Voor google chrome werkt de extensie Cache List ook.
 3. Ook wij zijn echt geen beginners, maar een voortuincache heeft niet onze voorkeur. We wachten dat soort dingen altijd even af en lezen de logjes. Als daaruit blijkt dat het heel duidelijk te zien is dat het om cachen gaat (d.m.v. een geo-sticker o.i.d.) Dan gaan wij erop af. Maar we hebben in onze eigen woonplaats een multi gelopen, prachtig veel geleerd over de locatie etc. en kwamen na een berekening uit in de voortuin van de legger. Niet verwacht, maar door de hint (achteraf gelezen, dat doen wij altijd zo) wel duidelijk. Leuk praatje gemaakt met de leggers, (dat dan weer wel). Dus soms is het onvermijdelijk dat je in een voortuin uitkomt, lees de logjes zou ik zeggen. Het went in ons geval niet, we voelen ons toch altijd wat ongemakkelijk.
 4. Vraagje:

  Zijn jullie nog steeds van plan een cache in de visbuurt te leggen, Ik wil graag een multi door den helder gaan leggen, en ook door de visbuurt.

  Ik weet dat jullie ook plannen hebben in deze richting.

  Groet Marco

 5. Voor mij (m+i+j) is het gewoon ij (i+j). De X, Y, Z ( [iks, IJ, zet]) is alleen de uitspraak ij. Er staat gewoon X, Y, Z. Dus de ij op het toetsenbord is eigenlijk een Y (Volgen we het nog). Er is dus het kippen ij (of is het kippe ij), ook genoemd korte ij (de E+I) (E=5, I=9) En dan is er de lange ij (de I+J) (I=9, J=10) En dan natuurlijk de [iekrek] (Y) (Y=25) Dat lijkt me duidelijk, dus, denk ik.
 6. Lijkt me geen dilemma. De regels zijn duidelijk. Als de naam in het logboekje staat mag de cache ook op de site als found gelogd worden. (Als dat nl niet zo is, wat is dan de found??)
 7. De Zonderlingetjes feliciteren ook, vanuit Den Helder. Evert, de stabiele factor in geocacheland. Zulke vrijwilligers kunnen we een voorbeeld aan nemen.
 8. Ja of je fiets ligt er bovenop. Een tradi is daarom niet speciaal makkelijker dan een multi. Heeft het rode gevaar nog geen traditionals gedaan dan? Dan weet je toch wat het inhoudt. Een regular cache bestaat dus niet.
 9. Ik ben geen puntenjager, dus mij maakt het echt niet uit wie de ftf heeft. Jammer dat er zoveel mensen zo fel op reageren. Lekker doen hoor die kadootjes, En als je hem laat liggen hebben wij er ook nog een kadootje aan. Zo kan de cache wel duizende keren een kadootje zijn. Leuk toch??!!
 10. Wat draait er voor software op een Blackbarry? Volgens mij moet het nl. gewoon kunnen. Gr. Laurens De palm treo en de HTCS620 werken, net als de blackberry, met windows, PGCT draait daarop prima, Dus moet het op de blackberry ook werken
 11. Er is ooit door onze opmerking over een cache een hele beschrijving herzien en zelfs een vraag veranderd. Wij vroegen om hulp en gaven aan waar wij niet uitkwamen. We misten hierdoor FTF, helaas. Overleggen blijven en niet boos worden. Er is altijd een reden waarom de cachers die opmerkingen plaatsen. En een mededeling dat het niet meer hoeft, scheelt weer. Dan hoef je helemaal niet meer te reageren. Het zal wel schelen als je de cache laat uitproberen door een cacher met ervaring. Dan zijn de opmerkingen vaak hetzelfde, alleen de sfeer waarin en de manier waarop is wat gemoedelijker. Maar zeker niet de moed opgeven hoor. Gewoon lekker doorgaan met caches leggen.
 12. Gewoon geduld hebben. De moderators hebben het waarschijnlijk te druk. Er komen veel caches bij in deze periode en daar gaat tijd in zitten. De puntjes verdwijnen echt is mijn ervaring.
 13. Simpel, Wij heten Zonderland en een vriend noemt ons altijd De zonderlingetjes, Vandaar.
 14. En tegenwoordig heet het een PDA phone. Alleen heeft deze geen GPS ingebouwd, dus kun je er geen caches mee in de buurt zoeken. Wel kun je de speciale tools gebruiken tijdens het cachen en is ook paperless cachen mogelijk als je de caches inlaadt. zie. bijv. pgct tools. voor berekeningen en decrypten Internet schijnt wel te kunnen op dit model, maar werkt niet zo snel. Dus loggen wie de wap. Geocaching.com. zou mogelijk moeten zijn en opzoeken via de geocaching.nl.imode kun je ook proberen. Ook de geochecker is op de mobiel mogelijk. succes
 15. Ik starte google net op in de directXmodus en daarin had ik keurig de caches in beeld. Als je die modus niet gebruikt, dan lukt het inderdaad niet. Op je eigen pagina (rechts aan de zijkant) kon je vroeger aangeven dat je google wilde gebruiken in kombinatie met geocachen. Dat vind ik nu niet meer terug.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...