Spring naar bijdragen

de zonderlingetjes

Leden
  • Aantal bijdragen

    74
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Alles door de zonderlingetjes geplaatst

  1. Wat is er aan de hand bij geocaching.com? De site reageert niet meer. Iemand enig idee?
  2. Voor google chrome werkt de extensie Cache List ook.
  3. Ook wij zijn echt geen beginners, maar een voortuincache heeft niet onze voorkeur. We wachten dat soort dingen altijd even af en lezen de logjes. Als daaruit blijkt dat het heel duidelijk te zien is dat het om cachen gaat (d.m.v. een geo-sticker o.i.d.) Dan gaan wij erop af. Maar we hebben in onze eigen woonplaats een multi gelopen, prachtig veel geleerd over de locatie etc. en kwamen na een berekening uit in de voortuin van de legger. Niet verwacht, maar door de hint (achteraf gelezen, dat doen wij altijd zo) wel duidelijk. Leuk praatje gemaakt met de leggers, (dat dan weer wel). Dus soms is het onvermijdelijk dat je in een voortuin uitkomt, lees de logjes zou ik zeggen. Het went in ons geval niet, we voelen ons toch altijd wat ongemakkelijk.
  4. Vraagje:

    Zijn jullie nog steeds van plan een cache in de visbuurt te leggen, Ik wil graag een multi door den helder gaan leggen, en ook door de visbuurt.

    Ik weet dat jullie ook plannen hebben in deze richting.

    Groet Marco

  5. Voor mij (m+i+j) is het gewoon ij (i+j). De X, Y, Z ( [iks, IJ, zet]) is alleen de uitspraak ij. Er staat gewoon X, Y, Z. Dus de ij op het toetsenbord is eigenlijk een Y (Volgen we het nog). Er is dus het kippen ij (of is het kippe ij), ook genoemd korte ij (de E+I) (E=5, I=9) En dan is er de lange ij (de I+J) (I=9, J=10) En dan natuurlijk de [iekrek] (Y) (Y=25) Dat lijkt me duidelijk, dus, denk ik.
  6. Lijkt me geen dilemma. De regels zijn duidelijk. Als de naam in het logboekje staat mag de cache ook op de site als found gelogd worden. (Als dat nl niet zo is, wat is dan de found??)
  7. De Zonderlingetjes feliciteren ook, vanuit Den Helder. Evert, de stabiele factor in geocacheland. Zulke vrijwilligers kunnen we een voorbeeld aan nemen.
  8. Ja of je fiets ligt er bovenop. Een tradi is daarom niet speciaal makkelijker dan een multi. Heeft het rode gevaar nog geen traditionals gedaan dan? Dan weet je toch wat het inhoudt. Een regular cache bestaat dus niet.
  9. Ik ben geen puntenjager, dus mij maakt het echt niet uit wie de ftf heeft. Jammer dat er zoveel mensen zo fel op reageren. Lekker doen hoor die kadootjes, En als je hem laat liggen hebben wij er ook nog een kadootje aan. Zo kan de cache wel duizende keren een kadootje zijn. Leuk toch??!!
  10. Wat draait er voor software op een Blackbarry? Volgens mij moet het nl. gewoon kunnen. Gr. Laurens De palm treo en de HTCS620 werken, net als de blackberry, met windows, PGCT draait daarop prima, Dus moet het op de blackberry ook werken
  11. Er is ooit door onze opmerking over een cache een hele beschrijving herzien en zelfs een vraag veranderd. Wij vroegen om hulp en gaven aan waar wij niet uitkwamen. We misten hierdoor FTF, helaas. Overleggen blijven en niet boos worden. Er is altijd een reden waarom de cachers die opmerkingen plaatsen. En een mededeling dat het niet meer hoeft, scheelt weer. Dan hoef je helemaal niet meer te reageren. Het zal wel schelen als je de cache laat uitproberen door een cacher met ervaring. Dan zijn de opmerkingen vaak hetzelfde, alleen de sfeer waarin en de manier waarop is wat gemoedelijker. Maar zeker niet de moed opgeven hoor. Gewoon lekker doorgaan met caches leggen.
  12. Gewoon geduld hebben. De moderators hebben het waarschijnlijk te druk. Er komen veel caches bij in deze periode en daar gaat tijd in zitten. De puntjes verdwijnen echt is mijn ervaring.
  13. Simpel, Wij heten Zonderland en een vriend noemt ons altijd De zonderlingetjes, Vandaar.
  14. En tegenwoordig heet het een PDA phone. Alleen heeft deze geen GPS ingebouwd, dus kun je er geen caches mee in de buurt zoeken. Wel kun je de speciale tools gebruiken tijdens het cachen en is ook paperless cachen mogelijk als je de caches inlaadt. zie. bijv. pgct tools. voor berekeningen en decrypten Internet schijnt wel te kunnen op dit model, maar werkt niet zo snel. Dus loggen wie de wap. Geocaching.com. zou mogelijk moeten zijn en opzoeken via de geocaching.nl.imode kun je ook proberen. Ook de geochecker is op de mobiel mogelijk. succes
  15. Ik starte google net op in de directXmodus en daarin had ik keurig de caches in beeld. Als je die modus niet gebruikt, dan lukt het inderdaad niet. Op je eigen pagina (rechts aan de zijkant) kon je vroeger aangeven dat je google wilde gebruiken in kombinatie met geocachen. Dat vind ik nu niet meer terug.
  16. Hallo zeg, rondje westerwolde zijn ook alleen maar oppikkers. Maar als je ze achter elkaar legt, dan is het een prachtige fietstocht. Niet te snel oordelen over oppikkers. Meestal is het toch wel een ietsje meer al was het maar het verhaal. Het is zeker jammer, dat veel cachers toch alleen maar voor de punten gaan en daar valsspelen voor over hebben. Wie hou je dan eigenlijk voor de gek en wat is je overwinning waard denk ik dan. FTF en STF of zelf TTF worden volgens mij overgewaardeerd. Maar is dit iets van de laatste tijd, daarover kan ik niet oordelen, ik cache nog niet zo lang. Maar als ik oude logs lees en oude forumberichten, dan wordt het wel steeds meer de trend, punten scoren. Wij wonen in Den Helder (en daar houdt de wereld op, ik weet het), dus we moeten wat verder weg. Rondje bernheze stond op ons programma voor de komende korte vakantie, maar dat gaan we nu niet meer redden. Jammer. De berichten waren enthousiast en daarom stond het ook bovenaan de lijst. Flet evengoed bedankt voor alle energie. En misschien komt het rondje terug in een andere vorm?
  17. Ik begrijp uit bovenstaande dat deze wandelingen nu niet meer gedaan kunnen worden (jammer). Mocht ik het fout hebben, dan graag zou ik wel graag willen weten waar ik de info hierover kan krijgen.
  18. Nou ik heb dus "gegoegelt", maar niks gevonden. Zelfs niets van "nol in het bos". En nu dan? Ik ben ook wel een beetje benieuwd naar deze wandeling. Dus kom maar op met raad en advies.
  19. Wel gefeliciteerd met je nieuwe baan. Ik vertrouw erop dat er evengoed weer mooie dingen bij zullen komen. Volgend weekend staat een dagje polder gepland. Ik heb de lijst bijgewerkt. Jammer, want het waren mooie plekjes. en eh: the future is now, the past is gone forever zou ik aan toe willen voegen today is the present.
  20. Tja, stel je bent met meerdere teams een multi aan het lopen en een teamlid van een van de teams vindt de cache- mag die rest dan niet loggen omdat zij 'm niet "gevonden" hebben? Beetje academische discussie lijkt mij. Ik zie dat het Comomeer ook vaak groepsgewijs wordt bezocht, je maakt mij niet wijs dat iedereen een duikerspak aantrekt. Ik heb er ook geen problemen mee in zo'n geval. Maar de kist meenemen naar huis en daar anderen laten loggen is not done in mijn opinie. Hoewel... een bevriend team bij ons thuis wel eens een cache van ons heeft gelogd die op dat moment even in de reparatie was. Lag op de keukentafel tijdens een kopje koffie. Maar ja, toch eerlijk gevonden? Ach en anders waren we wel samen naar de cachelocatie gewandeld, waarbij het altijd leuk is mensen even te laten zoeken. Geldt dit dan ook voor de hitchhikkers, die langere tijd "op de keukentafel" blijven liggen? OK je hebt hem wel gevonden, maar niet in de cahe. Dat vind ik dus "not done"
  21. Ik gebruik de oudste versie omdat mijn scherm niet zo groot is. Ik heb de palm treo 500 (zonder touchscreen dus) en de HTC s620 (ook zonder touchscreen).
  22. Wij gebruiken als stok een rechtgebogen verfroller (zonder het vachtje uiteraard). We gebruiken dit ook als zoekstok om pijlen te zoeken die niet raak waren bij het boogschieten buiten. De verfroller rechtbuigen tot het laatste stukje. Hier vormt dan een haakje. Met het handvat een prima oplossing vinden wij. Dit idee hebben we al aan een aantal mede cachers kunnen geven. succes.
  23. kruimeldief heeft net een aantal caches in Den Helder gepubliceerd, was dus wel degelijk "online". dus chillen mensen. groeten Ingrid
×
×
  • Nieuwe aanmaken...