Jump to content

Martinus1000

Leden
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Martinus1000

 1. Probeer toch eens c:geo, het is hier al eerder genoemd. Vooraf gegeven way-points zijn daar gemakkelijk te selecteren én nieuwe coordinaten kun je ook toevoegen. Wanneer je het spelletje leuk genoeg vindt is een simpele (gebruikte?)GPSr ook een prima optie.
 2. Vreemd dat die tijden zo varieren. Bij ons hadden we al dezelfde dag(!) een inhoudelijke reactie van een reviewer. Hij had wat vragen die publicatie nog in de weg stonden. Na wat extra toelichting van onze kant is de cache daarna vlot gepubliceerd. Ik heb heb zowel de doorlooptijd als het contact met de reviewers als heel prettig en vlot ervaren. Mij hoor je niet klagen #diktevreden
 3. Je hebt hier wel een punt Barny, al durf ik ook weer niet te stellen dat als een foto gezien hebt, er daadwerkelijk naar toe gaan niets meer toevoegd. Ik heb al heel veel foto's van de Eiffeltoren gezien, maar als ik ooit in Parijs kom wil ik er toch echt wel even onder staan :-) Maar terug on-topic, er zijn erg veel caches die - in ieder geval voor mij - niet leuk zijn om te doen. Vrije(cache)tijd is in mijn geval schaars, dus als ik op stap ga wil ik er van kunnen genieten en filter ik zeker. De omgeving speelt daarbij een heel belangrijke rol, het moet allemaal kloppen en redelijk onderhouden zijn ook. Verder is het inderdaad heel subjectief. Wanneer een aangeschafte kunstof doos met logboek, perfect uitgemeten in een prachtig gebied ligt automatisch een kwaliteitscache? Of heeft het meer te maken me de inspanningen die de CO zich heeft getroost om er iets bijzonders van te maken? Favo's zijn natuurlijk al helemaal ongeschikt om een echte waardering aan te geven. Is de favo voor nano in een speelgoedauto op een carpoolplaats net zo veel waard als die voor een cache in een prachtig gebied, waar de CO een hele winter mee aan het knutselen geweest is? Voor mij is het zoals al eerder gesteld: Een cache met veel bezoekers zonder enige favo zegt iets, omgekeerd zeker niet. Lang leve mooie logjes!
 4. https://www.facebook.com/groups/1540183866203025/?ref=bookmarks Het is een gesloten groep geworden na veel spam overlast, even toegang vragen ....
 5. Een beetje off-topic, maar te mooi om niet te delen: Wij laten ons vaak inspireren door de Facebook groep "Mooie Geocache locaties"Daar worden veel omgevingfoto's geplaatst, zonder spoilers. Dat is voor ons vaak het startpunt, daarna geven de logjes meestal de doorslag.
 6. Wanneer een cache een smile op mijn gezicht tovert, vind ik een cache goed. Meestal is dit het geval wanneer ik naar of door een mooie omgeving gebracht wordt én alles gewoon aan alle kanten klopt. Wanneer de WP's echt creatief zijn gemaakt of er is echt werk van de final gemaakt dan is dat natuurlijk helemaal volmaakt. Voor mij is het een echte afknapper als ik na een heerlijke wandeling, de stash onder een steen op een parkeerterrein vindt :-(
 7. De reversed cache is ook erg leuk bedacht, ik zie alleen net dat deze nu off-line is vanwege geringe belangstelling??! https://www.geocaching.com/geocache/GC4DYFZ_reversed-geocache?guid=5f2dcbe0-4d6b-4a0c-aaf6-1bf21322a0c4
 8. Het blijft lastig om een goede waardering via een favo te laten zien, daar is het gewoon te zwart/wit voor. Wanneer ik met plezier op pad geweest ben, een leuke wandeling, onverwachte plekjes, netjes verzorgde cache (verder niet bijzonder) dan wil ik daar best een favo voor uitdelen. Gewoon omdat ik het naar mijn zin gehad heb, de co er duidelijk aandacht aan besteed heeft. Tegelijk, wanneer een co een briljante cache behuizing heeft gebouwd, waar duidelijk dagen/weken werk in zit, ook een favo ... De hoeveelheid werk die de co er aan gehad heeft laat zich dus niet vertalen in favo's. In het eerste geval, zou je dan de favo achterwege moeten laten vanuit de gedachte dat een cache per definitie plezier moet opleveren? Dat gaat niet op vanwege de koker-vervuiling (niet bedoeld als startsein voor een verse koker discussie :-) Ik deel ze dus gewoon uit, zolang de co er duidelijk aandacht aan besteed heeft én ik er anderen graag op attendeer. Als kersverse co merk ik dat logjes inderdaad het verschil maken, veel meer dan favo's. Jammer dat je niet kunt zoeken/filteren op leuke logjes :-)
 9. Wij passen de opgeloste coordinaten gewoon op de site aan, vervolgens verversen we de cache in GSAK. In GSAK is daarna te zien dat het aangepaste coordinaten zijn (= opgelost). Je kunt er in het overzicht een kolom toevoegen waar dit ook met een icoon zichtbaar is. Om het af te maken, de macro: http://gsak.net/board/index.php?s=7c039e0791398996ef80fe731851ebfa&showtopic=17505&st=20&&do=findComment&comment=210159 Deze laat de geselecteerde caches mooi in Google Maps zien, ook daar zie je dan gelijk aan het afwijkende icoon dat het een opgeloste mysterie is.
 10. Gewoon een "Aldi" LED lampje, twee vermogen standen. Investering van circa 11 euro :-) Al meerdere keren gebruikt, tot volle tevredenheid.
 11. Ik herken veel in de overwegingen die genoemd worden, zelf gebruik ik de favo's voor een eerste selectie. Zeker als ik bijvoorbeeld ergens voor mijn werk in een hotel beland, dan is het zoeken op hoge aantallen favo's binnen een straal van x kilometer een aardig startpunt. Daarna is het idd logjes lezen om een beeld te vormen. Het geven van favo's, daar wordt ik gaandeweg wel steeds kritischer in. Een cache moet zich, in welke vorm dan ook, wel onderscheiden van de ''massa". Het liefst zou ik zelf een waardering systeem zien, waarbij je wat meer opties hebt, variërend van ' voegt helemaal niets toe' tot ' briljant uitgedacht/uitgevoerd' . Maar ja, ik heb het niet voor het zeggen :-)
 12. Ik dacht meer aan zo iets: http://www.geocaching.com/geocache/GC22PVV_de-mannenkappersfiets
 13. Logpoging => gevonden => voeg opmerking toe <je tekst> => Gereed Suc6!
 14. Ik gebruik zelf ook meestal c:geo, werkt zoals al aangeven perfect, ook off-line. Verder heb ik gebruik ik Dropbox om eenvoudig bestanden (foto's, pdf's) op mijn smartphone te krijgen. Off-topic; ik gebruik GSAK om een mooie gpx te maken, komt via Dropbox op mijn telefoon, via Import in c:geo :-)
 15. Nauwkeurigheid van telefoon zal idd sterk afhangen van chipset & software. Mijn Samsung Gio maakt er een puinhoop van, terwijl de LG L5 van mijn wederhelft prima voldoet.
 16. Ach laat ik ook een duit in het welbekende zakje doen. Ik post niet zoveel, alleen wanneer ik het idee heb iets te kunnen bijdragen. Ik kijk wel regelmatig of er een nog een interessante topic's zijn. Het forum als een gezellig chat café is wel aardig, al zou ik daar wel graag een als zodanig herkenbaar topic aan willen hangen. Dan blijven de echte vragen en reacties wat meer on-topic.
 17. Mijn Dakota 20 zit op versie 5.6, werkt probleemloos.
 18. Ik heb recent op marktplaats een Dakota 10 op de kop getikt voor 60 euro, kwestie van geduld hebben èn een beetje geluk natuurlijk. Gèèn drie assen, maar wel ruimte voor een OSM kaart.
 19. Ik heb begin mei bij de Lidl een LED zaklampje gekocht, volgens mij is dat een Livarno. Alu behuizing, voelt zeer solide aan. Geeft een berg licht, maar kan ook op halve kracht schijnen om batterijen te sparen. Dat bleek in de meeste gevallen al toereikend, ik schakel maar af en toe naar vol vermogen. De bundel is ook nog eens vertelbaar. Ik heb er nu twee nachtcaches mee gedaan, werkt perfect! En dat voor nog geen 13 euro .. Moraal van het verhaal; een oplossing hoeft niet duur te zijn ....... https://www.google.nl/search?q=lidl+led+zaklamp&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=nl&client=safari#biv=i%7C1%3Bd%7ClodyJPB7Zn9zpM%3A
 20. Wanneer je in de gelegenheid bent om een tijdje een GPS te lenen, dan kun je eerst wat ervaring opdoen. Dan merk je zelf al gauw wat je handig vindt, of juist onhandig. Daarna is het zoeken of je een geschikte GPS op de kop kunt tikken die bij je past. Suc6!
 21. Ik gebruik de Dakota in combinatie met Openstreetmap. Meestal loop ik op kompas/afstand. Een enkele keer als dit niet goed werkt, schakel ik over op de kaart. Dat klopt eigenlijk altijd vrij goed. Verder is het inderdaad vooral goed kijken :-) Eerst rond het nul-punt, als dat niets oplevert de cirkel wat groter maken. Niet vinden door een (kleine) GPS afwijking zal je met wat meer ervaring niet vaak meer gaan overkomen. Logjes lezen helpt ook, als er sprake is van een serieuze afwijking waar je rekening mee moet houden, dan kom je dat daar wel tegen. Suc6!!
 22. Bedankt voor jullie feedback! Google map V3 ziet er erg bruikbaar uit. Daar ga ik eens verder mee experimenteren.
 23. Bedankt amts, ga ik proberen! @ dewijntjes, dat doen we al, maar dat levert (bij ons tenminste) geen wijziging op de kaart op binnen geocaching.com. Op de GPSr wordt het dan wel goed weergeven. Ik verwacht dat de tip van amts dit ongemak zal oplossen. Bedankt voor jullie feedback!
 24. Hallo forum, We hebben de gewoonte om na het oplossen van een mysterie de fictieve coordinaten aan te passen. Dat werkt prima, in de GPSr komt dan keurig de werkelijke locatie en wordt deze ook correct op de GPSr kaart getoond. Ik ben nu op zoek naar een manier om deze aangepaste locaties weer te geven op een kaart om zo wat gemakkelijker vooraf een handige route kunnen plannen. Via geocaching.com lijkt dat niet mogelijk. Gisteren heb ik eens GSAK geïnstalleerd, die geeft wel de correcte locatie aan als je een cache selecteert. Maar het is mij nog niet gelukt om meerdere caches, bijvoorbeeld op basis van filter (of selectie )op de kaart te laten weergeven. Is dit mogelijk? Of hebben jullie een andere tip om de locatie van opgeloste mysteries op een kaart weer te geven? Alvast bedankt!
 25. Ik ben sinds kort de trotse bezitter van de Dakota 20. Ik heb lang getwijfeld tussen de Etrex 30 en dit exemplaar, daarbij was eigenlijk de afweging: een beter leesbaar scherm versus bedieningsgemak (touchscreen). Uiteindelijk besloten gewoon in de winkel beide exemplaren te bekijken en eens vast te houden. Het bedieningsgemak won het; ook al omdat het scherm van de Etrex 30 wat kleiner is. Ik heb gemerkt dat ik nu tijdens het geocachen veel vaker even de kaart raadpleeg; (aan welke kant van het water moet ik zijn?). Zeker bij het navigeren over de weg naar de cache omgeving, is een iets groter scherm wel lekker. De leesbaarheid van het scherm is tot nu toe geen enkel probleem. Men gaf in de winkel ook aan dat bij lopen met een GPSr dit eigenlijk nauwelijks een probleem oplevert omdat je de GPSr altijd wel iets kunt kantelen wanneer je last van de zon hebt. Het aansluiten op de PC is zoals al aangegeven geen enkel probleem, wordt inderdaad gezien als een extra drive. Ik gebruik de Dakota met 2500 mAh accu's ( met een volle accu hoef je ook bij een lange dag nooit te wisselen) en de gratis Openstreetmap kaart. Veel suc6!
×
×
 • Create New...