Spring naar bijdragen

Martinus1000

Leden
 • Aantal bijdragen

  47
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

4 Neutraal

Over Martinus1000

 • Rang
  Normale Poster

Recente profielbezoeken

345 profielweergaven
 1. Probeer toch eens c:geo, het is hier al eerder genoemd. Vooraf gegeven way-points zijn daar gemakkelijk te selecteren én nieuwe coordinaten kun je ook toevoegen. Wanneer je het spelletje leuk genoeg vindt is een simpele (gebruikte?)GPSr ook een prima optie.
 2. Vreemd dat die tijden zo varieren. Bij ons hadden we al dezelfde dag(!) een inhoudelijke reactie van een reviewer. Hij had wat vragen die publicatie nog in de weg stonden. Na wat extra toelichting van onze kant is de cache daarna vlot gepubliceerd. Ik heb heb zowel de doorlooptijd als het contact met de reviewers als heel prettig en vlot ervaren. Mij hoor je niet klagen #diktevreden
 3. Martinus1000

  Kwaliteit

  Je hebt hier wel een punt Barny, al durf ik ook weer niet te stellen dat als een foto gezien hebt, er daadwerkelijk naar toe gaan niets meer toevoegd. Ik heb al heel veel foto's van de Eiffeltoren gezien, maar als ik ooit in Parijs kom wil ik er toch echt wel even onder staan :-) Maar terug on-topic, er zijn erg veel caches die - in ieder geval voor mij - niet leuk zijn om te doen. Vrije(cache)tijd is in mijn geval schaars, dus als ik op stap ga wil ik er van kunnen genieten en filter ik zeker. De omgeving speelt daarbij een heel belangrijke rol, het moet allemaal kloppen en redelijk onderhouden zijn ook. Verder is het inderdaad heel subjectief. Wanneer een aangeschafte kunstof doos met logboek, perfect uitgemeten in een prachtig gebied ligt automatisch een kwaliteitscache? Of heeft het meer te maken me de inspanningen die de CO zich heeft getroost om er iets bijzonders van te maken? Favo's zijn natuurlijk al helemaal ongeschikt om een echte waardering aan te geven. Is de favo voor nano in een speelgoedauto op een carpoolplaats net zo veel waard als die voor een cache in een prachtig gebied, waar de CO een hele winter mee aan het knutselen geweest is? Voor mij is het zoals al eerder gesteld: Een cache met veel bezoekers zonder enige favo zegt iets, omgekeerd zeker niet. Lang leve mooie logjes!
 4. Martinus1000

  Kwaliteit

  https://www.facebook.com/groups/1540183866203025/?ref=bookmarks Het is een gesloten groep geworden na veel spam overlast, even toegang vragen ....
 5. Martinus1000

  Kwaliteit

  Een beetje off-topic, maar te mooi om niet te delen: Wij laten ons vaak inspireren door de Facebook groep "Mooie Geocache locaties"Daar worden veel omgevingfoto's geplaatst, zonder spoilers. Dat is voor ons vaak het startpunt, daarna geven de logjes meestal de doorslag.
 6. Martinus1000

  Kwaliteit

  Wanneer een cache een smile op mijn gezicht tovert, vind ik een cache goed. Meestal is dit het geval wanneer ik naar of door een mooie omgeving gebracht wordt én alles gewoon aan alle kanten klopt. Wanneer de WP's echt creatief zijn gemaakt of er is echt werk van de final gemaakt dan is dat natuurlijk helemaal volmaakt. Voor mij is het een echte afknapper als ik na een heerlijke wandeling, de stash onder een steen op een parkeerterrein vindt :-(
 7. Martinus1000

  Gadgetcaches

  De reversed cache is ook erg leuk bedacht, ik zie alleen net dat deze nu off-line is vanwege geringe belangstelling??! https://www.geocaching.com/geocache/GC4DYFZ_reversed-geocache?guid=5f2dcbe0-4d6b-4a0c-aaf6-1bf21322a0c4
 8. Martinus1000

  Favorites

  Het blijft lastig om een goede waardering via een favo te laten zien, daar is het gewoon te zwart/wit voor. Wanneer ik met plezier op pad geweest ben, een leuke wandeling, onverwachte plekjes, netjes verzorgde cache (verder niet bijzonder) dan wil ik daar best een favo voor uitdelen. Gewoon omdat ik het naar mijn zin gehad heb, de co er duidelijk aandacht aan besteed heeft. Tegelijk, wanneer een co een briljante cache behuizing heeft gebouwd, waar duidelijk dagen/weken werk in zit, ook een favo ... De hoeveelheid werk die de co er aan gehad heeft laat zich dus niet vertalen in favo's. In het eerste geval, zou je dan de favo achterwege moeten laten vanuit de gedachte dat een cache per definitie plezier moet opleveren? Dat gaat niet op vanwege de koker-vervuiling (niet bedoeld als startsein voor een verse koker discussie :-) Ik deel ze dus gewoon uit, zolang de co er duidelijk aandacht aan besteed heeft én ik er anderen graag op attendeer. Als kersverse co merk ik dat logjes inderdaad het verschil maken, veel meer dan favo's. Jammer dat je niet kunt zoeken/filteren op leuke logjes :-)
 9. Martinus1000

  Favorieten In Gsak

  Wij passen de opgeloste coordinaten gewoon op de site aan, vervolgens verversen we de cache in GSAK. In GSAK is daarna te zien dat het aangepaste coordinaten zijn (= opgelost). Je kunt er in het overzicht een kolom toevoegen waar dit ook met een icoon zichtbaar is. Om het af te maken, de macro: http://gsak.net/board/index.php?s=7c039e0791398996ef80fe731851ebfa&showtopic=17505&st=20&&do=findComment&comment=210159 Deze laat de geselecteerde caches mooi in Google Maps zien, ook daar zie je dan gelijk aan het afwijkende icoon dat het een opgeloste mysterie is.
 10. Martinus1000

  Nachtcache

  Gewoon een "Aldi" LED lampje, twee vermogen standen. Investering van circa 11 euro :-) Al meerdere keren gebruikt, tot volle tevredenheid.
 11. Martinus1000

  Favorites

  Ik herken veel in de overwegingen die genoemd worden, zelf gebruik ik de favo's voor een eerste selectie. Zeker als ik bijvoorbeeld ergens voor mijn werk in een hotel beland, dan is het zoeken op hoge aantallen favo's binnen een straal van x kilometer een aardig startpunt. Daarna is het idd logjes lezen om een beeld te vormen. Het geven van favo's, daar wordt ik gaandeweg wel steeds kritischer in. Een cache moet zich, in welke vorm dan ook, wel onderscheiden van de ''massa". Het liefst zou ik zelf een waardering systeem zien, waarbij je wat meer opties hebt, variërend van ' voegt helemaal niets toe' tot ' briljant uitgedacht/uitgevoerd' . Maar ja, ik heb het niet voor het zeggen :-)
 12. Martinus1000

  Ideale Cache Fiets

  Ik dacht meer aan zo iets: http://www.geocaching.com/geocache/GC22PVV_de-mannenkappersfiets
 13. Logpoging => gevonden => voeg opmerking toe <je tekst> => Gereed Suc6!
 14. Ik gebruik zelf ook meestal c:geo, werkt zoals al aangeven perfect, ook off-line. Verder heb ik gebruik ik Dropbox om eenvoudig bestanden (foto's, pdf's) op mijn smartphone te krijgen. Off-topic; ik gebruik GSAK om een mooie gpx te maken, komt via Dropbox op mijn telefoon, via Import in c:geo :-)
 15. Nauwkeurigheid van telefoon zal idd sterk afhangen van chipset & software. Mijn Samsung Gio maakt er een puinhoop van, terwijl de LG L5 van mijn wederhelft prima voldoet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...