Jump to content

Martinus1000

Leden
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Martinus1000


 1. Vreemd dat die tijden zo varieren. Bij ons hadden we al dezelfde dag(!) een inhoudelijke reactie van een reviewer. Hij had wat vragen die publicatie nog in de weg stonden. Na wat extra toelichting van onze kant is de cache daarna vlot gepubliceerd.

  Ik heb heb zowel de doorlooptijd als het contact met de reviewers als heel prettig en vlot ervaren.

  Mij hoor je niet klagen #diktevreden


 2. een route beleven die al tot in de treure is bekeken via de foto's op de pagina is het zelfde als je vakantie alles via een uitgekauwde roadbook afwerken

  je ziet de dingen dan in het echt die je daarvoor op foto's heb gezien, de zelfde mooie plekjes is dan een herkenning en al helemaal geen verrassing meer.

  het is jammer dat het zo moet, je kan niet meer "zomaar" onvoorbereid naar een cache gaan, het geocache belevenis valt op zo een manier vaker tegen dan dat je iets leuks tegenkomt

   

  Barny

  Je hebt hier wel een punt Barny, al durf ik ook weer niet te stellen dat als een foto gezien hebt, er daadwerkelijk naar toe gaan niets meer toevoegd. Ik heb al heel veel foto's van de Eiffeltoren gezien, maar als ik ooit in Parijs kom wil ik er toch echt wel even onder staan :-)

   

  Maar terug on-topic, er zijn erg veel caches die - in ieder geval voor mij - niet leuk zijn om te doen. Vrije(cache)tijd is in mijn geval schaars, dus als ik op stap ga wil ik er van kunnen genieten en filter ik zeker. De omgeving speelt daarbij een heel belangrijke rol, het moet allemaal kloppen en redelijk onderhouden zijn ook. Verder is het inderdaad heel subjectief. Wanneer een aangeschafte kunstof doos met logboek, perfect uitgemeten in een prachtig gebied ligt automatisch een kwaliteitscache? Of heeft het meer te maken me de inspanningen die de CO zich heeft getroost om er iets bijzonders van te maken?

   

  Favo's zijn natuurlijk al helemaal ongeschikt om een echte waardering aan te geven. Is de favo voor nano in een speelgoedauto op een carpoolplaats net zo veel waard als die voor een cache in een prachtig gebied, waar de CO een hele winter mee aan het knutselen geweest is? Voor mij is het zoals al eerder gesteld: Een cache met veel bezoekers zonder enige favo zegt iets, omgekeerd zeker niet.

  Lang leve mooie logjes!

  • Upvote 1

 3.  

  Omdat ik een voorkeur heb voor natuurwandelingen kijk ik vaak eerst naar de foto's. Bevallen die me, dan is de gebiedskeuze vaak al gemaakt. Meestal zet ik dan een multi en een aantal tradi's in mijn gps en zie ik wel hoe de middag gaat lopen. De kwaliteit van de caches doet er voor mij dan al weer wat minder toe.

  Een beetje off-topic, maar te mooi om niet te delen: Wij laten ons vaak inspireren door de Facebook groep "Mooie Geocache locaties"

  Daar worden veel omgevingfoto's geplaatst, zonder spoilers. Dat is voor ons vaak het startpunt, daarna geven de logjes meestal de doorslag.


 4. Wanneer een cache een smile op mijn gezicht tovert, vind ik een cache goed. Meestal is dit het geval wanneer ik naar of door een mooie omgeving gebracht wordt én alles gewoon aan alle kanten klopt. Wanneer de WP's echt creatief zijn gemaakt of er is echt werk van de final gemaakt dan is dat natuurlijk helemaal volmaakt. Voor mij is het een echte afknapper als ik na een heerlijke wandeling, de stash onder een steen op een parkeerterrein vindt :-(


 5. Ik ben een half jaar geleden hier voor op zoek geweest, de beschikbare mogelijkheden (moet op Windows draaien) waren me te duur.

  We gebruiken nu voor onderweg een hele goedkope Andoid tablet, met c:geo en off-line kaarten als naslag.

  GPX bestand maken met GSAK en via Dropbox naar de tablet.


 6. Het blijft lastig om een goede waardering via een favo te laten zien, daar is het gewoon te zwart/wit voor. Wanneer ik met plezier op pad geweest ben, een leuke wandeling, onverwachte plekjes, netjes verzorgde cache (verder niet bijzonder) dan wil ik daar best een favo voor uitdelen. Gewoon omdat ik het naar mijn zin gehad heb, de co er duidelijk aandacht aan besteed heeft.

   

  Tegelijk, wanneer een co een briljante cache behuizing heeft gebouwd, waar duidelijk dagen/weken werk in zit, ook een favo ... De hoeveelheid werk die de co er aan gehad heeft laat zich dus niet vertalen in favo's.

   

  In het eerste geval, zou je dan de favo achterwege moeten laten vanuit de gedachte dat een cache per definitie plezier moet opleveren? Dat gaat niet op vanwege de koker-vervuiling (niet bedoeld als startsein voor een verse koker discussie :-)

   

  Ik deel ze dus gewoon uit, zolang de co er duidelijk aandacht aan besteed heeft én ik er anderen graag op attendeer.

  Als kersverse co merk ik dat logjes inderdaad het verschil maken, veel meer dan favo's. Jammer dat je niet kunt zoeken/filteren op leuke logjes :-)


 7. Wij passen de opgeloste coordinaten gewoon op de site aan, vervolgens verversen we de cache in GSAK. In GSAK is daarna te zien dat het aangepaste coordinaten zijn (= opgelost). Je kunt er in het overzicht een kolom toevoegen waar dit ook met een icoon zichtbaar is.

  Om het af te maken, de macro: http://gsak.net/board/index.php?s=7c039e0791398996ef80fe731851ebfa&showtopic=17505&st=20&&do=findComment&comment=210159

  Deze laat de geselecteerde caches mooi in Google Maps zien, ook daar zie je dan gelijk aan het afwijkende icoon dat het een opgeloste mysterie is.


 8. Ik herken veel in de overwegingen die genoemd worden, zelf gebruik ik de favo's voor een eerste selectie. Zeker als ik bijvoorbeeld ergens voor mijn werk in een hotel beland, dan is het zoeken op hoge aantallen favo's binnen een straal van x kilometer een aardig startpunt. Daarna is het idd logjes lezen om een beeld te vormen.

  Het geven van favo's, daar wordt ik gaandeweg wel steeds kritischer in. Een cache moet zich, in welke vorm dan ook, wel onderscheiden van de ''massa". Het liefst zou ik zelf een waardering systeem zien, waarbij je wat meer opties hebt, variërend van ' voegt helemaal niets toe' tot ' briljant uitgedacht/uitgevoerd' . Maar ja, ik heb het niet voor het zeggen :-)


 9. Ik gebruik zelf ook meestal c:geo, werkt zoals al aangeven perfect, ook off-line. Verder heb ik gebruik ik Dropbox om eenvoudig bestanden (foto's, pdf's) op mijn smartphone te krijgen.

   

  Off-topic; ik gebruik GSAK om een mooie gpx te maken, komt via Dropbox op mijn telefoon, via Import in c:geo :-)


 10. Ach laat ik ook een duit in het welbekende zakje doen. Ik post niet zoveel, alleen wanneer ik het idee heb iets te kunnen bijdragen. Ik kijk wel regelmatig of er een nog een interessante topic's zijn. Het forum als een gezellig chat café is wel aardig, al zou ik daar wel graag een als zodanig herkenbaar topic aan willen hangen. Dan blijven de echte vragen en reacties wat meer on-topic.


 11. Ik heb begin mei bij de Lidl een LED zaklampje gekocht, volgens mij is dat een Livarno. Alu behuizing, voelt zeer solide aan. Geeft een berg licht, maar kan ook op halve kracht schijnen om batterijen te sparen. Dat bleek in de meeste gevallen al toereikend, ik schakel maar af en toe naar vol vermogen. De bundel is ook nog eens vertelbaar. Ik heb er nu twee nachtcaches mee gedaan, werkt perfect! En dat voor nog geen 13 euro ..

  Moraal van het verhaal; een oplossing hoeft niet duur te zijn .......

   

  https://www.google.nl/search?q=lidl+led+zaklamp&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=nl&client=safari#biv=i%7C1%3Bd%7ClodyJPB7Zn9zpM%3A

   

  • Upvote 1

 12. Wanneer je in de gelegenheid bent om een tijdje een GPS te lenen, dan kun je eerst wat ervaring opdoen. Dan merk je zelf al gauw wat je handig vindt, of juist onhandig. Daarna is het zoeken of je een geschikte GPS op de kop kunt tikken die bij je past.

   

  Suc6!


 13. Ik gebruik de Dakota in combinatie met Openstreetmap. Meestal loop ik op kompas/afstand. Een enkele keer als dit niet goed werkt, schakel ik over op de kaart. Dat klopt eigenlijk altijd vrij goed.

  Verder is het inderdaad vooral goed kijken :-) Eerst rond het nul-punt, als dat niets oplevert de cirkel wat groter maken.

  Niet vinden door een (kleine) GPS afwijking zal je met wat meer ervaring niet vaak meer gaan overkomen.

  Logjes lezen helpt ook, als er sprake is van een serieuze afwijking waar je rekening mee moet houden, dan kom je dat daar wel tegen.

  Suc6!!


 14. Bedankt amts, ga ik proberen!

   

  @ dewijntjes, dat doen we al, maar dat levert (bij ons tenminste) geen wijziging op de kaart op binnen geocaching.com.

  Op de GPSr wordt het dan wel goed weergeven. Ik verwacht dat de tip van amts dit ongemak zal oplossen.

   

  Bedankt voor jullie feedback!

×
×
 • Create New...