Spring naar bijdragen

@Wilbertoord

Leden
 • Aantal bijdragen

  307
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  3

Alles door @Wilbertoord geplaatst

 1. @Wilbertoord

  Reviewer

  en waar lees jij hier duitse teksten dan?
 2. Nu vele jaren later is het net andersom.. De reis is netjes op reis.... maar waar is Lara?
 3. Ik vind een Tradi al snel D5 als ik er zonder hulp niet uitkom. Bijvoorbeeld de TheHa caches hebben lage D waarden. Ze zijn wel lastig. En sommigen duren lang. Maar de fleurbank of bijvoorbeeld mijn De Grens (D4) zijn zonder hint bijna niet te doen. Dat is D5... Terugkomen om het toch nog weer eens te proberen!
 4. De tijd begint te dringen.... http://coord.info/GLED6Y9J
 5. Ik heb 7 ingevuld... maar dat heeft te maken met het feit dat ik de vraag waarschijnlijk niet begrepen heb. Ik ga er vanuit dat met "punten" bedoeld wordt dat in de database van groundspeak bijgehouden wordt welke cache is gevonden heb. En dat elke found op mijn lijst dan; een puntje op de kaart is? een puntje in de database is? 0,1 favorietpuntje is. Ik ben nog niet zo lang geleden in Ede/veenendaal geweest. Ik besef dan ook dat het cachen ook andere vormen kent dan hier in het zuid-oosten van brabant. Maar ook die ervaringen had ik niet willen missen. De rat in Ede, het industrieterrein van Veenendaal. Toch plekken en indrukken die ik hier in het landelijke gebied minder ervaar. Het doel is niet om te zien hoeveel caches ik gedaan heb. Het doel is om caches te vinden. En dat groundspeak een database bijhoud om te laten zien hoeveel caches ik gevonden heb vind ik vooral een heel prettige zaak. Mensen die denken dat ze een "punt" krijgen als ze een cache loggen hebben een heel ander beeld van de werkelijkheid dan ik.
 6. Een Earthcache geld als virtual. Daar kun je zelfs op precies dezelfde coords een fysiek waypoint maken. Waypoints van de eigen multi kennen geen minimale afstand. Alleen de afstand tot fysieke waypoints van een andere cache tellen voor de 161 meter richtlijn.
 7. En waar gaat deze reactie precies over?
 8. @Wilbertoord

  Ideale Cacheauto

  Dacia Logan MCV... Lekker ruim zitten. En heerlijk hoog op de wielen zodat je ook offroad nog goed uit de voeten kunt en dus niet te ver hoeft te lopen.
 9. @Wilbertoord

  Ideale Cachepen?

  Ik log bij voorkeur alleen online... Ik schrijf zulke leuke logs dat niemand merkt dat ik geen pen meeneem naar de cache. En welke CO controleert tegenwoordig nog de logboeken....
 10. Ik heb ook ergens een leuk kistje in het bos liggen. Als we thuis de speelgoedkisten van de jongens opruimen gooien we weg wat kapot is. Maar vaak zit er ook nog leuk spul in wat eigenlijk nog goed is. Dat gaat in een speciale zak, en vanuit die zak gaat het weer de kist in. Leuk om altijd in de logs te lezen dat mensen dat goed doet. "dat zie je niet meer zo vaak" lees ik regelmatig terug. Een paar hele leuke zaken die ik tegengekomen ben. 1. wooden coins. 2. De kaarsjes van Irisisleuk 3. De visitekaartjes van Fralanne (Fralanne heeft deze cache gevonden,) En zo zijn er vast nog wel wat meer zaken als ik er langer over denk. Echt rotzooi zie ik zelden. Overigens ruil ik zelf amper als ik aan het cachen ben. Mijn rugzak is al een heel eind vol met tools, handdoeken en dergelijke
 11. Soms leveren dit soort speurtochten heel interessante zaken op. Vandaag heb ik twee hitchhikers geadopteerd na een speurtocht naar eigenaren die ook jaren niet gecached hebben. Nadat ik het telefoonnummer opgespoord had, heb ik een mooi gesprek gehad. Veel leuke anecdotes van cachers die in de beginjaren zeer actief zijn geweest. Vervolgens stonden ze zeer welwillend de caches af ter adoptie. En dat was mooi, want 1 van die 2 stond al lang op onderhoud.
 12. Hitchhikers die van event naar event reizen zijn niet de schuld van de hitchhiker. Maar van de cachers die dit doen. Ik heb pas twee HH's gelogd die gewoon in het veld lagen. 1 ligt er nog steeds. Sterker nog. Die ligt al sinds half december gewoon op dezelfde plek. Da's nostalgie. En ik vind dat we moeten doen wat kan om dit in ere te houden. Vergelijk het met molens. Die zijn vaak ook niet meer bedrijfsmatig in functie. Maar als monument wordt er flink in geinvesteerd. Dat zou moet HH's ook best mogen.
 13. Een van de Hitchhikers is op needs maintenance gezet kort geleden. Het gaat om Call me http://www.geocaching.com/geocache/GCH8BV_call-me van Muizebeest http://www.geocaching.com/profile/?guid=70724149-f4c6-483f-b252-2be2ba1c05e0&wid=8eeaa09d-7257-4505-8028-d2381c49e322&ds=2 de eigenaren reageren niet op mails. Kent iemand dit team? Want dan kan er nog een poging gedaan worden deze Hitch Hiker te redden.
 14. Ik leg het liefst tradi's... Waarom - Omdat ik wil dat mijn caches gevonden worden. Ik zie dat de behoefte aan multi's lang zo groot niet is. Een mooie multi wordt zoveel minder gevonden dan een leuke traditional. Vrijwel alle multilopers pikken ook de tradi's op. Dus ik bedien veel meer mensen van een leuke cache-ervaring door traditionals te leggen. Wat ik wel belangrijk vind, is dat een cache wat toevoegd. Bij een prachtige plek in Oploo heb ik een simpele petling liggen. De plek spreekt voor zich. Bij mijn mini-banner trail heb ik een leuke wandelroute aan tradi's liggen. Elke traditional heeft zijn eigen verhaal. Allemaal ook gelinkt aan de plek waar ze liggen... En de gezien de logs worden ze erg gewaardeerd, Er staat in ieder geval wel een multi in de planning. Maar op het moment ontbreekt het me simpelweg aan de tijd om hem te leggen. Ook heb ik nog wat leuke ideetjes voor traditonals. En er zit nog een trail in mijn hoofd met een wherigo, earthcache, letterbox, , mystery, traditonal en multi.... Waarom? Omdat het kan, omdat ik het zelf leuk vind om eens net wat anders te leggen dan iedereen. Of die trail er ook komt? Geen flauw idee. Dat hangt van veel zaken af. Maar zonder ideetjes, geen resultaten.
 15. Waarmee je op sublieme wijze uitdrukt wat ik al vaker verwoord heb. De regio waar je woont, vormt ook jou als geocacher. De complete top 7 ligt in Oostelijk Noord-Brabant. Daarbij bestaat die top 7 op 3 multi's na ook nog uit 4 zeer creatieve traditionals. Geen wonder dat ik ook zelf creatieve tradi's ben gaan leggen. Dus woon je in een regio waar veel kokers achter verkeersborden liggen, dan ga je die zelf ook sneller leggen....
 16. Hmm... ik merk dat ik sinds de afwezigheid van Vlinder steeds meer het oude cachen ga promoten... Niet alleen hier, maar ook in andere topics. Potdikkie.....
 17. Ik vind het feit dat multi's ondergeschoven zijn juist een leuk bijverschijnsel. Voor een plekje en cache waar wat minder volluk gewenst is (er zijn geen paden, en 250 man per jaar zorgt vanzelf voor een pad) heb ik zelfs een multi bedacht. Dat terwijl het eigenlijk gewoon 5 tradi's zijn...
 18. Mooi, dan hoeft Tjiftjaf deze niet te archiveren... http://coord.info/GLBHK2HV
 19. En toch kun je die teleurstelling nog leuk verwoorden! http://coord.info/GLD0F4E9
 20. Och, ik heb ook wel eens iemand ontmoet bij mijn cache toen ik onderhoud deed. Hij was heel enthousiast. Ik kreeg ook op 2 caches favo's. Maar de log bestond uit 3 regels. heerlijk dagje wezen cachen met die en die. Het was een mooie route. Alle leggers bedankt.. Waarmee ik maar wil zeggen dat online logs niets meer en minder zeggen dat dat die persoon bij je cache geweest is. Cachen bestaat voor mij uit het zoeken van een cache. Het loggen is bijzaak. Daar moet of mag je je eigen visitekaartje mee afgeven. Een 90% mooie log garantie krijg je door een goed uitgewerkte multi, ofeen super mooi of orginele tradi. Dan nog moet die in een gebied met lage cachedichtheid liggen. Hoe meer caches dicht op elkaar, hoe minder kans op je mooie log garantie. Misery caches maken het minst kans op mooie logs. Slechts de eerste 10 personen schrijven dan een leuke log. De rest heeft eindcoords gekregen.
 21. Ik vind het met de telefoon eigenlijk wat prettiger cachen. Ik cache dan via C:geo. Echter omdat ik hier aan de grens zit. Log ik vrijwel alles toch met de dakota20. Want je bent zo effe in Duitsland. En daar mis ik internet. Ook vind ik dat de apps om te cachen heel veel batterij vreten.
 22. natuurlijk... Kostenloos vermaakt worden is gewoon met je gps naar een bos lopen en lekker naar de eindcoords lopen zoals Barny doet. Boogschieten, koekjes bakken en kantklossen mag best wat kosten! En onder een tientje ben je in Nederland nog niet eens bij de Efteling van de parkeerplaats af. Dus dat prijsje valt best wel mee.
 23. En Barny heeft ten onrechte een NA gepost volgens de reviewer. Wordt vast een leuk event! Ik heb er in ieder geval zin in. http://coord.info/GLCVP2MM
 24. pfff, kijk ik volg je al op twitter, ik lees hier je bijdragen. En dan moet ik ook nog vrienden op facebook worden om te weten wat je hier nu eigenlijk van vindt.... Vind je me echt zo leuk?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...