Spring naar bijdragen

TCRL

Leden
 • Aantal bijdragen

  11
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

2 Neutraal

Over TCRL

 • Verjaardag 19-05-1976

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Landelijk

Recente profielbezoeken

251 profielweergaven
 1. Ik ben pertinent tegen, vind ook dat wanneer er een partij/landbeheerder een bedrag gaat vragen voor het verlenen van toestemming dergelijke lokaties gemeden moeten worden, vrees dat anders het hek van de dam is. De stap van gratis naar bv €10 is groot, vervolgens jaarlijks met €10 verhogen is dan maar een kleine stap daarna. Mag hobby dan niks kosten, natuurlijk wel, maar steek het geld liever in de cache zelf, een mooi gemaakte traditional kan ook al snel een paar honderd euro kosten zonder ook maar een seconde van je ingestoken tijd mee te tellen.
 2. Absurd idee, betalen voor plaatsen van een cache, waarom moet toch overal de portemonnee voor getrokken worden. Indien het gemeentelijk grondgebied betreft, kan je zeggen leges voor het verlenen van de toestemming, je kan echter ook zeggen dat ze al genoeg verdienen aan jouw caches, ze bevorderen toch het toerisme. Als het is om de zogenaamde kokergooier te ontmoedigen, waarom zou je, vindt je aan die caches niks aan dan doe je die toch niet, dat gemoei van iedereen, hoe volgens hun het spel gespeeld moet worden, laat ieder doen waar hij/zij zin in heeft. 1 van mijn caches ligt bij een boer achter op zijn land, tijdje geleden was deze cache voor de honderdste keer gevonden, ter gelegenheid hiervan een vlaai naar desbetreffende boer gebracht, zo kan het toch ook!!!
 3. J-Thread bedankt voor je uitgebreide antwoord. Ik kan me een heel stuk in jouw verhaal vinden, en of mijn monstercache 5sterren waard is, ik weet het niet, als ik er heilig van overtuigd was had ik dit topic ook niet gestart. Dat veel caches overrated zijn is ook inherent aan het systeem van zelfevaluatie, je kijkt toch naar de caches rond je heen/die je gedaan hebt. Ik zou er niks van verschieten als van alle caches die er liggen met meer dan 1 ster 90% overrated is, en dan is het heel eenvoudig, ik ben niet roomser dan de paus, zolang niemand klaagt dat hij wel erg makkelijk zou zijn voor 5 sterren heeft iedereen een goed gevoel, de logger is blij dat hij dergelijke cache overwonnen heeft, vol euforie schrijft hij/zij een fantastische log, dus ik ook weer blij. Wat het aantal keren gevonden van de monstercache betreft, dat is inderdaad hoog, dat komt wel door verschillende factoren, oa dat hij parel van de maand is geweest en het hoge percentage favo, s. Wat zowel voor deze als andere moeilijke caches geldt, als je zelf de discipline hebt om geen logs van te voren te lezen en geen hints via de co danwel andere cachers te vragen dan kom je behoorlijk dicht bij de groundspeak richtlijnen uit.
 4. Als je een leuke/moeilijke/ingenieuze/toffe cache gemaakt hebt, kijk je toch achteraf wat de moeilijkheidsgraad is. Als dat vier sterren is in plaats van vijf, is je cache dan minder leuk/moeilijk/ingenieus/tof? Nee, toch? Waarom MOET je volgende cache een difficulty van 5 sterren hebben? Van wie moet dat? Waarom de volgende een D5 moet worden, okee, ik had moet kunnen vervangen door "sterke voorkeur". Er zijn in ieder geval meerdere redenen hier alvast 2: * zoals ik al aangaf wil ik dat elke volgende cache van mij in zoveel mogelijk opzichten de vorige overtreft, nu blijft D5 dan D5. Het is niet moeilijk om iets moeilijker te maken dan de vorige, maar dan komt het er snel op neer dat je een speciale tool nodig hebt die niet in de standaard cache-uitrusting zit, dit vind ik niet wenselijk. * Ik maak een cache om te laten loggen, doordat het nog niet vol bezaaid ligt met D5en trek je veel "publiek". Doordat je veel cachers trekt, die soms wel honderde kilometers rijden om jouw cache te doen moet er wel een mogelijkheid zijn om een hint te verkrijgen zodat hij uiteindelijk wel te loggen is.
 5. Yep, is ook de bedoeling dat mensen er van genieten.
 6. Bedankt voor de snelle replay. Laten proefstoeien is inderdaad een goed idee, zal dit tezijnertijd door meerdere personen laten doen, want waar de een meerdere uren mee bezig is lukt het de ander binnen een half uur of niet. De grootste uitdaging voor mij als bouwer/legger is om een cache te creëren die de vorige overtreft.
 7. Hallo allemaal. Mijn eerste bericht hier op het forum, ik ben Theo en sinds anderhalf jaar bekent met het cachen. Heb inmiddels 5 caches liggen met verschillende D-ratings en ben bezig met een volgende cache welke D5 moet worden. Wat verwachten jullie van een D5 traditional? Groet TCRL
×
×
 • Nieuwe aanmaken...