Spring naar bijdragen

TheFalcon

Leden
  • Aantal bijdragen

    185
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door TheFalcon geplaatst

  1. Ik geef de voorkeur aan geocaching. Geocatching klinkt als met een munitiedoosje gooien en die opvangen . Verder, veel plezier met geocaching.
  2. Kruimel, bedankt voor alle gereviewde caches! En voor het positief meedenken om bij problemen tot een oplossing te komen.
  3. Tip: Schrijf op zondag(avond) alle logs in bijv. Word, kun je meteen je gedachten kwijt over die dag, en kun je rustig typen zonder trage websites, en dan op maandagavond snel copy/paste loggen.
  4. TheFalcon

    Wat Is Tb Hotel????

    Een TB of coin is geen ruilartikel. Dus "1 er in, 1 er uit" gaat niet op. Dus niks eerlijk ruilen. Als ik een TB vind gaat ie mee (want dat wil ie). En als ik een cache vind, en ik heb een TB, dan gaat ie er in, ook al zit er geen TB in. Wel kijk ik - als ik meerdere caches op een dag doe - wel een beetje waar ik het in stop. Als ik bijv. een mooie/lange multi doe + een oppikker, dan bij voorkeur in die multi, toch een beetje als 'beloning' voor de volgende cacher. Ook al zal de TB dan wellicht minder snel reizen.
  5. TheFalcon

    Cache Onderhoud

    Het is - zoals menigeen beaamt - dat de inhoud van de cache kwa inhoud (kwaliteit en kwantiteit) nog wel eens achteruit wil gaan. Persoonlijk vul ik het niet echt aan (die keer dat ik mijn eigen caches zie voor onderhoud, of dat ik de route zo maar loop), wel rommel eruit, losse papiertjes, buttons die gaan roesten, hele vieze goodies, dat soort 'rommel'.
  6. TheFalcon

    Toestemming Natuurmonument

    Ik weet uit eigen ervaring dat bijv. NM in een bepaald gebied niet zat te wachten op geocachers. Dus onafhankelijk of je iets verstopt, of gebruik maak van de aanwezige borden etc. De achterliggende gedachte is dat men bijv. slechte ervaring heeft (cachers die 's nachts door natuurgebieden lopen, cachers die 'domweg' hun pijltje volgen, en daarbij niet schromen om om te lopen). En dat ook een reviewer checkt waar de tussenpunten liggen, en (met name) wanneer ze in een gebied van NM/SBB/... liggen, er toestemming gegeven moet zijn.
  7. TheFalcon

    Toestemming Natuurmonument

    Ik meen me te herinneren dat bij een multi van alle tussenpunten die gegeven moeten worden door de reviewer ook gechecked wordt of ze op het gebied van Natuurmonumenten/SBB/... liggen. En dat je dan alsnog toestemming moet hebben van NM/SBB/... om de multi te leggen.
  8. TheFalcon

    Een Boze Mail?

    Helemaal mee eens. Als ik in het weekend cache omdat ik bijvoorbeeld richting familie ga, heb ik niet tijd om dezelfde dag te loggen. Of om wat voor andere reden dan ook. Ik schrijf altijd het TB nummer op om het recht te breien, en soms waag ik een mailtje naar de snelle grabber. Of niet, dan merkt ie zelf wel dat die TB niet meer op zijn naam staat. Wel een beetje geduld hebben als iemand nog niet gelogd heeft, niet iedereen heeft internet op zijn mobiel en logt meteen .
  9. Grappig deze discussie. Niet eens bij stilgestaan dat dit zo'n issue zou kunnen zijn. Ben zelf enige keren door anderen er op gewezen dat dit inderdaad wel eens als een Y gezien zou kunnen worden. Ik ben toch gewend aan een toetsenbord, en dan type je toch 'i' 'j', als twee aparte letters. Ik heb het gevoel dat doordat menigeen met toetsenborden werkt/gaat werken, dit probleem metertijd vanzelf oplost .
  10. TheFalcon

    Geocaching Map

    Dat "zm=13" in de URL is klaarblijkelijk de zoom factor. Wat is "mt=m"? Map size? Het zou mooi zijn als je ook in de URL meteen zou kunnen zetten "Hide My Finds". Anders zie ik eerst nog een woud van caches die ik allen al ooit een keer gedaan heb, terwijl ik liever alle nieuwe caches zou zien. Weet iemand toevallig hoe je "Hide My Finds" meteen in de URL kan meegeven?
  11. Laatst had ik dat ook weer eens, en toen de optie 'geen foto's' gekozen, en dan kwam de kop wel mee. Of wanneer je de bovenste marge bij 'print preview' wat naar beneden trekt, wil ook wel eens helpen. Op de een of andere manier vernaggelt een foto (waarschijnlijk afhankelijk van het formaat van de foto) de opmaak.
  12. Op het moment dat Mapsource de data naar de gps wilde versturen kwam de foutmelding. Dat werd ook bevestigd door Garmin. Mijn 60Csx is dan weliswaar bijna 3 jaar oud, maar met nieuwe firmware zou het gewoon moeten werken. Mijn PC is niet meer de nieuwste, maar kan wel bestanden groter dan 2 GB aan (geen FAT16).
  13. Tot nu toe is het me niet gelukt meer dan 2GB op het kaartje te krijgen. Het gaat fout op het moment dat Mapsource de data wil versturen naar de gps. Dan ben je dus wel 1 uur (index file aanmaken) + paar uur (mapfiles aanmaken) verder. Contact met Garmin, echter, daar is nog geen oplossing uit gekomen. Met 2.1 GB uitgeprobeerd, bij lange na geen 2000 maps, gaat het toch fout. Hopelijk krijg ik nog een keer een antwoord van Garmin, tot dan toe maar even de helft van het kaartje gebruiken. Voor de duidelijkheid, dus wel getest met de laatste versie firmware+gps software + laatste versie van Mapsource.
  14. Via http://www.garmin.nl/page/?id=10 kun je de firmware krijgen. Via mapsource kun je dan je kaarten selecteren en naar de gps sturen.
  15. Na x uren wachten, index file aanmaken, map file aanmaken... melding dat er een probleem met de Garmin applicatie is .
  16. Die meer dan 2GB leek me wel leuk. 4GB aangeschaft. Firmware geupdate naar 3.90, + chipset geupdate. Oude situatie op mijn 1GB: deel CN8 + topo NL + topo B + deel topo D (+/- 980 MB). Werkte goed. Nieuwe situatie op mijn 4GB: (groter) deel CN8 + topo NL + topo B + geheel topo D (+/- 2.6GB). Werkte niet goed. Mapsource geupdate naar laatste versie (6.15.6). Nog een keer geprobeerd. Nieuwe situatie op mijn 4GB: CN8 + topo NL + topo B + geheel topo D (+/- 2.6GB). Werkte niet goed. Nieuwe situatie op mijn 4GB: (groter) deel CN8 + topo NL + topo B + deel topo D (+/- 2.1GB). Werkte niet goed. Dezelfde melding: Dat ie problemen heeft met topo Deutschland. Terwijl ik in dit laatste geval alleen iets meer CN kaarten geselecteerd heb! Het lijkt of ie problemen heeft met kaarten groter dan 2GB. Ben nu aan het proberen om 1.5 GB er op te krijgen (duurt alleen zo lang of je weet of het werkt ). [edit] Ik zie dat de installatie van 6.15.6 mislukt is. Ga het hele verhaal nog eens opnieuw proberen...
  17. "demonstrating either that you have met the challenge yourself, or that a substantial number of other geocachers would be able to do so." Dus of je moet het zelf gedaan hebben, of een substantieel aantal. Dus niet en. Klein verschil.
  18. Per provincie? Daar kom je volgens mij snel aan. Wanneer je de "gevonden" kaart van nederland pakt zie je vrij snel wat je al gehad hebt. Of wil je het per gemeente wellicht? Ben benieuwd hoe zo iets er uit zou zien.
  19. Wanneer je bedoeld, de ouderwetse hitchhiker, die geen vaste woon of verblijfplaats heeft, en die zelf van cache naar cache, van cacher naar cacher gaat, ja, die mag je mijns inziens overal loggen waar je hem tegen komt. Dus ook op de keukentafel. Dat is eigen aan een hitchhiker, die kan en mag overal zijn. Voor de duidelijkheid, dat mag dus tegenwoordig niet meer. De cache zelf moet op een vaste plek liggen/hangen/etc.
  20. TheFalcon

    egypte

    Hier (garmin maps) heb ik iets vandaan gehaald. Echter, ipv de standaard 1 weg die mijn gps al kende had ik er nu bij wijze van spreken 3 .
  21. TheFalcon

    Earth Cache

    Sorry, kan het toch niet laten. Is beetje off-topic, maar dat het strenger gebeurd?! Hoeveel geologische interessante gebieden hebben we in NL? En hoeveel (meer) earthcaches? En iets wat de mens gemaakt heeft, is dat een EARTHcache? Is een bordje langs de weg een interessante plek voor een eartchcache? En hoe wordt er naar nederlandse geocaches gekeken ? Goed, moest ik toch even kwijt .
  22. TheFalcon

    Forum layout instellingen

    Een nieuwe computer is niet nodig, maar een andere browser zoals FireFox of Opera. Probeer het gewoon eens. Succes, Powk Internet Explorer 7 kan dit truukje ook.
  23. 125 Nederlandse caches op 1 dag (24 uur, dus 0:00 - 23:59), 1 auto, niet opgesplitst. Zie forum link Zoiets moet je niet te vaak/vaker doen, maar het was wel een bijzondere ervaring.
  24. Als je wilt weten wat het laatste cijfertje in afstand inhoudt? Ergens is volgens mij al een topic, maar die ik niet zo snel vinden. Het laatste cijfertje, dus 1/1000 minuut, is in onze regio 1.8/1.1 meter, zowel bij N als bij E. Die afwijking wijkt op andere plekken op de aarde af, heeft te maken met dat de verticale lijntjes over de aardbol in het noorden dichter bij elkaar staan dan op de evenaar. Aha, gevonden: link. Om preciezer te zijn: De afstand tussen de N-coordinaat is ongeveer 1,8 m per 0,001 graad. De afstand is constant. De afstand tussen de E-coördinaat is ongeveer 1,1 m per 0,001 graad op deze noorderbreedte. Hoe noordelijker hoe kleiner.
  25. TheFalcon

    vraag over een not found

    Ik denk dat de note van Kruimeldief op de pagina duidelijk is. Waarschijnlijk onbekendheid van de leggers wat een 'not found' nou betekent. Een not found is niet zo erg, dan weet je dat er wat mis zou kunnen zijn. Bij een eigen cache bleek (na meer dan 1 not found en een controle ter plekke) de hint totaal niet meer te kloppen, zodat mensen verkeerd gingen zoeken en het niet konden vinden. Dan kun je een en ander aanpassen zodat de cache weer (goed) gevonden kan worden, want daar gaat het uiteindelijk toch om .
×
×
  • Nieuwe aanmaken...