Spring naar bijdragen

TheFalcon

Leden
 • Aantal bijdragen

  185
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over TheFalcon

 • Rang
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPSmap 60CSx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2004

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Woonplaats
  's-Hertogenbosch
 1. Ik geef de voorkeur aan geocaching. Geocatching klinkt als met een munitiedoosje gooien en die opvangen . Verder, veel plezier met geocaching.
 2. Kruimel, bedankt voor alle gereviewde caches! En voor het positief meedenken om bij problemen tot een oplossing te komen.
 3. Tip: Schrijf op zondag(avond) alle logs in bijv. Word, kun je meteen je gedachten kwijt over die dag, en kun je rustig typen zonder trage websites, en dan op maandagavond snel copy/paste loggen.
 4. TheFalcon

  Wat Is Tb Hotel????

  Een TB of coin is geen ruilartikel. Dus "1 er in, 1 er uit" gaat niet op. Dus niks eerlijk ruilen. Als ik een TB vind gaat ie mee (want dat wil ie). En als ik een cache vind, en ik heb een TB, dan gaat ie er in, ook al zit er geen TB in. Wel kijk ik - als ik meerdere caches op een dag doe - wel een beetje waar ik het in stop. Als ik bijv. een mooie/lange multi doe + een oppikker, dan bij voorkeur in die multi, toch een beetje als 'beloning' voor de volgende cacher. Ook al zal de TB dan wellicht minder snel reizen.
 5. TheFalcon

  Cache Onderhoud

  Het is - zoals menigeen beaamt - dat de inhoud van de cache kwa inhoud (kwaliteit en kwantiteit) nog wel eens achteruit wil gaan. Persoonlijk vul ik het niet echt aan (die keer dat ik mijn eigen caches zie voor onderhoud, of dat ik de route zo maar loop), wel rommel eruit, losse papiertjes, buttons die gaan roesten, hele vieze goodies, dat soort 'rommel'.
 6. TheFalcon

  Toestemming Natuurmonument

  Ik weet uit eigen ervaring dat bijv. NM in een bepaald gebied niet zat te wachten op geocachers. Dus onafhankelijk of je iets verstopt, of gebruik maak van de aanwezige borden etc. De achterliggende gedachte is dat men bijv. slechte ervaring heeft (cachers die 's nachts door natuurgebieden lopen, cachers die 'domweg' hun pijltje volgen, en daarbij niet schromen om om te lopen). En dat ook een reviewer checkt waar de tussenpunten liggen, en (met name) wanneer ze in een gebied van NM/SBB/... liggen, er toestemming gegeven moet zijn.
 7. TheFalcon

  Toestemming Natuurmonument

  Ik meen me te herinneren dat bij een multi van alle tussenpunten die gegeven moeten worden door de reviewer ook gechecked wordt of ze op het gebied van Natuurmonumenten/SBB/... liggen. En dat je dan alsnog toestemming moet hebben van NM/SBB/... om de multi te leggen.
 8. TheFalcon

  Een Boze Mail?

  Helemaal mee eens. Als ik in het weekend cache omdat ik bijvoorbeeld richting familie ga, heb ik niet tijd om dezelfde dag te loggen. Of om wat voor andere reden dan ook. Ik schrijf altijd het TB nummer op om het recht te breien, en soms waag ik een mailtje naar de snelle grabber. Of niet, dan merkt ie zelf wel dat die TB niet meer op zijn naam staat. Wel een beetje geduld hebben als iemand nog niet gelogd heeft, niet iedereen heeft internet op zijn mobiel en logt meteen .
 9. Grappig deze discussie. Niet eens bij stilgestaan dat dit zo'n issue zou kunnen zijn. Ben zelf enige keren door anderen er op gewezen dat dit inderdaad wel eens als een Y gezien zou kunnen worden. Ik ben toch gewend aan een toetsenbord, en dan type je toch 'i' 'j', als twee aparte letters. Ik heb het gevoel dat doordat menigeen met toetsenborden werkt/gaat werken, dit probleem metertijd vanzelf oplost .
 10. TheFalcon

  Geocaching Map

  Dat "zm=13" in de URL is klaarblijkelijk de zoom factor. Wat is "mt=m"? Map size? Het zou mooi zijn als je ook in de URL meteen zou kunnen zetten "Hide My Finds". Anders zie ik eerst nog een woud van caches die ik allen al ooit een keer gedaan heb, terwijl ik liever alle nieuwe caches zou zien. Weet iemand toevallig hoe je "Hide My Finds" meteen in de URL kan meegeven?
 11. Laatst had ik dat ook weer eens, en toen de optie 'geen foto's' gekozen, en dan kwam de kop wel mee. Of wanneer je de bovenste marge bij 'print preview' wat naar beneden trekt, wil ook wel eens helpen. Op de een of andere manier vernaggelt een foto (waarschijnlijk afhankelijk van het formaat van de foto) de opmaak.
 12. Op het moment dat Mapsource de data naar de gps wilde versturen kwam de foutmelding. Dat werd ook bevestigd door Garmin. Mijn 60Csx is dan weliswaar bijna 3 jaar oud, maar met nieuwe firmware zou het gewoon moeten werken. Mijn PC is niet meer de nieuwste, maar kan wel bestanden groter dan 2 GB aan (geen FAT16).
 13. Tot nu toe is het me niet gelukt meer dan 2GB op het kaartje te krijgen. Het gaat fout op het moment dat Mapsource de data wil versturen naar de gps. Dan ben je dus wel 1 uur (index file aanmaken) + paar uur (mapfiles aanmaken) verder. Contact met Garmin, echter, daar is nog geen oplossing uit gekomen. Met 2.1 GB uitgeprobeerd, bij lange na geen 2000 maps, gaat het toch fout. Hopelijk krijg ik nog een keer een antwoord van Garmin, tot dan toe maar even de helft van het kaartje gebruiken. Voor de duidelijkheid, dus wel getest met de laatste versie firmware+gps software + laatste versie van Mapsource.
 14. Via http://www.garmin.nl/page/?id=10 kun je de firmware krijgen. Via mapsource kun je dan je kaarten selecteren en naar de gps sturen.
 15. Na x uren wachten, index file aanmaken, map file aanmaken... melding dat er een probleem met de Garmin applicatie is .
×
×
 • Nieuwe aanmaken...