Jump to content

hrng

Leden
 • Content Count

  185
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by hrng

 1. Zijn er nog geocachers op Night of the Park aan wie ik een TB kwijt kan?
 2. hrng

  Andozic

  Heeft iemand ervaring met de android app andozic. Zo ja dan graag delen en linkjes met open maps worden op prijs gesteld.
 3. Tussenstand: dode hond wie durft zonder een punt aan vast te knopen (Camping de Delflandhoeve in Delft; Pasen)
 4. Op vakantie: Een goeie cache maakt een lokale vvv overbodig Op de thuishonk: Een goede cache laat je plekken in je omgeving zien waar je normaal niet zou komen. Of het nu natuur, cultuur of geschiedenis is.
 5. Ik rijd zo'n twee keer per week langs de dode hond. En dat roept elke keer weer goede herinneringen op aan het 2e dode hond niet zo mini event waar ik aan mee heb gedaan. Volgens mij hebben de organisatoren het Kameraadschap der Veteranenclub DH-2004-1 na die goed georganiseerde revival hun estafette stokje aan de wilgen gehangen en heeft niemand hem er uit gehaald. Nu is de drempel ook wel groot, want er zitten best wel risico's aan zo'n massale overtocht en ongelukken wil je niet op je geweten hebben. Er zijn vast meer van dit soort geslaagde events op een speciale locatie die vanwege een of andere reden geen vervolg krijgen. Is het misschien een idee om landelijk op een bepaalde dag vlak voor of vroeg in de zomer gelijktijdig een 4 tal van die events zonder registratie, limieten of centrale organisatie te herhalen. Enkel een aanvangs- en eindtijd, de snacks en hulpmiddelen die je zelf meeneemt en de bestaande caches in de buurt. Zag maar een "doe het zelf" event. Komt er niemand dan is er geen mens overboord; komen er veel dan is het gezellig en regelt het zich vanzelf. Voor dit jaar dacht ik aan de volgende gelijk tijdig te houden locatie events. - dode hond - brienenoord eiland event (geen idee of die er ooit geweest is) - ? - ? NB. Dit ongeorganiseerde "multi-event" wordt dan niet geregistreerd op de website enkel gemeld op het forum.
 6. Als er spelers zijn dan wordt dit ook een succes. Maar over challenges gesproken. Wat dachten jullie van een foto van een coordinaat met hoogte uitlezing op je gps: 1. Op het dieptepunt van je bungie jump vanaf de pier in Scheveningen of 2. Halverwege het abseilen vanaf de euromast in Rotterdam.
 7. Een ander voorstel: Pas na 20 caches van het betreffende type en na controle van een collega cacher die minimaal 100 caches van dat type heeft gelopen. De betreffende controleur mag zelf pas loggen als hij 3 keer door anderen is gelogd.
 8. Ik zie de 400T wel zitten afhankelijk of overcompleet met of zonder garantie is. alles met garantie! OK streep hem maar door.
 9. Ik zie de 400T wel zitten afhankelijk of overcompleet met of zonder garantie is.
 10. Is dat Mapsend Directroute Europe? Want die is op zich al 125 euro waard.
 11. Zweden is een geocache land bij uitstek. Je hoeft eigenlijk niet naar de lokale vvv voor de leuke plekjes. Gewoon alle geocaches van Zweden voorbereiden en je bent de hele dag goed op pad. Zo ook deze spoorwegcache. Een terugblik na de gedane log.
 12. Waarom adopteren Tja ik heb net weer zo'n leuke teambuilding sessie achter de rug en wat blijkt je hebt verschillende soorten mensen . Ieder met zijn eigen >drijfveren<. Zo kan het dus zijn dat iemand het prachtig vind om een mooie cache uit te denken en neer te zetten en dat die er na de de eerste waarderende logs weer zo snel mogelijk van af wil en zo zijn er anderen die het prettig vinden om een mooie cache in de lucht te houden of zelfs verderuit te bouwen. De creatieve en de behoudende eigenschappen komen vaak niet samen voor dus tel uit je winst. Een goede reden om het adopteren in stand te houden. Want zo kunnen ook de handhavers onder ons aan het cache eigenaarschap de nodige waardering ervaren. Men zal trouwens alleen die caches adopteren die echt de moeite waard waard zijn. De 13 uit een slecht dozijn caches verdwijnen dus heus wel om ruimte te maken voor nieuwe caches in het gebied. NB. Wisten jullie trouwens dat je ook coins en tb's kunt adopteren.
 13. Een leuke geocache applicatie in 3 dagen op het nieuwe android mobile platform van google.
 14. hrng

  Nachtcache

  Open deze bookmarklijst eens in google earth : http://www.geocaching.com/bookmarks/view.a...f7-64e93d998c1e = Dutch Nightcaches daar staan ze allemaal in. Dit is de directe Google Earth link . Dan zie je dat Ufo landing een wat magere nachtcache het dichtst bij ligt. Maar om echt warm te lopen voor het nachtcachen moet je 50 km afleggen naar de omgeving van Waalwijk voor Kattenogen/Waterwerk. Mail me trouwens updates als ik wat gemist heb.
 15. Ik heb inmiddels een redelijke goede filter voor nachtcaches. Als ze "recommended for night " zijn en daarnaast niet 7/24 beschikbaar is de kans redelijk groot dat het een nacht cache is. Een nachtcache is tenslotte pas een nachtcache als je hem alleen goed snachts kunt doen. Daarnaast zal de rolstoelbereikbaarheid ook niet echt snel van toepassing zijn. Ook is een nachtcache bijna altijd een multi. (soms een mystery multi bijna nooit een enkelpunts) Dat maakt de lijst weer wat beter. Maar dan nog zijn er een paar exemplaren die je er met de hand ui tmoet sluiten van de lijst.
 16. Vandaag dan toch maar de door geocaching.com voorgestelde aanpak geinstalleerd. Je kunt hem 60 dagen gratis proberen. Daarna is het 40 dollar per jaar. Het werkt als een tierelier. Van het onderweg opzoeken wat er in de buurt zit; het ophalen van de cachebeschrijving tot en met het klaar zetten van founds bij gc.com. Tja blijft dat prijskaartje zodra de gratis periode voorbij is.
 17. Nog een idee voor de goodiesshop. En een kado idee voor de mensen die niet meer weten wat ze een geocacher moeten geven. De spacepen. Hij schrijft echt onder alle omstandigheden (uitleg) en past zonder scherpe uitsteekselen in je broekzak. Dus nooit meer zonder schrijfgerei bij een micro aankomen. Minpunt is dat hij circa 20 euro kost. (De titanium uitvoering 40)
 18. Sinds kort beschikt i over een blackberry en he dat ding bevat een ingebouwde GPS. Het navigatie programma dat er bij zit is leuk maar niet geschikt om te geocachen. Ik vind wel wat payware pakketten zoals: wise pilot en spot Maar ik zoek freeware die specifiek geschikt is voor het geocachen. Heeft iemand tips.
 19. Bedankt Prof. Draadje kan dicht.
 20. Ik krijg een vraag over de nauwkeurigheid van een conversie-tool (ik vermoed CC41) door. Zelf heb ik die niet ter beschikking over CC41. Zou iemand voor mij het RDNAP punt van Hoek van Holland er even doorheen kunnen halen en vertellen wat de heen en weer conversie voor waarden oplevert. Hieronder de (vervallen) RDNAP gegevens van het meetpunt bij Hoek van Holland om meet te rekenen. Certificaat HVH -------------------------------------------------- X=3926538.828 m noorderbreedte 51° 58’ 51.25891” Y= 282325.755 m oosterlengte 4° 06’ 45.36057” Z=5001547.663 m ellipsoïdische hoogte 66.8219 m Stelsel van de Rijksdriehoeksmeting (RD) en hoogte HNAP volgens het Normaal Amsterdams Peil (NAP) berekend uit ETRS89 met de transformatie RDNAPTRANS™2004. XRD 67436.348 m YRD 444379.335 m HNAP 23.27 m -------------------------------------------------- --------------------------------------------------- Dit nav de melding: Bijvoorbeeld, het certificaat van HVH geeft : X-certificaat: 67436.348 X conv tool : 67346.02849 -> 90m ernaast X-proj.4: 67436.30733 -> 4cm ernaast Y-certificaat: 444379.335 Y conv tool : 444291.86007 -> 88m ernaast X-proj.4: 444379.31328 -> 2cm ernaast --------------------------------------------------
 21. Gegeven een moeilijke cache op de top van een klif. Op een dag besluit cacher X deze cache te doen en net als hij gelogd heeft grijpt een windvlaag de cache waardoor hij naar beneden rolt en vlak voor de voeten van cacher Y terecht komt die net op het punt staat om aan deze cache te beginnen. (Cacher Y heeft een uur in de auto gezetn om aan deze cacheuitdaging te kunnen beginnen.) Cacher X is blij dat hij snel de klif kan abzeilen want op dat moment breekt er een storm los. Beneden gekomen gaat cacher X naar de gevallen kist op zoek met het idee hem de dag erop als het weer weer wat rustiger is terug te leggen op de goede plek. Wat doe jij als je cacher Y bent?
 22. Je hebt gelijk zie ik hier. Het staat er heel duidelijk. Kaarten gepubliceerd door organisaties van voor 1937 zijn dus rechtenvrij. Kaarten gemaakt door een persoon die is overleden voor 1937 zijn rechtenvrij. Als je dat doorrekend is dat maximaal Het antwoord op de oorspronkelijke vraag is dus: Bonnebladen bestrijken de periode 1864-1940 . (Bron) Bonnebladen zijn gemaakt door een organisatie, die van voor 1937 zijn dus zeker rechtenvrij. De rest over 3 jaar. TMK's bestrijken een periode van 1850 en 1864. (Bron ) . TMK's zijn gemaakt door een organisatie. Ze zijn dus allen rechtenvrij.
×
×
 • Create New...