Spring naar bijdragen

Axel-F

Leden
 • Aantal bijdragen

  207
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Axel-F geplaatst

 1. Ik meen me nog een voorval te herinneren van een munitiekistje onder een brug in de provincie Utrecht. Toen ging men van een bom oid uit, terwijl het een geocache bleek te zijn. Tja, better safe than sorry. Want als men er niets aan had gedaan en het was een bom geweest, dan hadden ze ook weer de wind van voren gekregen. Voor de politie is het leveren van maatwerk erg moeilijk, dus aan ons de uitdaging de cache dusdanig te verbergen dat zelfs zij deze niet vinden
 2. Axel-F

  Zaklamp met groot vermogen

  ik heb via MP een leuke betaalbare zaklamp gekocht, en daar veel plezier van gehad met Waardeloos! en 666. Heeft maar 1 led en 250 lumen licht opbrengt, en dat alles inclusief verzenden voor €50! (dat is met een extra oplaadbare batterij) Specs: Pro LED Flashlight: - Slechts 12,5cm lang - Stof- en waterdicht (IP67) - CREE Q5 250Lumen - 1x 18650 accu (Li-Ion met her-/laad protectie circuit) - Verstelbare straal - Tactical Tail-Cap schakelaar - * 5 modes: 100%, 50%, 10% lichtsterkte, SOS, Strobe - Batterij met volle lading gaat ongeveer 4 uur mee - Batterij lader / cradle - USB kabel om op te laden - 230v > USB adapter - Holster/tasje - Koord ff googlen op zaklamp en n2optics an dan zie je hem vanzelf.
 3. Axel-F

  Waar Is De Chat???

  Zeg hoe is het eigenlijk met de geochat? Ik begrijp best dat er heel hard aan gewerkt is en wordt (waarvoor dank), maar ik begrijp niet zo goed waarom alles live is gegooid zonder dat imho essentiële .nl zaken zoals de geochat en de geo d'or funtie niet werkt. Gelukkig zijn er meer wegen naar het oh zo mooie Rome.
 4. Axel-F

  Forum Vernieuwd

  kan iemand op de geochat? Ik krijg gewoon een blanco beeld.
 5. hij opload hem als .jpg bovendien doet .com sowieso een beetje vreemd. ik kijk het nog even aan.
 6. ik krijg een server error bij het toevoegen van een plaatje (aanbevoden voor beginners banner) aan de listing. mmmm.
 7. voor mij heeft een checker meerwaarde als blijkt dat het gevondn coordinaat op een twijfelachtige plek ligt (voortuin of zo). als de eindplek in stijl is met de cache, of op een andere heel goed mogelijke plek ligt is voor kij een checker niet nodig. Ik vind zeker nietr dat hiermee het anvontuur uit de cache woord gehaald. Ik kan namelijk zelf overal het avontuur opzoeken, maar bottom line is dat ik wel iets wil vinden. Zoeken zonder ook maar een cache te vinden kan ik namelijk op genoeg plekken.
 8. Axel-F

  2010

  Ik zocht nog even naar de opties: minder nano's minder voortuin caches minder cache rips maar gelukkig vond ik ook een andere, vooral meer positieve, mogelijkheid.
 9. Zier bovenaan de redenen dat ik bijna alleen nog PMO caches maak. Voort traditionals is het moeilijk om de diff en terr. rate dermate op te schroeven dat het bezoek niet al te hoog wordt. En natuurlijk wil ik dat mijn caches door veel mensen worden bezocht maar dan wel door mensen die enige aandacht hebben voor de cache. Nu wil ik met dat laatste niet beweren dat alleen PM's meer aandacht hebben voor de het behoud van caches, maar ik denk dat ze wel bewuster kiezen voor hun hobby. Natuurlijk zijn er onder de niet PMs ook genoeg die wel met liefde en aandacht omgaan met de cache, maar ja absoluut gezien durf ik wel te stellen dat er onder de niet PM's meer kaf zit dan onder de PM's.
 10. Tja die voortuincaches. Van mij mogen ze verboden worden. In 9 van de 10 gevallen sta je erg in het zicht en is van ongezien loggen bijna geen sprake. Vaak voer je dus een handeling uit op iemands privé eigendom, wat er voor niet-ingewijden vreemd uit kan zien. De kans dat je op verkeerd grondgebied terecht komt is ook groot. Het verkondigen van "dan doe je ze toch niet" vind ik wel erg kort door de bocht, omdat die keuze er niet altijd is. Zeker niet wanneer het niet in de listing staat. Als je dan na een week puzzelen of twee uur wandelen bij een voortuin terecht komt, moet je dan de keuze gaan maken hem wel of niet te doen. Geen goed moment vind ik dat. Ik ben wel van mening, doe wat je leuk vind (plaatsen en bezoeken). Enne ik heb een waypoint vlak voor mijn huis. Dat heb ik speciaal gedaan om te kijken wie er langs komt. Ik vind trouwens nano's erger dan voortuincaches....
 11. Alweer een alleraardigst onderwerp. Logrolletjes controleren die ik sporadisch. Ik check wel 1, 2 en 3. Het controleren is bovendien niet altijd mogelijk, met name wanneer het logboekje geript is. Verder ben ik in principe voorstander van Niet gelogd ter plaatse= niet loggen op de site. Maar ….. De omstandigheden willen wel een zo zijn dat ik het zelf wel doe (bijvoorbeeld omdat ik op 1000km van huis na een uur wandelen op de cachelokatie aankom waar blijkt dat de cache net verdwenen is en dit vooral niet op de site was aangegeven). Verder is het natuurlijk een spel wat iedereen apart beleeft. Als mensen een cache loggen zonder er geweest te zijn denk ik: ’Lekker doen!’. Beter jezelf foppen dan iemand anders. Enne iemand anders voor je laten loggen vind ik wel erg sneu, laat dan de cache naar je toe brengen log hem en laat hem weer opbergen Ik geeft toe dat ik vaak voor het lekker zoeken ga, soms om gewoon ff te scoren, en het liefst een cache doe die ook een fysieke uitdaging is. Veel plezier allemaal!
 12. Mijn eerste indruk: geen onaardige site, en goed navigeerbaar. Ik lees ook: "Deze cache-sites proberen door regels het cache aanbod een bepaalde richting op te sturen. "..... Daar hebben ze vind ik wel een punt. Het wordt allemaal we erg 'geregeld'. Vooralsnog blijf ik ff bij .com en .nl, maar het concept heeft mijn aandacht.
 13. Axel-F

  Geocaching.com ligt plat

  zit ik net even te spelen met geobeagle en mijn smartphone... Naja, straks nog maar even proberen.
 14. Gestemd! Zonder meer allemaal unieke logjes in hun soort. 8 spreekt mij het meest aan.
 15. Wij (NoX en ik) hadden het plan opgevat om net als anderen eens een heleboel (zeg 50) geocaches op 1 dag te scoren (gewoon omdat het kan ....) Hiervoor hadden we aanvankelijk Bernheze en omgeving uitgekozen. Nu er van de ronde 25 zijn gearchiveerd is mijn vraag: Wie kan er een gebied aanwijzen in NL (of Du net over de grens) waar deze score ook mogelijk is? Ik kan natuurlijk ook zelf zoeken, maar ik dacht als iemand deze kennis paraat heeft is dat veel efficiënter. Alvast dank voor de ideeën!
 16. Binnen het kader "wie niet volgt is af" heb ik ook even in mijn archief gekeken. En tja, ik ben natuurlijk ook niet voor niets lid geworden van de "Geocachers diehunbestdoen mooielogsteschrijven" Hyves Deze vond ik wel toepasselijk: Log voor Ketelbinkie #1 Katendrecht (Virtual Cache) Herinnering aan Rotterdam Denkend aan Ketelbinkie zie ik de brede Maas traag door een oneindig havengebied gaan, rijen ondenkbaar machtige schepen als grote gebouwen aan de kade staan.
 17. Leuk idee! Helaas heb ik zelf geen logjes à la "Gevonden om 15:20", zodat ik iig geen kans maak op de overwinning. Ik ben benieuwd naar de inzendingen.
 18. Ik hecht wel veer waarde aan logs. Als iemand ontevreden is over een bepaald aspect van een cache van mij (wat gelukkig zelden voorkomt ) dan probeer ik te achterhalen waarom iemand dat vind en zo nodig doe ik er iets mee. Eerlijk loggen dus. Daar is iedereen bij gebaat.
 19. Axel-F

  prikstok gezocht

  Ik ben nog steeds razend enthousiast over de Shukra infuusstandaard "beter te gebruiken als prikstok" Gadget!!
 20. Axel-F

  Spoilerfoto's

  Het is wel eens voorgekomen dat ik op een geplaatste foto bij een log een antwoord zag op een vraag die moest worden beantwoord voor een cache. De logger vriendelijk verzocht om de foto iets aan te passen omdat dit een spoilerfoto was voor de vraag. Het probleem was binnen 5 minuten zo opgelost :-) Verder zet ik bij sommige caches het verzoek om geen spoilerfoto's te plaatsen. Logs verwijderen omdat er een spoilerfoto bij staat, vind ik , buiten het feit dat het gewoon niet toegestaan is, ook wel erg extreem. Eigenlijk ben ik al blij als er een foto bij de log wordt geplaatst....
 21. oh oh! ik juist een afspraak met Nox gemaakt (ff weg zonder vrouwen en kinderen) voor begin juni om deze befaamde ronde te gaan doen. Enne wat betreft loggen zonder ergens ooit geweest te zijn... Wat bereik je daarmee in hemelsnaam?
 22. Axel-F

  Premium ?...

  Zonder meer een kwalijke gang van zaken vind ik. Als het een PM cache is dan zouden de coords alleen zichtbaar moeten zijn voor Premium members. Dat deze toch zichtbaar blijken te zijn voor niet Premium members lijkt me in principe niet de bedoeling. Ik stel voor dat dit aanhangig wordt gemaakt bij .com.
 23. Axel-F

  Cache-briefje

  ah...ik zie dat zij idd de originele link hebben!
 24. Axel-F

  Cache-briefje

  ronenbianca.geocacher.nl/downloads/stashnote_dutch.doc (via Google), zelf heb ik hem ooit ergens ander gevonden, maar weet niet meer precies waar.
 25. Ik ben van mening dat er kwaadwillenden zijn die traditionals rippen. Het argument dat hiervoor een GPS noodzakelijk is gaat hier mijns inziens niet op omdat met Ozi of GE erg nauwkeurig te zien is waar de cache ligt (zeker als er ook nog spoilerfoto's of de site staan). Ik denk dat PM caches een deel van de oplossing kan zijn. Een ander groot deel is natuurlijk een cache goed verstoppen en dit door de vinders ook weer laten doen. Het zoeken naar een cache dient daarom zoveel mogelijk onopvallend te gebeuren waar je ook bevind, maar daar heb je als plaatser weinig invloed op. Je kunt het ook als een uitdaging zien om de rippers een stap voor te blijven (of kijken wie de aanhouder is...) Maar vooral! Blijf er plezier in houden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...