Jump to content

Nemi

Leden
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Nemi

 • Rank
  Forum Newby
 1. Niemand wordt verplicht in bomen te klimmen, die beslissing neemt de cacher toch echt zelf. Of moeten we zwembaden ook verbieden? Iemand zou weleens onwel kunnen worden in het water en kunnen verdrinken. Kom op zeg! Het is al erg genoeg voor de eigenaar van deze cache. Heel veel sterkte voor de cache eigenaar, de nabestaanden en alle betrokkenen!
 2. Ik kreeg een mail van Rinus van team Skillgannon dat het coördinaat dat werd genoemd het coördinaat bovenaan mijn cachebeschrijving was. Dit bleek te kloppen. Ik had niet goed gekeken en maar aangenomen dat het het eindcoördinaat was. Stom van mij. Ik kende de optie van het aanvinken van het coördinaat bij de log ook niet. (en snap het nut ervan zeker niet haha) De cacher in kwestie heeft inmiddels opnieuw gelogd. Uit de log bleek dat hij niet snapte wat er fout was gegaan met zijn eerder geplaatste (en door mij verwijderde) log. De twee privéberichten die ik hem heb gestuurd komen blijkbaar niet aan of waren nog niet gelezen. Nouja, t is weer opgelost. Net langs geweest om een nieuwe cachecontainer plus rolletje te brengen dus hij ligt er weer netjes bij. Bedankt voor de hulp allemaal.
 3. Bedankt voor de reacties. Inmiddels had ik de log ook al verwijderd. Uit jullie reacties begrijp ik dat zelf aan passen van de tekst niet mogelijk is.. Deze cacher heeft nog weinig caches gevonden en plaatst bij alle gevonden caches het eindcoördinaat. Heb al even gemailt om het uit te leggen. Het logrolletje is ook ineens verdwenen. Misschien denkt ie wel dat die meegenomen mag worden als souvenir...
 4. Bij mijn multi cache is iemand zo slim geweest het eindcoördinaat te melden in de log. Terwijl de cachers die nu net zelf moeten ontdekken door het lopen van de multi. Nu dacht ik dat verwijder ik even maar ik zie nergens waar ik dat zou moeten doen. Kan iemand me dit vertellen? Ik bedoel dus eigenlijk niet de hele log verwijderen maar puur de spoilertekst er uit halen. Bedankt! Groetjes, Ellen
 5. Ik stond een paar maanden terug als beginner voor dezelfde keuze en ben voor de goedkoopste gegaan: een Etrex H. Tot nu toe nog geen spijt van gehad. Er kunnen idd geen kaarten in maar zelf vind ik het wel leuk om een beetje te moeten zoeken naar het juiste pad. Zo'n kabel kun je trouwens goedkoper kopen bij Kawa op hun eigen site of via Ebay. Je kan op zich ook wel zonder die kabel maar t is toch wel heel erg handig om niet meer alles met de hand te hoeven intikken. Als de hobby bevalt kun je altijd nog een duurdere aanschaffen. Na al behoorlijk was caches te hebben gevonden voel ik die drang nog niet omdat de etrex alles doet wat ie zou moeten doen in mijn ogen.
 6. ok thnx voor de uitleg betreft wel of niet naar de reviewer. hmmz ik heb eerst maar eens in het logje geopperd om iemand te zoeken die de cache wil adopteren.. Als ik een keer zin heb en in een goede bui ben ga ik misschien nog wel een keer langs om een nieuwe cachecontainer neer te leggen. En misschien pakken andere cachers mijn hint in mijn logje op en zorgen voor een nieuwe behuizing voor dat ik er weer een keer langs kan. Archiveren zou gewoon echt zonde zijn maar ik kan er gewoon niet over uit dat de owners nog wel af en toe online komen maar alle needs maintenance logs negeren.
 7. hmm ok maar als de reviewer deze NM logs wel krijgt is het wel apart dat er niks gebeurt na meer dan een half jaar. Ik kan ook wel een needs archived log maken maar dat zou zo jammer zijn van de cache want hij ligt op een mooie plek. Voor mij zou het alleen net wat te ver en net te veel gedoe (hij ligt nogal in de rimboe) zijn om het onderhoud over te nemen.
 8. nee de cacheleggers hebben niet veel caches maar t schijnt dat ze ook niet meer in de buurt van de cahce wonen. Ze hebben ook al minstens een jaar zelf niets meer gevonden dus blijkbaar is cachen hun hobby niet meer. Toch waren ze 31-7-2010 nog online maar toch gebeurt hier niks mee. Hopelijk nu na mijn needs maintenance log.. Ik wacht nog fv een weekje af of ze wat doen en anders misschien maar een needs archived logje. Er staan trouwens 4 mensen op de watchlist. Maar gaat een needs maintenance log dan niet ook naar de reviewer?
 9. Als je een "needs maintainance" log plaatst, gaat er dan ook automatisch een copie naar de reviewers? Ik heb vanavond een cache bezocht waarvan de hele inhoud zeiknat was. De eerste needs maintainance log dat de boel zeiknat is, is al van begin maart (december zelfs 1, toen was de logrol al vol) en sindsdien is er nooit iets aan veranderd. Ja sinds vandaag want ik ben zo vrij geweest om de hele meuk (was meer en papier papje) weg te gooien en er een nieuw logrolletje in plastic zakje voor in de plaats te doen. Maarja de container is hardstikke lek en ik had niet toevallig een cachecontainer bij me. Het is natuurlijk gewoon werk voor de owners maarja als die er al een half jaar niks aan doen... Wanneer wordt er iets aan gedaan door de reviewers vraag ik me dan af?
 10. Thanks voor de reacties! Ik kom alleen net tot een domme ontdekking: het is niet altitude die je kan invoeren maar "elev" of "hgt". Ik neem aan dat dit ook de hoogte is? Standaard staat hier dus iets ingevuld, steeds weer iets anders. Wat doe ik hiermee als ik een waypoint invoer? Van te voren weet ik tenslotte niet op welke hoogte het coördinaat zich bevind.
 11. Sinds een tijdje hebben we een Garmin etrex h. Ik kan er goed mee overweg, alleen is 1 ding me nog niet duidelijk. Als ik een coordinaat markeer kan ik naast de N en E coordinaten ook de altitude invoeren. Hier staat staandaard ook altijd al wat ingevuld, dit cijfer verschilt steeds en soms staat er een minnetje voor. Wat betekent altitude nu precies? En hoe weet ik wat ik daar moet invoeren? Of kan ik het cijfer dat er standaard in komt te staan gewoon laten staan? Tot nu toe heb ik het cijfer wat er standaard in komt gewoon laten staan en ik heb alle caches goed kunnen vinden. Maar misschien werkt het nog beter als ik hier iets mee doe? Ben benieuwd! Groetjes, Ellen
 12. Als starters hebben we de Uitkijktoren Holmers-Halkenbroek en de Dove Wander gedaan. Heel goed te doen (zeker met de hints) en een mooie wandeling. Op de terugweg carpoolcache Borger gedaan welke ook heel goed te doen was voor ons beginners.
 13. ja het formaat zou weleens een fout van ons kunnen zijn geweest, een filmkokertje zoeken ergens in de bosjes zoals bij die carpool plaats in Ten Boer klinkt niet zo eenvoudig voor een eerste keer. Ik Zag net toevallig iemand anders die die cache vandaag ook niet heeft kunnen vinden (ik vermoed het groepje die bezig was toen wij aankwamen) terwijl ze vandaag echt ik weet niet hoeveel caches hebben gevonden waaronder ook met meerdere sterren. Blijkbaar was deze cache gewoon niet de makkelijkste. Die in Bedum is (op de foto's te zien) een stuk groter. Daarvan kan ik het dus echt niet uit staan dat het niet gelukt is We hebben hier heel vlakbij nog twee caches liggen, op loopafstand. Mooi oefenen een keer 's avonds deze week (als het droog is, nu giet het) en dan volgend weekend maar eens wat caches van groter formaat uitzoeken. Nog even een vraagje over die gps: we hebben dus wel telefoons met gps ontvanger en de mogelijkheid zo'n programma op te zetten. M'n vriend heeft wel TomTom er op maar dat is echt voor auto's. Je kan toch gewoon zo'n gps wandel programma op de telefoon zetten? Waar kun je zoiets kopen?
 14. Bedankt voor de tips. Ja we hebben idd wel een gps. Alleen (nog) geen programma voor wandelaars. Hij wil je via voor de auto begaanbare wegen ergens naartoe sturen. Maar het is toch niet zo dat een cache EXACT op dat coordinaat ligt of wel? Neem aan dat je echt wel fv moet rondwandelen in de buurt van dat coordinaat omd eplek te vinden? Bij die kerk in Bedum hebben we echt alle mogelijkheden gehad. Bij thuiskomst zag ik foto's van mensen die aan het loggen waren en we zijn verdorie echt op die plek aant zoeken geweest... Behoort tussen planten woelen en graven ook tot de mogelijkheden, nee toch? Voor de volgende keer (als we nog durven ) maar een makkelijkere opzoeken.
 15. Hellup! Wij beginners blijken er nog niet helemaal uit te komen... Een aantal weken geleden hoorde ik van het fenomeen geocaching. Had er echt nog nooooit van gehoord maar lijkt me erg leuk. Mijn vriend en ik gaan in het weekend graag een eindje rijden, bij mooi weer in combinatie met een wandeling. Door caches te zoeken kom je nog eens ergens is ons motto. Nou, daar gingen we dan vanmiddag. Een paar caches opgezocht waarvan we dachten dat ze makkelijk waren om mee te beginnen. Resultaat? 0,0 Blijkbaar hebben we toch nog niet helemaal door wat de bedoeling is. Als eerste cache dachten we een makkelijke te hebben gevonden. Namelijk de cache bij de scheve kerk in Bedum (pisa van nederland cache) De hint leek erg makkelijk: onder het groen op het grint. Nou, grint genoeg daar en ook genoeg groen. Maar niks geen cache. Alle losse stenen opgetild en bomen gecheckt op holle plekjes. Daarna de carpoolcache in Ten Boer. Toen we aan kwamen rijden waren er andere mensen. Op een gegeven moment was het duidelijk te zien dat ze ook aan het cachen waren. Net toen ik mijn moed bij elkaar geraapt had om ze gewoon hulp te vragen gingen ze weg. Zucht.. Dan zelf maar zoeken. Het kan aan ons liggen, maar we vonden echt helemaal niks. Het moet eigenlijk wel aan ons liggen, want gisteren is die cache nog gelogd. Wat zijn nou de plekjes waar zo'n cache liggen kan? Onder een steen of losse tegen ofzo of tussen een holle boom. Maar het kan toch niet de bedoeling zijn om te gaan graven of de bosjes in te lopen, gezien de natuur die je dan vernielt en sporen die je achterlaat? Iemand wat tips om ons op weg te helpen? Thanks! Nemi
×
×
 • Create New...