Spring naar bijdragen

Nemelis

Leden
 • Aantal bijdragen

  364
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Nemelis geplaatst

 1. Een TB/coin-hotel is toch bedoelt als (redelijk) makkelijk te vinden cache langs een doorgaande route waar je TB's en coins in kunt plaatsen die graag verder willen gaan dan het gebied waar jij als cacher de komende tijd gaat cachen? Of heb ik dit nu fout en waren ze bedoelt als verzamel zo veel mogelijk coins en maak het zo moeilijk mogelijk om ze weer uit de cache te halen? (Dit laatste heb ik er bewust wat overdreven neergezet, omdat het wel duidelijk is dat dat nooit de bedoeling is geweest) En tuurlijk kun je er een verzoek bij plaatsen om er minimaal 1 (of 6) coins / TB's in te laten (is volledig volgens de regels), maar een cacher kan er dan voor kiezen om zich daar niet aan te houden. Al zou ik het wel flauw vinden om b.v. alle coins / TB's uit een hotel mee te nemen zonder er ook maar 1 voor terug te doen. Flauw voor de eigenaar en flauw voor de volgende cacher die langs zou komen.
 2. Ik ben zelf niet minder-valide, maar na aanleiding van een zeer prettige ervaring met een cache die zeer geschikt is voor rolstoelers reageer ik. De eigenaar van deze cache laat zijn complete route over goed geasfalteerde paden (zonder hekjes) gaan. De cache heeft ook een 2e mogelijkheid om te loggen als je niet in staat bent om bij het kistje te komen. En de cache ligt ook nog in een mooi natuur gebied. Alleen het stukje van de parkeerplaats naar de eigenlijke start gaat langs een weg zonder fietspad (en op de terugweg kom je daar ook weer langs). Ik weet niet wat als lang wordt ervaren door minder-valide mensen, maar de tocht is zo'n 6 kilometer. Kortom wat zijn de pluspunten die ik hier uit haalde: - Goed begaanbare wegen (allemaal geasfalteerd) - Geen hekjes - Aparte log-mogelijkheid voor mensen die niet bij het kistje kunnen komen. - Mooi gebied - Duidelijk opgezet met het oog op minder-valide mensen en met de ervaring van een minder valide persoon erbij (de vrouw van de legger) (Ik had gehoopt dat ie op een bookmark-list voor caches die geschikt zijn voor minder-valide mensen zou staan, zodat ik die hier ook kon geven, maar helaas staat ie alleen op een fiets-bookmark-list. Kortom daar kan ik je niet aan helpen, maar als zo'n lijst bestaat hoort ie er beslist op in mijn mening). (Sivota is dit een beetje wat je als reactie wil?)
 3. Nemelis

  Virtual

  Helaas, virtuals zijn niet meer toegestaan. Wat je wel kunt doen is er: 1) in de buurt een geologisch monument zoeken en er een Earthcache van maken (hoeft dan geen fysieke cache te liggen) of 2) in de buurt een plek te vinden om een cache neer te leggen. Maar denk dan wel goed na of - als je er zelf een cache zou zoeken - het leuk zou vinden om er een cache te zoeken. Kortom als er veel (honde)poep ligt, leg er dan geen cache. Of als het een druk punt is, leg er dan geen grote cache neer, maar kijk of je er op een slimme (niet te op vallende manier) een micro neer kan leggen. (Maar kijk uit met waar je een micro neer legt, er zijn nl. al veel micro's, dus een uitdagende cache is leuker). Als je echt twijfelt of je cache-plek goed genoeg is, denk ik dat je Barny moet vragen om je cache een keer te doen (Barny strijd voor kwaliteits caches, vandaar). Wees dan niet bang voor ongezouten kritiek, want Barny neemt geen blad voor zijn mond.
 4. Nemelis

  Kindercache Rond Venlo?

  Maak hier even AANRADER (met hoofdletters dus ipv kleine letters) van (vertrouw me). De 2 teams die onder de naam Quick en Flupke de cache hebben gemaakt hebben beslist een kunststukje geleverd.
 5. Als je bedoelt dat daar een reactie van Kruimeldief tussenstaat ... daar heb ik op gereageerd met de vraag: Hoe ? en de reactie gehad heel hard te roepen Of mis ik het echt Oh, ehhhh, dan heb ik je reactie op Kruimeldief verkeerd begrepen. Ik meende dat je met die hoe bedoelde: Hoe moet ik Kruimeldief vragen. Waarop ik dus zei: Heel hard roepen, omdat Kruimel hier wel eens rondstruind en Prof X mij er dus subtiel op wees dat Kuimel al grereageerd had. Kun je zien hoe makkelijk het is om de mist in te gaan als je niet goed leest
 6. Kijk eens goed naar de quotes die Prof X gedaan heeft.
 7. Jawel, maar dan moet je zelf wel goed opletten! hmm, ik geloof dat ik een bril nodig heb. En Arjen_annelies jij/jullie hebben ook een bril nodig net als ik ROFL.
 8. Nemelis

  Klikken

  Voor een beetje handig iemand is die beveiliging zo omzeild. Ik sla de bron lokaal op en met een kleine aanpassing toont hij me de gedecodeerde coordinaten. Hoef je alleen de link van het plaatje maar uit de bron te vissen. Biedt weinig extra bescherming. Alle caches die ik tegengekomen ben en op deze manier "beveiligd" zijn heb ik tot nu toe binnen enkele minuten weten te kraken. Zodra je de manier van decoderen meestuurt in de broncode (als Flash/Javascript/HTML/...) is het (relatief simpel) kraakbaar Ok, dan bouw je een client-server applicatie waarbij de client dus de pagina is en de server een simpel applicatietje dat de controlle van het getal dat de client naar hem opstuurt doet en aan de hand daarvan de client een message geeft die die op het scherm moet plaatsen. Maar eerlijk gezegd lijkt me dat een beetje ver gezocht. Net als de hoeveelheid cachers die in no-time een hexa-decimaal getal weten te hacken (ik ga er niet van uit dat iedereen een techneut / programmeur is. Of zit ik hier mis )
 9. Gewoon heel hard Kruimel roepen hier.... (Hij leest hier mee , dus ziet het draadje wel langskomen, maar hij reageert/leest niet in elk draadje).
 10. Bij het zien van deze vraag, dacht ik aan iets anders........maar dat zal dan wel weer mijn zieke geest zijn A dirty mind is a joy forever Maar om weer on topic te komen: Ik denk dat ik wel zou loggen, maar ook contact op zou nemen met de legger (wel zo netjes).
 11. Nemelis

  Klikken

  Wat je natuurlijk zou kunnen doen is het coordinaat uit verschillende sub-coordinaten op te bouwen. Of in hexadecimale waarde op te bouwen (maar dan moet je daar weer een vertaal-functie voor schrijven). Of je maakt er een plaatje van dat getoond wordt.
 12. Vol goede moed opende ik vervolgens een nieuw draadje in de hoop mooie verhalen te ontlokken. Dat zou wel bewijzen dat men wil lezen en schrijven over de avonturen die ze beleven onderweg, dacht ik zo. Ongeveer 240x gelezen in een kleine 24 uur tijd, 1 reactie (van de eigenaar van de cache in kwestie), geen verhalen van anderen. Als je vraagt wat voor telefoon iedereen gebruikt en waarom, heb je zo 10 pagina's vol... Ik ben een van de lurkers die jou nieuwe draadje alleen heeft gelezen (en natuurlijk ook je volledige log). En op zich is het een goed begin, maar het probleem is dat niet iedereen zoiets mee (heeft ge-)maakt in de tijd dat ze cachen / tijdens het cachen. Het meest vreemde dat mij is overkomen tijdens het cachen is dat ik oog-in-oog met een ree kwam te staan (die op het moment dat ik eindelijk mijn fototoestel aan kon zetten wegvluchtte, maar eerst genoegelijk zat te kijken hoe ik zat te stuntelen. Het beestje heeft mij vast in het bosje in de buurt staan uitlachen). Maar dat vind ik dus niet "vreemd" genoeg om als reactie in dat draadje te plaatsen. Dus mischien moet je wat geduld hebben, want als het een beetje gaat lopen lijkt het me een leuk draadje.
 13. Het enige verschil met de film Schindlers List: nu stromen er geen tranen over mijn wangen. Maar ik ben er wel stil van. Als stenen zouden kunnen spreken, zouden die huilen, schreeuwen en verdwaasd stil zijn Als gras kon kleuren van wat het zag, zou het rood zien van schaamte, machteloze boosheid en bloed Als lucht kon onthouden, zou het ruiken naar rook, angst en as Als mensen konden leren, zou men niet ontkennen, niet zich meer voelen dan de ander en de ander niet afmaken vanwege geloof of huidskleur Nimmer meer een Auschwitz
 14. WB^2 wat bedoel je met de quote van mij? (Daar heb je geen commentaar bij gezet). Of bedoel je daar juist bij dat ik te veel "verraad" door de cache hier te noemen?
 15. Het is geen kwestie van procedureel denken, maar van verantwoordelijkheid nemen. Ik heb ook caches die verder weg liggen van mijn woonplaats, maar ik ben pragmatisch te werk gegaan door een in de buurt wonenende bekende of specifieke cacher te vragen om, indien nodig, onderhoud te plegen. Pragmatisch, maar vooral ook verantwoordelijk. Ik heb het onderhoud geregeld. Pragmatisch is in jouw woorden dan "een-willekeurige-andere-cacher-die-mijn-write-note-ziet-en-het-voor-me-oplost"? Het is maar hoe je het opvat. Aan de ene kant geef de cachelegger namelijk aan dat hij/zij (momenteel) niet in staat is onderhoud te plegen. Aan de andere kant kan ik me voorstellen dat iemand het als afschuiven van onderhoud-verantwoordelijkheid beschouwt. Maar dat laatste kun je al vermijden door er iets van te maken als: "Ik ben de eerste tijd niet in staat om onderhoud te plegen. Mocht er iemand het logrolletje willen en kunnen vervangen zou ik dit zeer op prijs stellen". En dan het liefst "eerste tijd" definieren (dus komende 2 weken, maand, jaar, eeuw )
 16. Ik heb op foto 1 gestemd. De reden: een winters landschap komt in mijn ogen altijd als stil, knus, sereen over. En dat heeft voor mij de uitslag gegeven (De rest van de foto's zijn natuurlijk ook wel mooi, maar deze had net een beetje extra voor mij).
 17. Ik heb een "Allwrite" - pen en die schrijft zelfs op vrij vochtige logrolletjes. Een echte aanrader Als een rol echt goed nat is dan plakken de bladzijden aan elkaar en scheuren ze kapot als je het rolletje uit probeert te rollen. Schrijven vernielt het papier dan ook. Klopt, dat ben ik ook al eens tegengekomen. Voor dit soort situaties heb ik tegenwoordig een leeg logpapiertje in mijn cache-bag zitten. Om dit te voorkomen heb ik de cache-rolletjes / schriften / boekjes van de 4 caches die ik over heb genomen (en waarvan ik er 2 van rolletjes naar schrift / boekje heb ge-upgrade) voorzien van zakjes om het rolletje / boekje / schriftje. Puur zodat er een extra bescherming is tussen de koude/natte cache-buitenwand en het rolletje/schriftje/boekje.
 18. Oeps, je bent toch niet bang voor mijn pen . Ik denk dat needs maintenance hier aardig op zijn plaats is. Deze is er door geschoten blijkbaar en niet op mijn onderhoudslijst terecht gekomen. Dus bedankt voor de terechtwijzing! Geopatra. Nee, hoor ik ben niet bang voor je pen (al is een pen machtiger dan het zwaard ) Maar je had al melding gemaakt van jou mening over Needs Maintenance en over hoe je onderhoud pleegt, dus toen ik zag dat de cache van jou was dacht ik mischien heeft ie het expres laten staan.
 19. En had de cache ook maintenance nodig? (Waarom logde die persoon "Need Maintenance"?) Hallo all, en ook Nemelis. Zo worden dus dingen omgedraaid en niet goed gelezen. Ik schrijf/type dus: Van de week nog iemand gesproken en dus niet: Iemand logde need Maintenance????????? Groetjes Kees En Oh ja de cache kan blijven liggen. Dag Keske en ook all, Oeps, je hebt gelijk.
 20. En had de cache ook maintenance nodig? (Waarom logde die persoon "Need Maintenance"?)
 21. Mischien is dit dan een voorbeeld waar je zou kunnen overwegen om Needs Archiving te gebruiken, want blijkbaar wil de cacheowner er geen onderhoud op plegen, met als gevolg dat de cache niet meer gelogd kan worden (in de logrol). Als hij/zij geen onderhoud kan doen om de een of andere reden, had de owner in de tussentijd allang even een note kunnen posten IMHO en dan had iemand anders het logrolletje vast wel willen vervangen. Of de cache had tijdelijk (met reden) inactief kunnen worden gemaakt. Note: Needs Archiving is een knop die je nog veel spaarzamer (lees: niet) moet gebruiken dan Needs Maintenance. Maar zoiets als dit is voor mij een situatie waarbij ik vind dat je het zou kunnen overwegen. Needs Maintenance, zou je mijns inziens eigenlijk pas mogen gebruiken als de opmerking al door een x-tal andere cachers is gemaakt, maar dat er in een arbitraire tijd (b.v. maand) niets mee is gedaan (onder iets doen versta ik ook in een note een reden geven waarom er (even) geen onderhoud kan worden gepleegd). Kortom niet, van: Oh, ik zie (als eerste) dat het cache-rolletje natte randjes heeft -> Needs maintenance. Maar dit is mijn mening. /* Edit */ Oeps, ik zie net dat het een cache is van Geopatra (die in ieder geval hier wel actief is en aangeeft wel controlles te doen). En Geopatra heeft juist aangegeven dat ie een Needs Maintenance absoluut niet waardeerd. Dus mischien is dat de reden dat ie op Needs Maintenance blijft staan (en zijn er gewoonweg geen mensen na augustus langs geweest). Als dat zo is is mijn opmerking van hierboven hierbij ingetrokken natuurlijk. Maar hij blijft gelden voor cacheleggers die absoluut geen onderhoud plegen en waarbij een cache gewoonweg niet meer te doen c.q. loggen is hierdoor
 22. Nemelis gebruik ik al jaren. In mijn studententijd zocht ik voor een studentenblaadje naar een naam waaronder ik wat commentaar-stukjes wou gaan schrijven en waarbij ik iedereen (inclusief mijzelf) op de hak wou kunnen nemen (vandaar schrijven onder een nickname). Ik zocht dus een die daar een beetje op sloeg. Na lang denken bedacht ik dat Nemesis hier goed bij zou passen. Echter om de een of andere reden maakte ik een schrijffout in het 1e stukje en werd dat dus Nemelis. Het leukste is wel dat zoiets dan z'n eigen leven gaat leiden, want sommige studenten dachten dat het geen schrijffout was, maar een verbastering van Nameless (Naamloos) (en die spraken het dus ook zo uit, terwijl het dus met de klanken van nemesis moet worden uitgesproken). Al met al ben ik achteraf heel tevreden met mijn schrijffout, want ik durf bijna te beweren dat ik de originele Nemelis ben op het internet. (Bijna, want een jaar nadat ik de nick ook op het internet begon te gebruiken ontdekte ik bij toeval dat iemand de nick ook op een Roemeens forum gebruikt). Dat de nick nu wel veel wordt gebruikt kan ik verklaren: Ik ben een tijdlang actief geweest op een veel gebruikt forum voor World Of Warcraft en toen zag je de naam eerst in het spel meer en meer voorkomen en daarna ook op het internet. Maar als je op een forum Nemelis in combinatie met de dansende das avatar ziet, dan ben ik dat. Nemelis, just badgering around.
 23. Nemelis

  Hoofdlampen

  Dat is al de 2e keer dat ik iets leuks zie bij die site. (Na aanleiding van jou opmerking heb ik ook een led hoofdlamp gekocht (67 ledlamp, $9 nog wat, geen geld)).
 24. Eentje die ik leuk verstopt vind: Ik zal u zeer hoog vereren.
 25. Ben het met bovenstaande geheel eens. Al had ik er nog niet over nagedacht tot ik WB^2's reactie zag. /*goed voornemen*/ Als ik zelf een mystery maak ga ik dit ook zo toepassen (Noot: ik heb een mystery op mijn naam staan, maar die heb ik geadopteerd. Hierin wordt geochecker gebruikt als controlle middel). Met deze reden ben ik het niet eens. Wat voor jou en/of mij logisch en eenvoudig lijkt kan voor een ander een hoofdbreker zijn. Let wel: ik heb het hier over mysteries die op zich zelf staan. Niet over bonus-caches, want lijden wel eenvoudig tot 1 antwoord (als er geen extra puzzel is toegevoegd). Wat betreft helpen: Ach als iemand er niet uit komt en aannemelijk kan maken dat hij/zij het wel geprobeerd heeft ben ik niet te beroerd om te helpen door (verregaande) hints te geven. Het is software, alle software valt te hacken als je er maar moeite genoeg voor doet. Maar gebeurd dat? Ik denk dat de mensen die de software kunnen hacken sneller klaar zijn met het oplossen van de puzzel dan met het hacken van de database om op die manier de oplossing te vinden. Mee eens en wel om de volgende redenen: - Als je het verplicht kun je de metalen niet uitsluiten van de checker (Als je zo nodig puntjes wilt jagen moet er wel een uitdaging zijn. Niet gevonden zonder checken is VETTE PECH voor de puntjesjager ). - Niet elke mystery is een ingewikkelde puzzel die fout kan gaan. Een bonus-cache is een mystery omdat je uit meerdere andere caches antwoorden moet verzamelen, maar bevat meestal geen verdere ingewikkelde puzzel die fout kan gaan. Bij mysteries die op zich zelf staan geniet het wel mijn voorkeur dat er een checker bij is. (Weet je tenminste dat je vaud zit als je de puzzel hebt "opgelost").
×
×
 • Nieuwe aanmaken...