Jump to content

Stokstaartje

Leden
 • Content Count

  105
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Stokstaartje

 • Rank
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Magellan Explorist 210
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  Sinds 31-1-2007

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.tribalstudio.nl/geo/index.htm
 • ICQ
  0
 1. Ik wil mijn cachebeschrijving aanpassen. Het moet van een multi een traditional worden. Maar met de 'edit listing' functie op gc.com kan ik het type niet bewerken. NB: Het gaat om een actieve geocache. heeft iemand tips?
 2. Ik zal het binnenkort op de juiste plek aankondigen!
 3. Off topic, tuurlijk. Zonder tegenbericht ga ik daar dan van uit. Bedankt!
 4. In september organiseer ik een avond/nacht-speurtocht met gc elementen. Niet een echte geocache dus maar een tocht die ook leuk kan zijn voor gc-ers. Mag ik zoiets in dit forum aankondigen? Ik vraag het maar even voordat ik op mn vingers wordt getikt of zo.
 5. Bedankt voor de suggesties allemaal en daar ging het om! Dit draadje gesloten worden, tenzij er nog meer tips komen.
 6. Er zijn vele redenen waarom een cache mooi is. Je hebt de natuurwandeling met aan het eind een ammobox. Ook zijn er minder interessante routes, maar met wel aan het eind een fantastische verstop. Wat zijn de mooiste, meest ingenieuze, spectaculaire verstopplekken/manieren die je hebt gevonden? Een paar suggesties van mijn kant: Das vergrabene Unterseeboot - GC1EB7W Micro Zilver "haven" - GCN9GH Hansje in de Kelder (LRW 1) - GC1HRM5 Het mysterie van de drie zusjes – GCDAFD Doggy in the Window - GCRKCW
 7. Bij bijv. GC1C1G3 is het ontbreken van de add wp's funest voor de hints, omdat daar aanwijzingen in staan. Nee, en nee De PDF optie dateert van voor de invoering van de additonal waypoints. Ondanks diverse verzoeken op het amerikaanse forum heeft men ze echter nog steeds niet toegevoegd aan de PDF. Jammer maar helaas; we zullen het nogmaals aankaarten in t forum.
 8. Misschien ziet men het logboek als een goodie en hebben ze er iets voor terug gedaan "wat minstens even begerenswaardig is". Maar waarschijnlijk is het geovandalisme... jammer
 9. Zelf begon ik met een paar zgn. oprapers. Traditional caches met één ster moeilijkheidsgraad. Dan ontwikkel je gevoel voor de leggers, maar ook hoe je gpsr werkt. Wat er namelijk vaak gebeurt, is dat je bij het benaderen van het eindpunt langzamer gaat lopen. Dit heeft effect op de peiling van je gpsr. Hoe langzamer je loopt, des te griliger het apparaat reageert (althans die van mij). Het helpt vaak om opnieuw het eindpunt aan te lopen. Dus een tiental meters teruggaan en opnieuw er op af met enige snelheid. Verder is een reeds eerder genoemde tip belangrijk. Zoek opvallende dingen in het terrein, waar zou jij de cache neerleggen? En lees de logs, want daarin staan vaak belangrijke aanwijzingen. Tenslotte een gekke tip: neem een vrouwelijke geocacher mee... Mijn ervaring is namelijk dat dames beter zoeken. Hoe vaak is het niet gebeurd dat ik gebogen over de gpsr het "nulpunt" zocht en een vrouwelijk stokstaartje piepte "ik heb 'm".
 10. In diverse topics op geocaching.nl komen hoofdlampen aan de orde. Maar omdat er zo te zien niet een dedicated topic daarover is, hierbij de start van een discussie over hoofdlampen. De keuze van een hoofdlamp hangt uiteraard af van wat je er mee wilt. Bijvoorbeeld: Wil je puur en alleen op de hoofdlamp je weg vinden in het donker, of heb je genoeg aan orientatielicht, waarbij je andere lampen gebruikt voor het echte werk? Zo zijn er meer overwegingen, met niet in de laatste plaats de prijs. Wat mijzelf betreft: Ik had geen zin om veel uit te geven voor toppers zoals de Petzl Myo XP, hoe mooi ik deze lamp ook vind. Ik heb er dus voor gekozen een hoofdlamp te zoeken voor orientatie en gebruik daarnaast een zaklamp als het nodig is. Na zoeken op internet neigde ik naar een Tikka, maar kwam bij Kathmandu te Utrecht een batterijloze hoofdlamp tegen van het merk Rubytec, met opwindmechanisme. Met name het batterijloze sprak me aan. Ik vroeg hoe deze lamp zich verhoudt tot de hoofdlampen op batterij. Kordaat nam een medewerker mij mee naar een donkere kamer om te vergelijken met de Tikka, tevens een 3-led hoofdlamp. Even kort opwinden en beide lampen bleken vergelijkbaar. Natuurlijk wel voor de korte duur dat we het uitprobeerden. Nu is het bekend dat acculampen in het begin fel schijnen, maar dat het kort daarna minder wordt. Maar dat geldt ook voor bijv. een Tikka met verse batterijen. Eerst fel, al snel wat minder, maar daarna gaat ie wel lang door op hetzelfde niveau. Hoe de Rubytec zich wat dat betreft gedraagt is afwachten, maar je kan ieder moment weer een swung geven en dan kan je weer even vooruit. Voor bijna 20 euro heb ik 'm gekocht. Thuisgekomen een minuut of wat gedraaid. De lamp deed het prima en na een uur zag ik geen opvallende vermindering. Je moet hierbij trouwens niet verwachten dat je een splijtende straalbundel hebt, maar meer licht ter orientatie (geldt trouwens ook voor de Tikka). Meer informatie over deze hoofdlamp: - Drie leds. - De lampbehuizing ziet er stevig uit, waterproofheid onbekend. - Is niet superlicht, maar je hebt een 3-bands verstelbare elastieken band om het goed vast te zetten. - Drie standen: spot, 3 leds, 3 leds knipper. Stevige schakelaar. - Je kan de lamp ook aanbrengen op bijv. een fietsstuur met bijgeleverde adapter. - De lamp is te kantelen. Dat gaat wel gepaard met een enge klik alsof je een bot breekt. Het is afwachten of dit duurzaam is. Disclaimer: Ik heb de lamp net en hij lijkt te voldoen boven verwachting. Binnenkort ga ik 'm proberen bij een aantal avontuurlijke caches in Luxemburg. Wellicht later meer.
 11. Toch multi. Maar een traditional na een zware struintocht of een verassende nano staat wat mij betreft op gelijke voet. Mystery ook leuk, als ik 'm kan oplossen Het eureka effect is dan thuis erg leuk. Vaker zie ik het niet, wat gezien de nabijheid van een aantal van deze mysteries ietwat frustrerend is. Terzijde: Heb zelf een mystery gelegd die ikzelf meer een multi vond, maar na overleg met de reviewer toch een mystery heb genoemd. Toen ik in Ierand was, vond ik voornamelijk traditionals. Maar dat zijn vaak al uitdagingen vanwege het terrein. In Nederland moet je toch vaker een multi gebruiken om een uitdaging te bieden. En de uitdaging is waar het mij om gaat. Toch laat ik "oprapers" niet liggen. Aan de ene kant om een doel te hebben voor een wandelingetje. Aan de andere kant om quotum op te bouwen voor het uitreiken van Geo d'Ors
 12. Da's een lang verhaal, heb je even? Korte versie dan maar: Ooit ging ik met een personeelsuitje naar de dierentuin. 'Wat vind je leuke dieren?' was de vraag. Ik wilde dus stokstaartjes zien, vanwege hun levendigheid en geinige boevenmasker. Wat wilde het geval, juist die dag waren de stokstaartjes in quarantaine. Ik ontroostbaar en vanaf dat moment was ik onlosmakelijk verbonden met dit diertje.... Verder loop ik nog wel eens met een stok tijdens het cachen, niet in de laatste plaats om boosaardige honden van me af te houden (wat eens zeer goed van pas kwam) maar ook om eens wat te prikken en hoog gewas terzijde te schuiven.
 13. Dit laat maar weer eens zien hoezeer onze verslaving ingrijpt in het dagelijks leven...
 14. Het is een volwassen mannetje en die zijn een cm of 8 lang. Zo kun je het wellicht iets beter zien: Oef wat een joekel, bijt ie?
 15. Lex schreef: "N.B. Als je het toestel verplaatst hebt, maar dat niet aangeeft, blijft het toestel naar onzichtbare satellieten zoeken en krijg je nooit een lock." Ik neem binnenkort de gps mee naar het buitenland, dan krijg ik dus dat probleem? Hoe geef je dan aan waar je bent? bvd
×
×
 • Create New...