Spring naar bijdragen

GuitarArnie

Leden
 • Aantal bijdragen

  154
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Alles door GuitarArnie geplaatst

 1. Dit wordt een kort, vreemd verhaal. Vijf jaar geleden, juli 2010, vond ik één van de geocoins die is opgedragen aan 'Reintje de Vos'. Tot mijn grote schrik waren we deze een week later kwijt geraakt. Vandaag, op de kop af vijf jaar later, vond ik tijdens een schoonmaakactie thuis tot mijn verrassing en opluchting de zoek geraakte geocoin. Ik heb uiteraard de owner gemaild om dit te melden. Tegelijkertijd was ik benieuwd wie nu eigenlijk de man was, die met deze mooie munt wordt herdacht. Even googelen en zo kwam ik in dit draadje terecht. Het leek me gepast te reageren. Ik heb 'Reintje' nooit gekend, maar er is vandaag weer aan 'm gedacht. Edit: de munt in kwestie is TB1FWGW.
 2. De 'ontvoerde prijskoe' is inderdaad uitzonderlijk goed opgezet. Nog nooit zoiets meegemaakt. Aanrader voor iedere cacher + diepe buiging voor CO's.
 3. GuitarArnie

  Vista Hcx Met Ipod Touch

  Dit klopt niet. Er zit géén GPS in een Ipod (wél in een Ipone). De Ipod kan weliswaar 'locatie bepalen', maar uitsluitend onder wifi, met behulp van wifi en dus niet door GPS. In het veld heb je hier dus niks aan.
 4. GuitarArnie

  Vista Hcx Met Ipod Touch

  Volgens mij is de Ipod Touch er uitsluitend in 8Gb, 32Gb en 64Gb. Gebruik zelf een 32Gb en dat bevalt prima (geocaching, muziek en video).
 5. GuitarArnie

  Challenges

  @ Barny: Ik snap je verhaal prima. Wat denk jij nou; ik ben niet dom Maar gebruik dan ajb geen argumenten die nergens op slaan (dat op foto's bij aardecaches mensen minder blij zouden kijken dan op foto's bij caches-met-een-doosje). Als jouw opvatting van geocaching is dat het uitsluitend om verstopte doosjes gaat, tsja, dan begrijp ik best dat je aardecaches/virtuals/challenges niets vind. Mijn opvatting is een andere. Daar ben ik nu ook blij om, want mijn plezier wordt niet vergald door nieuwe initiatieven van GG.com.Begrijp me niet verkeerd; ik weet dat je een aanhanger van de klassieke opvatting bent (geocachen=doosjes zoeken) en dat is natuurlijk prima. Ik heb daar geen oordeel over. Even 'reframen' (verruimen van je opvatting) kan echter helpen over je 'teleurstelling' heen te komen. Begin anders 'ns met een leuke, avontuurlijke virtual: 'Hokjesgeest' bijvoorbeeld
 6. GuitarArnie

  Challenges

  Ja hoor, kan je melden dat wij doorgaans erg veel pret hebben bij earthcaches Waarom niet? In ieder geval niet meer of minder lol dan bij andere caches.
 7. GuitarArnie

  Challenges

  Hoezo 'vernaggelen'? Die doosjes verdwijnen toch niet? Sterker.... als je zelf geen challenges gaat doen verandert er volgens mij niks. Of zie ik nu iets over het hoofd?
 8. Koop een goede hoofdlamp, bijvoorbeeld van Petzl. Mijne kostte ongeveer € 50,-. Ja is duur, héél duur zelfs, maar het is ideaal. Altijd je handen vrij, licht daar waar je naar kijkt, mogelijkheid van gebruik van voorzetlensjes (ik gebruik een rood lensje en een wit lensje), stoot- en watervast (ik gebruik 'm ook voor speleologie). Wij gaan wel 'ns nachtcaches doen met een bevriend groepje cachers en - leuk voor mij, minder voor de rest - ik vind de reflectors áltijd als eerste Kan geen zaklamp tegenop.
 9. GuitarArnie

  Ipod Touch

  Ipod Touch in combinatie met de geocaching app (van Groundspeak; de mensen achter geocaching.com) werkt prima, als je paperless wilt cachen. Je moet dan wel Premium Member worden om pocketqueries te kunnen draaien. De app op de IPod Touch haalt deze dan 'vanzelf' met één druk op de knop) binnen. Twee beperkingen: 1) eventuele foto's die worden gebruikt in de cachebeschrijving staan niet in het bestand dat de Ipod Touch inleest. Je kunt wel per cache kiezen de foto's (en kaartdelen) te downloaden en op te slaan op de Touch, maar dan heb je alle foto's (dus ook logfoto's). Dit is overigens geen beperking van de IPod Touch, maar van de pocketqueries en/of de app. 2) De IPod Touch heeft géén GPS en géén 3G (dus geen internetverbinding in het veld). Overigens werkt DropBox ook prima op de Ipod Touch.
 10. GuitarArnie

  I Phone 4

  Je ziet als je bijvoorbeeld in het kaart-scherm bent, een icoontje van een vlaggetje (rechtsboven). Als je daar op klikt, dan kun je coordinaten invoeren.
 11. Kwestie van smaak denk ik, maar ik ben het wel met je eens....
 12. Echter bij een aardecache verwacht ik iets aan te treffen wat in geologisch en/of educatief opzicht bijzonder zou moeten zijn. Ik zit niet te wachten op de eerste aardecache waarbij men onderzoek moet doen naar het ontstaan van coproliet .. of misschien stiekem wel :-) Thuis hebben wij een kast met wat wij onze 'natuurhistorische verzameling' noemen. Eén onderdeel daarvan is gedroogde (dierlijke) poep die we in Afrika hebben verzameld. Kom maar op met die coprolieten zou ik zeggen
 13. Iemand naar een bijzondere plek lokken, doe je ook (of net) met een traditional. Daar heb je gelijk in. Het argument dat veel earthcaches niet voldoen omdat de plek niet interessant is, gaat echter ook op voor veel 'gewone' caches. Is het wél een interessante plek dan is het natuurlijk zo dat je die ook op de kaart kunt zetten met een traditional, maar als het behalve een mooie/leuke plek nu ook een vanuit aardkundig oogpunt interessante plek is, waarom zou je er dan niet een earthcache van maken?? Ik kan daar geen argument voor verzinnen, anders dan de lol van 'je naam op een logrol krabbelen'. Edit: wat is deze discussie denk ik 'mis gaat', is dat het fenomeen earthcache wordt beoordeeld op basis van één (met GC-nummer genoemde) eartcache. Natuurlijk zijn er voorbeelden te over van niet/minder geslaagde eartcaches. Maar als dat een argument is om earthcaches af te schaffen, dan kunnen we ook stoppen met tradi's, multi's, mysteries enz.
 14. Misschien sla ik de plank helemaal mis, maar ik krijg in deze discussie een beetje het gevoel dat 'we' earthcaches gaan zien als caches die zijn ontstaan omdat mensen geen zin hadden een kokertje te leggen. Ik zie dat net andersom. Enige jaren geleden waren we in Zwitserland op een plek waar een bijzonder fossiel ('versteend hout') in een rotswand zat. Het voert een beetje ver hier uit te leggen waarom dit nu bijzonder was, maar in wetenschappelijk opzicht was het dat. We kwamen daar min of meer toevallig. Er lag een traditional cache (een fotokokertje) maar zonder veel aanwijzingen dat het hier om een bijzondere plek ging. Naar mijn mening is de betreffende cachelegger 'te lui' geweest om hier een ordentelijke earthcache van te maken. Dat vereist namelijk onderzoek naar de achtergrond van het fenomeen, het bedenken van een opgave ter plekke (ken bijvoorbeeld een earthcache in een grot waar je onder andere de de zuurgraad van water moet bepalen), het in elkaar steken van een informatieve cachepagina én wellicht het bij iedere log beoordelen van de antwoorden. Klinkt niet als 'te lui om onderhoud aan een kokertje te doen' wat mij betreft. Ik pleit er dan ook voor bij het beoordelen van een potentiële cachelocatie na te denken over wáár die plek zich voor leent. Is het geen geologisch interessante plek en is er een hoop ruimte: maak dan een tradi met een grote cachecontainer. Is het een schitterend gebied: leg een multi. Mooie plek midden in een stad: ingenieus verstopte nano. Aardkundig bijzondere plek waarover iets is te leren? Earthcache!
 15. Dat was lachen (waarvoor dank). Tsja, wij leggen ook earthcaches (inmiddels twee) en hebben meestal erg veel lol in het zoeken van earthcaches. Natuurlijk moet je 'er geweest zijn', dat lijkt me ook in de geest van het spel. Het is echter wel frappant dat de man die - getuige het verhaal in een ander draadje - coördinaten van caches (niet gelegd door hem zelf) beschikbaar stelt aan iedereen die dat vraagt, nu een purist blijkt als het gaat om aardecaches. Let wel: ik ben het er (natuurlijk) mee eens dat de regels gerespecteerd dienen te worden: een foto eisen mag niet en je dient de plek bezocht te hebben. Verder is het volgens mij met earthcaches als met alle andere caches; je hebt geslaagde en minder geslaagde uitvoeringen. Edit: dan nog even de antwoorden op 'de vraag': 1) nee, is m.i. niet volgens de regels 2) ja, dan lijkt het een nieuwe virtuele cache 3) ja, melden bij GC.com.
 16. Huh? Wie zegt dat? De bedoeling van 'de regels' is volgens mij dat een cacher uitsluitend caches logt op gc.com die hij/zij ook echt gevonden heeft. Als de cacher op enig moment het logboek heeft getekend én op internet een found heeft gelogd, is aan de regels voldaan. Waarom zou je logs dan verwijderen op het moment dat een cache is geript? Er is dan toch geen enkel bewijs dat een cachelegger tegen de regels heeft gehandeld? Dat bewijs heb je uitsluitend als je als cache-eigenaar een volledig logboek in handen hebt, dat controleert en vaststelt dat iemand niet getekend heeft, maar wél op internet een found gelogd.
 17. @MacDD Maar dit argument pleit dan toch ook tégen waarderingssystemen voor caches?? Achter iedere post/cache staat een geocacher; een persoonlijkheid waar anderen positief of negatief tegenover kunnen staan.
 18. Vraagje, gewoon omdat ik er niet uit kom. Er is op dit forum vaker gesproken over een waarderingssysteem voor caches, en ofschoon daarover de meningen verdeeld waren, waren er wel degelijk voorstanders als ik me goed herinner. Er bestáán ook waarderingssystemen (GCVOTE bijvoorbeeld) voor caches. Waarom zou een waarderingssysteem voor caches wél bestaansrecht hebben, en een waarderingssysteem voor posts (bijdragen op een forum) niet? Edit: neutraal gestemd.
 19. GuitarArnie

  Travelbug

  Welkom dan Travelbugs reizen van cache naar cache. Je kunt dus niet stellen dat één cache altijd travelbugs heeft. Het verschil tussen grab/retrieve/discover is dat je bij grabben de munt van iemand anders overneemt (dus niet uit een cache), bij retrieve dat je hem uit de cache haalt en meeneemt en bij discover dat je de travelbug wel ziet en de code opschrijft om te loggen (eigenlijk dus: te discoveren) maar de travelbug laat liggen waar 'ie ligt. Werkt bij geocoins eigenlijk hetzelfde. Have fun!
 20. GuitarArnie

  Cache Vakantie

  Nou 'gekken' Wij gaan samen - zonder kids - jaarlijks een weekend weg en trachten dan ook wel 'nieuwe' landen te doen. Zo hebben we vorig jaar Helsinki (Finland) gecombineerd met Tallinn (Estland). Tallin is trouwens een ontzettende aanrader. Echt een geweldige stad. Dit jaar hebben we een weekend Kopenhagen (Denemarken) gecombineerd met Malmö (Zweden). Het uitgangspunt is ons dus niet vreemd, maar zóveel landen in acht dagen, nee dat zit er niet in.
 21. Tsja, er wordt alleen onderscheid gemaakt tussen 'moeilijkheid' en 'terrein'. Mijn ervaring is dat bij mysteries de moeilijkheidsgraad vooral op de 'puzzel' slaat.
 22. GuitarArnie

  Eendagscaches

  Huh? Maar nú vergis je je toch echt. Kijk hier 'ns:
 23. En dat is nu het hele punt: er bestaat geen norm voor 'wereldkwaliteit'. Als ik een stad bezoek (zoals onlangs Kopenhagen) dan ben ik blij dat ik niet de stad uit hoef om in een bos een multi te lopen, maar word ik gelukkig van nano's en micro's die op leuke plekjes liggen. Dat zijn dan vaak - bijna per definitie - druk bezochte plekken. Nou en? Voorzichtig zijn dan dus! Het lastige met de discussie over voortuincaches is dat veel collega-cachers van de veronderstelling uitgaan dat 'voortuincaches altijd waardeloos zijn' (wat 'waarde' dan ook betekent in dit verband). Dat is te makkelijk. Een voortuin kan een prima kans zijn iets te doen wat niet kan op een andere plek omdat je er - bijvoorbeeld - de toestemming nooit voor krijgt. Til je de discussie naar het niveau van 'nog beter zou het zijn alleen maar kwaliteitscaches te hebben' dan ga je én voorbij aan dit topic - dat gaat over voortuincaches - én heropen je een al veel gevoerde discussie over wat kwaliteit dan is. Daar kom je - getuige die eerdere discussies - niet uit. Beter is het dan - totdat die discussie wel een bevredigend einde heeft gevonden - respect te hebben voor andere cacheleggers en te accepteren dat jij misschien andere opvatting hebt over 'kwaliteit' dan een ander. Ik snap ook dat er voorbeelden zijn van caches die vrijwel iedereen slecht vindt, maar het is een stap te ver een type cache (nano/voortuin/multi/whatever) af te doen als slecht. En het is zeker een stap te ver onvoorzichtig om te gaan met caches die jou niet welgevallig zijn. Daar werd in een eerdere post in dit topic over gesproken en dat vind ik niet acceptabel (wel het erover praten, niet het doen bedoel ik ).
 24. Vreemde opvatting mijns inziens. Cachen kent meerdere 'pretjes'. Zo'n pretje kan zijn het lopen van een lange multi door het bos met als een beloning een ammobox, maar óók het ongezien proberen te loggen van een nano op een heel druk, maar heel interessant punt in de stad. Als iedereen caches gaat 'frustreren' die hem/haar niet aanstaan is het einde zoek. Stel dat ik zeg: multi's in het bos, pfff, ik scheur met m'n auto zo ver mogelijk door en kies daarna een rechte lijn dwars door de vegetatie wánt dan had de legger 'm maar bij een parkeerplaats moeten leggen. Evidente onzin natuurlijk, maar wat mij betreft net zo evident onzinnig als een cache op een publieke plaats loggen zonder moeite te nemen de intenties van de legger recht te doen. Doe die caches dan niet! Edit: volledig eens met Diafragma dus Edit 2: en ik heb geen probleem met voortuincaches. Kunnen mooie dingen uitkomen......
 25. Misschien ook een attribuutje voor caches in de natuur dan? Ik hou niet zo van natuur; altijd gedoe met beessies, brandnetels, chronisch gebrek aan goede koffie en andere levensinstandhoudingsubstanties. Ik vind het niks.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...