Spring naar bijdragen

Famda

Leden
 • Aantal bijdragen

  154
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Famda geplaatst

 1. Hoe kan ik inloggen op de chat?
 2. Famda

  Nieuwe plaatsen hoe?

  Hi Jes77, een onderdeel van het zelf plaatsen van een cache is dat je hem moet onderhouden en voor langere tijd plaatst. Mijn advies is eerst nog wat langer te genieten van het enkel zoeken en vinden. Als je dan tot de conclusie komt dat je het echt leuk vindt en voor langere tijd, kan plaatsen altijd nog.
 3. Kan je gelijk je stealth modus oefenen.
 4. Famda

  Welke Winterlaarzen?

  Anders de Balmoral Collectie van Hunter?
 5. Famda

  Welke Winterlaarzen?

  Hier Aigle en Le Chameau, en dan in de uitvoering van (natuur)rubber gevoerd met neopreen. Daarnaast nog een paar Meindl Wagrain die ik ook op de motor aan heb. Heerlijk warm.
 6. Famda

  Geocoin

  Je bedoelt uit je inventaris? Daar kan je hem alleen zelf uithalen als je hem dropt in cache / evenement. Als een ander team (in dit geval de eigenaar) hem overneemt, moet het ontvangende team de coin "grabben".
 7. Of je stuurt een friend request terug
 8. Doffe ellende vandaag; 31in31 heeft zijn weerslag . Net onderweg een vondst gelogd via de iPhone app, kreeg de ene na de andere foutmelding. Is hij er eindelijk door .... is de vondst 7x gelogd . Thuis de PC maar 6 logjes verwijderd. Verder word ik er steeds uitgegooid.
 9. Famda

  Wie spreekt Spaans

  @Geovlinder; als het nog niet gelukt is, stuur je tekst of link even. Ik heb een Spaanse collega en die wil het vast wel voor me vertalen. Doe maar in een PB, mijn mail PC ligt op de reparatie tafel bij de PC-chirurg
 10. Famda

  proeflopen cache...

  Heb jij weer gelijk in.
 11. Famda

  proeflopen cache...

  Aangezien ik ook positief reageerde voel ik me aangesproken; ik begrijp je reactie, deel je mening en juist daarom bied ik mijn hulp aan. Wat is er onbegrijpelijk aan hulp aanbieden aan iemand die een cache wil plaatsen? Ze erkent een stuk ervaring te missen en vraagt hulp aan mensen die de ervaring wel hebben. Je kunt dan niets doen, of een enthousiaste mede-cacher helpen.
 12. Famda

  proeflopen cache...

  Lijkt me genoeg animo, eventueel mag deze afvaardiging uit Oude Wetering op de reservelijst.
 13. Een wijze uit het Oosten? En dan gok ik op Caspar, die had immers het goud bij zich. Toch?
 14. Wij hebben een paar weken geleden ook de omgeving bezocht en vonden zo'n kaartje als ruilmateriaal in een cache in de buurt. Ons vermoeden was dat de cache bij een (kinder)partijtje gebruikt was en dat het kaartje daarvan afkomstig was. Kaartje is inmiddels niet meer in roulatie. Wel vreemd dat er kennelijk een cache is gebruikt voor de partijtje zonder dat de eigenaren op de hoogte zijn gebracht.
 15. Direct: Natuurmonumenten, SBB, en Ecomare (Texel) Indirect: door deelname aan diverse loterijen. Opbrengst van het bald gaat naar SBB, dus dan steun je ze toch.
 16. Famda

  Waar nano container kopen?

  Geoswag heeft ze ook. Staat alleen niet specifiek bij of ze magnetisch zijn.
 17. Famda

  seal bags

  En weer terug on-topic met, eerlijk is eerlijk, een antwoord waar je waarschijnlijk ook niets aan hebt; ik heb een stapeltje meegenomen op het vliegveld. Met de vernieuwde veiligheidsregels lagen ze daar als graai voorraadje. Let wel even op het kwaliteitsverschil; die met een "rits" (zip & lock) werken het makkelijkst.
 18. Zoals ik het lees, kan Frans dezelfde foto via een andere PC wel oploaden. Aan het file ligt het kennelijk niet. Dus ..... dan waarschijnlijk aan de PC. Kan je vanaf je eigen PC wel andere foto's uploaden?
 19. Geen probleem, ook niet in de US tijdens code rood. Wordt alleen regelmatig verzocht hem even aan te zetten en korte uitleg te geven, maar dat verzoek krijg ik met de laptop ook. Krijg de indruk dat het er meer omgaat of het echt jouw apparaat is, en jij ook weet waar het voor dient.
 20. OK, stenks. Even kijken welke we nog missen.
 21. Hoe kan je caches corrigeren waarvan de melding terug komt dat deze niet in de database staan? Ik heb 2 caches gedaan in "North Carolina, United States" die beide een foute lokatie in mijn logs geven. Als ik een correctie probeer aan te geven, krijg ik de melding dat het waypoint niet voorkomt in de database. Verder mis ik een groot aantal caches, hoe kan ik dit corrigeren? Is dat 1 voor 1 invullen in de correctielijst? Als ik de wp code invoer, gaat de rest dan vanzelf? (Edit: ik mis namelijk een aantal NC, US caches en ook daar krijg ik de melding dat het wp niet voorkomt in de DB)
 22. Gaat het hier om de log in het logboekje of de log in de "found it" op gc.com? Doe meestal wel mijn best en probeer ook foto's toe te voegen, maar ja de ene keer gaat dat beter dan de andere keer. Vind het als "zoeker" ook leuk om de logjes te lezen voordat je gaat cachen. Vaak geven ze wel een indruk van de uitdagingen die je te wachten staan Liever heb ik trouwens dat mensen goed loggen, dan uitgebreid loggen. Bijvoorbeeld met het investaris van coins en TB's. Voor de eigenaren hiervan is het toch jammer als deze verloren lijken enkel doordat er niet netjes gelogd is. Dus iedereen lekker loggen op zijn of haar manier, maar bijvoorkeur wel de administratie van de TB's en coins bijhouden.
 23. Famda

  etrex vista hcx

  Ook hier een Etrex Vista HCx. En dat was voor de eerste GPS dus vergelijking hebben we amper. Projecteren gaat heel goed en is super makkelijk met de beschikbare functies. Goed om te cachen? Jazeker, bereik is bijna altijd goed. Bestellen in Amerika kan een hoop voordeel opleveren (zeker met de huidige dollar koers ). Houd alleen rekening met het risico van de naheffing en eventuele garantie aanspraken. Maar volgens mij is het zelfs dan nog steeds goedkoper.
 24. Wat is nu precies het "probleem" In de US loop ik een trail en log daar 6 traditionals. Paar zijn micro, andere zijn groter. In Nederland loop ik een soortgelijke afstand, moet onderweg 5 WP's zoeken, log uiteindelijk 1 multi. Duszz of 6 logjes of 1, maar met dezelfde lol en dezelfde intensiviteit. Misschien heeft het ook wel iets met cultuur te maken. Mijn ervaring in de US is dat er erg weinig foto's bij logs worden geplaatst. Persoonlijk heb ik liever 1 multi die goed onderhouden is, dan 6 traditionals die matig of niet onderhouden zijn. Dan maar wat langer wachten op nummer 500, 1000, what so ever. Of heb ik de eerste mail nu helemaal verkeerd geinterpreteerd
×
×
 • Nieuwe aanmaken...