Spring naar bijdragen

Beukenootje

Leden
 • Aantal bijdragen

  611
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  5

Alles door Beukenootje geplaatst

 1. Beukenootje

  Reviewer

  Geocaching Voor Iedereen. Een besloten Facebook groep waar je uitgegooid wordt als je geen ja-knikker bent
 2. Toen ik in 2006 met geocachen begon was dit een zeer actief forum, waarbij ik veel heb geleerd van bijdrages van o.a. Geowolf/Vlindertje. Triest om te horen dat er geen bijdrages meer zullen volgen. Sterkte voor de nabestaanden.
 3. Vrijheid van meningsuiting stopt dus blijkbaar bij een 'ramptoerist' (?) die zijn mening over de betreffende facebookpagina met Groundspeak wil delen? Ik soms juist wel. Zo'n persoon doet vaak een hoop stof opwaaien. Daar wil ik liever vroegtijdig van op de hoogte zijn zodat ik even weg kan draaien als de stofwolk voorbij komt. Op twitter volg ik bijvoorbeeld ook Geert Wilders. Niet omdat ik zo'n fan van hem ben, integendeel. Tuig hou ik liever in de gaten zodat ik weet wat ze aan het doen zijn.
 4. ik vroeg het niet voor mezelf, maar voor een college-cacher die niet op dit forum zit. Maar inmiddels lijkt daar alles opgelost, zonder alternatieve emailadressen ingesteld te hebben.
 5. Maar hoe kan ik een gmail adres koppelen aan mijn account als ik niet meer kan inloggen op dat account?
 6. Nauwkeurigheid bestaat uit 2 factoren: juistheid en precisie. Juistheid is hoe dicht de (gemiddelde) meting bij de werkelijke waarde ligt, precisie is hoe groot de afwijking per afzonderlijke meting is. 10x de rechtsboven de schietschijf raken geeft een lage juistheid, maar hoge precisie. Elke hoek van de schietschijf 3x raken geeft het resultaat andersom: hoge juistheid (gemiddeld in de roos), maar lage precisie. Voor de handheld GPS geldt dat bij het middelen van een coordinaat bij het inmeten van de cache de juistheid hoog zal zijn, maar de precisie de al genoemde afwijking van 3-10 meter is. Als je de cache 3 meter verplaatst zonder de coordinaten aan te passen blijft de precisie hetzelfde, maar vernaggel je de juistheid van het opgegeven coordinaat. De uiteindelijke nauwkeurigheid neemt dus wel degelijk af. Conclusie: wel coordinaat aanpassen!
 7. Misschien werkt een percentage favorieten dan beter? Gaat pas werken vanaf 25 logs of zo, maar daarna zou een cache minimaal 1 favoriet op 25/50/100 logs moeten hebben.
 8. Beukenootje

  Nachttrail

  wat versta je onder een nachttrail? Volgens mij voldoet elke groepering traditionals waar geen 'not 24/7' icoontje bij staat hier aan. En dat zijn er nogal wat! Of zoek je iets specifiekers?
 9. De doelstelling van cachers loopt te ver uiteen om het onderling op te kunnen lossen. Zolang er een groep is die gaat voor veel en makkelijke puntjes zal het aantal van dit soort caches blijven groeien. Misschien moeten we tijdelijk Munzee meer gaan promoten, zodat een grote groep overstapt naar deze tak van sport? Veel mensen zijn hype-gevoelig. Over een paar jaar is er weer een andere activiteit die je 'moet' doen en blijft er een veel kleiner aantal cachers over. Even schuilen tot de storm over is en zeker niet voortijdig weg vluchten! Overigens steekt niet iedereen zijn kop in het zand: als je een beetje rondkijkt op fora en facebook groepen, dan kom je ook cachers tegen die zichzelf als de cache-elite beschouwen en iedereen die het geocachen anders dan zij beoefenen betitelen als 'zwakzinnig','simpele zielen', 'hersenloos' etc. Daarmee bereik je natuurlijk ook dat het plebs wil luisteren naar jouw argumenten....
 10. je kan de datum niet eerder zitten dan de datum waarop je aan beide voorwaarden voldoet: fysieke log en de challenge-voorwaarden. Als je pas een maand later er achter komt dat je al aan beide voorwaarden voldeed, dan maakt het toch helemaal niet uit op welke datum in de afgelopen maand je je log zet? Vooral geen problemen maken als ze er niet zijn!
 11. Beukenootje

  Etiquette Vraag

  Oef...heeft ie jarenlang hard gewerkt aan zijn imago op deze site en dan dit....
 12. Het is maar net hoe je artikel 3C en 3D van de Terms of Use uitlegt: http://www.geocaching.com/about/termsofuse.aspx
 13. Nou maak je me toch nieuwsgierig, welke cache is dat? Verder helemaal eens met jouw stelling.
 14. sorry, heb ik (nog) niet. Maar ik ben wel blij met de link naar jouw site. Daar hoop ik komende zomer gebruik van te kunnen maken!
 15. Wordt gebruikt bij caches waarbij er een maximaal aantal teams tegelijk mee bezig kunnen zijn. Bijvoorbeeld omdat er maar toestemming wordt gegeven voor een max. aantal mensen of dat de CO de namen van de cachers door moet geven aan de terreineigenaar. Wordt regelmatig toegepast bij nachtcaches. Op de website van de cache staat dan wel hoe je dit moet regelen met de CO.
 16. Beukenootje

  Ftf Log Volgt

  Het moet niet gekker worden: op 1 zin na ben ik het zowaar eens met een posting van Vlindertje
 17. Maar je gaat wel op zoek naar de kliko met ruilspulletjes in mijn voortuin als ik de coordinaten daarvan publiceer?
 18. Fijn dat je de oplossing ook even met ons deelt, zodat mensen die via de zoekfunctie in dit draadje komen ook geholpen zijn. Ik neem aan dat je de website geocaching.com hebt toegevoegd aan de compatibility view van Internet Explorer?
 19. Ja, hier ook het probleem. Alle WP's staan op de overview, maar geen kaartje eronder. Hier bij gebruik in IE11, Chrome 32.0.1700.76 en FireFox 26
 20. Maak je toevallig gebruik van Internet Explorer 11?
 21. Waar ik me dan weer over verbaas is de uitleg onderaan hoe ze die 116 caches per uur voor elkaar kregen: je gooit een nieuw kokertje met stempel neer bij een cache, graait de bestaande koker mee, stempelt die onderweg naar de volgende cache en dropt hem daar weer en neemt de bestaande koker weer mee.... Met andere woorden: de kokertjes met logrollen worden dus telkens bij een verkeerde cache gedropt.
 22. Ik zou de juf even vragen hoe breed zij 'aardrijkskunde' ziet. Is het alleen sociaal en fysische geografie of ook cartografie? Als dat laatste er bij hoort, dan past geocaching daar prima in: via coordinaten je weg vinden op de kaart en in werkelijkheid. Als je dan echt de diepte in wil gaan (weet niet hoe oud je zoon is) kunnen daar nog verschillen tussen WGS84 en RD bij komen. Details over het spel geocaching zijn dan minder op hun plaats: cache-typen, cachegrootte, manier van loggen etc.
 23. Misschien heb je de code van de TB verkeerd gelezen? Een nul ipv een O, een L ipv een 1 of net andersom en ben je toevallig op een andere TB gestuit.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...