Spring naar bijdragen

Reintje de Vos, ofwel Coen Boltjes


Aanbevolen berichten

Marit heeft me gevraagd om een laatste woord te plaatsen, samen met een bedankkaartje. Bij deze...

 

Voor de laatste keer Reintje de Vos.

 

De sleutel in het slot, een plof van de rugzak die in de gang neergaat en Coen komt naar boven. Al op de trap begint hij zijn verhaal en de woorden rollen over elkaar heen in een poging om samenhang te krijgen. Reintje heeft een cache gedaan, of een rondje met Loper om de ranking op te halen. Hij is naar een Event geweest, naar Berlijn of heeft de middag zitten programmeren voor de site. Voorlopig krijg ik er geen speld tussen, maar zijn ogen glimmen van de pret en dat is voor mij meer dan genoeg.

Ik mis deze momenten vreselijk, het is hier oorverdovend stil.

Coen begroette alle leuke dingen in het leven met veel enthousiasme en hij was een gezelschapsmens. Voordat Loper hem in het geocachen introduceerde had hij twee “vrijtijdsprobleempjes”. De clubs waar hij tot dan toe voor had geprogrammeerd boden geen uitdagingen meer of waren tot comateuze staat verworden.

Als gevolg van een spierziekte kon ik zelf niet meer fietsen of lange stukken lopen. Coen moest er vaak alleen op uit, maar dat was toch minder gezellig.

Geocaching was een schot in de roos en Loper werd zijn vaste cache-maatje. Als programmeur kon hij zijn ideeën en spullenboel wel kwijt. In december 2002 had hij zijn eigen Etrex die op de eerstvolgende vakantie werd uitgeprobeerd met beste vriend Lomme, diens zoon en dochter.

Op 14 december 2002 logde hij zijn eerste cache. Daarna heeft de gehele familie Boltjes op eerste kerstdag Dodecagon gelopen. Iedereen in zijn omgeving heeft mogen meegenieten en meedoen, want hij deelde graag. Ook ik moest eraan geloven en hij heeft ergens op de site een “automatisch mailtje gegenereerd” om cache-makers te manen om bepaalde icoontjes in te vullen. Dan kon hij zien welke caches geschikt waren om met mij te doen.

Soms ging het mij wat snel. Op vakantie in China stonden wij vier uur na onze vlucht op het drukke plein van de Hemelse Vrede in Beijing. Neef Douwe en ik nog beduusd van alle eerste indrukken en achter mij hoor ik:”Ik geloof dat we hier ergens een cache kunnen lokaliseren”.

Coen was er trots op als anderen zijn caches liepen en het nog de moeite waard vonden ook. Een logje van Pentagram die vond dat het Hoogtepunt met huisvrouwenlogica goed te doen was heeft hij aan ieder hier laten zien. Zij had het helemaal begrepen. Toen Heirbout Hunter klaar was met de programmatuur voor de Geo d’Or heeft hij veel gekeken of zijn caches deze misschien ook kregen uitgereikt. Hij was toen al behoorlijk ziek, maar toch nog even inloggen.

 

Coen heeft, sinds hij in mei die vreselijke diagnose kreeg, nog veel caches gelopen en hij heeft daarin afleiding gezocht van zijn ziekte en de slechte berichten die hij keer op keer kreeg. Zijn laatste cache liep hij met Loper, twee dagen voordat hij aan huis werd gekluisterd, op 3 november 2006.

Zelf kende ik jullie site alleen van de dingen die Coen mij liet zien, maar ik had een beetje kunnen weten dat er door jullie op zijn overlijden gereageerd zou worden vanwege het overweldigende succes van de kaarten actie die Coen voor zichzelf begon toe hij geopereerd werd. De kaarten, vaak prachtige zelfgemaakte, stroomden binnen. Hij vond het geweldig, helemaal toen een van de zusters vroeg of hij soms een bekende Nederlander was.

De hele familie is diep onder de indruk van jullie hartverwarmende reacties op het bericht van zijn overlijden en de komst van zo velen naar zijn afscheid. Ronald, bedankt voor je mooie en persoonlijke woorden. En nu is er een Geocoin in de maak, Wilxlii Carotte heeft een Delftse cache aan Reintje opgedragen, er zijn bedankjes aan Reintje in de logs van zijn caches en veel Geo D’Ors.

Het toont aan dat geocachers naast hun individuele bezigheden ook een zeer betrokken gemeenschap kunnen vormen.

 

In gedachte zie ik Reintjes glimmende ogen en dat doet mij goed.

Mede namens de familie wil ik op mijn beurt jullie allemaal bedanken voor alle steunbetuigingen en de aanwezigheid van veel geocachers op zijn afscheid.

Ik bedank in het bijzonder de mensen wier caches hij heeft gelogd en die hij persoonlijk heeft ontmoet voor al het plezier dat jullie Reintje gegeven hebben.

 

Marit van der Veer

BedankkaartCoen.pdf

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...