Spring naar bijdragen

franka en pim

Leden
 • Aantal bijdragen

  197
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over franka en pim

 • Rang
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Magellan eXplorist 210
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2005

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Assen e.o.
 1. Stap eens binnen bij een vlieger zaak. Daar kan je vast wel een klein stukje krijgen. Tenminste... Icarus wàs een vliegerwinkel in Haarlem. Daar kan je lijn per meter van de rol kopen. Bij jou in de buurt: C. Witte B.V. Zeilmakerij & Vliegerspecialist Nieuwe Bredase Baan 22 4825 BP Breda Nederland Telefoon: 076 - 5711648 Fax: 076 - 5714905 E-mailadres: info@vliegerspecialist.nl http://www.vliegerspecialist.nl
 2. Mijn eerste cache gevonden op 15 april 2006. Dus nog net geen veteraan. Goed. Het 1 minuut gesprek met een oude school vriend in de lift. Het zal er op neer komen dat ik vooral vertel dat ik veel wandel. Als je gaat uitleggen wat geocaching is mond het toch vaak uit in "schatzoeken voor gevorderden" of andere van dat soort 'grappig' bedoelde opmerinken. Het wordt door buitenstaanders toch vooral gezien als een spel voor kinderen en nerds. Tenminste.... dat is mijn ervaring. Maar als iemand oprecht intressen heeft en ik heb maar één minuut: Het lopen van GPS wandeltochten waarvan de route van tevoren is bepaald maar nog niet bekend is bij de wandelaar. Door onderweg puzzels op te lossen en aanwijzingen te zoeken worden de volgende GPS coordinaten bekend en kan je dáár op zoek naar de volgende aanwijzing. Zo kom je op plekken waar je anders vaak nooit zou komen. En aan het eind ligt dan de schat verstopt. Daar zit een boekje waar je iets in kunt schrijven om aan te geven dat je de schat hebt gevonden. (volgens mij redt je dit wel in een minuut ) Het tweede punt... even zien... wat was dat ook al weer..... Oh ja... wat wel en wat niet... Het zien van leuke plekken met een verhaal en het wandelen. Gewoon even lekker van huis weg en naar buiten. Soms ga ik gewoon wat snelle caches rapen (dan is Franka niet mee) en anders gaan we samen lekker een stuk wandelen en doen we een multi. Lekker even naar buiten een frisse neus halen. Cachen met een grotere groep is ook altijd erg leuk. Zeker als het ook nog eens in het donker is. Dat geeft toch wat extra sfeer. Waar ik niet voor warm loop? Tja... lastig. Het gaat mij vooral niet om zoveel mogelijk caches te vinden. Dus voor een soort competitie ben ik niet makkelijk te strikken. Ik doe het om leuke wandelroutes te doen en onderweg toch op een andere manier naar de omgeving te kijken dan wanneer je alleen maar de gele/rode/groene/blauwe route volgt die SBB of de VVV heeft uitgestippeld. De cache routes leiden je toch vaak langs die kleine onopgemerkte plekjes die juist zo de moeite waard zijn.
 3. franka en pim

  Munitiekistje

  En dumpies dump in de gen. Cronjé straat in haarlem?
 4. franka en pim

  Munitiekistje

  Goed... in IJmuiden zit BACO. Die verkoopt ook kistjes.
 5. Zo heb ik GCTENE (Hemelvaart) gedaan zonder GPSr. Angstaanjagend nauwkeurig wordt deze weergegeven op GE en google maps
 6. Je moet dan MapSend DirectRoute Europe hebben. De dekkings graad van de hele kleine paden is nogal wisselend. Er zijn plekken waar de ruiterpaden zelfs zijn opgenomen, maar er zijn ook plekken waar je alleen de fiets paden hebt. Spaarnwoude en het Amsterdamse bos staan er bijvoorbeeld heel goed op, terwijl het ballooërveld en het stroomdal in drenthe wat minder zijn. Dat hou je toch altijd met de wat kleinere paden en wegen. Maar in ieder geval, je moet dus MapSend DirectRoute Europe hebben. Ik meen dat die iets van 140 euro is.
 7. Da's ook een goeie! Ben ik na het lopen weer in de nabijheid van het begin punt of moet ik nog een stuk lopen? 1,3km of 1,5km is 200 meter verschil... tja... hoe ver moeten we gaan? Dat kan ik niet beoordelen. Zelf ben ik prima fit en ben gewend om grote afstanden te lopen (met een tuba op mijn schouder) een verschilletje van 200m omdat ik toevallig de verkeerde route heb genomen is voor mij prima te behappen. Ik laat de uitspraak over dit soort afstanden liever aan de ervarings experts over. Ik opteer dan ook voor een totaal afstond, om dus weer terug te komen op het punt waar ik ben begonnen. Ik parkeer op plek A (de meest logische plek om voor deze cache te parkeren, vaak al genoemd in de beschrijving) loop de cache via punten B, C, D en E vind de cache op F en loop dan van F via de kortse/meest logische route terug naar A De afstand zou dan deze hele cylus moeten omvatten, en niet alleen B t/m F Dat je niet ineens voor de verrassing komt te staan dan van F naar A nog 2km is.
 8. Zijn er functie's die je mist die TT6 voor je in zou kunnen vullen? Zo nee... gewoon lekker blijven zitten waar je zit. Het werkt, je hebt er genoeg aan, en je mist niks. Ik ben zelf een behoorlijk computer adept. Programmeur van beroep, dus nieuwe versies van software zijn mij niet vreemd. Wat ik de afgelopen 7 jaar heb geleerd is dat nieuwe veries echt niet altijd zaligmakend zijn. Nieuwe versies van software worden (standaard) gehypt. Neem Windows Vista. Één grote hype, maar om nou te zeggen dat Vista nu zoveel extra te bieden heeft.... voor 95% van de windows gebruikers in ieder geval niet. 3D gestapelde vensters, mini vensters. Leuk, en in sommige gevallen kan het best eens handig zijn... maar over het algemeen.... overkill aan functionaliteit. Daarbij heb je ook nog eens een bakbeest van een PC nodig. En ik ga geen nieuwe PC kopen voor die paar extra's van vista.... als ik op deze nog prima kan werken.... met XP Home... zelfs als programmeur! Zo is het ook met TT6. Er zitten een aantal leuke en handige dingen in. Met TT6 kan je CO-input overboord gooien. Ook krijgt de snelheids aanduiding een rode kleur als je 10km te hard rijdt. Je moet de extra's van TT6 dus zoeken in dat soort kleine dingen. Ik heb voor mezelf besloten om lekker bij TT5 te blijven. Puur om het feit dat ik geen zin heb om weer een nieuwe versie van TomTom te kopen, alleen maar om CO input over boord te gooien en rode cijfertjes te zien als ik te hard rijdt. Je moet gewoon altijd op je snelheids meter letten. Dat hoort bij het auto rijden. Zo.... dat was even mijn ongezoute mening
 9. Het gaat hier niet alleen om een verrassings element in het algemeen, maar meer om die van de onaangename categorie. Het zou immers zonde zijn als iemand die minder valide is, of mensen met een kinder wagen of een hond halverwegen rechts om keer moeten maken omdat ze tegen een onaangename (een voor hun niet te nemen hindernis) verrassing op lopen. Natuurlijk moet niet alles prijs gegeven worden, maar zaken die van essentieel belang zijn voor het slagen van een cache is toch wel belangrijk. Zoals dus dat een cache al dan niet geschikt is voor minder valide, mensen met beperkt uithoudnigs vermogen, of mensen met honden en/of kinderwagens ook al is de cache een dubbele één ster, dan nog kan voor iemand de loop afstand en spreekwoordelijk struikel blok zijn.
 10. Mooie woorden, mooie herinneringen en een mooien munt. Sprakeloos.
 11. Op de helpdesk zeggen ze altijd: De grootste veroorzaker van computer problemen bevind zich in 99% van de gevallen tussen stoel en toetsenbord. "Ga met muis naar rechter boven hoek."
 12. En ik houd mijn gulp dicht. Stel je voor dat mijn eigen slang aan de wandel gaat. Op zoek naar een warm plekje
 13. Nadeel van dit soort vergelijkingen vind ik dat je het dan puur hebt over specs, en dan kom je gecombineerd met de prijs, inderdaad op een eXplorist 210 en een Legend uit. Gevoelsmatige dingen zoals het nerveus zijn van de Legend of het traag zijn van de eXplorist vind je daar niet in terug. Terwijl juist die dingen in de praktijk erg storend kunnen worden als het niet past bij wat jij wilt.
 14. Ik heb de Legend in het verleden gebruikt via bruikleen van kennis, omdat ik dezelfde twijfel had als jij. Zal ik een Legend kopen, of een eXplorist 210. Uiteindelijk de eXplorist 210 gekocht..... waarom? Alleerst het ontvangst. Waar de Legend stopt door een zwak signaal, gaat de eXplorist nog even verder. Al heeft de eXplorist geen SiRF3, hij wint het met ontvangst van de Legend. De eXplorist voelt een stuk robuuster aan. Mooie stevige stoot vaste behuizing van rubber (IPX6 waterdicht) Terwijl ik de legend, met haar hardplastic transparante behuizing, wat fragiel vind lijken. (maar dat is persoonlijk en gevoelsmatig) In het gebruik vind ik ze beide prima. Natuurlijk zijn er wat verschillen waar je aan moet wennen als je van een Garmin naar een Magellan gaat en andersom. Maar dat is ook als je een andere auto koopt. Zit je in een Honda, doe je het licht aan op het linker hendel. Zit je in een opel, doe je het met een draaiknop op het dashboard. Dat is puur een kwestie van wennen. De eXplorist lijkt op het eerste oog wat sloom te reageren. Alsof hij voor alles wat hij doet zijn best moet doen en tijd nodig heeft. De werkelijkheid ligt iets anders. De eXplorist doet namelijk aan middelen. Ook al staat het nergens gedocumenteer. Hij doet het wel. Daar zijn, o.a. door mij, metingen voor gedaan Wat houdt middelen in.... Hij bepaalt je positie aan de hand van een aantal metingen en neemt dan het gemiddelde van deze meetingen. Dit komt uiteraard ten goede van de nauwkeurigheid. Met namen bij lagere snelheden. Bij cachen is dat ideaal omdat je tijdens het zoeken in de buurt van de verstop plek steeds nauwkeuriger kan zoeken...... tenzij je gaat rennen natuurlijk Echter kan het bij ongeduldige mensen leiden tot het gevoel van moet wachten, sloom, traag, etc. Andersom... kan de legend een wat nerveuze indruk maken. Zeker bij lage snelheden en de laatste meters naar de verstop plek. Vooral tijdens dit laatste heb ik dat als zeer storend ervaren. Je moet je voorstellen: * je staat op een pad midden in een open veld * nauwkeurigheid van 3 meter (door goed ontvangst) * je staat 0,5 meter van de verstop plek (die zich rechts van het pad bevindt) De Legend zal als een dwaas heen en weer gaan staan springen. Op het ene moment vind hij dat je links moet kijken, op het andere moment dat je rechts moet kijken. Met de nauwkeurigheid van 3 meter, wil dat dus zeggen dat je 3 meter links en 3 meter rechts moet kijken... 6 meter dus. (feitelijk is die 3 meter een straal, dus niet alleen links en rechts, maar ook voor je en achter je) De eXplorist neigt een beetje naar rechts te wijzen. Even stil blijven staan en de ontvanger 'tot rust' laten komen. Stapje naar voren.... Hij neigt nog meer naar rechts. Nog maar even tot rust laten komen. Je kan op die manier dus je zoekgebied door gewoon even te wachten en de eXplorist tot rust te laten komen, met zo'n 50% verkleinen. Je weet immers dat je de linkerkant van het pad ook daadwerkelijk links kan laten liggen. de 22MB ruimte van de eXplorist is aan de krappe kant als je vaak op verschillende plaatsten bent die ver uit elkaar liggen. Je kan ongeveer 20% tot 25% van nederland in de eXplorist laden. Dat is een beetje afhankelijk van welk gebied. De randstad vraagt namelijk meer ruimte dan het noord-oosten van het land. Er zit een basis kaart in van heel europe. Deze kan je beperken tot alleen nederland. Hierdoor kan je zonder al te moeilijke ingrepen, het geheugen oprekken naar 30MB. Wat betreft die 'oplader' die je kennis heeft... dat is slechts een externe voeding!!! Je kan je battarijen niet IN de eXplorist opladen. Op het moment dat je een externe voeding aansluit schakelt de eXplorist de batterijen alleen uit. Hij laadt ze NIET op. De USB sterker is trouwens ook tevens externe voeding. Als je hem dus aan de computer aansluit gebruikt hij geen batterijen. Auto navigate (turn-by-turn noemen ze dat) zit ZEKER op de eXplorist. Of de Legend dat ook heeft weet ik niet. Al kan je wel duidelijk merken dat de eXplorist hier eigenlijk niet voor is gemaakt. Hij geeft wel aanwijzingen of en wanneer je linksaf of rechtsaf moet, maar hij geeft daar geen hoorbare waarschuwing voor. Geen piepjes en al helemaal geen stemmen. Er komt alleen een aanwijzing in het scherm, en de scherm verlichting springt aan als waarschuwing. (Als ik overigens het geld er voor over zou hebben, was ik een Garmin MAP60CSx gaan halen. Ik ben dus niet merk gebonden!!) Notter weet waar ze over praten. Zijn goed op de hoogte van de bestaande GPS technieken. Maar neigen mij te veel naar Garmin waardoor ik af en toe mijn bedenkingen heb bij hun objectiviteit. Aan de andere kant... ik heb zelf een eXplorist 210, dus hoe objectief ben ik dan? Laat ik het zo zeggen... ik heb ervaring met beiden toestellen/merken. Ik ken dus de verschillende voor en nadelen van beiden merken. Bovenstaande verhaal moet je zien als de beargumentatie voor mijn eigen keus. Dit zijn de redenen waarom ik de eXplorist 210 heb verkozen boven de Legend.
 15. franka en pim

  Alarmfluit

  En daar hoef je niet je hele leven door te laten beinvloeden. Je komt zo'n dingetje eenmalig. Hangt hem om je nek bij het cachen, of aan je rugtas, of weet ik veel. Lijstje met nummers stop je eenmalig in je portemonnaie, hoefje dus ook niet meer naar om te kijken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...