Jump to content
  • 0
team-JRT

Virtuele Log?

Question

Hallo allemaal, hier even een vraag.

Bij deze cache yyy heeft xxx een virtuele STF gelogd. Hij kon niet bij de stache maar heeft hem wel zien liggen.

Is dit een geldige STF? Of mag ik die claimen omdat ik daadwerkelijk de cache heb gelogd?

 

Het gaat mij echt niet om de punten hoor want ik had thuis na het loggen pas in de gaten dat deze net nieuw was.

 

Maar ik ben wel benieuwd wat hierin nu de regels zijn.

 

Vast bedankt.

Geogroeten,

Jan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

Hallo allemaal, hier even een vraag.

Bij deze cache [knip] een virtuele STF gelogd.

 

(...)

 

Is dit een geldige STF?

 

Een virtuele STF? Ja hoor, met een virtuele account mag dat best.

Edited by Wad-Seekers

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Lijkt me duidelijk. Niet het logboek beschreven (of beplakt) = niet gelogd.

 

Tip: Misschien is het wel netjes om even de naam en cachelink uit je post te verwijderen en de vraag wat algemener te houden. Het zal niet de bedoeling zijn om iemand te kijk te zetten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Heel duidelijk geen STF :thumbdown:voor P.P

Maar wel voor jou JMR&T :beerchug:

Edited by de-fam

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

duidelijk geen geldige log, dus jij gefeliciteerd met je STF :thumbup: Dat de cache niet te bereiken was is dan erg sneu voor de ander maar kan dan pas gelogd worden als de CO onderhoud heeft gepleegd.

Nu vraag ik mij wel af of de cache op goede plek leest als er al staat dat je voorzichtig moet zijn met terugleggen. Dan kun je er donder op zeggen dat dit nog wel een aantal keer fout zal gaan in de toekomst.

Edited by Cernunnos

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Goud is ook al vergeven.

Ik kwam daar namelijk voorbij rijden en zag 'm het eerste liggen.

Natuurlijk kom ik nog een keer terug om mijn gouden log te noteren B)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Da's nou net de clou...

Je ziet 'm niet liggen. Jammer dan :P

Edited by Voortrekkers

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Iedereen bedankt voor de antwoorden. :thumbup:

 

Wil de OP aanpassen maar ehh hoe?? Mis ik een 'edit' knop? :blush: (uh, bij deze post wel een bewerk knop, iemand enig idee hoe ik dat moet doen?)

 

Enehh staat mijn naam als 2de in t boekje.... gezien ik er niet op heb gelet weet ik dat niet 100% zeker.

Gezien de logs van de cache blijkbaar wel. Ik zal de CO wel even een berichtje sturen met die vraag om dat even bevestigd te krijgen (of niet)

 

@Lepman, gefeliciteerd met je FTF. Volgende keer voorzichtiger terugleggen :P hahaha.

Edited by JMR&T

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Neem contact op met de cache-eigenaar. Alleen de clio-clan kan hierover beslissen. Dit gaat alleen de plaatser en de vinder van de cache aan. Geocaching.com speelt hierin geen rol. Er zijn geen regels voor, hooguit richtlijnen. De cache-eigenaar bepaalt het spel en beslist of het is gespeeld zoals bedoeld.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Oke. zal de CO even een berichtje doen.

 

Mocht PistolPaul dit ooit een keer lezen of horen, no hard feelings tegen jou hoor. Als een virtuele log mag vind ik het prima. En als de CO dat ook vind, prima dan toch.

 

Geogroet,

Jan.

Edited by JMR&T

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Guest JackHoe

Neem contact op met de cache-eigenaar. Alleen de clio-clan kan hierover beslissen. Dit gaat alleen de plaatser en de vinder van de cache aan. Geocaching.com speelt hierin geen rol. Er zijn geen regels voor, hooguit richtlijnen. De cache-eigenaar bepaalt het spel en beslist of het is gespeeld zoals bedoeld.

 

Wat een vreemde gedachtegang. Iemand heeft een wereldwijd spel bedacht met daarin bepaalde richtlijnen hoe het gespeeld wordt. Na een aantal jaren ontdekt iemand dat spel, vind het na het vinden van een paar caches leuk, gaat ook een cache leggen en denkt dan te kunnen bepalen hoe het spel, wat al lang bestond, vanaf dat moment gespeeld moet worden :lol1:

Edited by JackHoe
  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

In het topic "Hoe gaan we met de caches om?'' was hier ook een discussie over, het ging over een cache geplaatst door mij:

 

De cache is een pvc pijp met een vaste en een los deksel. Nu bleek de losse deksel te klemmen, waardoor de cache voor geen mogelijkheid open was te krijgen. Er zijn een aantal personen die de cache hebben gevonden, maar hem niet open kregen. Dus dat betekend geen log. Wel hebben ze een foto er van gemaakt, wat dus bewijst dat ze hem wel écht gevonden hebben.

 

Ik merk dat een deel zegt, niet gelogd is niet vonden. Het andere deel vind dat wanneer het te bewijzen is en de reden voor het niet loggen duidelijk is, dat het als een FOUND mag worden bestempeld.

 

Ikzelf vind een foto van de cache een geldig bewijs, zeker wanneer de cache niet open te krijgen is. Een ander persoon heeft de cache flink toe getakeld om wel te loggen. Dat werk je een beetje in de hand als er gezegd word dat je MOET loggen...

 

Zeker als je van wat verder komt wil je toch niet terug om alleen te loggen, omdat de cache niet open te krijgen/beschadigd is?

 

Dus, een foto van de cache en een goede reden waarom: Wel of geen found?!

Edited by bvdkruk

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

 

 

Dus, een foto van de cache en een goede reden waarom: Wel of geen found?!

 

Geen found...

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

 

 

Dus, een foto van de cache en een goede reden waarom: Wel of geen found?!

 

Geen found...

 

Ik heb zo het vermoeden dat het echt rond de 50/50 is met deze mening. Als je niet bij de cache kan omdat je niet de juiste spullen bij je hebt, vind ik het een geen found. Maar een beschadigde/defecte cache die je vast kan pakken vind ik toch een ander verhaal. Maar goed, dat is dus een mening en gelukkig heeft iedereen zijn eigen mening hier over!

 

Het punt is alleen, moet hier nu echt zo streng over worden gedaan? Wat is de meerwaarde er van om een found niet als geldig te verklaren wanneer er een foto + goede reden aanwezig is?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...