Jump to content

bvdkruk

Leden
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About bvdkruk

 • Rank
  Forum Newby

Profile Information

 • Geslacht
  Niet ingevuld
 1. In Google Earth staat de datum wanneer de foto's genomen zijn (per deel wat je muis aan wijst). En een programma/site met realtime of up to date foto's is er niet. Dit heeft te maken met privacy maar ook het feit dat de gehele wereld fotograferen niet "even" is gedaan..
 2. Ik zag net toevallig een mooie aanbieding op ibood, de Fenix LD20 (veel gesproken in dit topic) samen met een wat slechtere philips zaklamp voor 45 euro (inclusief verzendkosten). http://www.ibood.com/nl/nl/ dit is de link, zolang de voorraad strekt! Heb er meteen één aangeschaft, was al op zoek naar de Fenix LD20!
 3. Het is ook erg jammer dat het topic dan meteen "verwijderd" word i.p.v. dat het gesloten word met uitleg waarom. Het is wat verdacht om het topic meteen te verwijderen voor de leden, dan heb je iets te verbergen. Wat ik zie als net beginnende geocacher is dat jullie bang zijn voor de concurrent. Alles wat wijst naar de concurrent word verbannen. Ik heb het desbetreffende topic gezien en dat was puur alleen informatief om iedereen de kans te geven live te chatten met de persoon in kwestie. Het is gewoon een beetje triest wat hier is gebeurd als ik het mag zeggen..
 4. Omdat dit een van de weinige essentiële guidelines is van geocaching.com. Guideline kan vertaald worden als richtlijn, maar ook als spelregel. Geen found genoteerd in het logboekje van de cache is geen internetlog, zegt die richtlijn/spelregel. De cache-eigenaar mag die logs verwijderen. Geocaching.com laat echter wat ruimte voor interpretatie van spelregels. De eindbeslissing in twijfelgevallen rondom de vraag of een log al dan niet geldig mag zijn wanneer er geen krabbel in het cache-logboekje staat, lijkt, in de guidelines, bij de (betreffende) cache-eigenaar te liggen. Die denken daar verschillend over en dat kan ook gezien de ruimte die daarvoor is. Daarentegen is er ook een richtlijn/spelregel die zegt: Een found genoteerd in het logboekje van de cache rechtvaardigt ook een internetlog (en mag niet verwijderd worden door de cache-eigenaar). Je kunt over een discussie over het al dan niet verwijderen van een log zelfs hulp aan de reviewers of aan Groundspeak zelf vragen. Echter, Groundspeak vraagt (bij de uitleg van de guidelines) ook of een ieder zich af wil vragen hoeveel de ruzie om een log je waard is? Dat lijkt mij een hele wijze vraag. Degene die er aan toekomt zich dat af te vragen heeft m.i. waarschijnlijk minder ergernissen en meer plezier in het spel. Dat is een duidelijk verhaal. Uiteindelijk komt het er toch een beetje op neer dat de cache legger mag/kan beslissen of het een found is of niet. Overigens was dit niet als ruzie oid bedoeld natuurlijk, meer gewoon een stevige discussie waarbij ieder zijn mening welkom is. Het was dan ook een vraag naar de mening van anderen! Bedankt voor de duidelijke uitleg!
 5. Geen found... Ik heb zo het vermoeden dat het echt rond de 50/50 is met deze mening. Als je niet bij de cache kan omdat je niet de juiste spullen bij je hebt, vind ik het een geen found. Maar een beschadigde/defecte cache die je vast kan pakken vind ik toch een ander verhaal. Maar goed, dat is dus een mening en gelukkig heeft iedereen zijn eigen mening hier over! Het punt is alleen, moet hier nu echt zo streng over worden gedaan? Wat is de meerwaarde er van om een found niet als geldig te verklaren wanneer er een foto + goede reden aanwezig is?
 6. In het topic "Hoe gaan we met de caches om?'' was hier ook een discussie over, het ging over een cache geplaatst door mij: De cache is een pvc pijp met een vaste en een los deksel. Nu bleek de losse deksel te klemmen, waardoor de cache voor geen mogelijkheid open was te krijgen. Er zijn een aantal personen die de cache hebben gevonden, maar hem niet open kregen. Dus dat betekend geen log. Wel hebben ze een foto er van gemaakt, wat dus bewijst dat ze hem wel écht gevonden hebben. Ik merk dat een deel zegt, niet gelogd is niet vonden. Het andere deel vind dat wanneer het te bewijzen is en de reden voor het niet loggen duidelijk is, dat het als een FOUND mag worden bestempeld. Ikzelf vind een foto van de cache een geldig bewijs, zeker wanneer de cache niet open te krijgen is. Een ander persoon heeft de cache flink toe getakeld om wel te loggen. Dat werk je een beetje in de hand als er gezegd word dat je MOET loggen... Zeker als je van wat verder komt wil je toch niet terug om alleen te loggen, omdat de cache niet open te krijgen/beschadigd is? Dus, een foto van de cache en een goede reden waarom: Wel of geen found?!
 7. Ik heb geen idee of het tussen de 22 pagina's staat, maar op een veiling site, die voor binnen én buitenland is, zijn Maglites, nieuw in doos, te krijgen voor zeer mooie prijzen! Zelfs de Maglite 5D is te krijgen voor ca 40 a 50 euro! Dus als je een betaalbare Maglite zoekt...
 8. Neehee ... het enige bewijs van een found is een krabbel in het boekje / op het rolletje. Als een cache niet open gaat dan moet de CO zorgen dat het in orde komt en is een Needs Maintenance op zijn plaats. Het loggen is wel de officiële manier, ik weet dat. Maar als je van ver komt, je hebt de cache gevonden en krijgt hem niet open, begrijp ik best dat je geen zin hebt om later weer terug te gaan voor het loggen. In sommige gevallen moet je zulke dingen door de vingers zien vind ik. Het is een spel, daar horen regels bij, maar je moet niet te ver gaan met die regeltjes... Het moet wel leuk blijven! Maar inderdaad een Needs Maintenance neer zetten wel even doen .
 9. Zelf heb ik 1 cache geplaatst in omgeving Den Haag. Het betreft een stuk pvc buis met een gelijmde dop en een losse. Echter bleek de losse dop laatst vast te zitten waardoor een aantal cachers hem niet meer open kregen. Helaas is er iemand geweest die de cache met grof geweld open heeft gemaakt waardoor de cache nu flinke beschadiging heeft opgelopen. Liever had ik alleen een melding gehad, zodat ik hem zelf op een betere wijze open had kunnen maken. Deze persoon in kwestie heeft het wel netjes gemeld, zoals het hoort! Het is wel deels mijn eigen schuld dat de cache vast zat. De dop sluit nauw over de pijp, dus wanneer er vuil tussen komt kan de dop gaan klemmen, wat dus is gebeurd. Heb vandaag maar even de cache bewerkt met schuurpapier waardoor er meer ruimte is ontstaan tussen de pijp en de dop! Dus cachers: Als een cache niet open gaat, sloop hem dan niet, maar geef het netjes door! Je kan altijd een foto maken als bewijs van een found!
 10. In Den Haag en omstreken heerst er ook sinds een aantal jaar een plaag van deze beestjes. Vooral aan de kust (duinen etc) zijn ze veel te vinden. Gemeente Den Haag en Gemeente Westland doen er alles aan deze beestjes te bestrijden, maar hier en daar kom je ze toch nog tegen. Laatst met cachen zag ik er ook nog één met flinke brandharen!
×
×
 • Create New...