Spring naar bijdragen

De Oliva's

Leden
 • Aantal bijdragen

  958
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Alles door De Oliva's geplaatst

 1. De Oliva's

  Gevonden

  Eh, watervast stickertje achterop met gegevens? Iemand die nog nooit een GPS heeft gezien (en geen weet heeft van aanzetten, opstartschermen en zo) heeft dan ook gelijk alle info....
 2. De text is wel weer mooi vooroordeelbevestigend, koffieshops, molens en zo.... ja hoor, da's Nederland....
 3. De Oliva's

  Onbekende Cache

  Is het er niet eentje van een andere club....
 4. Dat klinkt weer goed nachtwacht! Even met "de baas' overleggen....
 5. De Oliva's

  Navigatie

  Persoonlijk heb ik het niet zo op telefoons om mee te navigeren- noem mij hopeloos ouderwets, maar telefoons zijn om mee te bellen. De rest is bijzaak. Tegenwoordig is er erg goed navigatiespul in de handel. Wij cachen zelf met een GPSmap 60CSX, een paar jaar terug aangeschaft want dat was toen DE beste koop en hij doet het nog goed, tegenwoordig is er een opvolger waar mij even de naam van is ontschoten. Hebben we bijna 1300 caches mee gevonden, maar geen vriendinnen. Die staan niet op de kaart
 6. Hallo, de vraag is inderdaad wat je verwacht van een GPS. Gewoon een coordinaat inkloppen en ernaartoe gaan dat kan met elk type wel en ook de wat specifieker zaken als peilen en projecteren lukt nog. Daar zijn de apparaten op gemaakt. De meeste verschillen zitten in gebruikersvriendelijkheid en geheugen. Wij zijn ooit begonnen met een ouwe Garmin Etrex en hebben daar iets van 700 caches mee gevonden. Toen ik 'm per ongeluk eens op het dak van de auto had laten liggen en het apparaat minder goed bestand bleek tegen met 100 km/u tegen het asfalt te slaan, hebben we een GPSmap 60 cx gekocht. Destijds (paar jaartjes terug) was dat de beste koop betreffende prijs/kwaliteit. Die doet het nog steeds en we hebben er veel plezier aan. Volgens mij wordt dat model niet meer verkocht maar er is wel een opvolger. Wat ons betreft uitstekend spul en redelijk betaalbaar.
 7. Op het gevaar voor 'oud" te worden versleten, toen we begonnen met cachen hadden we helemaal geen kaart in de ouwe Etrex, alles ging "op de pijl". Met een (papieren!) kaart erbij en enig logisch nadenken kan je dan wel redelijk uitvogelen waar je moet zijn en hoe je er kan komen. Beetje creativiteit is dan nodig soms, maar dat voegt toe aan het plezier. Op vakantie gebruiken we die techniek nog steeds. Eerlijk gezegd maken we tijdens cachen nog steeds weinig gebruik van de kaart in de GPS. We gebruiken de autonavigatie (Garmin nuvi) om ons prinsheerlijk naar het dichstbijzijnde parkeercoordinaat te loodsen en dan gaat de 60CSX aan en is zoeken geblazen.
 8. Ik begrijp je probleem heel goed en sluit me aan bij andere reacties- ruilen is niet per se een must bij geocachen maar een "leuk extraatje". Als dat je heel erg zorgen baart dan hou het gewoon bij het vinden van de cache (een mooie ervaring op zich) en het loggen. Wel een tip: begin aub niet aan het oppikken van geocoins en TB's want daar MOET je namelijk weer afscheid van nemen. Een andere optie is dan helemaal niet gaan geocachen maar ja dat zou jammer zijn natuurlijk!!! Alvast heel veel plezier met cachen!
 9. De Oliva's

  Pal West

  Joh, men maakt een grapje. Niks van aantrekken. Toen ik 14 was kon ik nog niet eens met laptop, Ipad, smartphone of Ipod omgaan.
 10. De Oliva's

  Verdwenen Coin

  Een passende oplossing is er niet echt. Veel meer dan een mail sturen met een vriendelijk verzoek is er niet te doen. Een van onze TB's is al een heeeeel lange tijd in handen van een Amerikaanse cacher. Een aardig mailtje werd beantwoord met een "sorry, sorry, geen tijd gehad, verhuisd"- soort van antwoord. Toen een paar maanden later er nog steeds geen beweging in zat heb ik er nog eens een mailtje aan gewaagd maar nooit meer iets teruggehoord...... die TB hebben we maar afgeschreven (marked missing).
 11. De Oliva's

  Garmin Etrex30

  kleine aanvulling: Om te kunnen projecteren moet je wel eerst het punt waar je staat markeren, dan vanaf daar projecteren. Volgens mij heb je anders de projectie-optie niet in je menu staan. (ik ga er hier van uit dat de genoemde Etrex zo'n beetje hetzelfde werkt als de Etrex venture)
 12. Kwestie van een kratje bier in je paspoort weten te vouwen en dan knijpen de grensbewakers wel een oogje toe
 13. Heb je die van ons allemaal al gevonden dan.
 14. Ik ben het wel met je eens maar toch zou het jammer zijn als er werkelijk een commerciele bijbedoeling is; organisaties die een flauw kokertje leggen in hun museum/pretpark/dierentuin waar het eigenlijk niks voorsteld maar men heeft wel weer die paar euro entreegeld gescoord. Daarbij, er zijn toch wel genoeg "gratis" plekken in Nederland die de moeite van een bezoek (meer dan!)waard zijn? Gisteren een mooie multi gelopen in een Limburgs bos. Kost niks, zelfs parkeren is gratis. (de benzine niet, helaas ) Off topic: Eh, moet je voor wandelen in de duinen tegenwoordig een kaartje kopen
 15. Gewoon volhouden met die humor
 16. Bij een event vindt ik het toch anders. Al haast ik mij te zeggen dat ook niet kan uitleggen waarom; het voelt anders.
 17. Wij hebben een Quinnie, deze , maar het blijft ook wel even opletten welke cache en welk terrein. Zeker hier in Limburg is lang niet elke cache "stroller accesable" en we hebben al menig trappetje moeten nemen maar het scheelt dat deze wagen ook redelijk lichtgewicht is. Van te voren de beschrijving en logs lezen bevelen we hartelijk aan. Edit; typefoutje
 18. De Oliva's

  Munitiekistje Gezocht

  Ik heb er laatst een paar via Marktplaats gevonden. Voor een paar euro. (ik bedoel dus daar zou je eens kunnen kijken - niet dat ik ze kwijt wil :-) )
 19. Caches onder de sneeuw.... vind ze maar eens...

 20. De Oliva's

  Gestolen Garmin

  Je kan ook zeggen, als je thuiscoordinaten er in staan dan kan bij verlies een eerlijke vinder 'm tot aan je voordeur terugbrengen. Om het maar positief te bekijken.
 21. De Oliva's

  Gestolen Garmin

  Kan je misschien uitleggen hoe je dat doet? b.t.w. ik heb heb een dakota 20 oei dat weet ik zo niet- ik heb een 60CSX- ergens in het menu met instellingen. Kijk anders even je handleiding er op na? Of misschien weet iemand anders het voor de dakota. Edit: bij de 60CSX is het menu/setup/welcome message. Het zal vast iets soortgelijks zijn.
 22. De Oliva's

  Schijnwerper

  Kan je vanaf het startpunt meteen alle reflectors van de hele route zien. Wel een zonnebril op doen.
 23. De Oliva's

  Gestolen Garmin

  Tip, de meeste GPSsen kan je uitrusten met een beginschermpje zodat bij het aanzetten eerst even in beeld komt van wie het apparaat is. Dat kan natuurlijk eenvoudig gewijzigd worden, maar de dief in kwestie moet zich dat maar net bedenken/ weten hoe dat moet.
 24. De Oliva's

  Wateroverlast

  Dan zou ik als CO iemand anders (persoonlijk) vragen het logboek te vervangen maar het niet via de cachepagina spelen. Of anders de cache een tijdje offline halen tot de botten weer operationeel zijn....
 25. De Oliva's

  Wateroverlast

  Ammoboxes zijn nog steeds mijn favoriet.... waterdicht en leuker om te vinden dan fotorolletjes, petlings en dat soort klein grut.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...