Spring naar bijdragen

kdv

Leden
 • Aantal bijdragen

  378
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Alles door kdv geplaatst

 1. kdv

  Verdwenen Cache Gevonden.

  Als ik ZEKER zou weten dat het mijn eigendom was, zou ik het direct meenemen en VERVOLGENS contact met de betreffende persoon opnemen. Als die dan een goed verhaal had, zou er nog verder gepraat kunnen worden. Als je eerst contact opneemt en die persoon (tja dat is toch echt niet denkbeeldig in dit scenario) niet te goeder trouw is, zal hij of zij wellicht direct de container uit het veld gaan halen zodat je hem zelf niet meer kunt gaan ophalen (en verder misschien wel niet eens op je mailtje reageren). En voor al diegenen die hier zo fel op tegen zijn: als je jouw gestolen (en bijvoorbeeld aan gravering te herkennen) fiets ergens zonder slot op straat ziet staan, moet ik dus aannemen dat jullie die niet meenemen? Nou ik dus echt wel.
 2. kdv

  Verdwenen Cache Gevonden.

  Dus in het beste geval is betreffende persoon schuldig aan heling en niet aan diefstal. Beide zijn strafbaar. (dit even afgezien van de vraag of het meenemen van iets wat 'in de vrije natuur ligt rond te slingeren' als diefstal kan worden bestempeld, maar daar ging het hier niet over.)
 3. kdv

  Disabelde Cache Loggen...

  Ik denk dat je uit de eerdere reacties al wel kunt afleiden dat je deze cache nog gewoon kunt loggen. Maar als je schrijven op een forum leuker vindt dan geocachen, waarom zou je de cache dan eigenlijk gaan zoeken? Misschien is het wel gewoon een leuke cache om te doen en worden de 'tijd en moeite' wel beloond door de ervaring zelf in plaats van alleen maar door het gescoorde puntje.
 4. kdv

  Teveel Informatie In Log

  Als ik zo de logjes lees, lijkt het mij veel ernstiger dat de CO via email herhaaldelijk hulp geeft aan de FTF. Beetje concurrentievervalsing, aangezien er ondertussen wellicht ook mensen volledig op eigen houtje aan het ploeteren waren. Volgens mij is het gangbaar om pas NA de FTF (en wellicht de andere podiumplaatsen) als CO hulp te geven. De log van bbommel 'verraadt' alleen dat het om een voortuincache gaat, wat men maar beter sowieso van tevoren kan weten. Dat de cache (blijkbaar) in de kliko verstopt is, weten we pas dankzij dit draadje. bbommel schrijft alleen dat hij OP de kliko's gelogd heeft.
 5. kdv

  Ignore listing

  Dit was een vraag uit 2008. Het is al een hele tijd zo dat caches op de ignore list ook niet meer op de kaart verschijnen (ik heb dat destijds angekaart op het Groundspeak-forum en toen hebben ze het aangepast). Dit geldt ook voor de nieuwe (ex-bèta)kaarten.
 6. kdv

  Korte Presentatie Geocaching

  Ja, dat is inderdaad wel riskant. Het hoeft natuurlijk niet op waarheid te berusten (dat gc.nl een dochter is van gc.com is immers ook de grootst mogelijke onzin), maar het is wel handig als je tenminste geen rechtszaak aan je broek krijgt. Oeps, poging tot terug on topic gaan mislukt. Dat lukt jou vast beter, kalkendotters. He, dat is een goed plan: officieel erkend geocaching website 'Koninklijk' gaat niet lukken, want dat is een beschermde term. Maar zullen we nu weer proberen ontopic te gaan ?
 7. kdv

  Korte Presentatie Geocaching

  Alleen fantaseert geocaching.nl er nog bij dat het een dochter van geocaching.com is (zie pagina "Wie zijn wij"). Oh ja, en "De officiële GPS Cache Hunt Site" (zie titelbalk op de hoofdpagina) Ja dat doet het hem wel, zo'n woordje als 'officieel'...misschien geeft het de site een (hard nodige) boost als er bijvoorbeeld nog 'erkend' of 'koninklijk' bij wordt verzonnen? Tsja, dat is een nogal holle kreet ... en voor de volledigheid: dat is geocaching.nl ook al een paar jaar
 8. Al bijna net zo'n onsamenhangende reactie als je gedrag rondom het recente vertrek van nagenoeg alle overige teamleden hier.
 9. Helaas, Robert is het niet geworden. Voor degenen die hem sowieso geen geschikte kandidaat vonden: aarzel niet om zelf iemand voor te dragen, het heet niet voor niks Geocacher of the Month. Hoewel, er zijn al meer dan 100 cachers voorgedragen deze keer, en er waren natuurlijk maar 3 (heel eventjes 4) finalisten, dus wellicht hadden sommigen dat al gedaan. En voor degenen die het hele initiatief niks vinden, om met Geopatra te spreken: ga lekker cachen.
 10. Als hier iemand nieuws meldt dat met global te maken heeft, zijn het blijkbaar automatisch trollen. Daar is die term toch echt niet voor bedoeld. Sinds wanneer betekent het hebben van een uitgesproken mening dat je niet meer alle websites mag bezoeken waar je belangstelling naar uit gaat? Mij ontgaat even de logica hier. Ik geloof niet dat Robert functionaliteit heeft overgenomen. Hij heeft iets aan zijn site toegevoegd dat voorheen hier te vinden was, maar de functionaliteit heeft hij voor zover ik weet zelf opgebouwd. Het zijn twee sites voor Nederlandse geocachers, dus er zijn wel meer dingen die op beide sites voorkomen. Als deze site ergens mee stopt betekent dat nog niet dat een andere site dat ook moet doen of iets dergelijks niet mag implementeren. Het feit dat global de geocoinrace host omdat dat hier schijnbaar niet kon, dat mag dan zeker weer wel? Ik denk niet dat deze site heeft te bepalen wat er wel of niet op een andere site gebeurt. En als je de suggestie wilt wekken dat global zich niets aantrekt van aspecten als overlast door geocachers, dan zit je er volgens mij behoorlijk naast. Op communicatiegebied slaagt Robert er toch maar mooi wel in om bijvoorbeeld prima contacten met landschapsbeheerders te onderhouden. Op global is voor zover ik weet nog nooit ook maar één post van het forum verwijderd. Hier gebeurt het excelleren op communicatiegebied (ahum) blijkbaar met de botte bijl. Als je dit en andere topics eens zou teruglezen zou je merken dat de vervelende sfeer overal ontstaat door mensen die vervelende opmerkingen en vage toespelingen maken aan het adres van global en Robert. Dat mensen die global en Robert wel een goed hart toedragen, daar vervolgens tegenin gaan lijkt mij vrij normaal. Bovendien hoeft Robert geen verantwoordelijkheid af te leggen over wat andere mensen op welke website dan ook uitspoken. Of gaat er soms ook steeds iemand van deze site naar global om excuses te maken als daar iets door een .nl-oudgediende wordt geroepen wat global niet aanstaat?
 11. Geopatra, waarom volg je je eigen raad niet op? Jij vindt zo'n initiatief niks, maar anderen wel. Ga toch lekker cachen in plaats van negatief en vaag te doen over iets en iemand waar andere mensen wel achter staan. En wees anders alsjeblieft concreet, wat bedoel je precies met 'voorgeschiedenis'? P.S. Bij het Songfestival let je blijkbaar ook al niet goed op. Of rijd jij dan speciaal naar België of Duitsland om van daaruit op Nederland te kunnen stemmen?
 12. Met welke objectiviteit zou dat precies al dan niet iets te maken moeten hebben? Misschien moet je nog eens een poging wagen om mijn post te lezen. En mijn samenwerking met Robert heeft inderdaad veel met mijn voordracht van hem te maken. Waarschijnlijk trouwens minder met de 3 overige voordrachten van Robert.
 13. Nee hoor Lepman, je hoeft je helemaal niet te verantwoorden, het is kraak- en kraakhelder. En natuurlijk is mijn mening niet objectief. Subjectiviteit is inherent aan het verschijnsel 'menimg'. Anders moeten we 'meningen' voortaan maar door computers laten genereren.
 14. Lepman, nogmaals: het is geen kwestie van stemmen. En van mij mag iedereen stemmen op wie hij of zij wil, en voor of tegen welk initiatief dan ook zijn. Maar als jij denkt dat er ook maar één persoon is die gelooft dat jij om een andere reden dat commentaar hebt gepost dan om tegen Robert te zieken, ben je toch een stuk minder slim dan het trucje van dat commentaar deed vermoeden.
 15. Ik moet zeggen dat ik niet spreekwoordelijk, maar letterlijk misselijk werd toen ik de reacties in dit draadje begon te lezen. Natuurlijk is het prima als je zo'n Geocacher of the Month-verkiezing niks vindt en mag je dat dan hier ook melden (let je dan wel even op dat je jezelf over een paar aanden niet voor schut zet door er opeens wel enthousiast over te doen als er iemand it je eigen kliekje genomineerd wordt?). En natuurlijk kun je andere personen meer geschikt vinden als kandidaat. an kun je hier gaan lopen klagen over de bestaande kandidaat, of je kunt doen zoals ik gedaan heb: POSITIEVE energie gebruiken om zelf degene voor te dragen die jou de 'titel' waardig lijkt. Ik zie persoonlijk niet in welke enorme bijdrage iemand aan de geocaching-gemeenschap levert door duizenden caches te vinden. Plaatsen is al een iets ander verhaal, maar door een nuttige website te maken die functies biedt die verder nergens te vinden zijn, lever je naar mijn mening toch zeker ok een constructieve bijdrage aan de geocaching-gemeenschap. Hoewel het hierbij natuurlijk ook iedereen vrijstaat om de voorkeur te geven aan een website waar in jaren niets aan veranderd of toegevoegd is (behalve het nieuws van de 20.0000e inschrijving natuurlijk). De site van Robert legt (in tegenstelling tot andersom) aan niemand welke beperking dan ook op, en hij is zelfs zo gek om te helpen bij het mogelijk maken van een initiatief uit het forum van geocaching.nl (want het hosten van een simpele geocoinrace is hier blijkbaar nog een probleem). Twinlife, als je iets te melden hebt, doe dat dan in plaats van vage toespelingen te maken waar niemand iets aan heeft. Ik vind het in ieder geval niet fatsoenlijk om op die manier te proberen anderen het zwijgen op te leggen. 'stemmen' voor de nominaties heeft, zoals al door iemand is opgemerkt, vrij weinig zin. Het staat allemaal op de blogpagina uitgelegd: men kan personen voordragen voor een nominatie, waarvan er dan enkele worden gepresenteerd als finalisten. En een aantal mensen van Groundspeak maakt de uiteindelijke keuze, waarbij ze zich vast laten beïnvloeden door de comments die door cachers worden toegevoegd (een comment als 'ik stem op Pietje' zal daarbij relatief weinig gewicht in de schaal leggen lijkt me). Als je er alles aan wilt doen om de kans dat Robert ditmaal geocacher van de maand wordt, zo klein mogelijk te maken, kun je het voorbeeld volgen van degene die een carambaverhaal ophangt over dat Robert dan wel een landgenoot is, maar als je zo de nominatie bekijkt zijn er toch veel waardigere andere kandidaten. Op iemand stemmen omdat het toevallig een landgenoot is, is natuurlijk niet de allerbest denkbare reden, maar een oproep daartoe kan toch niet als zo vreemd worden opgevat. Of zou het toeval zijn dat er nu een hele eeks 'stem op Fins flipje'-comments aan de pagina zijn toegevoegd? Trouwens, wil(de?) geocaching.nl niet hèt start- en eindpunt voor de Nederlandse geocacher zijn? Als je verwijzingen naar andere websites met interessante informatie en initiatieven voor de Nederlandse geocacher gaat censureren, ben je wat mij betreft niet erg geloof waardig in die rol. Het zou me niet verbazen als deze post mijn laatst op dit forum zal zijn, dus laat ik eens afsluiten met een compliment aan het adres van barny. Dat was een (verbazend :-)) goede post!
 16. kdv

  Virtuele Log?

  Een virtuele STF? Ja hoor, met een virtuele account mag dat best.
 17. kdv

  Cach Registratie

  Even voor de duidelijkheid: ik heb jouw antwoord helemaal niet 'niet zinvol' genoemd. Ik heb überhaupt niet specifiek op jouw antwoord gereageerd. Ik ben niet degene die over 'grappen' begon, ik reageerde er alleen, in algemene zin, op.
 18. kdv

  Cach Registratie

  Grappen zijn prima, maar hier vroeg een newbie duidelijk om concrete informatie. Die kan dan echt niet inschatten of iets een echt antwoord is of alleen maar een grapje dat niet aan hem gericht is, maar aan (in zijn ogen) insiders. Nog even ter aanvulling op de wel zinvolle antwoorden: controleer goed of het het selectievakje "Enable cache listing. It is ready for review. " hebt aangevinkt op de pagina waarop je de cachebeschrijving maakt, want zoals daarbij vermeld staat, "Only 'Enabled' cache listings are visible to the reviewer." Dus als je dat niet doet, kun je wachten tot je een ons weegt...
 19. Het is geen 'regel', maar een 'richtlijn'. En aangezien het hun site is, kunnen ze zelf bepalen of en wanneer ze daar van afwijken (en of en wanneer ze anderen toestemming geven ervan af te wijken). Overigens denk ik niet dat 'entreegeld' volgens de richtlijnen per se betekent dat de cache niet mag. Maar goed, die discussie is ook al heel vaak gevoerd (zoekfunctie forum).
 20. Hm, de beheerder zelf heeft je gevraagd er een cache te plaatsen? dat vind ik toch wel behoorlijk op (of zelfs over) het randje. Het is moeilijk om dan niet te denken dat het om een 'commerciële cache' gaat. Een cache die dus expliciet bedoeld is om inkomsten op te schroeven. En commerciële caches mogen dus niet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...