Spring naar bijdragen

FerryStreens&Fairyglitters

Leden
 • Aantal bijdragen

  69
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door FerryStreens&Fairyglitters geplaatst

 1. Sommigen doen er ook alles aan om zo'n draadje in leven te houden he...
 2. "Geocachers doen het overal, zelfs in het bos."
 3. Geduld is een schone zaak.
 4. Laat ik hier geen commentaar op geven, en jezelf die conclusie laten trekken. En wat ga je dan doen? Logs verwijderen? In ruil daarvoor zullen er mogelijk caches verwijderd gaan worden door mensen waarvan weer de logs verwijderd worden. Daar schieten we natuurlijk allemaal helemaal niets mee op. Wat een frustratie wordt er toch geuit in dit forum. Misschien moet ik mijn RSS abonnement maar eens opzeggen. Het gaat ook helemaal _nergens_ over. Net als op een GPS en je PC zit daar ook een UIT knop op.
 5. Zoals ik het requirement op earthcaching.org lees is alleen de foto log van mandator naar optional veranderd, wat inderdaad inhoud dat een log niet op basis van puur alleen een missende foto mag worden verwijderd. Ik lees ook dat een foto van het geologische onderdeel nog altijd wel als mandator mag worden aangemerkt. Gelukkig heb ik nooit logs verwijderd op het missen van een foto alleen. Als ik een email kreeg van de earthcache bezoeker die wel het goede antwoord had, maar zijn camera was vergeten, dan keurde ik de log goed (pragmatisch, want die persoon had toch zijn best gedaan en de moeite genomen mij te emailen). Andersom heb ik me er ook nooit druk om gemaakt. Een log met een (unieke) foto zonder email heb ik ook niet verwijderd. Maar als beide requirements missen (geen foto en geen email), dan ben ik toch echt genoodzaakt om de log te verwijderen. Ik duld geen armchair cachers bij mijn Earthcaches. First Dutch Platinum Earthcache Master.
 6. Ik (let op, persoonlijke mening!) vind een cache een "voortuincache" als hij aan twee eigenschappen voldoet: 1. De cache legger kan de cache vanuit zijn huis (/kantoor/andere locatie waar hij vaak komt) zien liggen, en kan derhalve zien wanneer mensen hem komen zoeken. 2. De cacher beleeft er maar weinig plezier aan. Zo heb ik eens een keer een "achtertuincache" gelopen. Daarbij moet punt 2. veranderd worden in "De cacher moet betalen om deze cache te kunnen zoeken." De achtertuin was overigens netjes aangelegd en dus ook een genot om in te wandelen.
 7. Als je een huis koopt van een ander, ga je toch ook niet met de vorige eigenaar overleggen waar het bankstel moet/mag staan Een cache adopteren is ook niet kopen ! Als je een kind adopteert, dan ga laat je er toch ook niet een een hoop aan verbouwen, omdat je het zo niet wil hebben?
 8. Bij de cache Raindance kom het regelmatig voor dat deze niet gevonden kan worden. Soms is er dan terecht maintenance nodig, maar wat vaak wordt er dan een "Needs maintenance" gelogd. Een paar dagen later vindt een andere cacher deze wel weer. Ik vind dat ik dan deze Need maintenance note best mag verwijderen. Jammer genoeg moet ik dan nog wel een "owner performed maintenance" note plaatsen om het Zwitserse vlaggetje van mijn cache af te gooien. Maarja, deze log verwijder ik daarna ook maar meteen weer, want wie is er nu geinteresseerd in die loze logjes.
 9. Er is _altijd_ plek op een logrol om je naam op te schrijven. Of het moet zijn dat er al zoveel over elkaar heen geschreven is, dat het rolletje helemaal blauw is geworden. Dan wordt het namelijk tijd om met zwart of rood te gaan loggen.
 10. Geocachen in Canada (Rocky Mountains) levert hele mooie kiekjes op. Deze foto is gemaakt bij de Virtual Cache Lake Louise.
 11. Wat een heerlijke spraakverwarring allemaal. Premium Membership per land bestaat helemaal niet! Je kunt bij Groundspeak een Premium Member worden, en dan wordt je dat meteen voor alle diensten die zij aanbieden. Dat is niet alleen Geocaching, maar ook Waymarking bijvoorbeeld. En aangezien Groundspeak niet in Europa gevestigd is, maar in Amerika, wil deze organisatie graag in US Dollars betaald worden. En zodra je dat gedaan hebt, kun je van alle extra diensten gebruik maken ongeacht de landsgrenzen. Zo moeilijk kan het toch niet zijn?
 12. Deze afwijking geven doet geocaching.com toch bewust met de kml, zodat je niet zomaar zonder GPS op zoek kunt gaan. Als je een paar keer reload drukt, dan liggen de caches elke keer op een andere plek. Alsof ze op het water liggen de dobberen.
 13. Bij de Xenos zijn ze ook niet duur. Voor minder als 3 euro heb je ze daar met (ik meen) 5 leds, waar 2 stuks AAA-batterijen in moeten. Al een paar keer gebruikt voor enkele nachtcaches, en de lamp continue aangelaten, en loop nog steeds op de eerste batterijset rond. Succes.
 14. Je bedoelt natuurlijk dat je het aanraadt om de GPS in de handbagage te stoppen. Precies !!!
 15. De GPS-en (Garmin GPS 12, Mitac Mio A201 PDA en Garmin GPSMAP60Cx) gaan altijd mee in de handbagage. Nooit vragen over gehad. Zelfs niet om ze uit mijn tas te halen. Inmiddels heb ik al heel wat waypoints wereldwijd verzameld per vliegtuig en met verschillende vliegtuigmaatschappijen. (US, Canada, Japan, Taiwan, China, Spanje, Griekenland, Noorwegen). Gewoon meenemen dus. Ik raad het juist AAN om dit soort apparatuur in de handbagage te stoppen, want als ze je koffer verliezen of open breken, dan ben je hem zeker kwijt. Officieel mag je in een vliegtuig tijdens de gehele vlucht geen enkel apparaat gebruiken met een antenne, dat heeft ermee te maken, dat zo'n apparaat (ook als het alleen maar ontvangt) toch weer een bepaalde (midden) frequentie uit kan stralen. Hoe ouder het apparaat, des te meer straling. Dit zou eventueel storing kunnen veroorzaken op de kabeltjes in het vliegtuig, omdat die kisten nog niet op EMC zijn ontworpen. Meestal loop dit wel los, je moet het maar zien als die tekst in een rechterspiegel van een amerikaanse auto: "Objects in this mirror appear closer than they are.". Beter gewaarschuwd, dan dat er een law-suit van komt. Dus als de stewardess je vriendelijk vraagt om je GPS uit te zetten, volg dan gewoon de instructies op, dan mag je dat dingetje gewoon houden. Er zijn ook GPS-en die je in Demo mode of GPS off mode kunt zetten, zodat je toch lekker met de rest van de software kunt spelen. Als je de stewardess kunt laten zien dat het apparaatje in "fly mode" staat, dan mag je er ook gewoon mee blijven spelen (totdat je weer gaat landen, want dan moet alle elektronische apparatuur uit).
 16. Volgens mij is de "noodlijst" niet bedoeld om als "hulplijnlijst" te fungeren. Voor mij een reden om mezelf niet op die lijst te plaatsen. Wat mij betreft mag iedereen elkaar bellen, hints mailen, en spoiler foto's plaatsen als ze daar gelukkiger van worden om onze caches te vinden. Ik lig er niet zo wakker van. Je mist dan wel die heerlijke spanning waar je zo lekker nerveus van kunt worden of die adrenalineshot van krijgt, maarja, daar heb je dan ook voor gekozen. :-) Wat betreft FTF jagers, daar hebben wij geen boodschap aan. De eerste drie zullen toch echt hun eigen boontjes moeten doppen.
 17. Tja, hebben we een nieuw GPS gekocht, komen we erachter dat onze oude trouwe in User Grid perfect RD kan aageven. Het voordeel wat we nu wel hebben is dat ik nu 1 GPS op WGS84 kan laten staan en de andere op RD. Scheelt weer intoetsen en omzetten en voorkomt zeker fouten. Moet ik me alleen telkens weer afvragen: "Welke stond nu ook al weer op RD?"
 18. Leuk zo'n "Premium member" optie! Kunnen we er statistieken op los gaan laten welke caches het meeste genegeerd worden. Dan kunnen we hiervoor de "Loden Geo d'Or" uitreiken. Is het mogelijk de negeer caches op kaart te tonen, zodat we allemaal makkelijk kunnen zien in welke regio we niet willen gaan cachen? Of juist wel! Het is natuurlijk ook mogelijk om Negeer-credits op te bouwen. Als je genoeg "lastige puzzels" opgelost hebt, dan mag je er zo af en toe ook eentje negeren. Al is het maar om niet heel Nederland op de negeerlijst te krijgen.
 19. In Canada is het anders niet veel beter hoor. Daar waren we deze zomer op vakantie, en hebben we daar ook een aantal Earthcaches bezocht. Hierbij kwamen we toch ook enkele dubieuze Earthcaches tegen, waar toevallig een monument of plaquette geplaatst was dat refereert aan een geologisch verschijnsel waar helemaal niets meer van te zien is, en waarvan de vraag/opdracht zeker niet iets leerzaams van oplevert. Daarnaast heb je nog de Earthcaches die zo ontoegankelijk geplaatst zijn, dat het uitvoeren ervan je een aparte expeditie oplevert van enkele dagen. Geen wonder dat deze Earthcaches nooit of amper bezocht zullen gaan worden. Maar gelukkig waren toch zeker de helf van het aantal Earthcaches leuk en leerzaam om te doen. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om 'm _niet_ uit te printen, of maar weer gewoon door te rijden. We hebben een aantal "normale" cacheleggers er nog op geattendeerd dat de locatie waar hun cache lag uitnodigd om een serieuze Earthcache van te maken, vanwege hun unieke plek en situatie. Nu maar hopen dat de Earthcachers tot inkeer komen en serieus aan de slag gaan. FerryStreens & Fairyglitters
 20. Hoi Wilp, Gefeliciteerd met het behalen van deze Mijlpaal. Je hebt flink aan de weg getimmerd. In mijn tijd :-) moesten we heel Europa nog afreizen om aan de 5 benodigde landen te komen. Dankzij de steigende populariteit van Earthcaching is dat gelukkig wel een stuk makkelijker geworden. FerryStreens & Fairyglitters (first dutch Platinum Earthcache Master)
 21. MADpalace en de schattige zoeker, Gefeliciteerd met deze officiele erkenning. Welkom bij de club. FerryStreens & Fairyglitters (first dutch Platinum Eartcache Master)
 22. MADpalace en zeker ook de Schattige zoeker (die overal mee naar toe moest), Gefeliciteerd met het behalen van deze mijlpaal !!! Ik zal de jullie log eens gaan zoeken en lezen. Oostenrijk wil ik er als Earthcache land ook nog wel bij scoren. :-) Ferry Streens & Fairyglitters (first dutch Platinum Earthcache Master)
 23. Deze week weer een envelop ontvangen van de GSA uit de USA. Als bedankje voor onze medewerking aan het Earthcache Masters programma.
 24. Nederland heeft er een Platinum Earthcache Master bij. Gisteren viel de felbegeerde Platinum Earthcache Master pin op de deurmat.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...