Spring naar bijdragen

Wally

Leden
 • Aantal bijdragen

  153
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal
 1. Wally

  NetGPS probleem

  Hoe gemakkelijk kan een eigen server opgezet worden op een XP professional systeem? Hoe heb jij dat .net script draaien?
 2. Wally

  NetGPS probleem

  Bedankt voor de reacties tot zover. Dj bel, je komt met mogelijke problemen in de NMEA interface e.d. Echter, ik zit nog in de testfase van het perl script zelf. Door in de internet explorer op mijn pc naar het script te gaan kan de juiste werking reeds getoetst worden zonder eerst alle hardware + GPS te configureren. De door mij geprobeerde commando's komen dus uit de help. Ze zijn bedoeld om het script zelf te testen. In elk geval heb ik al eerder succesvol m'n GPS aan m'n pocketpc pda gekoppeld (NMEA) en ook al GPRS werkend kunnen krijgen (maar dat is hier dus nog niet van toepassing omdat ik eerst de test doorloop). japi, je spreekt over de .net variant van het script. Wat heb je nodig om zo'n script te draaien? Kan dat vanaf de homepage ruimte van de eerste de beste Internet provider?
 3. Wally

  NetGPS probleem

  NetGPS is a companion system to Oziexplorer. It makes it possible to transmit coordinate data from a PC, across a network to another PC running Oziexplorer’s moving-map system. Meer info over NetGPS In mijn geval wil ik de PocketPC variant als remote laten werken en via GPRS positiegegevens doorsturen. Daarvoor heb ik het standaard perl script wat bij de software komt geupload naar een subdirectory onder de root van een webserver van derden, waar ik voor de gelegenheid wat ruimte op heb gekregen. Vervolgens ben ik de tests gaan doorlopen zoals die in de handleiding aanbevolen worden, m.b.t. de webserver. Test Step 1 Test: Invalid Access Input: http://servername/netgps.pl Expected Result: "GPSERROR:Invalid Parameters" Ik krijg: "GPSERROR:Incorrect password/unknown username.:" Test Step 2 Test: No user data found for Receiver. Input: "http://servername/netgps.pl?un=joe&pw=bloggs"'>http://servername/netgps.pl?un=joe&pw=bloggs" Expected Result: "GPSERROR:No user data found." Ik krijg: "GPSERROR:Proc error: RCV-FN1:" Test Step 3 Test: Valid Remote input. Input: "http://servername/netgps.pl?un=joe&pw=bloggs&cds=$GPRMC,065954,V,3244.2749,S,1480 9.9369,E,21.6,0.0,211202,11.8,E,S*07 Expected Result: "GPSOK" Ik krijg: "GPSERROR:Invalid NMEA data: '$GPRMC,065954,V,3244.2749,S,1480 9.9369,E,21.6,0.0,211202,11.8,E,S*07' Code IV:" Test Step 4 Test: Valid Receiver input. Input: "http://servername/netgps.pl?un=joe&pw=bloggs" Expected Result: "GPSOK$GPRMC,065954,V,3244.2749,S,14809.9369,E,21.6,0.0,211202,11.8,E,S*07" Ik krijg: "GPSERROR:Incorrect password/unknown username.:" tot zover m'n tests, test 5 sla ik maar even over omdat 1 t/m 4 al niet werken. Ik heb zelf weinig verstand van perl scripts, de oorzaak van deze fouten kan ik dus niet achterhalen. Wellicht dat ik nog wat moet regelen op de webserver zelf (die ik overigens via WS-FTP kan benaderen). Wellicht dat iemand hier ervaring mee heeft en kan helpen?
 4. Wally

  GPS mee in het vliegtuig?

  Gebruik ook eens de zoekfunctie van het forum.
 5. Wally

  GPX-files

  GPX is inderdaad een op XML gebaseerd bestandsformaat. Door de XML structuur dus ook zeer goed door mensen te lezen. De achterliggende gedachte is een standaard uitwisselingsformaat (vooral handig op internet). GPX (GPS eXchange Format) is ontwikkeld door Topografix, zie deze pagina voor officiele informatie. Ook is er een Yahoo group over GPX, deze volg ik nu al een aantal maanden. De groep is erg rustig, af en toe komt er een berichtje voorbij m.b.t. de implementatie van GPX in diverse applicaties. Ik heb het formaat ook voorgesteld aan P-terminator, de maker van GarTrax. Of het daadwerkelijk in het programma komt weet ik niet, hij zou er naar kijken.
 6. Wally

  Kopen in Amerika topic

  Het kopen in het buitenland is al veelvuldig besproken in het forum. Ik ga dan ook niet te diep in op voor/nadelen. Belangrijkste nadeel van kopen in het buitenland is (wat betreft GPS ontvangers) het soort basemap in het toestel. Dit is natuurlijk afhankelijk van de mogelijkheden om dit te wijzigingen van bv een US basemap in een EU basemap, maar wat mij betreft i.i.g. een belangrijk punt om in gedachten te houden. Verder is service voor mij een belangrijk punt. Wat te doen bij defecten? Opsturen naar de VS of kan het in EU/NL? Verder kwam het idee van een inkoopactie in me op (mensen die ook op GoT komen zullen dit fenomeen ongetwijfeld al kennen ). Voor de niet-ingewijden onder ons: Een inkoopactie houdt in dat 1 persoon contacten legt met een firma (kan in binnen of buitenland) en daar een scherpe prijs probeert te regelen door meerdere exemplaren van 1 product in te kopen. Ook scheelt dit in verzendkosten. Afhankelijk van de medewerking van het bedrijf kan er misschien ook afgesproken worden dat verschillende producten besteld kunnen worden. In feite is alles mogelijk, zolang de uiteindelijke prijs lager ligt dan de gewone verkoopprijs. De persoon die de inkoopactie heeft opgestart presenteert de bestelmogelijkheden, mensen kunnen dan geld overmaken en vervolgens wordt alles besteld en verder doorgestuurd naar diegenen die meedoen. Mogelijk nadeel is dat er voldoende mensen moeten zijn die interesse hebben. Hiervoor zou dan een animo check gedaan kunnen worden zonder verdere verplichtingen. Voorwaarde is dan wel dat de prijs ongeveer bekend is. Vraag blijft dan: welke producten? Zijn er veel mensen die een nieuwe GPS nodig hebben? Willen er mensen upgraden voor een leuke prijs?
 7. Wally

  Stalken

  Een Tracking device wordt vaak gemaakt om in een auto te verbergen tbv opsporing bij diefstal. Het is een combinatie van een GPS ontvanger en een manier om de positie draadloos door te geven aan een centrale die dan de gestolen voertuigen opspoort. Dit kan bijvoorbeeld via GSM gaan, zodra de auto gestolen wordt kan de positie opgevraagd worden door een dataverbinding op te zetten. In dit geval heeft de man zelf toegang gehad tot de tracking device (bv via een laptop) en zodoende steeds de positie uit kunnen lezen. Nadeel is dat het apparaatje maar op een aantal plaatsen gemonteerd kan worden en dus vrij gemakkelijk opspoorbaar is voor de dieven.
 8. Wally

  Stalken

  Nog extremer: 11 september, aanslagen WTC. De daders zouden eerder op de torens zijn geweest en met een handheld GPS de coordinaten vastgelegd hebben. Dit heb ik althans ooit eens vernomen.
 9. Wally

  Update Garmin firmware

  Aangezien je versie 2.14 noemt ga ik ervan uit dat je de gewone basic eTrex (de gele) hebt. Let op! Heb je de US versie of de Euro versie? Je kunt namelijk ook een software update voor de euro versie downloaden, zie hiervoor de Garmin Software updates pagina en kijk bij eTrex European. Als je eTrex meerdere talen ondersteund heb je de euro variant.
 10. Wally

  Begin aan een cashe

  Inderdaad, je kunt de coordinaten invoeren in je GPS ontvanger. De GPS zal dan aangeven in welke richting je moet en hoe ver het nog is. Zelfs de goedkoopste GPS ontvangers doen dit, zodra je meer opties wilt zul je meer voor een GPS ontvanger moeten betalen.
 11. Wally

  Etrex Vista firmware update

  Past dit draadje niet beter onder 'GPS ontvangers', aangezien dit betrekking heeft op firmware van de ontvangers?
 12. Wally

  Nieuwe Garmin

  De nieuwe Geko GPS ontvangers van Garmin zien er geinig uit en zullen zeker de beginnende geocacher aanspreken. Aan de screenshots te zien is de software duidelijk gebaseerd op de eTrex (gele) met als duidelijke nieuwigheid dat de Geko ook kan 'pannen'. Dit is overigens een veelgevraagde feature request op de basic eTrex. Verder valt op dat er 2 AAA (!) batterijen ingaan, wat een gewichtsbesparing is (nadeel dat je hier weer nieuwe oplaadbare batterijen voor moet kopen mocht je zo'n Geko aanschaffen). Verder wat specifieke kenmerken: Geko 101: maar 250 waypoints beperkte tripcomputer geen routes 3000 trackpoint tracklog geheugen Geko 201: 500 waypoints Uitgebreide tripcomputer 20 routes (elk 125 legs) 10000 punten tracklog (20 opgeslagen tracks mogelijk) Seriele interface RS232 : NMEA, DGPS Eerste oordeel: De 101 is nu het back to basic model van Garmin (op sommige punten zwakker dan de gele eTrex (waypoints en routes) en andere punten iets sterker (meer trackpoints) - mij is onduidelijk of deze een interface met pc (software updates) of dgps ondersteund. De 201 is wat uitgebreider en bied net wat meer dan de gele eTrex (meer trackpoints, meer routes) - daardoor een mooi beginners toestel.
 13. Wally

  Nieuwe Garmin

  Overigens: Specificaties van de iQue
 14. Wally

  Nieuwe Garmin

  Van Hawkeyes begreep ik dat de Etrexen niet echt waterdicht zijn, maar dat het ipx7 iets anders inhoudt. Namelijk dat hij op een plankje gelegd en dan voor zekere tijd op zekere diepte kan worden gehouden, zodanig dat hij daarna nog aangaat en functioneert. Er kan dan dus al wel water in staan! Hawkeyes: correct me if I'm wrong. De eTrex voldoet inderdaad aan IPX7, dit is een standaard wat betreft waterdichtheid, dit niveau betekend dat de GPS gedurende 30 minuten 1 meter onder water gehouden kan worden. De GPS moet daarna dan nog goed functioneren. Overigens is het batterij compartiment van de eTrex serie niet waterdicht, na het per ongeluk danwel expres laten vallen in water moet je altijd het batterijcompartiment checken en droogmaken. Edit: naar aanleiding van de post van de Prof. - ik heb zelf niets gelezen/gehoord over de snelheid van onderdompelen, maar ik kan me voorstellen dat dit wel van invloed is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...