Spring naar bijdragen

FerryStreens&Fairyglitters

Leden
 • Aantal bijdragen

  69
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin 12
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  1998

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.qsl.net/pe1pug
 • ICQ
  0
 1. Sommigen doen er ook alles aan om zo'n draadje in leven te houden he...
 2. "Geocachers doen het overal, zelfs in het bos."
 3. Geduld is een schone zaak.
 4. Laat ik hier geen commentaar op geven, en jezelf die conclusie laten trekken. En wat ga je dan doen? Logs verwijderen? In ruil daarvoor zullen er mogelijk caches verwijderd gaan worden door mensen waarvan weer de logs verwijderd worden. Daar schieten we natuurlijk allemaal helemaal niets mee op. Wat een frustratie wordt er toch geuit in dit forum. Misschien moet ik mijn RSS abonnement maar eens opzeggen. Het gaat ook helemaal _nergens_ over. Net als op een GPS en je PC zit daar ook een UIT knop op.
 5. Zoals ik het requirement op earthcaching.org lees is alleen de foto log van mandator naar optional veranderd, wat inderdaad inhoud dat een log niet op basis van puur alleen een missende foto mag worden verwijderd. Ik lees ook dat een foto van het geologische onderdeel nog altijd wel als mandator mag worden aangemerkt. Gelukkig heb ik nooit logs verwijderd op het missen van een foto alleen. Als ik een email kreeg van de earthcache bezoeker die wel het goede antwoord had, maar zijn camera was vergeten, dan keurde ik de log goed (pragmatisch, want die persoon had toch zijn best gedaan en de moeite genomen mij te emailen). Andersom heb ik me er ook nooit druk om gemaakt. Een log met een (unieke) foto zonder email heb ik ook niet verwijderd. Maar als beide requirements missen (geen foto en geen email), dan ben ik toch echt genoodzaakt om de log te verwijderen. Ik duld geen armchair cachers bij mijn Earthcaches. First Dutch Platinum Earthcache Master.
 6. Ik (let op, persoonlijke mening!) vind een cache een "voortuincache" als hij aan twee eigenschappen voldoet: 1. De cache legger kan de cache vanuit zijn huis (/kantoor/andere locatie waar hij vaak komt) zien liggen, en kan derhalve zien wanneer mensen hem komen zoeken. 2. De cacher beleeft er maar weinig plezier aan. Zo heb ik eens een keer een "achtertuincache" gelopen. Daarbij moet punt 2. veranderd worden in "De cacher moet betalen om deze cache te kunnen zoeken." De achtertuin was overigens netjes aangelegd en dus ook een genot om in te wandelen.
 7. Als je een huis koopt van een ander, ga je toch ook niet met de vorige eigenaar overleggen waar het bankstel moet/mag staan Een cache adopteren is ook niet kopen ! Als je een kind adopteert, dan ga laat je er toch ook niet een een hoop aan verbouwen, omdat je het zo niet wil hebben?
 8. Bij de cache Raindance kom het regelmatig voor dat deze niet gevonden kan worden. Soms is er dan terecht maintenance nodig, maar wat vaak wordt er dan een "Needs maintenance" gelogd. Een paar dagen later vindt een andere cacher deze wel weer. Ik vind dat ik dan deze Need maintenance note best mag verwijderen. Jammer genoeg moet ik dan nog wel een "owner performed maintenance" note plaatsen om het Zwitserse vlaggetje van mijn cache af te gooien. Maarja, deze log verwijder ik daarna ook maar meteen weer, want wie is er nu geinteresseerd in die loze logjes.
 9. Er is _altijd_ plek op een logrol om je naam op te schrijven. Of het moet zijn dat er al zoveel over elkaar heen geschreven is, dat het rolletje helemaal blauw is geworden. Dan wordt het namelijk tijd om met zwart of rood te gaan loggen.
 10. Geocachen in Canada (Rocky Mountains) levert hele mooie kiekjes op. Deze foto is gemaakt bij de Virtual Cache Lake Louise.
 11. Wat een heerlijke spraakverwarring allemaal. Premium Membership per land bestaat helemaal niet! Je kunt bij Groundspeak een Premium Member worden, en dan wordt je dat meteen voor alle diensten die zij aanbieden. Dat is niet alleen Geocaching, maar ook Waymarking bijvoorbeeld. En aangezien Groundspeak niet in Europa gevestigd is, maar in Amerika, wil deze organisatie graag in US Dollars betaald worden. En zodra je dat gedaan hebt, kun je van alle extra diensten gebruik maken ongeacht de landsgrenzen. Zo moeilijk kan het toch niet zijn?
 12. Deze afwijking geven doet geocaching.com toch bewust met de kml, zodat je niet zomaar zonder GPS op zoek kunt gaan. Als je een paar keer reload drukt, dan liggen de caches elke keer op een andere plek. Alsof ze op het water liggen de dobberen.
 13. Bij de Xenos zijn ze ook niet duur. Voor minder als 3 euro heb je ze daar met (ik meen) 5 leds, waar 2 stuks AAA-batterijen in moeten. Al een paar keer gebruikt voor enkele nachtcaches, en de lamp continue aangelaten, en loop nog steeds op de eerste batterijset rond. Succes.
 14. Je bedoelt natuurlijk dat je het aanraadt om de GPS in de handbagage te stoppen. Precies !!!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...