Spring naar bijdragen

LTeunis

Leden
 • Aantal bijdragen

  998
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door LTeunis geplaatst

 1. Of je krijgt er een als je een coin in de race gooit....
 2. LTeunis

  Banner

  <br> weghalen?
 3. Of gewoon met een usbstickie - sd-kaartje
 4. LTeunis

  Flauw.

  Zo heb ik ook altijd een munitiebox met logboekje in mijn rugzak zitten, voor het geval ik de regular niet kan vinden. Dan log ik hierin en zo heb ik altijd ee nFound. Nu ik er aan denk. Ik moet er onderhoud aan plegen, het boekje is bijna vol. Nee, tuurlijk kan dat niet. Jee, waar zijn we mee bezig? Een eigenaar doet moeite voor een verstopplek en ik kan hem niet vinden dus neem ik maar aan dat hij weg is en dus leg ik er zelf eentje weg? Wat was de essentie van het cachen ook al weer? O ja, je VERSTOPT een rolletje, doosje oid.
 5. LTeunis

  Topo Nl

  Kaarten laden met mapsource gelijk met alle andere kaarten. je maakt dus een nieuwe mapset aan. Meestal op de SD kaart. Kan namelijk errug groot worden.
 6. LTeunis

  Boortoren Cache

  een hitch-hiker, dus niet meer toegestaan. Een afzonderlijke cache (traditional) per locatie wel maar een meereizende is niet meer toegestaan.
 7. LTeunis

  Ervaring Met Gps Huren?

  Bij het beestje met de grote platte staart kan je GPS huren. Bij onze vrienden in Notter en andere dorpjes ook.
 8. Datdeed het hem. Het werkt nu. Zal hem later eens test in het veld. Voor nu de opmerking dat de gevonden en eigen caches ook in de lijst voorkomen ondanks dat ze opties uitgevinkt waren. Zo te zien is kan het een topper worden!
 9. Helaas, geen GPS op de MDA Compact 4 (HTC Diamond)
 10. Ja graag want ik hou niet van dit en de ander houd niet van dat, ga zo maar door en al gauw moeten we gewoon naar het forum om de berichten te zien/lezen. Daar is een forum toch voor?
 11. LTeunis

  inlognaam en wachtwoord

  Er van uitgaande dat je over het forum praat: Wachtwoord kan je wijzigen in je profiel, je nicknaam volgens mij ook maar anders kan een van de moderaters of administrators je daar bij helpen.
 12. Ah, getrapte verkiezingen zoals de eerste kamer :-) De rest: Mee eens. Commentaar wordt in het algemeen ook niet beschouwd als feedback of opbouwende kritiek.
 13. Gekozen? Hoe, wat, wanneer? Nee hoor, daar gaat het niet om. Tenminste niet bij mij. Ook het sluiten, berichten verwijderen of wat dan ook in dien aard niet. Ook ben ik er niet op uit om de zeiken, zeuren zagen en wal al niet meer. Waar ik niet goed tegen kan is het feit dat moderatoren alles mogen zeggen, wat zij vinden altijd (vaak) waar is maar meer nog dat alle opbouwende kritiek, feedback als negatieve input opgepakt wordt. Nogmaals dat is jammer want zo niet bedoeld. Juist bedoeld om dit forum nog beter te maken. Waarom dan niet wegblijven of naar de aangegeven zeikforum gaan? Wel, misschien omdat er een flinke verbondenheid gevoeld wordt. Er zijn aardig wat woorden geschreven in dit draaje en er zat m.i. geen onvertogen woord bij. De meeste starre of zo u wilt negatieve reacties kwamen van het team en dat volgens mij alleen omdat er niet helemaal open naar de berichten gekeken werd. Ik weet als geen ander dat kritiek, ook positief, erg moeilijk te ontvangen is. Ik heb er dagelijks meerdere malen mee te maken zowel als gever als ontvanger. De kunst is om het niet als een dreiging te zien maar als kans of uitdaging. Terwijl ik dit zo schrijf bekruipt mij het gevoel van wat dit allemaal weer teweeg brengt terwijl ik vindt dat ik toch echt niemand tegen de schenen schop. Mijn slot, voor mij is het nu ook klaar.Ik heb in mijn eerdere bericht al aangegeven wat ik bedoel maar voelde nu de drang om het een en ander nogmaals uit een te zetten. Doe ermee wat je wil. Ik ga weer gewoon terug naar het helpen van medecachers die met prangende vragen zitten over van alles en nog wat. En cachen natuurlijk.
 14. Zo gek is het niet, vergeet niet dat er uit stevige discussies ook goede dingen geboren kunnen worden. Zo jammer zijn als de goede zaken door het laten plaatsvinden elders in de wereld verloren zullen gaan. Hier zitten veel uitdagingen en kansen in. natuurlijk niet zonder enige regulering zoals bv. ingrijpen door een mod pas als daar om gevraagd wordt (dat kan omdat iedereen weet dat deze draadjes wat steviger aangezet kunnen worden) Het gaat er niet om dat mensen zich niet aan de regels willen houden. Het gaat er juist om dat mensen soms andere gedachten hebben dan bv. eerder door kruimel nogal zwart wit geschetst is. Ventileren van deze gedachte moet natuurlijk niet bedoeld zijn om de boel te saboteren maar meer om een discussie op of in gang zetten/houden om zo voor alle partijen een win win situatie te krijgen. Veel zaken worden nu ingehouden en inhouden betekent altijd achteruitgang, welke weg je ook bewandeld (zoals ik nu ook een twijfel heb of ik dit wel moet schrijven want voor je het weet......) en dat is jammer voor een organisatie die stoelt op vrijwilligers uit de doelgroep want van de inzet en bijdrage en niet te vergeten afname van deze groep moet je het toch hebben. Vergeet niet, "dwarsliggers zorgen ervoor dat de trein op spoor blijft."
 15. En als er dan af en toe iemand eens een kijkje neemt en de goede dingen meeneemt en oppakt is het helemaal want we willen eigenlijk allemaal hetzelfde: een lekker lopend forum waar niemand zich hoeft te storen, in te houden en zonder schroom om te vragen alle informatie uit kan halen.
 16. Ook ik vindt dit nogal bolde taal van het opperhoofd. Ik denk dat het met die onafhankelijkheid van wie ook wel meevalt. Waarom anders om donaties gevraagd? Poeh, deze houding bevestigd en versterkt het beeld alleen maar dat het eigenlijk een klein feestje van ....... (piep anders een ban) is en dat ieder ander lid, donateur, gast, klant of hoe je het noemen wil zich daar maar naar moet voegen. Lijkt het dan toch op dat het eerste bericht alleen maar bevestigt kan worden?
 17. Duidelijk, maar was het dan niet beter om even te wachten met het aanstellen / bekendmaken tot je er iets meer tijd voor had? Als een leiding (en dat is een mod toch enigszins) ergens begint zonder zichzelf voor te stellen maakt hij niet echt een goede eerste indruk en is op dat moment een muur opgetrokken die maar moeizaam afgebroken kan worden.
 18. Verwijderen of sturen? Ik denk dat sturen op de langere termijn een betere oplossing is omdat dan alle partijen dezelfde kant op kijken. Het gaat meestal om het hoe niet om het wat. Het is net de echte wereld niet?
 19. Ja natuurlijk, het een en ander doe je niet openlijk want dat ontaard altijd in......... moddergooien. Wat ik bedoel is, geef als mod (via PB) even aan dat er iets niet volgens de regels is bij het bericht en geeft daar de argumenten bij zodat de objectiviteit behouden blijft. In zo'n geval zal iedereen zelf de verantwoording nemen denk ik. Want verantwoording hebben we allemaal verantwoording moet ons alleen niet afgenomen worden. Het forum is toch voor, door en van geocachers? Samen moeten we er wat van maken en dat kan alleen maar samen.
 20. Is dat niet waar het eigenlijk om gaat? De bewuste moderator kan toch ook eerst overleggen, hij of zij wil toch actie ondernemen? (m.i. de enige juiste manier, zie eerder bericht) Geef de kans tot actie eerst weer terug aan de schrijver van het bericht. Maak het zijn probleem en maak het niet jouw (als moderator) probleem.
 21. Hier ben ik het niet helemaal mee eens. Te pas en te onpas? Ja, er worden berichten verwijderd waarvan de schrijver denkt deze te moeten zeggen. Er worden berichten verwijderd waarvan de mod DACHT (want hoe de nieuwe zijn weet ik nog niet :-) maar gezien de reactie wellicht niet anders) dat deze niet passen. En dan worden berichten zonder enige vorm van uitleg of overleg verwijderd. Dat is censuur. Even terug naar de beginselen; een forum is een open podium waarbij een ieder zijn gedachten over zaken kan en moet kunnen zeggen. Door discussie en argumenten kunnen deze weerlegd worden. Als een bericht verwijderd wordt zonder beargumentering behalve dan dat de mod vind dat dit nodig is, dan heeft de schrijver het m.i. het recht om in het forum terug te komen op zijn vraag c.q. argument. Een samenleving waar alles pais en vree is is geen samenleving maar een groep mensen die overal en meestal gedreven door angst voor represailles of meeknikt of wijselijk zijn mond houdt. Ik merk vaak terughoudendheid bij de plaatsers, sterker nog dat gevoel heb ik vaak ook zelf en dat zorgt er alleen maar voor dat mensen wegblijven want 'ik mag toch niet zeggen wat ik denk' of 'ik wordt toch niet gehoord' Nogmaals, het is niet mijn bedoeling om wie dan ook af te kraken maar af en toe een beetje botsen kan toch geen kwaad? Openheid, duidelijkheid, zonder angst iets durven en kunnen zeggen is een van de doelstellingen van een forum. En voor de een is dat misschien wel eens minder plezierig dan voor de ander. Maar is dat in het echte leven ook niet? En als er dan eens iets echt niet kan is het dan niet netter dat dit dan via PB aan de schrijver met de juiste argumenten aangegeven wordt zodat hij of zij zelf dit bericht kan aanpassen c.q. verwijderen ipv dit dan maar zonder enig overleg maar te doen omdat er een knop meer ter beschikking is? De taak van een mod is toch niet meer dan de verschillende draadjes in goede banen te leiden? Toch niet om als een soort (scheids)rechter te fungeren door gelijk straffen uit te delen. Waar zit dan het leermoment (hoor, wederhoor) in voor beide partijen? In de botsing? Dat gezegd hebbende wil ik alle nieuwe modjes heel veel wijsheid toewensen bij het modereren van dit forum.
 22. misschien gewoon even je email weghalen. kan heel veel spam opleveren. Vraag eventueel om een PM
 23. Elke hand GPS waar je coordinaten in kan kloppen kan je mee (geo)cachen. Barny lief genoeg om te blijven staan? (Zal voorzichtig zijn ander verdwijnt mijn antwoord ook gelijk) Juist ja, tegenwoordig moet er gelijk een hele reeks aan toeters en bellen bij komen. Dit is gelijk aan ieder andere sport. Je begint toch ook niet gelijk met een profesionele sportuitrusting? Nee, je begint, je kijkt, je probeert en vooral, je begint voorzichtig. Iedereen is praktisch begonnen met een PDA of GPS waarbij alleen gebruik gemaakt kon worden van een pijltje, hence het achter een pijltje aanlopen. Ergo, brand je dus niet de vingers en probeer eerst eens wat uit, misschien vindt je het niet leuk, misschien vindt je ons niet leuk. O en vergeet niet, je begint zelf, je zoekt zelf en je moppert zelf als het niet lukt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...