Spring naar bijdragen

Forward_observer

Leden
 • Aantal bijdragen

  165
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Forward_observer

 • Verjaardag 09-04-1969

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPS 60 en een Garmin GPSmap 60CSX
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2007

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Woonplaats
  EARTH
 1. Los van de discussie (Waar ik wel achter sta) vind ik dat ook weer onzin. Als ik een cache ga zoeken (al dan niet op basis van verouderde gegevens) en ik vind die cache en zie thuis bij het loggen dat de cache op het moment dat ik hem vond al ge-archiveerd was, dan log ik hem gewoon. En feitelijk vind ik datzelfde bij een ge-archiveerde cache die je gaat opruimen (mits het niet je eigen cache is natuurlijk en je de hele route hebt gelopen). Je hebt de hele route gelopen en in het logboekje geschreven. Als laatste nog wel, wellicht iets voor een nieuw klassement LTF Kijk, als je van de legger het eindpunt van een multi krijgt en alleen maar het kistje ophaalt, heb je natuurlijk een punt. Jan de vraag was inderdaad in relatie tot 1 van de andere vragen die ik gesteld heb vandaag. volgens mij moet je namenlijk als je een gearchiveerde cache nog niet eerder gevonden hebt de gehele route lopen om evt waypoint markeringen te zoeken en te verwijderen . als je dan als laatste de cache vind leek een log mij een mooi eindresultaat. je vind de cache en logt. het is wat anders inderdaad als je weet waar alles ligt, even alles ophaalt en opruimt en weg bent.
 2. Alleen dan komt snel de vraag "Welke vierkante meter was nu ook alweer van mij". als elke geocacher in NL nu een bijdrage van 5 euries besteed voor een vierkante meter bos hebben we straks zo'n groot 'grondgebied' in 'eigendom', dat we aan niemand meer toestemming hoeven te vragen voor het plaatsen van een cache. Onze eigen Geocaching vrijstaat eindelijk. Ondertussen behouden we met deze actie ook nog eens een mooi stuk natuur, wat veel belangrijker is.
 3. Goeie tip, maar als een cache gearchiveerd wordt is het dus altijd handig om er wel een "write note" bij te plaatsen. En waarom zou je hem bij .com weghalen en wel bij .terra of .global laten liggen? En dan ook nog precies hetzelfde? Leuk voor wie eens van club veranderd, zelfde route en cache onder een andere pet, lekker vernieuwend . Reden om alleen uit de database van .com ook de enige echte caches te halen. Ik vind dit een goed plan net als velen onder ons gelukkig, al denk ik dat de uiteindelijke verantwoording van het opruimen van een cache bij de legger moet liggen. Maar als deze om wat voor reden dit niet doet /kan of wat dan ook waarom zullen wij dat dan niet doen. Nu heb ik toch een paar vragen: 1. als we het goed begrijpen kan/mag je elke cache die als gearchiveerd staat vermeld bij .com fysiek ontmantelen? 2. ik las hier ergens dat je de route niet zou hoeven te lopen, maar denk dat dit toch wel moet als je alle evt waypoints (plaatjes, markeringen enz) mee zal willen nemen. 3. wie is dan de eigenaar van de 'rotzooi' en evt inhoud? 4. ik begrijp dat je dus een write note zult moeten plaatsen dat de cache nu ook fysiek oprgeruimd is? 5. en last but not least..in hoeverre kan je de cache dan als found it loggen?
 4. Als ze je eigen houten kist maar laten liggen dan.
 5. Heb de versie 2.8 geïnstalleerd op de Oregon. Zal kijken wat de bevindingen zijn. Bedankt voor de tips. BTW: satellieten-ontvangst staat op maximaal evenals daarvoor. dacht dat ik hem niet kon vinden maar zie dat ik op 2.97 zit ;-)
 6. zelfs het aantal posters en top posters wordt hier bijgehouden in statistieken misschien kunnen we hier wel geo-dor's uitdelen aan de topposters. kijken hoe snel iedereen intensive poster is. zo weer een bericht...pfffh duurt het lang voordat ik ook tot de intensive posters behoor zeg. nog ruim 1300 posts denk.
 7. Dank je alles geinstalleerd en tot nu toe werkt het.....nou nog kijken wat de verschillen zijn.
 8. Hmm, nou ik heb hem besteld hoor. Vond de TOPP NL ook al handig....en ja het echte padvinder gevoel is de pijl volgen
 9. Tjonge wat lees ik nou zeg? hebben verleden jaar een hele dag gedaan om tot de helft te komen van dit rondje. Toen waren we ook bekaf want we moesten ook nog is ruim 1,5 uur terug rijden naar huis. We wilden juist dit jaar de 2e helft gaan doen, maar ik weet nou al dat dit er dus niet meer in gaat zitten. Jammer hoor, nou krijgen we het rondje Bernheze dus nooit meer af. Niemand die wil adopteren????
 10. Waarom zie ik dan zo vaak "founds" bij 5-sterren caches waar 1 of 2 cachers op zoek gaan naar de cache, deze meenemen en de rest op gepaste afstand wacht en wel met een "found" en niet met een "note" loggen? Ze weten niet eens waar de cache lag en zijn nooit op de plek van de cache geweest, maar wel een found. Dit is trouwens een voorbeeld van een verplaatste cache: http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?WP=GCM9Y3 Natuurlijk zijn er "uitzonderingen op de regel" te vinden en het probleem met het ophalen en loggen van moeilijke caches is ook in dit draadje recent nog onder de aandacht gebracht en overigens ook opgemerkt als een 'not done'. Echter hier gaat het om een vraag van een newbie cacher in een newbie topic. Het is dan wel zo aardig om te beginnen bij een basis regel van het spelletje niet waar. Volgens mij was dat ook wat ik bedoelde..Newbie vraag en de hele bovenstaande discussie ook in 1 a 2 regels samengevat. tenminste het was bedoeld als opbouwend!
 11. conclusie dus: je VIND iets 1 keer, dus een found log. bij de volgende keer dat je dezelfde cache loopt WEET je al waar hij ligt, dus kan het geen found log maar een note log zijn. zo simpel allemaal
 12. Voor wat extra info zie bijvoorbeeld hier http://forum.geocaching.nl/index.php?showtopic=12828 Ik heb net op de site zitten kijken en zie dat het prijs verschil tussen de 300 en de 400 maar 30,- Euro is.. Laat mij nog even weten wanneer je hem in huis hebt, ik ben erg benieuwd hiernaar. Waarom kies jij voor de 400 inplaats van de 300? Volgens mij is het enige verschil dat er een topografische kaart bij zit ipv alleen de hoofdwegen. Wat is daar trouwens het verschil tussen dan? Ben natuurlijk een vrouw En zitten er dan wel kaarten op voor Nederland of is dat een hele domme vraag?
 13. misschien is dit wat: http://www.handtec.co.uk/product.php/1378/garmin-oregon-300. heb hier zelf gisteren de 400T besteld
 14. Nou weet ik dat de eindcache wel in redelijk 'gevaarlijk' gebied ligt met kans op veel dreuzels. hierdoor is de kans van het vinden wel redelijk hoog.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...