Spring naar bijdragen

CC1451

Leden
 • Aantal bijdragen

  70
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door CC1451 geplaatst

 1. Tegeltjes verplaatsen Origineel verstopt. Sarah's verdriet Mooie behuizing Piratenavontuur Wat zou daar nou als cache liggen?
 2. We zijn hier niet met een hardloopwedstrijd bezig. Trouwens in mijn ogen helemaal géén wedstrijd. Het is én moet een leuk spelletje blijven. Een FTF is een cache die door een cacher als eerste gevonden wordt. De caches waar we het nu over hebben, waren fysiek aanwezig en compleet met logrol. Diegene die 'm als eerste vindt, mag 'm dus ook als FTF loggen. Dat de cache nog niet online was, heeft daar niets mee te maken. Zo ken ik er nog wel één: Het loggen van een cache die verdwenen is: Cacher komt op locatie en vindt een lege kist of erger nog.. de hele kist is weg. Vaak kom ik logjes tegen van cachers die dan een foto maken van het geheel en aan de cachelegger vragen of ie 'm alsnog mag loggen, omdat hij daar geweest is. Zelfs als ie inmiddels "temporary unavailable is". (is mij gelukkig nog niet overkomen) Daar hoor ik ook niemand over klagen, zeker omdat ie al uit de wedstrijd ligt .
 3. CC1451

  Kosten per cache

  Deze poll is leuk voor de statistieken, maar totaal onrelevant voor mij als cacher. Mijn bedragen komen ver boven de genoemde bedragen uit. Helemaal de laatste tijd. We cachen om de twee weken, alléén op zaterdag en soms ook op zondag. We lopen dan een multi, die we op Geo D'or uitzoeken. Liefst in de buurt. We hebben over Mijnopolie 4 dagen gedaan, totaal dus verspreid over 8 weken (voor één puntje ). Kosten van die cache, excl. eten en drinken € 20,- per team. Lekker belangrijk denk ik dan, ik heb 4 leuke dagen gehad. Kijk ik naar rondje Bernheze, waar ik 3 dagen over heb gedaan, zit ik op ongeveer € 0,80 ct. excl. eten en drinken. Zo heb ik in het begin een cache gelopen, die 700 m. vanaf mijn ouders huis vandaan ligt. Kosten nul euro., incl. eten en drinken. Ik denk dat de genoemde bedragen voor cachers zijn, die 10 tot 20 caches per dag lopen. En volgens mij is er een hele grote groep cachers (misschien wel de grootse groep) die hooguit een paar caches per keer lopen. Verder denk ik dat cachen voor mij een relatief goedkope hobby is. (buiten aanschaf van gps). Als ik met de kids ga zwemmen of naar een speelparadijs ga, ben ik al gauw meer kwijt.
 4. Ik had ook niet verwacht dat AVG er bij mij iets mee te maken had. Wat ik wel geconstateerd heb, is dat nadat ik mijn PQ heb uitgezet (ik kreeg er elke dag wel 2 of drie) bij mij het probleem is opgelost. Ik ga nu weer mijn PQ aanzetten en kijken of ik weer hetzelfde probleem krijg. Ik zal ook een aantal extra caches in m'n watchlist zetten. Ben benieuwd.
 5. Super ! De eerste stap is genomen! Waarschuwing: Het kan verslavend zijn! en je komt er niet meer vanaf! Veel succes en veel plezier!
 6. Ikzelf ben begonnen met mijn eerste 10 of wat caches zonder gps. Gewoon om te "proeven". Dat gaat prima met traditionals, maar je wilt toch ook echte wandelingen hebben middels multicaches. Hiervoor heb ik de Etrex Euro H gekocht. Dat is een goedkoop instapmodel. Daar kun je jaren plezier van hebben bij het geocachen. En bovendien nog erg eenvoudig in gebruik/bediening. Het enige nadeel is, is dat er geen "tomtom functie" op zit. Dit is handig als je meerdere caches op een dag wilt lopen. Als je het cachen leuk gaat vinden, ga je dat in het begin zeker doen. Dan hoef je niet voor elke cache een routebeschrijving uit te printen. Maar daarvoor kun je vrij goedkoop een tweede apparaat (lees: echte tomtom of ander merk) voor aanschaffen. Met die twee apparaten kun je jaren vooruit. Ik zou zelf niet een GPSr gaan huren, tenzij je alleen een dagje wilt proeven van het geocachen. De meeste duurdere apparaten hebben zoveel functies, die je niet met één dag huren leert en/of nodig hebt. Het zoeken naar de juiste GPSr is toch iets persoonlijks en die persoonlijke wensen krijg je pas als je wat ervaring hebt opgedaan tijdens het cachen. Succes met je start! Helaas woon ik in midden Nederland. Ik had je graag op weg geholpen.
 7. Staat ie bij mij al op. Bovendien heb ik niets gewijzigd de afgelopen week in mijn pc en daar vóór had ik geen problemen. Trouwens mijn cachecollega JM15 heeft het ook al sinds een week.
 8. Ik heb al enkele dagen dat caches in mijn watchlist en notifications (lees emails van .com) idd ook leeg zijn. Dacht dat het aan mij lag, omdat ik al een week geen mails check zou het kunnen dat mijn popbox vol was en daardoor lege mailtjes verstuurd. Heb nu alle queries uitgezet, die overgens niet leeg waren, hopende dat de problemen nu over zijn. Blijkbaar hebben meer mensen er last van.
 9. Ik had vroeger altijd ontdekkingsreiziger willen worden. Ik las altijd graag de verhalen van Robinson en Livingstone. Tijdens mijn aanmelding bleek de naam Livingstone en alle andere vormen die erop lijken al vergeven te zijn. Dus direct op zoek naar een andere naam. FF googlen brengt je op wat meer ontdekkingsreizigers en uiteindelijk is het een afkorting van Christoffel Columbus met geboortedatum erbij geworden. Info en avatar komen bij wikipedia vandaan.
 10. CC1451

  Magnetische caches

  Is het niet iets om bij de sloop of milieustraat de magneet van een oude geluidsbox af te slopen? Zijn volgens mij behoorlijk krachtig.
 11. ¡Hola! Sr. San Cristobal. ¿Que tal? Hola, buena conjetura! (sorry, mijn Spaans is niet meer wat het geweest is)
 12. Of bedoel je dit: Ga naar www.geocaching.com. Dan zie je in de linkerbovenhoek aan plaatje wat elke keer wisselt. Daartussen zit ook het geocache-sjabloon wat je waarschijnlijk bedoeld. Rechtsclicken op het plaatje en kies dan "afbeelding opslaan als...". Dit plaatje is wel groot genoeg om op de stashnote te printen. Succes!
 13. Nee, behalve dan als je 50 km ten zuide van Boekarest vliegt en de piloot denkt 100 km ten noorde ervan te vliegen
 14. Laatst had ik mijn eerste FTF. In de aangetroffen ammobox vond ik twee pennen bij het logboekje die het niet deden en een computerstroomkabel. . Een behoorlijk zielige schat dus. Dit nodigt ook niet uit om goodies erin te doen. Mij gaat het ook om het vinden van de cache en de route ernaar toe, maar het maakt wel degelijk een verschil tussen het vinden van een slecht gevulde schat ammobox of een goed verzorgde/gevulde cache. Nu ruil ik toch nooit goodies om de eenvoudige reden, dat ik nooit iets van dezelfde waarde bij me heb. Simpele regel: ruil wel, maar dan met dezelfde waarde of ruil niet! Deze regel pas ik ook toe als ik de kinderen bij me heb. Ik heb een aantal reacties over kinderen gelezen. Hierover mijn ervaring/mening. Nu heb ik behoorlijk wat caches (voor mij als beginneling) samen met de kinderen (3jr en 8jr) gevonden! In eerste instantie was de prijs voor de kinderen ook het vinden van de schat, maar nadat ze elke keer weer de goodies niet mochten meenemen, ging voor hun ook de lol ervanaf. Het komt hierop neer: Je houd ze elke keer een snoeppot voor de neus en elke keer mogen ze er niets uitnemen. Dat is ook niet leuk. Dat de snoeppot niet altijd goed gevuld is, moeten de kinderen dan voor lief nemen. Tegenwoordig neem ik wel goodies mee (als ik ze niet vergeet) wanneer ik met de kinderen cache. Dan valt er ook iets te ruilen en te leren voor de kinderen.
 15. Op dat punt ben ik het wel met je eens. Je maakt nogal eens mee dat de afwijking meer dan 20m. is. Onzinnig om dan het hele gebied af te zoeken. Trouwens niemand zal een heel bosperceel omploegen. Als ik iedere keer een uur loop te zoeken zonder resultaat is de lol er ook snel van af. Ik heb maar een extreem voorbeeld genomen wat wel eens voorkomt. Het gaat mij om de kleine spanning die erbij komt kijken of je wel goed zit na een berekening, multi of beschrijving. Het gaat om het zoeken naar een schat ipv. ernaar toe te lopen. Een beetje cacher zal hierbij de natuur respecteren.
 16. Toevalig heb ik daar gisteren mijn gedachten over laten gaan. Als je al met de nauwkeurigheid van Galileo wil werken (enkele cm., naar het schijnt?) tijdens het zoeken naar caches, dan heb je nog het probleem van de cachelegger met een "oud" toestel die nog een afwijking heeft van meters. Maar waar het mij om gaat is, dat het er niet spannender op wordt als je een cache op enkele cm nauwkeurig kan benaderen. Veel leuker is het als je nog ff moet zoeken...en na een uur of wat nog met lege handen naar huis moet gaan. De "overwinning" is groter naarmate je er meer moeite voor moet doen! Laat die afwijking er maar in zitten wat mij betreft tijdens het zoeken.
 17. Weet niet of dat wel een prestatie is en of je daar trotst op moet zijn. Liever iemand die 5 moeilijke multies of misteries vindt en éénmaal logd , dan een ander die een traditional langs de kant van de weg meerdere malen logd. (al rijdt ie er elke dag 1000x langs ) Als een cache dusdanig verplaatst is, dat je een nieuwe route of nieuwe puzzel moet oplossen, zou die wel dubbel gelogd mogen worden. De enige die dat bepaald is de cache eigenaar. Die is verantwoordelijk voor het onderhoud van de cache. Hier hoort ook de administratie bij. Het foutief loggen van een cache is mij ook eens overkomen. Gelukkig zag ikzelf de fout snel in , maar ondertussen kreeg ik wel een vriendelijk berichtje van de eigenaar om mijn log aan te passen. Alternatief: Maak het technisch onmogelijk om dubbele founds te loggen. Indien een cache dan dusdanig gewijzigd is, zal hij een nieuwe code krijgen. Het is dan een nieuwe cache met een nieuwe FTF.
 18. Ik had ook print problemen! De coords vielen soms weg en ook aan de zijkant van de cachebeschrijving viel soms info weg. Na alle oplossing in dit draadje geprobeerd te hebben, is bovenstaande oplossing de beste! Je moet wel ff spelen met het % getal, de ene keer 70%, dan andere keer 60% (afhankelijk van de cache beschrijving). En voor info die aan de zijkant wegvalt, moet je de marges aanpassen. Deze cacher heeft voortaan weer alle info op zak in het veld!
 19. Klopt helemaal. De DP10 kun je alleen op het noordelijk halfrond gebruiken en de Dp65 kun je overal op de aardbol gebruiken. Een ander verschil is dat je op de Dp65 de declinatie "vast" kunt zetten mbv een schroefje. Hier heb je dus wel wat aan in Nederland als je nauwkeurig wilt werken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...