Spring naar bijdragen


 • Forumstatistieken

  • Aantal discussies
   20,2k
  • Aantal berichten
   326,8k
 • Berichten

  • Noordhollandsdagblad.nl: Schat zoeken én zwerfafval ruimen in Den Helder. Geocache met plek voor 150 deelnemers
  • Weertdegekste.nl: Maak kennis met geocachen bij Bibliocenter
  • Ik heb een query op mijn database gedraaid en daarbij erachter gekomen dat mijn Eddington-getal 38 is Tc
  • De reden om grote databases bij te houden is dat we steeds cachedagen voorbereid hebben liggen. in B is dat meestal voor een daguitstap binnen een straal van ongeveer 1 uur. We hebben ook steeds enkele voorbereidde "lange weekends" klaar buiten die cirkel (en dus ook in NL). We zoeken haast nooit op de gc website maar gebruiken haast 100% GSAK. In de winter worden dan ook nog eens mysteries opgelost, dat is handiger dan ze proberen op te lossen op het laatste moment. ik heb nog enkele andere databases met bestemming van vakantie(s) maar die zijn veel kleiner en bevatten meestal enkel de caches die met een macro getcachesonOSMroute worden binnen gehaald. Wij maken ook steeds een selectie en gaan niet voor alle caches die langs onze routes liggen, voor een potje achter een paal gaan we echt niet stoppen tijdens een mooie multi (soms zien we ze zelfs liggen/hangen in het voorbijlopen/fietsen) Maar goed, we gaan serieus off-topic en iedereen gebruikt de tools op zijn eigen manier.  
  • Dat caches in de 'Last Month' PQ, misschien enkele dagen oud zijn, is m.i. alleen voor FTF, STF, TFT renners belangrijk. Maar met die ene PQ kan ik m'n Gsak database ( 45 Km rondom mijn woonplaat = +/- 3600 caches nog te doen ) prima up to date houden. Maar ook al zijn de placed date's niet exact, als je gewoon iedere dag de 'Last Month' PQ draait, vangt die vanzelf ook de caches met een verkeerde plaatsing date. En of die date nu wel of niet goed is, dat vind ik niet belangrijk, want ik doe toch niet aan challenges e.d. dus is het voor mij niet belangrijk. Ik wil alleen die cache 'vangen', zodat ik kan bepalen of het voor mij een zinnige en leuke cache is, om die cache dan te bewaren in een To-Do list of in de ignore-bak te mikken. Persoonlijk zou ik er echt niet weten, wat ik met een database van +/- 81.000 caches zou moeten doen en welk nut dat werkelijk heeft. In onze top weekenden, fietsen we in een trail misschien 60 caches bij elkaar, dus daarvoor is 1 PQ voor die omgeving meer dan voldoende.  
  • Dat werkt dus niet (goed) hé. De placed date is niet de published date. Meestal is er maar een paar dagen verschil en is dat niet zo erg en wordt dat opgevangen in de "last month" als je deze PQ elke week laat lopen. Ik heb in GSAK behalve België (39000 caches) ook Nederland (42000 caches) in de databases staan, deze worden elke week met PQs up-to date- gehouden. Net voor het weekend haal ik via de API de caches binnen  met een publish date in de laatste 7 dagen. Het valt mij op dat bij de caches die gepubliceerd werden in de voorbije weel regelmatig caches zitten die zelfs een paar maanden eerder werden gepubliceerd, vooral grote reeksen of caches die op een event gepubliceerd werden. De voorbereidingen zijn dikwijls lang op voorhand gedaan en niet iedereen past zijn placed date aan zodat de originele datum blijft staan op de datum dat de listing werd aangemaakt. PS. Ja, ik weet dat er meer dan 70 PQs per week worden gedownload, daar is een trucje voor  
  • Misschien nog een tip m.b.v. Pocket Queries. Om PQ's zo effectief mogelijk te gebruiken, zullen veel mensen het maximale aantal caches op 1000 instellen. Vaak worden meerdere PQ's gebruikt om een groot gebied in te lezen en vaak worden de PQ dagelijks gestart, om vooral ook nieuwe caches niet te missen. Ik heb wel eens met cachers staan praten, die dagelijks m.b.v. PQ's ruim 7000 caches download. Maar als die 7000 eenmaal zijn ingelezen en b.v. in GSAK staan, dan is een update/refesh van die 7000 ook voldoende. Terwijl nieuwe caches voor dat gehele gebied m.b.v. 1 PQ 'gevangen' kunnen worden. Met de onderstaande PQ worden alle cache ingelezen die de afgelopen maand ( =nieuw ) zijn geplaatst, terwijl het gebied wel héél groot  moet zijn, als in die ene maand er 1000 caches ( = 1 PQ ) bij komen.
 • Discussies

 • Populaire auteurs

 • Recente statusupdates

×
×
 • Nieuwe aanmaken...