Spring naar bijdragen

Iemand Heeft Mijn Cache "gevonden" Maar Is De Logrol "verg


RyuMike

Aanbevolen berichten

Goedemiddag mede geocachers,

 

Nu ik onderhoud aan mijn cache ging plegen dacht ik meteen eens eraan om de logrol te controleren. Wat blijkt er zijn meerdere personen die mijn cache volgens de website gevonden hebben en hun geweldige (sarcastisch bedoeld) bevindingen hebben gedeeld.

Maar na het controleren van de logrol staat hun naam nergens. Ik gok dat hier weinig tegen te doen is, maar het irriteert mij wel. Wat kan ik hier tegen doen behalve zelf in therapie te gaan tegen associale vals spelers/spelbrekers.

 

Groeten,

Michael

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

je zou ze een berichtje kunnen sturen om te vragen waarom ze er niet in staan. Als daar geen antwoord uit komt wat acceptabel is (acceptabel zou kunnen zijn, we hebben met 3 teams samen gelogd onder 1 naam, al hadden ze dat dan wel even moet vermelden in hun log natuurlijk), dan mag je hun online logs gewoon verwijderen natuurlijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik had speciaal een mysterie gemaakt, wat eigenlijk een ordinaire multi is van 3 waypoints alleen je moet even wat geduld hebben om het start punt te vinden. Vervolgens heb ik express 3 waypoints gelegd zodat hij niet heel snel door muggels gevonden kon worden...en dan krijg je toch nog op de 26 finds 2 neppe logs... ik snap wel dat iedereen dit spel moet spelen zoals hij wilt en dat je alleen je zelf belazerd en punten zeggen voor de een misschien niet veel voor ander wat meer. Maar ik vind als je dan toch een punten systeem heb dat je dan toch echt moet verdienen... en ga anders wat verkeersborden punten scoren (die je wel snel vind en daadwerkelijk logt) en niet mijn cache waar ik tijd in gestoken heb en waar je meer moeite voor moet doen :(

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je kunt natuurlijk "gokken" dat je weinig kunt doen en een forumbericht plaatsen over je ergernis, of je kunt de richtlijnen en bijbehorende artikelen in het Help Center lezen:

 

 

" Logs can be deleted by the owner of the log, by the owner of the listing (the geocache owner) and by site administrators.

Logs that fail to meet stated requirements (such as Found It logs by people who have never found the geocache) or logs that conflict with our Terms of Use Agreement may be deleted."

Bron: http://support.groundspeak.com/index.php?pg=kb.page&id=204

 

"Geocache Maintenance

As the owner of your cache listing, your responsibility includes quality control of all posts to the cache listing. Delete any logs that appear to be bogus, counterfeit, off-topic or otherwise inappropriate."

Bron: http://www.geocaching.com/about/guidelines.aspx

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 waypoints zodat hij niet door muggles gevonden kan worden. Die snap ik niet helemaal ???

 

In principe stel je hebt 3 punten waarbij je informatie krijgt die je moet combineren voor de eind locatie heb je al het effect wat ik bedoelde.

 

Echter heb ik dat niet gedaan, achteraf wel beter geweest. Maar de cache ligt in een redelijk druk bezocht park en ik wou niet dat iemand hem zomaar per toeval kan vinden.

Wat nu alsnog wel kan maar dan moet je echt diep de bosjes in. En omdat ik dacht dat het niet leuk was om zomaar een koker diep in de bosjes te pleuren heb ik er een verhaal om heen gebouwd

met minimaal 2 extra waypoints want die eerste twee waypoints zijn wel normaal te vinden maar daar heb je dan niks aan als je niet weet wat coordinaten zijn of waar je naar zoekt.

 

Mijn volgende cache word wel dat je op meerde punten informatie moet verzamelen. En dan begraaf ik me cache of hang hem in de boom zodat je hem ook niet per ongeluk tegen komt.

Sivota bedankt voor je reactie, ik geef meteen toe ik ken het hele handboek van geocachen niet uit me hoofd en had misschien beter moeten zoeken. Maar mijn post heeft zijn doel alsnog bereikt de informatie die ik wou dankzij u en als bij komend effect het stoom uit me oren is inmiddels alweer minder geworden dankzij andere geocachers die het ook als vervuiling van doe hobby beschouwen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het gaat maar om een paar pagina's en niet om een handboek.

Het meeste kun je zelf opzoeken en wanneer je onderhoud aan een cache gaat plegen, dan neem ik aan dat je even kijkt wat er van je verwacht wordt.

Eigenlijk zou ik dat zelf doen voordat ik een cache ging plaatsen, maar ja, wie ben ik en iedereen kan wel eens iets niet vinden.

 

Blijft voor het forum over; De indruk die je wilt achterlaten door zo'n vraag te stellen.

Uit het profiel bij geocaching.com maak ik op dat je jezelf graag een avonturier wilt voelen.

 

Tja, als je dit al niet kunt vinden en je ook nog eens ergert aan iets waar je direct iets aan kunt doen....

Een goede voorbereiding vergroot soms het plezier, ook in de hobby. :)

bewerkt door Sivota
Link naar opmerking
Deel via andere websites

En dan begraaf ik me cache (...) zodat je hem ook niet per ongeluk tegen komt.

 

Als je dan toch in de guidelines gaat lezen:

 

Fundamental Placement Guidelines

3. Geocaches are never buried, neither partially nor completely.
If one has to dig or create a hole in the ground when placing or finding a geocache, it is not allowed.

 

bewerkt door Japiejoo
  • Top! 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als je zorgt dat je cache beter vindbaar is vinden de mensen die hem loggen hem misschien ook. Zelf heb ik ook wel eens gedacht dat mensen niet gelogd hadden in het fysieke logboek. Maar soms slaat een team een bladzij over. En als dan na meerdere logs plotseling een team die lege bladzij alsnog gaat vullen, dan vind je dat team niet op de plek waar je het verwacht.

Op zich vind ik jouw situatie nog vrij luxe. Ik heb gemerkt dat er regelmatig mensen zijn die wel mijn caches lopen, maar deze niet loggen. Een soort antipuntjesjagers dus.

Ik kan me er niet druk om maken. Gastvrijheid vind ik belangrijk, en bij navraag is er altijd wel een verklaring waarom men de dingen doet zoals men ze doet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

RyuMike,

Helaas is dit de werkelijkheid; puntjesjagers die zichzelf voor de gek houden.

Je kunt je er beter maar bij neerleggen.

Logs verwijderen of op een andere manier je ongenoegen laten blijken, lokt soms vervelende reacties op, tot bedreigingen aan toe.

Kom vooral niet aan iemands ego.

Antarctica

  • Top! 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

associale vals spelers/spelbrekers

 

nou nou wat een onzin

waar baseer je dat op? je kan niet vals spelen bij dit spelletje, en al helemaal geen spelbreker zijn,

geocaching is geen wedstijd

gewoon de fake logs verwijderen, en een mail hun kant op sturen met de reden dat je het gedaan heb,

als je dat net doet ben je zelf niet zo netjes bezig iets waar je de fakeloggers zelf van beschuldigt, en zo ben jij toch niet?

 

Barny

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...