Spring naar bijdragen

Wherigo, Hoe Werkt Dat?


weleda

Aanbevolen berichten

Ik heb eindelijk de functie voor een wherigo op mijn gps en nu is er een bij me in de buurt die ik wel eens wil uitproberen. Maar daar moet je een cartridge voor downloaden? Bij mij loopt er weer van alles vast in de computer, kan ik bestanden niet openen enzo. Dus voordat ik begin: wat voor handelingen moet ik nou precies doen en wat kan ik het beste downloaden om hem uiteindelijk op mijn GPS te krijgen? Ik heb een garmin oregon 450 t.

 

Alvast bedankt!

groetjes, Ellen (team Weleda)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Als je Oregon met de computer is verbonden met de bijgeleverde USB kabel, kun je de cartridge rechtstreeks op je Oregon opslaan. Wanneer je op de Wherigo site kiest voor het downloaden van de cartridge (wel even in het het uitklapmenu voor Oregon kiezen) en kiest voor opslaan, kun je je Oregon opzoeken en de cartridge in het mapje "Wherigo" van je Oregon opslaan. Dan zou hij erop moeten staan en moet je hem kunnen zien wanneer je Oregon weer is losgekoppeld als je hem aanzet in in het menu bij Wherigo kijkt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor je antwoord. Ik heb de wherigo rechtstreeks op de gps gezet, maar dan komt hij niet bij de wherigo maar bij de geocaches te staan. En dan staat er eigenlijk hetzelfde als op de pagina. Ik moet dus blijkbaar echt iets downloaden. Welk bestand zou ik dan moeten downloaden? De computer herkent geen GWC ofzo?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De computer hoeft gwc ook niet te herkennen. Je hoeft niets te openen op je pc.

 

Als het goed is zie je op de cachepagina een link naar de cartridge. Je komt dan op wherigo.com terecht. Het kan zijn dat je hier voor de eerste keer moet inloggen. Dat kan met je Geocaching.com login (dacht ik, of maak er anders een aan). Klik dan op Download. Kies Garmin Oregon uit het keuzemenu en klik op Download Now. Download (niet openen!) de cartridge naar je pc. Het kan ook rechtstreeks naar je gps als je dat wilt.

Als je de cartridge op je pc hebt staan moet je het daarna met de Verkenner kopiëren naar de map Wherigo op je Oregon.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat is binnenkort? Ik heb er inmiddels 19 gelopen en vind het een erg leuke manier van cachen. Binnenkort (volgende week) wil ik er misschien weer een of meer gaan doen, maar als er binnen niet al te lange tijd een neiuwe versie uitkomt, kan ik mischien inderdaad beter ook even wachten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het gaat in dit geval om een specifieke WheriGo (in de buurt van Akersloot). Die is nog niet echt geschikt voor een Garmin, en zal daarmee wat problemen opleveren; de maker is bezig met wat verbeteringen, maar dat duurt helaas nog een paar dagen voordat dat af is.

Het WheriGo platform en players staat al een behoorlijke tijd stil, en ik verwacht daar op korte termijn niet heel veel ontwikkeling in.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Is er ook iemand die weet hoe de whereyougo werkt op een Samsung Galaxy S? Ik heb de fora afgezocht, maar niets gevonden. Hij blijft de melding geven; 'Geen wherigo cartridge beschikbaar. Voeg cartridge bestand (*.gwc) toe in /sdcard/whereyougo/map en start whereyougo opnieuw'. Maar daar staat hij! Ik krijg hem gewoon niet aan de praat. Heel frustrerend. Ik wil graag de wherigo van Hoekraam doen: Spongebob zoekt Gerrit. GC3CAQ0.

 

Ik hoor graag iets! Dank alvast.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...