Spring naar bijdragen

Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten


Aanbevolen berichten

ReizenReizen

Voor wie het nog niet kent, kijk eens op deze site! Als diverse routes zijn er uitgezet in GPX bestanden. Deze kunnen eventueel als uitgangspunt dienen voor een mooie multi langs oude lokaties.

 

Er staat nog niet veel op de site Maar deze cach A.I.P. doet er al wat mee. Maar de routes(beschrijvingen) zijn nog niet klaar al staan er al veel bordjes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Ter informatie:

 

Op de website www.traproute.nl staan de wandel- en fietsroutes die de RACM (de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten) heeft gemaakt als onderdeel van de zogenaamde TRAPs. En een TRAP is een project waarbij de RACM in samenwerking met plaatselijke instellingen monumenten herstelt, zorgt voor informatie over de monumenten en dus één of meer wandel- en/of fietsroutes uitzet.

 

De TRAP-routes leiden langs de monumenten en langs andere punten van cultuurhistorische waarde in de buurt van de herstelde monumenten. Het doel van de routes is dat iedereen een indruk kan krijgen van de geschiedenis van Nederland zoals deze in het landschap bewaard is gebleven.

 

Elke route wordt beschreven in een boekje. Naast de route bevat dat boekje ook heel veel achtergrondinformatie over het landschap en de monumenten waar de route langs gaat. Zo’n boekje is niet gratis (ze kosten tussen de 4,50 en 7,50). Dat is ook niet zo gek. Het zijn zeer fraai uitgevoerde full-color boekjes met heel veel informatie en foto's.

 

Sinds kort worden de routes niet alleen meer in een beschreven vorm aangeboden, maar ook als GPS-route. Die routes kun je gratis downloaden van de site www.traproute.nl. De GPS-route kun je uiteraard combineren met het boekje, maar dat hoeft niet. Je mist dan natuurlijk wel de uitgebreide achtergrondinformatie.

bewerkt door jati
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...