Spring naar bijdragen

jati

Leden
  • Aantal bijdragen

    44
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Alles door jati geplaatst

  1. jati

    Geocaching.be

    Weet er iemand wat er met de website Geocaching.be is? Als ik de website opvraag, krijg ik al een tijdje de melding dat het account suspended is.
  2. Als je meer wilt weten over geocaching dan is onze cursus geocaching misschien iets voor jou. Wij organiseren elk jaar een beginnerscursus en een cursus voor gevorderden. De komende is 13 mei van dit jaar. Meer informatie kun je vinden op www.geocaching.com (event-pagina) en op www.allesovergeocaching.nl
  3. jati

    Hulp En Advies Gezocht

    Het duurt nog even, maar 23 april hebben we weer een geocaching-cursus. Het event moet nog worden aangemeld. T.z.t. dus meer op de com-site. Meer info vind je op dit moment al wel op de website allesovergeocaching.nl.
  4. Op 18 mei organiseren we voor de vierde keer een cursus geocaching. Er zijn nog een paar plekken over.
  5. Als je geen beginner bent, ben je voor ons gevorderd.
  6. De cursus zit al weer voor de helft vol. Dus als je enige haast maken.
  7. Op 18 mei organiseren we voor de vierde keer een cursus geocaching. De cursus is in Wageningen, begint om 13.30 en duurt tot ongeveer tot 16.30. We starten op een veldje bij ‘Nol in ´t Bosch’ (Hartenseweg 60 - N51 59.083 E5 43.044). Er is een cursus voor (echte) beginners en (enigszins) gevorderden. De cursus is gratis. Er is een beperkt aantal plaatsen. Vol is vol. De cursus is als event aangemeld bij geocaching.com. Zie geocaching.com. Meer informatie vind je ook op www.allesovergeocaching.nl.
  8. Op 21 april organiseren we voor de derde keer een cursus geocaching. De cursus is in Wageningen, begint om 13.30 en duurt tot ongeveer tot 16.30. We starten op een veldje bij ‘Nol in ´t Bosch’ (Hartenseweg 60 - N51 59.083 E5 43.044). Er is een cursus voor (echte) beginners en (enigszins) gevorderden. De cursus is gratis. Er is een beperkt aantal plaatsen. Vol is vol. De cursus is als event aangemeld bij geocaching.com. Zie geocaching.com. Meer informatie vind je ook op www.allesovergeocaching.nl.
  9. De beginners- en de gevorderdencursus zitten vol. Bij aanmelding komt je dus op de (inmiddels ook al redelijk lange) wachtlijst.
  10. Ook de beginnerscursus zit bijna vol. Er zijn nog maar 4 plekken.
  11. Op 16 september organiseren we voor de tweede keer een cursus geocaching. De cursus is in Wageningen, begint om 13.30 en duurt tot ongeveer 16.30. We starten op een veldje bij ‘Nol in ´t Bosch’ (Hartenseweg 60 - N51 59.083 E5 43.044). De gevorderdencursus zit helaas al vol. Er is nog wel plek in de beginnerscursus. De cursus is als event aangemeld bij geocaching.com. Zie geocaching.com Meer informatie vind je ook op www.allesovergeocaching.nl.
  12. De kenninsmakingscursus Geocaching kost inderdaad 0.00 euro.
  13. Voor newbies en mensen die nog nooit een cache hebben gevonden, organiseren we zondag 24 juni een kennismakingscursus geocaching. De cursus is in Wageningen, begint om 13.30 en duurt tot ongeveer 16.30. We starten op een veldje bij ‘Nol in ´t Bosch’ (Hartenseweg 60 - N51 59.083 E5 43.044). Voor de pauze gaan we in op de achtergronden van geocaching en vertellen we hoe je met een gps een schat kunt vinden. Daarna ga je in kleine groepjes op zoek naar een Traditional en een Multicache. Na ongeveer anderhalf uur is het tijd voor een korte pauze met wat te drinken en een koek. In deel twee van de cursus gaan we in op Mysteries en puzzels. We besteden o.a. aandacht aan de puzzels uit het boek d3Zusjes. Na de introductie kun je (weer in kleine groepjes) op zoek naar een mystery cache. Als je zelf geen GPS hebt, kun je er een lenen. In verband met het aantal plekken, moet je je van tevoren aanmelden. Kijk daarvoor op www.allesovergeocaching.nl.
  14. Heel erg bedankt voor alle jullie inspanningen.
  15. jati

    Vaarwel!

    Ooit mochten wij Waardeloos! ontmaagden. Wij vonden het toen zonder twijfel de beste nachtcache van Nederland en we vinden nog steeds dat deze cache één van de weinige caches is die je als cacher gedaan moet hebben. Waardeloos! is eigenlijk onvervangbaar en daarom is het eeuwig jammer dat hij wordt gearchiveerd. PN heel erg bedankt en ondanks alle berichtjes die het tegendeel zeggen, hopen we toch op een vervolg dat nog belevenswaardiger is dan W!
  16. Aan alles komt een eind. Maar misschien biedt dat ook weer kansen. Begin gewoon helemaal opnieuw. Nu met een vloek voor de STF.
  17. Knight's move is inderdaad al genomineerd, dus dat hoeven wij niet meer te doen. En wij zaten ook te slapen, want dat was dus ook al opgemerkt door anderen. Zo krijgen we dit topic wel vol.
  18. We zijn natuurlijk zeer vereerd... en we hebben uiteraard ons best gedaan... maar we kennen onze plaats als we de cachepagina van (bijv.) Knight's move opvragen.
  19. Deze nomineren wij: Veni, Vidi, Vada 2 Omdat: de pagina overzichtelijk is, het taalgebruik helder en de tekst duidelijk is, er mooie zelfgemaakte plaatjes op staan, maar vooral ook omdat de opmaak mooi sober is.
  20. jati

    Iphone Video-geocache

    Voor de duidelijkheid: CSI Wageningen is een cache die ook 'gewoon' met GPS gelopen kan worden. Dan mis je natuurlijk wel de leuke filmpjes etc. Hoewel... Richard is aanwezig op Cachers in Crime en wil iedereen heel graag laten zien wat er mogelijk is met een iPhone (een beetje wat we eigenlijk van Whereigo hoopten en dan nog meer).
  21. iPhone video-geocache Speciaal voor Cachers in Crime hebben iActiveMovies en JaTi een video-geocache gemaakt voor de iPhone. Tijdens deze cache zie je stukjes video op je iPhone als onderdeel van het verhaal. Ondervraag getuigen, onderzoek crime scenes en arresteer de moordenaar van PR dVries. De App van de cache komt binnenkort in de iPhone AppStore van Apple. Mocht je komende zaterdag tijdens Cachers in Crime de iPhone App al willen uitproberen, stuur dan voor vrijdag 13.00 je iPhone device ID naar richard@iactivemovies.com. Je ontvangt dan per mail voor jouw iPhone toestel een pre-release. Mocht je gewoon eens willen kijken hoe de iPhone geocache er uitziet, neem dan tijdens Cachers in Crime contact op met Richard Schut van iActiveMovies. Hetzelfde geldt als je zelf ook iPhone enabled geocaches wilt maken. Zie voor meer informatie over de cache: http://www.iactivemovies.com/wageningenhttp://www.iactivemovies.com/wageningen. Zie voor meer informatie over de cachers in Crime: http://www.cachersincrime.nl. Kijk op: http://www.iactivemovies.com/betatester voor je iPhone device ID.
  22. Beste Flet, Misschien moet je je besluit nog maar eens heroverwegen. Sommige caches zijn klassiekers en die mogen niet verloren gaan en daar hoort Rondje Bernheze zeker bij. Het gros van de cachers is bovendien van goede wil (zie alle positieve logs) en er zijn nog heel veel cachers die jouw serie willen doen (incl. wijzelf).
  23. Bij mij vindt Mapsource de GPS alleen als de USB-kabel waarmee ik de GPS aan de PC koppel al in de PC zat bij het aanzetten.
  24. Ter informatie: Op de website www.traproute.nl staan de wandel- en fietsroutes die de RACM (de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten) heeft gemaakt als onderdeel van de zogenaamde TRAPs. En een TRAP is een project waarbij de RACM in samenwerking met plaatselijke instellingen monumenten herstelt, zorgt voor informatie over de monumenten en dus één of meer wandel- en/of fietsroutes uitzet. De TRAP-routes leiden langs de monumenten en langs andere punten van cultuurhistorische waarde in de buurt van de herstelde monumenten. Het doel van de routes is dat iedereen een indruk kan krijgen van de geschiedenis van Nederland zoals deze in het landschap bewaard is gebleven. Elke route wordt beschreven in een boekje. Naast de route bevat dat boekje ook heel veel achtergrondinformatie over het landschap en de monumenten waar de route langs gaat. Zo’n boekje is niet gratis (ze kosten tussen de 4,50 en 7,50). Dat is ook niet zo gek. Het zijn zeer fraai uitgevoerde full-color boekjes met heel veel informatie en foto's. Sinds kort worden de routes niet alleen meer in een beschreven vorm aangeboden, maar ook als GPS-route. Die routes kun je gratis downloaden van de site www.traproute.nl. De GPS-route kun je uiteraard combineren met het boekje, maar dat hoeft niet. Je mist dan natuurlijk wel de uitgebreide achtergrondinformatie.
  25. We zagen dat een paar cachers problemen hebben met onze semi-bedrijfsmatige activiteiten. Bij deze onze reactie: Ik en Tineke hebben in 2002 een onderzoek gedaan naar de gevolgen van nieuwe recreatievormen in bos, natuur en landschap. Voor dat onderzoek hebben we ook een aantal recreatievormen uitgeprobeerd. Een daarvan was geocaching. Wij vonden dat zo leuk vonden dat we er in verder zijn gegaan. Tot nu toe hebben we een redelijk aantal caches gelopen en ook een paar caches uitgezet, waaronder 'Het mysterie van drie zusjes'. Een door velen erg gewaarderde cache. Op dit moment zijn we bezig een nieuwe cache te ontwikkelen die minstens zo leuk is. Alleen de toestemming laat nog even op zich wachten. Al onze caches zijn openbaar en worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden, anders dan dat we er melding van maken op onze site. Mensen die bij ons aan een event meedoen kunnen ‘De drie zusjes’ ook lopen. Dit is overigens een speciaal daarvoor neergelegde cache (m.u.v. de wegwijzer aan het begin). De cache die op internet staat, is en blijft dus voor de ‘echte’ cacher. We zijn allebei erg betrokken bij de natuur (zie ook ons werk) en vinden geocaching (en overigens ook 'gewone' GPS-routes) bij uitstek de manier om mensen de natuur eens op een wat andere manier te laten beleven en op die manier het draagvlak voor natuur en natuurbeheer te vergroten. Dit is een van de redenen dat we wat min of meer commerciële activiteiten hebben opgestart. Het is overigens geen commercieel bedrijf in de zin dat we er bergen geld mee verdienen - de inkomsten dekken zo ongeveer de kosten. GPS-systemen zijn nog steeds vrij prijzig. Daarnaast zijn we er meer begonnen omdat we het heel leuk vinden om mensen wat te vertellen over GPS, geocaching en vooral ook de natuur. En een derde reden is dat we het leuk vinden (op een kleinschalige manier) wat voor ons zelf te beginnen. Zoals ik ook lees in het forum is niet iedereen negatief over onze activiteiten. Gelukkig, want we hebben er geen slechte bedoelingen mee. Wij zijn en blijven in ons hart echte geocachers. We laten mensen kennis maken met het fenomeen geocaching en denken dat we dat beter kunnen dan evenementenbureaus die van alles en nog wat organiseren. En we zijn ook echt niet de enige die op een enigszins commerciële manier bezig zijn. Over een ding zijn we het wel eens. Het was niet goed om een cache van een ander te noemen als voorbeeld op onze website. Onze excuses daarvoor. We hebben de cache van Skries gelopen en vonden hem zo leuk van opzet dat we hem als voorbeeld hebben opgenomen (en het gebeid is inderdaad ook erg mooi). Ik heb de verwijzing er inmiddels afgehaald. Nogmaals onze excuses. Ik hoop dat iedereen die het leuk vind om te cachen, gewoon van onze caches blijft genieten. We stoppen er veel tijd in en ze verdienen het volgens ook om gelopen te worden. We zijn niet boos over de paar erg negatieve reacties, maar wel een beetje teleurgesteld. Het is netter om eerst even te vragen hoe het allemaal zit, dan om gelijk erg negatief te gaan zitten doen. Geocaching is een hobby van ons allen en voor ons allen. En Dwarrel, ik vind jouw caches erg leuk en ben blij dat ik ze heb gevonden en heb mogen logen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...