Spring naar bijdragen

andemo

Leden
 • Aantal bijdragen

  234
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door andemo geplaatst

 1. Hmm, een tijd niet geweest en dit draadje gemist. Het idee staat mij ook erg aan. ik zie hier geen nadelen in, eigenlijk alleen maar voordelen. Ik vind het ook wel passen bij dit spel. Ik zie dan meer een jaarlijkse verkiezing en wat mij betreft in alle onderdelen zijn. Beste traditional, beste multi etc. Beste cache. Tuurlijk is het subjectief, maar dat zie ik niet als een nadeel. Van dit idee lijkt mij juist meer motivatie komen om goed na te denken over de cache die je neer legt. Jaren geleden had een zuster site een heel mooi waarderingssysteem, jammer dat daar niks meer mee is gedaan. Een jaarlijkse verkiezing, lijkt mij leuk. Mijn voorstel zou zijn, om dat te doen in de maand november. Het weer is dan toch zodanig dat het cachen minder aantrekkelijk is. En dan in December de bekendmaking. In iedere categorie mag je er één noemen, degene die het vaakst genoemd wordt is de winnaar. Of kies ieder jaar 5 cachers uit verschillende windstreken met meer dan 1500 founds op hun naam, die dan in ieder onderdeel één selecteren. Dan kunnen wij met zijn allen stemmen, keuze uit 5 traditonals en 5 multi', etc. Ach, ik verzin ook maar wat. Maar het idee staat me wel aan. Helaas beschik ik niet over de kennis om dit op het internet uitvoerbaar te maken. Groet Andemo
 2. andemo

  Topokaart van Praag

  Ja, wij zijn in maart geweest, 2007. We hebben het erg leuk gehad en inderdaad, ik vermoed ook dat je je behoorlijk vergist met niet zo'n cache rijke stad. Ik wist niet wat ik zag toen ik ging kijken hoeveel caches er waren. Afijn, kijk nog eens goed en het is een heerlijke stad om cachend te verkennen. Er zijn topo kaarten voor Praag, maar dat is denk ik niet wat je vroeg. Ik heb gewoon city navigator gebruikt, kom je volgens mij toch ook heel erg ver. Groet Andemo
 3. andemo

  Logrol Ineens weg??

  Je kent het gezegde: Er lopen meer gekken los dan er vast zitten. Inderdaad een merkwaardige reactie, het gekkenhuis waardig. "Ga je nuttig maken" leuk gevonden van de dorpsbewoner die een logrolletje wegkaapt en dan nog tijd en moeite in dit briefje steekt.
 4. andemo

  Batterijen testen

  Ik kan je de Eneloop batterij aanraden. Ik heb ze ruim drie maanden geleden opgeladen, maar ze zijn nu nog steeds op spanning. Als ik de net opgeladen 2500 GP batterij meet, krijg ik dezelfde getallen. De eneloop schijnt inderdaad niet of weinig leeg te lopen als je hem niet gebruikt.
 5. andemo

  Batterijen testen

  Voor hen die het waard vinden en geld geen probleem, is dit misschien ook een leuk hebbedingetje. Oplader
 6. andemo

  Ge'Odeur

  Dan heb je me toch een beetje verkeerd begrepen. Respect moet je verdienen, heb ik gezegd en dat kan door iets bijzonders, maar er zijn ook nog zat andere manieren. Ik kijk wel heel verheugend uit naar een lijst met kenmerken van een cache, waarop je dan zou kunnen sorteren. Bijvoorbeeld stadswandeling of natuurwandeling, informatief, bijzondere waypointen, cultureel, puntje erbij etc. Het lijkt mij wel wat, dat als ik morgen zin heb in een natuurwandeling van 5 km, dan ik dat kan aanvinken en die er dan ook uit komen rollen. Althans, als cachers deze cache hebben gelopen en het hebben aangevinkt. Of ik heb zin in een cache met creatieve waypoints. Het lijkt dan een beetje op een dating site, behalve dat je dan niet zoekt naar een vent of vrouw. Maar ik snap dat het dan nog niet voldoet aan de vraag van Twin Peaks, want de legger krijgt op deze manier geen feedback voor zijn cache. Daarvoor wil ik toch graag terugvallen op de PM of het logje. Ik denk dat er geen betere manier is, dan de rechtstreekse manier, die niet te manipuleren valt.
 7. andemo

  nog een cache doen

  Of gewoon een kleine laptop meenemen met WIFI. Woonwijkje in, inloggen en je kan kijken welke caches je nog moet doen.
 8. andemo

  Ge'Odeur

  Ik dacht dat je een grapje maakte, maar Je bedoelde het schijnbaar serieus. Nou, vooruit dan maar, mijn antwoord. Degenen die dat bepaalt is degene die de cache neerlegt. En dat doe je dan op een voor jou bijzondere plaats. Waarom die plaats voor jou bijzonder is, kan je op je cache pagina uitleggen. Dat anderen daar een andere mening over hebben, dat is niet meer dan menselijk. Maar het neerleggen van een cache om te proberen hoe het moet, of gewoon eens om te kijken wie er als eerste komt zoeken, heeft mijn inziens weinig te maken met die eerste alinea op geocaching.nl Maar we gaan een beetje off topic. Misschien maar een nieuw draadje openen. De topic ging over het opstarten van een negatieve ranking en daar gaf ik mijn mening over. Probeerde te omschrijven hoe ik erover dacht.
 9. andemo

  Ge'Odeur

  Maar blijkbaar wordt daarin toch in een behoefte vervuld. Ze worden massaal gevonden en gelogd. Dan blijft mij de afwijzende reactie jegens dit soort cache's soms verbazen... Het is zijn eigen leven gaan lijden. Het zal al vele malen gezegd zijn, maar als je op de geo cache pagina van nl komt, is dit de eerste zin:" iemand verstopt op een bijzondere plaats". Mijn inziens is dit ook de bedoeling bij het verstoppen van een cache. Om nu caches neer te gaan leggen omdat er dan aan een behoefte wordt vervuld, heeft dus mijn inziens niets met geocaching te maken. Persoonlijk vind ik dat een ander soort hobby.
 10. andemo

  Ge'Odeur

  Natuurlijk moet je iedereen respecteren. De niet leggers worden sowieso gerespecteerd. Ik moet er niet aan denken dat iedere actieve geocacher een eigen cache wil hebben, laat staan 10 of meer. Dan zou Nederland binnen een jaar vol zijn en ik helemaal leip en daarbij waarschijnlijk werkloos en weer vrijgezel . Voor mij is respect iets dat je moet verdienen, door middel van een bijzondere cache, een bijzondere log of wat dan ook Hier in de buurt kan Pyne altijd zeer mooie logs schrijven. Dat doet hij keer op keer. Daar heb ik dan respect voor. Dat iemand zomaar even een cache neer legt, nee, daar verdien je geen respect mee. De manier waarop je hem neerlegt, geeft ook aan hoe je tegen deze hobby kijkt. Als je in mijn ogen respect hebt voor onze hobby, dan gooi je geen kokertjes zomaar neer. En wat die ranglijsten betreft, geen ge"Odeur. Het is nooit leuk iemand aan te wijzen in de vorm van jij bent slecht. Er zijn zoveel mogelijkheden om duidelijk te maken dat het geen leuke cache is. Nee geen respect, maar accepteer elkaar. dat lijkt mij een mooi begin
 11. We gaan binnekort naar de verenigde staten, op precies te zijn naar Phoenix in Arizona. Nu wil ik graag kaarten voor op de Garmin map60csx. Op zoek kwam ik dus dit tegen:CityNavigator Noord Amerika . Voor mijn gevoel geeft dit alleen maar de hoofdwegen aan en geen deur tot deur. Vergis ik mij en zo ja, welke software moet ik dan hebben om van deur tot deur te kunnen navigeren?
 12. andemo

  Infuusstandaard/prikstok

  Toen wij in februari naar Tsjechie gingen, was onze goede vriend Knifemen zo handig om dat ding in zijn handbagage te doen.Uiteraard gingen alle lampen en toeters af en werd het ding uit de tas gevist. De beambte ging met een ander overleggen, ze maakten steek gebaren naar de hals en keken of je iemand kon wurgen. Schijnbaar wisten ze niet hoe je dat ding stijf moest krijgen. Afijn, hij mocht gewoon weer in de tas en mee het vliegtuig in.
 13. andemo

  Hoe volg ik een ander team?

  Ga naar de home pagina van geocaching.nl, klik links op statistieken en dan weer links op stats op hunter en type dan de naam van dat team in. Volgens mij moet het zo lukken
 14. Deze poll gewoon uit nieuwschierigheid. Ik heb zelf een tijd geleden een gps gekocht, omdat ik van wandelen hou. Op internet gaan surfen wat ik hier nu allemaal mee kon en zo kwam ik door een link hier uit. Dat was in de tijd dat het nog niet zo bekend was. Ben zeker benieuwd naar anderen uit die tijd, maar vooral ook naar de zij die net lid zijn geworden. Mijn excuses voor zij die lid zijn geworden in 2005, flink foutje van mij. Geef maar gewoon de keuze die jou het beste lijkt.
 15. Heb je bij het invullen van het oost coordinaat wel de W veranderd in de E?
 16. andemo

  Pas op!

  Horen teken ook bij ongedierte, vroeger nooit last van gehad, maar verleden jaar hebben ze de schade ingehaald. Misschien lusten die slangen wel teken, ik zou zeggen: eet smakelijk. En wat die slangen betreft, ik dacht dat die beesten banger voor ons waren dan omgekeerd. Je moet er natuurlijk niet op gaan staan. Dat beest kan toch niet weten dat jouw pantoffel geen slaapplaats is
 17. Omdat hij\zij waarschijnlijk hoopt op een bepaald soort bezoek. Als je de optie van member gebruikt, dan probeer je met jou reden(en) te filteren. Je hoopt dan op bezoek van jou smaak, bijv. geen logjes meer van :" gevonden en snel weer verder". Of de andere redenen die al genoemd zijn. Of de filter werkt, dat bepaal je uiteindelijk zelf. Het is duidelijk dat er meerdere reden zijn om een member cache te maken. Mijn eerste gedachte zou echter drempelverhogend zijn. Als ik een member cache neer zou leggen, zou ik daarmee hopen dat hij beter behandeld wordt, ik hoop dat cache rippers en dergelijke geen 30 euro er voor over hebben, omdat er voor hen toch wel genoeg andere caches zijn. Of het werkt, dat weet ik niet. Zou dat nog moeten proberen. De reden dat ik het niet probeer is dat ik het vier jaar gelden ook eens vroeg, en de redenen die men toen aandroeg om geen member caches te maken, vond ik zo sterk, dat ik besloot om het niet te doen. Daarom verbaasde mij enigzins de reactie van Kruimeldief, Wat jouw argumenten waren waren toen voor mij reden om geen member caches te maken.
 18. Veel sterkte aan de vriendin en familie en vriende van Reintje. Hoewel wij hem njiet kenden, zijn we ons bewust van zijn inbreng in geocache land. Daardoor zijn wij geschrokken en verdrietig te horen dat hij er niet meer is. Groet Eniram&Andemo
 19. andemo

  uv pen

  http://www.verkoop.com/uvpen.html Is dit wat???
 20. andemo

  Infuusstandaard/prikstok

  Zoals bij alle hulpmiddelen gaat het er om hoe je het gebruikt of hoe je je hobby beoefent. Bij een goed gebruik is een (prik) stok best wel handig. In dit jaar getijde waar alles nat en modderig wordt, kan je de cache localiseren. Hierbij hoef je niet de grond te omwoelen. In de zomer met alle brandnetels en minder aardig groen, kan een stok je ook helpen. Als je deze gebruikt met eerbied voor de natuur lijkt mij er niks aan de hand. Ook de cache eigenaar kan helpen door duidelijk te omschrijven dat de cache te vinden is met goed kijken en niet te hoeven graven. Hierbij ben je wel afhankelijk van het lezen van de geocacher, want ondanks deze aanwijzingen, blijf je toch meemaken dat de omgeving met behoorlijk wat geweld word doorzocht. Maar om hiervoor speciaal die infuusprik stok te kopen, ben ik het, zij het met een iets andere reden, met geopatra eens dat dat achterhaald is.
 21. Als nieuwkomers wil je toch eerst iets uitproberen, alvorens je er veel geld in stopt. eerst weten dat je het echt wilt, tenzij geld natuurlijk geen probleem is. Wij hebben het jaren gedaan met een Etrex Legend, inderdaad onder een dicht bladerdek bijna geen fix. Dan moet je wat verzinnen, open ruimte ozoeken en rondjes lopen. Daar kan veel tijd in zitten, maar helaas is het niet anders. Ook kan het denk ik te maken hebben met de stand van de satelieten. Teon wij in het begin van het jaar in Berlijn waren, viel de verbinding ineens weg. Ik heb toen bijna 1,5 uur wat heen en weer gelopen voordat er weer een fix was. Ik vermoed dat het echt lag aan de stand van de satelieten, want ik was niet van plek veranderd. Maar ik moet toegeven dat de anderen garmin CX en CXS vergeleken met de legend een 99% beter bereik heeft. Succes verder
 22. andemo

  FF offline

  Wat is de lol van dat hacken??? Is daar ook een soort ranking te behalen, zoals met geocaching? Gaat er nog iemand voor brons??
 23. Ik vind het zeer jammerlijk. Ik heb ze voor onze cache: borreltje aan de lesse nooit toestemming gegeven. Iedereen mag hem lopen en daar hoef je niet eerst voor te betalen.
 24. Dat is lekker, zal even een mailtje gaan sturen naar dat bedrijfje. Ik heb niet eens een mailtje gehad, warin ze vragen of ze gebruik moen maken van onze cache. Ik denk wel dt je er uitdraaien van mag maken en uitdelen, geocaching is nu eenmaal toegankelijk voor iedereen, maar er geld voor vragen voor iets wat een ander heeft gemaakt. Bah, wat een teleurstelling.
 25. andemo

  waypoint

  Dit werkt met een functie op je gps, genoemd projecteren. Ik weet niet of alle gps dat hebben. Welke gps heb jij? Ik kies een waypoint uit, in juw geval waypoint 1, dan klik ik op menu en hierin krijg ik de mogelijkheid tot project waypoint, hier kan je dan graden invullen en afstand en dan stuurt hij je naar waypoint 2
×
×
 • Nieuwe aanmaken...