Spring naar bijdragen

andemo

Leden
 • Aantal bijdragen

  234
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin E-trex legend
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  06-06-2002

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Hmm, een tijd niet geweest en dit draadje gemist. Het idee staat mij ook erg aan. ik zie hier geen nadelen in, eigenlijk alleen maar voordelen. Ik vind het ook wel passen bij dit spel. Ik zie dan meer een jaarlijkse verkiezing en wat mij betreft in alle onderdelen zijn. Beste traditional, beste multi etc. Beste cache. Tuurlijk is het subjectief, maar dat zie ik niet als een nadeel. Van dit idee lijkt mij juist meer motivatie komen om goed na te denken over de cache die je neer legt. Jaren geleden had een zuster site een heel mooi waarderingssysteem, jammer dat daar niks meer mee is gedaan. Een jaarlijkse verkiezing, lijkt mij leuk. Mijn voorstel zou zijn, om dat te doen in de maand november. Het weer is dan toch zodanig dat het cachen minder aantrekkelijk is. En dan in December de bekendmaking. In iedere categorie mag je er één noemen, degene die het vaakst genoemd wordt is de winnaar. Of kies ieder jaar 5 cachers uit verschillende windstreken met meer dan 1500 founds op hun naam, die dan in ieder onderdeel één selecteren. Dan kunnen wij met zijn allen stemmen, keuze uit 5 traditonals en 5 multi', etc. Ach, ik verzin ook maar wat. Maar het idee staat me wel aan. Helaas beschik ik niet over de kennis om dit op het internet uitvoerbaar te maken. Groet Andemo
 2. andemo

  Topokaart van Praag

  Ja, wij zijn in maart geweest, 2007. We hebben het erg leuk gehad en inderdaad, ik vermoed ook dat je je behoorlijk vergist met niet zo'n cache rijke stad. Ik wist niet wat ik zag toen ik ging kijken hoeveel caches er waren. Afijn, kijk nog eens goed en het is een heerlijke stad om cachend te verkennen. Er zijn topo kaarten voor Praag, maar dat is denk ik niet wat je vroeg. Ik heb gewoon city navigator gebruikt, kom je volgens mij toch ook heel erg ver. Groet Andemo
 3. andemo

  Logrol Ineens weg??

  Je kent het gezegde: Er lopen meer gekken los dan er vast zitten. Inderdaad een merkwaardige reactie, het gekkenhuis waardig. "Ga je nuttig maken" leuk gevonden van de dorpsbewoner die een logrolletje wegkaapt en dan nog tijd en moeite in dit briefje steekt.
 4. andemo

  Batterijen testen

  Ik kan je de Eneloop batterij aanraden. Ik heb ze ruim drie maanden geleden opgeladen, maar ze zijn nu nog steeds op spanning. Als ik de net opgeladen 2500 GP batterij meet, krijg ik dezelfde getallen. De eneloop schijnt inderdaad niet of weinig leeg te lopen als je hem niet gebruikt.
 5. andemo

  Batterijen testen

  Voor hen die het waard vinden en geld geen probleem, is dit misschien ook een leuk hebbedingetje. Oplader
 6. andemo

  Ge'Odeur

  Dan heb je me toch een beetje verkeerd begrepen. Respect moet je verdienen, heb ik gezegd en dat kan door iets bijzonders, maar er zijn ook nog zat andere manieren. Ik kijk wel heel verheugend uit naar een lijst met kenmerken van een cache, waarop je dan zou kunnen sorteren. Bijvoorbeeld stadswandeling of natuurwandeling, informatief, bijzondere waypointen, cultureel, puntje erbij etc. Het lijkt mij wel wat, dat als ik morgen zin heb in een natuurwandeling van 5 km, dan ik dat kan aanvinken en die er dan ook uit komen rollen. Althans, als cachers deze cache hebben gelopen en het hebben aangevinkt. Of ik heb zin in een cache met creatieve waypoints. Het lijkt dan een beetje op een dating site, behalve dat je dan niet zoekt naar een vent of vrouw. Maar ik snap dat het dan nog niet voldoet aan de vraag van Twin Peaks, want de legger krijgt op deze manier geen feedback voor zijn cache. Daarvoor wil ik toch graag terugvallen op de PM of het logje. Ik denk dat er geen betere manier is, dan de rechtstreekse manier, die niet te manipuleren valt.
 7. andemo

  nog een cache doen

  Of gewoon een kleine laptop meenemen met WIFI. Woonwijkje in, inloggen en je kan kijken welke caches je nog moet doen.
 8. andemo

  Ge'Odeur

  Ik dacht dat je een grapje maakte, maar Je bedoelde het schijnbaar serieus. Nou, vooruit dan maar, mijn antwoord. Degenen die dat bepaalt is degene die de cache neerlegt. En dat doe je dan op een voor jou bijzondere plaats. Waarom die plaats voor jou bijzonder is, kan je op je cache pagina uitleggen. Dat anderen daar een andere mening over hebben, dat is niet meer dan menselijk. Maar het neerleggen van een cache om te proberen hoe het moet, of gewoon eens om te kijken wie er als eerste komt zoeken, heeft mijn inziens weinig te maken met die eerste alinea op geocaching.nl Maar we gaan een beetje off topic. Misschien maar een nieuw draadje openen. De topic ging over het opstarten van een negatieve ranking en daar gaf ik mijn mening over. Probeerde te omschrijven hoe ik erover dacht.
 9. andemo

  Ge'Odeur

  Maar blijkbaar wordt daarin toch in een behoefte vervuld. Ze worden massaal gevonden en gelogd. Dan blijft mij de afwijzende reactie jegens dit soort cache's soms verbazen... Het is zijn eigen leven gaan lijden. Het zal al vele malen gezegd zijn, maar als je op de geo cache pagina van nl komt, is dit de eerste zin:" iemand verstopt op een bijzondere plaats". Mijn inziens is dit ook de bedoeling bij het verstoppen van een cache. Om nu caches neer te gaan leggen omdat er dan aan een behoefte wordt vervuld, heeft dus mijn inziens niets met geocaching te maken. Persoonlijk vind ik dat een ander soort hobby.
 10. andemo

  Ge'Odeur

  Natuurlijk moet je iedereen respecteren. De niet leggers worden sowieso gerespecteerd. Ik moet er niet aan denken dat iedere actieve geocacher een eigen cache wil hebben, laat staan 10 of meer. Dan zou Nederland binnen een jaar vol zijn en ik helemaal leip en daarbij waarschijnlijk werkloos en weer vrijgezel . Voor mij is respect iets dat je moet verdienen, door middel van een bijzondere cache, een bijzondere log of wat dan ook Hier in de buurt kan Pyne altijd zeer mooie logs schrijven. Dat doet hij keer op keer. Daar heb ik dan respect voor. Dat iemand zomaar even een cache neer legt, nee, daar verdien je geen respect mee. De manier waarop je hem neerlegt, geeft ook aan hoe je tegen deze hobby kijkt. Als je in mijn ogen respect hebt voor onze hobby, dan gooi je geen kokertjes zomaar neer. En wat die ranglijsten betreft, geen ge"Odeur. Het is nooit leuk iemand aan te wijzen in de vorm van jij bent slecht. Er zijn zoveel mogelijkheden om duidelijk te maken dat het geen leuke cache is. Nee geen respect, maar accepteer elkaar. dat lijkt mij een mooi begin
 11. We gaan binnekort naar de verenigde staten, op precies te zijn naar Phoenix in Arizona. Nu wil ik graag kaarten voor op de Garmin map60csx. Op zoek kwam ik dus dit tegen:CityNavigator Noord Amerika . Voor mijn gevoel geeft dit alleen maar de hoofdwegen aan en geen deur tot deur. Vergis ik mij en zo ja, welke software moet ik dan hebben om van deur tot deur te kunnen navigeren?
 12. andemo

  Infuusstandaard/prikstok

  Toen wij in februari naar Tsjechie gingen, was onze goede vriend Knifemen zo handig om dat ding in zijn handbagage te doen.Uiteraard gingen alle lampen en toeters af en werd het ding uit de tas gevist. De beambte ging met een ander overleggen, ze maakten steek gebaren naar de hals en keken of je iemand kon wurgen. Schijnbaar wisten ze niet hoe je dat ding stijf moest krijgen. Afijn, hij mocht gewoon weer in de tas en mee het vliegtuig in.
 13. andemo

  Hoe volg ik een ander team?

  Ga naar de home pagina van geocaching.nl, klik links op statistieken en dan weer links op stats op hunter en type dan de naam van dat team in. Volgens mij moet het zo lukken
 14. Deze poll gewoon uit nieuwschierigheid. Ik heb zelf een tijd geleden een gps gekocht, omdat ik van wandelen hou. Op internet gaan surfen wat ik hier nu allemaal mee kon en zo kwam ik door een link hier uit. Dat was in de tijd dat het nog niet zo bekend was. Ben zeker benieuwd naar anderen uit die tijd, maar vooral ook naar de zij die net lid zijn geworden. Mijn excuses voor zij die lid zijn geworden in 2005, flink foutje van mij. Geef maar gewoon de keuze die jou het beste lijkt.
 15. Heb je bij het invullen van het oost coordinaat wel de W veranderd in de E?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...