Jump to content

Sint-Joris

Leden
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Sint-Joris

 • Rank
  Forum Newby

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Etrex Venture
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  01/07/2002
 1. Volgens mij zijn er twee duidelijke redenen voor het stopzetten: 1. Een forum, zoals het deze, werkt traag en is beperkt in haar mogelijkheden. Facebook en instagram werken veel sneller en zijn toegankelijker. Zeker als je het in vergelijking neemt met het gesloten karakter van het Belgische forum. Om toch het hoofd boven water te houden moet er via een forum een zeer goede informatie en duiding zijn zodat hier een meerwaarde in kan gezocht worden. En die was er niet. 2. De Belgische V.Z.W. is al lang slapende. De groep is al een aantal jaren uit mekaar gevallen wegens desinteresse enerzijds, tijdsdruk anderzijds. In 2003 werd de V.Z.W. opgericht met als doel om geocaching te promoten en mooie caches te leggen. Dat is gelukt. Vanaf 2010 werd kwantiteit echter primerend boven kwaliteit en dat strookte niet meer met de gedachtegang van enkele bestuursleden. Het forum was dus al een hele tijd een dobberend schip zonder kapitein en bemanning. Het verdwijnen van dit forum is eerder nostalgisch. Vele oudcachers zijn ondertussen afgehaakt en delen nog wel de mooie herinneringen van de eerste geocache, de beperkte commune, de eerste events, de allereerste TB op het vasteland,... Maar daar stopt het ook mee. Het was alleszins een schone tijd.
 2. Naar ik heb kunnen merken staan toch practisch alle straten op deze kaart. De hoogtelijnen heb ik niet gedownload. De kwaliteit van de Nederlandse en Belgische topokaarten mag dan beter zijn, toch denk ik hiermee alle caches te vinden die ik heb gepland! Ondertussen heb ik ook nog een link gekregen van een andere kaart. Deze zal ik U doorsturen.
 3. De vele reacties hebben tot gevolg dat de kaarten al in mijn GPS zitten. Dank aan allen! En inderdaad... er liggen veel meer caches in Praag dan dat ik via mijn eerste opsporingswerk ontdekte. Er is zelfs een event gepland op het moment dat wij daar vertoeven! Met enige glorie zullen wij de Beneluxkleuren daar verdedigen.
 4. Binnenkort gaan wij op citytrip naar Praag, een niet zo cacherijke stad, maar er is gelukkig toch een redelijk aanbod. Zijn er mensen die Praag al bezochten en weten of hier een TOPO kaart van beschikbaar is voor een Garmin 60 Csx?
 5. Ondanks enkele negatieve postings kan ik alleen maar vertellen dat dit initiatief ook in België op handgeklap wordt onthaald. Het uitwerken van een positief ratingsysteem is niet evident. De Nederlandse ploeg heeft het echter mooi voor mekaar en het systeem klopt wat mij betreft als een bus. Kritiek is er steeds. Ook op de film die de meeste Oscars binnenhaalt. Toch mag je er van op aan dat net die film je niet zal teleurstellen voor het geld dat je er voor neertelde. En dat is nu net datgene wat hier bereikt wordt. Een cache die hoog in de rating scoort zal je hoogstwaarschijnlijk niet teleurstellen bij het lopen. Integendeel! De positieve waarde van dit systeem zal ook maar echt doorbreken wanneer wij een aantal jaren verder staan. Dan zal Geo d'Or een mooi hulpmiddel worden om je cachetochten uit te stippelen... Knap werk! Wat mij betreft haal ik hier de grootste Belgische pluim voor boven!
 6. Natuurlijk heb ik niet gestemd. Toch wil ik er U even op wijzen dat statistieken er maar zijn voor een harde kern van cachers. De stats der ontmaagders worden in België slechts opgevolgd door een handvol cachers, hardliners die echt strijden om de eerste plaatsen... De algemene statistieken daarentegen hebben een ruimere opvolgingsgraad. Wat wij allen als meer educatief ervaren zijn de lijsten van de laatste maand en laatste drie maanden. Hierin zie je wie echt actief was en is. Ook de 'langst niet gelogde' en de 'meest gelogde' caches zijn een wetenswaardigheidje. Statistieken maken het echter veel competitiever. En zoals sommigen misschien wel terecht opmerken, komt dit niet altijd ten goede aan de kwaliteit der caches. Er worden inderdaad meer oppikkers gelegd dan mooie multi's. Oppikkers worden immers zoveel meer gelogd al ware het alleen maar om een plaatsje te kunnen stijgen. Je ziet ook duidelijk dat de mooie wandelingen door sommigen niet meer gelopen worden. Het is tijdrovend, op die halve dag kan je een raid uitvoeren en misschien wel een tiental oppikkers binnenrijven. Ook dat kan je allemaal statistisch gaan bewijzen... Statistieken: een tweesnijdend zwaard!
 7. En dat is ook in België zo! Verder toch even aanstippen dat er niets aan de hand is zolang er geen klacht wordt neergelegd. Vanaf het moment van klacht neerlegging gaat echter de gerechtelijke bal aan het rollen. Het zal geen dag duren eer je computer en bijkomende dataschijven in beslag worden genomen. Daarop gevonden illegale software wijst je meteen de weg naar het gerecht, en ga het daar maar een keertje uitleggen... Vooral uw administrators zijn in dat geval de kop van jut. IGN België lacht niet met illegale copieën. En dat zal de soortgelijke Nederlandse instelling ook niet doen. Zij zien die bewuste kaarten als een diefstal en broodroof. Het standpunt van uw Nederlandse administrator is in mijn ogen dan ook geoorloofd en zeker niet onaanvaardbaar.
 8. Ik stuit regelmatig op zulk een logs. Caches worden verdwenen gemeld en toch blijkt men ze te loggen alszijnde gevonden. Tot ik er zelf mee geconfronteerd werd. Vandaar deze vraagstelling...
 9. Eén kleine opmerking: Sommige cachers nemen het niet te nauw met de discretie bij het logggen. Om elke hoek kan wel iemand meeloeren en U in de gaten hebben. De tactiek die sommigen gebruiken: cache opgraven en elders inloggen, lijkt mij nog de beste! Met de nodige discretie lijken mij reeds veel problemen van de baan!
 10. Het overkomt mij dikwijls: je neemt een aantal prachtige spullen mee om in een cache achter te laten doch je ontdekt er alleen wat rommel en kleine prullaria in. Voor mij is de boodschap dan erg simpel: niets in en niets uit. Afstandsbedieningen wekken bij mij allergie op. Zij nemen veel plaats in in de cachedozen en zijn nutteloos. Inderdaad: afval! Het moet toch een kleine moeite wezen om een bepaalde code te onderschrijven binnen de kleine Benelux-landen: 1. ruil artikelen met artikelen die evenwaardig zijn 2. plaats artikelen in de cache die nuttig en aangenaam om vinden zijn 3. cache-eigenaars zouden regelmatig hun cache moeten opwaarderen (zeker na een 30-tal logs): zo blijven zij aantrekkelijk voor nieuwe hunters. Denk eraan, onze hobby kost niet erg veel. Eens in het bezit van een GPS loop je practisch gratis te zoeken. Wat schaden dan die enkele euros om deftige speeltjes achter te laten? Eén boodschap dus: niet te zuinig aub! Neem dit maar aan van een Belg!
 11. Op zaterdag 19 april liep ik samen met mijn zoon een multicache in de nabije omstreken van Breda (Den Deijl). Na het succesvol uitpluizen van de ganse route en waypoints bleek de eindcache gestolen of verdwenen. Alle moeite voor niets dus. Misschien is dit wel een aanleiding tot een gezonde discussie. Hoe moet je hier mee omgaan? Mag je zulk een cache loggen of niet? Deontologisch gezien zou ik denken van wel. Je deed de moeite doch stuit op deze onvoorziene omstandigheid. Volgens de ware spelregels zou ik denken van niet. Je kon immers je naam niet in het logboek kwijt.
 12. Laat uw ideeën maar komen! Belgen behouden steeds hun Bourgondische kalmte, hun Taxandriaanse rust en hun Gallische intelligentie. Wij werken graag uw ideeën uit wanneer U in een Hollands uitzichtloos gat zit. PS1: Geen vragen over voetbal aub, wij zijn gewoon beter en dat is logica. PS2: Afluisterapparatuur interesseert ons ook niet erg. Wij hebben alleen prinsen! Tot op de Belgische site!
 13. De naam 'Geocaching' en alles wat met Geocache te maken heeft is in België opgekocht door Volvo. Langs deze weg willen zij reclame maken voor hun off-road wagens. Alleen 'Geocache.be' wilden zij na lange onderhandelingen vrijgeven voor een site ivm onze hobby. En ja kijk, er prijkt ook een volvootje op de main site!
 14. Laat ons hopen dat een kleine reclame hier toegestaan is. Sinds een tweetal weken is ook de Belgische geocache-website actief. Onder impuls van Rovertje en Speerpunt, twee fanaten van het Belgische eerste uur, is de website te vinden onder volgende naam: www.geocache.be Eindelijk!Gefeliciteerd met de nieuwe geboorte! Sint-Joris en de Draak
×
×
 • Create New...