Spring naar bijdragen

bjorri

Leden
 • Aantal bijdragen

  230
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Alles door bjorri geplaatst

 1. De afgelopen dagen veel te druk met familie, vrienden en andere hobby's. Morgen weer een dagje cachen met een rondje noordelijk IJsselmeer. 40 caches in de gps maar in de praktijk sla ik er een aantal sowieso over omdat de omgeving me alsnog niet aanstaan en bovendien kan ik een paar niet vinden. Al bij de eerste vondst is 2014 een record jaar geworden in aantal (sinds 2006). Ja, getalletjes zijn leuk maar het is geen doel op zich. Op tijd weg en tijdens het ochtendgloren nabij de eerst cache eerst ontbijten en dan zoeken. Maar goed, als ook hier, ver boven de rivieren het weer serieus slechter wordt dan de voorspelling blijf ik thuis in een hoekje een potje zitten janken natuurlijk. Bij het wakker worden dus het weer checken... Iets meer on topic: Iedereen kan het spelletje spelen wat hij/zij er zelf van maakt. Tot nog toe heb ik dat ook altijd aangehangen maar langzamerhand realiseer ik me ook dat die opstelling automatisch inhoud dat er dus vele spelvormen ontstaan die steeds verder uit elkaar groeien. Als voorbeeld: Ik speel nog steeds het 'geheime spel', ik wil gewoon ongezien iets zoeken waar de rest van de wereld geen weet van heeft. Het andere uiterste zijn een aantal jongens en meisjes op Wieringen die bijna een wegwijzer naar de cache plaatsen. Ze bouwen dan vreselijk mooie puzzelconstructies en laten je soms bijna straattheater beleven maar met oprecht alle respect voor hun activiteiten. voor mij is het geen cachen. Natuurlijk kan (en zal) ik meestal besluiten dergelijke caches over te slaan maar het zou zo zonde zijn als ik meer tijd moet gaan besteden aan het selecteren van caches dan aan het cachen zelf. Eigenlijk ben ik dus blijven hangen in halverwege het vorige decennium waarin je probeerde alles te doen, die enkele koker onder en prullenbak op een parkeerterrein nam je ook mee. Zo lang er maar een meerderheid wel leuke caches waren die dag. Dat werkt dus niet meer.
 2. bjorri

  Coords Omzetten

  Ja, dat wordt je de hele tijd gepoogd duidelijk te maken: Zo staan die coördinaten op de site en zo heb jij ze -echt waar- oorspronkelijk in je openingspost gezet. Maar het is een afgeronde waarde die ze laten ZIEN. Door er op te klikken zie je wel de volledige coördinaten in beeld. Had dan in je openingspost wat vollediger geweest dan hadden we nu niet al die heisa gehad durf ik wel te beweren. Als de hele wereld tegen je is dan is de hele wereld fout bezig. Ik claim geen vooroordelen te hebben over (de intelligentie van) Belgen maar dat gaat me nu wel moeite te kosten. :-(
 3. Dank Japiejoo, Al een hele geruststelling dat deze 'not found' dus inderdaad niet aanwezig blijkt te zijn :-) Ook ik gebruik gmail en het probleem is eigenlijk dat als ik filter naar een map dat het dan ook in 'postvak in' blijft staan. Mooi dat filteren naar de vullisbak wel het gewenste effect heeft. Dank!
 4. Bij elke gedraaide pocket query krijg ik een mailtje dat ie te downloaden is. Dat zorgt voor een overvloed aan nutteloze mailtjes want het downloaden doe ik toch wel in de loop van de week dat ze beschikbaar zijn. De mailbox die ik voor cachen gebruik wordt wat onoverzichtelijk door de vele pq mail waardoor ik andere mail dreig te missen. Kijk ik er overheen of kan je die melding per mail echt niet uitzetten? Alvast bedankt. bjorri
 5. bjorri

  Coords Omzetten

  Man, doe niet zo achterdochtig. Zo zet je toch jezelf voor schut ten aanzien van de tientallen mensen die ook gezien hebben dat je alleen graden en minuten hebt ingevuld (en die exact snappen wat er bedoeld wordt). Op deze manier maak je jezelf onmogelijk op het forum en jaag je welwillende mensen op de kast waardoor ze straks vragen van anderen ook niet meer willen beantwoorden. Beetje beleefd blijven dus. Sorry dat ik het zo hard zeg...
 6. bjorri

  Forum.geocaching.nl Driver Error

  Een database error op een website is eigenlijk altijd een server storing. Helaas hebben we er dus allemaal last van. Dat kan je ook zien omdat het tijdstip van de laatste berichten opeens stil staat.
 7. Of een eigen cache maken met duidelijk het doel in de omschrijving. Die zijn er wel meer geweest. Dan is het evengoed nog slim om regelmatig te oogsten.
 8. Natuurlijk heeft een schaker geen respect voor iemand die alleen maar 5 minutenpartijtjes speelt. Natuurlijk heeft een visser die de natuur in trekt voor rust en stilte geen respect voor diegenen die mannetje aan mannetje forel staan te takelen uit een kweekvijver. Waarom zou een schaker op niveau geen respect hebben voor iemand die snel schaakt. In mijn sporthobby zijn ook vele disciplines. Eén daarvan specialiseer ik me meer in en aan de rest ruik ik wel eens of gebruik het voor bekwaming in mijn spe. Alle respect voor die jongens en meisjes die in het zelfde kader net iets anders doen. Ook de minder getalenteerde beoefenaars neem ik serieus zolang zij zichzelf ook serieus nemen. Als iemand er levenswerk van maakt om 10.000 caches of meer te vinden heb ik daar veel respect voor al zal er geen haar op mn hoofd zijn die dat ook wil. Het zelfde verhaal voor iemand die 150 keer in een etmaal wil bukken voor een koker. Heel knap en oprecht succes gewenst maar helemaal niet mijn ding. enz. Ook zie wel eens cacheleggers die meer uitgezet hebben dan zelf gelogd. Prima, als de caches de moeite waard zijn kan het mij niet schelen dat ie (m/v) meer uitzet dan logt. In mijn beleving zijn de mooiste caches tradi micro's op een plek waar je wat moeite voor moet doen om er te komen en op een of ander wijze een speciale locatie in het buitengebied is. Als de cache dan speciaal verstopt is vind ik dat een leuke extra. Ik weet dat velen daar anders over denken en dus een micro of tradi helemaal niet de moeite waard vinden. Ik wil gewoon mijn spel spelen en dat wens ik anderen ook toe al is het doel en de invulling totaal anders. Helaas zie ik de tendens dat ook de cachebeschrijvingen steeds meer copy/paste worden. Nauwelijks relevante info rechtstreeks van wikipedia geplakt of vele caches met dezelfde beschrijving op een paar regels text na. Laatst had ik toch iets gal aan de pen. :-(
 9. Er wordt hier aldoor geschreven over 'onze hobby'. Vergeten wordt dan dat het feitelijk vele hobby's zijn op basis van het zelfde spel. Als iemand er lol in heeft zo veel mogelijk punten te scoren is dat zijn/haar hobby. Als iemand volledig gaat voor 'eremetaal'... Als iemand alleen maar terrein 5 wil doen... Als iemand graag avonden zit te puzzelen op een mistery... Als iemand alleen maar dozen wil zien waar ruilspullen in passen... Als iemand alleen maar... Ik rijd ook wel eens motor, daar zie je hetzelfde. De een wil met zo'n ding over een stapel pallets klimmen en de ander wil met 240 km/h over de Autobahn. Allerlei varianten daarop zijn ook mogelijk. Bij cachen is er geen scheidsrechter en kennelijk heeft iedereen een ander doel voor ogen en dus andere uitdaging. Met een beetje respect voor elkaars opvattingen kunnen er een heleboel winnaars zijn. Als iemand een lantarenpalen tocht wil lopen... Ieder zn hobby toch. Ik ben heel erg voorstander dat een cache na verloop van tijd een aantal favorieten moet hebben en anders het archief in. Dat lijkt me een redelijk objectief criterium.
 10. De vraag die je eigenlijk zou moeten stellen is: Waar zou het heen moeten met dit forum? Al jaren herhaalt dit forum zich. Zowel de onderwerpen maar ook de deelnemers met hun standpunten is gewoon een continue herhaling. Vinden jullie het dan nog vreemd als zo nu en dan iemand opmerkt dat er na een jaar of meer afwezigheid er werkelijk niets is toegevoegd. Tja, en dan een klacht dat er te veel kokers in de natuur gegooid worden maar uit de zelfde hoek dat er beter grotere kokers gegooid moeten worden die je met behulp van meer waypoints kan vinden... Wat de hobby betreft. Als het tij verloopt verzet men de bakens. Ook ik vond het in 2005 leuker toen een hele provincie vinden nog een reëel doel was en inderdaad liep ik toen rond met een tas vol petjes, keycords en andere reclametroep die een ander mogelijk wel leuk vond. Maar kennelijk is de geocachewereld veranderd! Je kan dan daaraan aanpassen of wat anders gaan doen. Na jaren wat anders gedaan te hebben kies ik nu er voor gewoon iets meer tijd te besteden aan het selecteren van caches en min of meer het zelfde soort tochtjes te houden als toen. Oke, een forum volschrijven met steeds de zelfde boodschap is ook iets anders doen als cachen :-)
 11. Absoluut mee oneens. De wereld ligt bezaaid met caches en kennelijk vind iedereen dat normaal? Kan toch niet meer in deze tijd als je enigzins milieubewust bent cq natuurliefhebber. De natuur mogen we gebruiken, maar moet niet misbruikt worden. Als je dat doortrekt kan je ook wel alle paden, bankjes en vullisbakken enz. uit de natuur weghalen. Dat het jouw en mijn hobby niet is om elke 161 meter te bukken wil niet zeggen dat er niemand lol aan beleefd. Ik vrees dat wij eerder de uitzondering zijn dan de grote meute die wel lol heeft in kokers rapen. Maar van mij mag die 161 meter best vijf keer zo veel worden. En dan elke cache die na een jaar nauwelijks favorieten heeft ook laten vervallen. Voor jou en mij wordt de hobby dan weer leuker. Voor een heleboel anderen waarschijnlijk juist niet.
 12. Eerst een paar keer gekeken of dit niet een discussie van een paar jaar terug is :-) Ook ik ben meer van kwaliteit dan van kwantiteit. Toch zie ik niet zo heel veel verschil tussen een multi en een serie traditionals. Mijn selectie doe ik op de kaart. Als een cache niet in bebouwde omgeving ligt en ook niet vlak langs een drukke weg is ie vaak wel de moeite waard. Met name plaatsen waar je anders niet snel naar toe zou gaan zoals het eind van een strekdam vind ik altijd leuk om te doen.
 13. Sinds kort heb ik een gps die de batterij oplaad in het apparaat zelf. Wat een genot is dat! De gps via usb aansluiten op de pc om caches er in te pompen en dan gewoon een paar uur vergeten. Niet meer apart aandacht hoeven besteden aan het laden van batterijen en bijkomend voordeel is dat de waterdichtheid beter gegarandeerd blijft omdat niet regelmatig het deksel open moet. Gelukkig kan de ingebouwde batterij eventueel (tijdelijk) vervangen worden door AA-exemplaren. In ieder geval ben ik met dit aspect van deze gps erg gelukkig.
 14. Ik zal eens naar dat draadje zoeken. Ondertussen heb ik al (te) veel horror verhalen gelezen op lymenet en bij de patientenvereniging.
 15. Dank je! FF voor mijn begrip. Doe je omzetten in RDW coordinaten en dan met de cosinusregel een nieuwe locatie uitrekenen? Ik had al begrepen dat je het verder uitwerkte in excel. Kan voor mij ook wel een leuke uitdaging worden om wat heel ver weggezakte kennis te combineren met wat handigheid in excel.
 16. Als ik een weg oversteek zonder te kijken is het maar zeer de vraag of er net een auto aankomt. Ga eens wat rondneuzen op het forum van lymenet.
 17. Dat genieten moet je zeker blijven doen. Maar het echt wel zaak om je broekspijpen dicht te knopen e.d. Alleen vertrouwen op een bodychek is iets te kortzichtig. Inderdaad is binnen 20 uur verwijderen in ruim 99% van de gevallen afdoende. Tenzij je er een over het hoofd ziet en pas een dag later ontdekt of het verwijderen wat minder goed lukt.
 18. Ik heb dus Lyme. De laatste teek ervaring was vorig zomer in het Robbenoordbos (nabij Wieringen). Ik liep een paadje in en dacht doe maar ff niet, te veel struikgewas. Bleek ik dus drie teken op mn been te hebben, vlak boven de sok. Terug bij de auto met pincet verwijderd. Die daarvoor een of twee jaar eerder tijdens een kanotocht onderweg iets te snel naar de wc (nr 2) in het hoge gras. Op de overnachtingsplek ontdek ik een teek op mn bil. Niemand een pincet mee en alle winkels al gesloten en de volgende morgen was het de lokale sluitings dag. Uit de kroeg niet willen klungellen dus pas de volgende morgen met mn nagels het beest verwijderd (dus ruim binnen 24 uur). Sindsdien heb ik dus altijd een pincet bij de hand. Vroeger wel vaker tekenbeten gehad maar toen was de besmetting (van die teken) nog niet zo groot. De besmetting is dus minimaal dreikwart jaar maar mogelijk wel vijftien jaar of langer. De befaamde rode plek (fase 1) heb ik nooit gehad, die krijgt niet iedereen. Lyme heeft iets van tweehonderd mogelijke verschijnselen die ook weer bij andere ziekten kunnen horen. Ik heb dus gewrichtsklachten in de enkels. Eerst was de diagnose dat mn jicht chronisch zou zijn geworden maar de bloedwaarden wezen daar niet op. Een collega gaf de tip op Lyme te laten testen. Bingo! Nu een antibioticakuur van minimaal dertig dagen. Vanwege die kuur de lever ontzien. Even geen alcohol dus. Geen suiker (candida en andere schimmels), extra veel groente en fruit. Een bakje yogurt voor het aanvullen van de darmflora helpt ook. De Vifits en Yakults die claimen de darmflora aan te vullen staan stijf van de suikers, die eet ik dus echt niet.
 19. Antibiotica is een behoorlijke aanslag op je lijf. Om te beginnen zo weinig mogelijk suikers e.d. ivm met gist en schimmels (candida bijvoorbeeld). Verder een trapje gezonder doen dan normaal, dus extra veel groente en fruit en wat minder ruig met vleesproducten. tot slot een portie yogurt ter aanvulling van gewenste bacterien. Misschien past dit beter in een ander draadje? http://forum.geocaching.nl/index.php?showtopic=20904&page=9 bijvoorbeeld.
 20. Beloofd om een update te doen. Mijn enkels gingen steeds om en om niet helemaal goed dit voorjaar en in plaats van op te knappen werd het juist minder. Ruim een week voor de geplande vakantie is de diagnose Lyme (2e fase) vastgesteld. Antibiotica en erg goed op eten letten. Motorrijden zat er niet echt in en omdat ik erg op mn eten moet letten bleef ik liever binnen Nederland omdat ik dan beter weet wat er te koop is in de supermarkt. Afgelopen week dus als tijdverdrijf met de auto een rondje door Nederland gereden. Uitsluitend caches aangedaan waarbij niet al te ver gelopen hoeft te worden. Wel mooie kleine campings gevonden en lekker uit eten. Het idee van die cirkel op de motor staat me nog steeds wel aan, misschien ooit nog een keer uitvoeren als ik in betere conditie ben.
 21. En ontvangen. De caches staan in de gps. Die is gelijk helemaal vol :-) De beschrijvingen in de telefoon om onderweg te kunnen lezen. Nogmaals bedankt. Over een maand hebben jullie een verslagje van me tegoed.
 22. Mail is verzonden en het resultaat van de cirkel is veel belovend wat omgeving betreft. Dat gaat vast een leuk reisje worden half mei. Tentje mee en lekker toeren en cachen. Mannen vreselijk bedankt voor de moeite!
 23. Jeetje, ik wordt er bijna verlegen van. Net even zitten puzzelen en proberen. Het centrum van mn cirkel zou dan het begin van de A8 kunnen zijn: N52 28.428 E4 46.407 en de straal precies 250 Km Dan schamp ik de Jadenboesem en aan de franse kust kom ik mooi tussen Dui9nkerken en Calais uit. Onderweg veel natuurgebieden. De grootste stad is Bonn, dat valt dus ook alles mee. Het is ongeveer tweederde cirkel dus de te rijden afstand is ongeveer 2/3*2*pi*250*1.2 (omrij factor) + 2 * 300 km om er te komen. Totaal 1600 km, net mooi voor een kort weekje met onderbrekekingen. Niet dat ik alle caches ga doen onderweg maar het is wel handig als er elke vijf tot tien km minstens één beschikbaar is. Dan heb ik onderweg nog wat keuze. Totaal zouden er dus 150 tot max 500 uit de query moeten komen. Oja, alleen tradies want zowel Duits mijn als mijn Frans is te gering om serieus texten te kunnen begrijpen. resumé: Centrum: N52 28.428 E4 46.407 Straal: 250 km richting: 55 tot 230 graden Strookbreedte: 1 km??? Type: traditional. Het moet vooral leuk zijn dus smokkelen mag :-) Geweldig mannen.
 24. Hoi, Dank voor de input van bedien alvast. (Thex was indertijd een indrukwekkende naam :-)) Ik moet het nog een keer iets rustiger doorlezen. Op het eerste gezicht krijg ik dan inderdaad alles binnen die straal en dat is natuurlijk niet te doen. De kern van de vraag is dus eigenlijk: Kan ik een PQ maken van caches die minimaal 249 km en maximaal 251 km van een bepaald punt liggen? Een pm nemen is op zich niet een probleem maar dan wil ik wel weten dat het gaat lukken op die manier. Als ik eerst zelf een route moet uitstippelen over de weg en daaromheen een pq maken dan ben ik ook diverse avonden bezig met uitstippelen alleen al vrees ik en mijn doel is juist een beetje bonnefooi en zien wat ik tegen kom.
 25. Nee, als je leest zie je dat het om een cirkelvormige strook gaat van 1 a twee kilometer breed en dat over een lengte van naar schatting 700 km. Die 28.000 in Nederland zullen daar dus geen van allen in voor komen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...