Spring naar bijdragen

Elastigirl

Leden
  • Aantal bijdragen

    67
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Elastigirl geplaatst

  1. Elastigirl

    Lange Afstand Cache Route

    Maar je kan toch ook gewoon de LF9 fietsen en de caches die je onderweg tegenkomt doen? De LF9 gaat van Breda naar Delfzijl (of zoiets) of andersom.
  2. Oh, at is echt heel mooi en gemakkelijk. Je moet in de DHZ pagina's kijken bij Corrigeer Logs. Dat snap ik zelfs
  3. Dyslectisch of niet, maar ik vind het werkelijk afgrijselijk dat joviale geschrijf op dit forum. Iedereen spreekt toch fatsoenlijk nederlands? Waarom dan niet de moeite nemen om je bericht ook fatsoenlijk in te tikken. Doe het anders in Word en gooi er een spell-checker overheen. Dat er een keer een d-tje of t-tje fout zit, of een lettertje weg valt, vooruit maar. Maar van het eerste bericht in dit draadje krijg ik enorme jeuk aan mijn talenknobbel. tis? Het is! twas? Het was! ff? Even! handleidingkie? Handleidingkje! Moeilijk!? Waarom? Het is toch geen chat-kanaal hier? Ik vind het steeds lastiger (en minder leuk) om hier draadjes te lezen. En dat halve-zinnen geneuzel, dat sla ik tegenwoordig maar over.
  4. Aha, dus dan mag ik concluderen dat er afnemende belangstelling is voor die cache omdat het langer duurt voordat er weer 50 founds zijn?!
  5. Dan kan ik het getal 174 niet begrijpen. Het is al moeilijk voor dit domme blontje, maar dat het getal 174 lager is dan die 182 begrijp ik niet. In de andere rijen kan dat getal ook ineens naar beneden.
  6. Ze zoeken in Duitsland nog een nieuwe premier. Is dat wat? Of straks in Amerika een nieuwe president. Crumble for president.
  7. Ook mijn felicitaties Kruimeldief. Nu komt het vast goed met de approvaltijden. Twee kunnen meer dan eentje, zeggen ze
  8. Ik mag op mijn mountainbike ook gewoon door die natuurgebieden hoor. Geocaching onderscheidt zich alleen door het achterlaten van goederen. Helemaal begrijpen doe ik het dan ook niet, want als we met een groep gaan fietsen door dat bos, mogen we bij wijze van spreken met 100 fietsers over hetzelfde pad. Overleg is onnodig. Maar als je een geocache wil leggen moet je de route vooraf overleggen. Die fietsers gaan echt wel achter elkaar aan, maar ik heb nog nooit 100 geocachers dezelfde kant op zien gaan. De helft gaat linksom en de andere helft gaat rechtsom; dat is bij twee geocachers al . Leg dat maar eens uit bij het plaatsen van zo'n cache bij jullie op de veluwe. Dus, discriminatie zie ik niet.
  9. Dat zijn toch geen echte caches? Geocachen is toch per definitie met een GPS? Ik kom deze vakantie in Frankrijk, maar deze prullen raap ik niet
  10. Elastigirl

    Pas op!

    Ze zouden het goede met het kwade moeten combineren. Als ze die puma nu eens op Sneeuwwitje, het varken uit Nunspeet, laten jagen...
  11. Dat was ook niet de bedoeling. Het was in het vervolg van de beeldspraak met de auto-importeur. In die beeldspraak gebruikte ik groepen waarbij iedereen wel een (voor)oordeel heeft, in dit geval de MTB-ers. Er zijn MTB-ers die de hele natuur aan gort rijden; maar het overgrote deel niet. Dat geldt ook voor wandelaars, cachers, ruiters en crossbrommende jeugd. Was dat ook niet de kritiek uit de Gelderlander? In plaats van een al bekende groep (MTB-ers), wordt nu de zwarte piet toegespeeld aan een niet-bekende groep schatgravers. Eindelijk weer nieuws om te maken. Het is zo jammer dat Gelders Landschap geen verband tussen vernielingen en geocaching kan bewijzen, maar zuiver pretentieus te werk gaat.
  12. Goede mediatraining is duur. Maar wel zijn geld waard mits je dat kan opbrengen. Vergeet niet dat we hier hobbyisten zijn. Dat ben ik wel. De ene persoon is impulsief, de andere niet. Maar alle adviezen zijn uiteraard welkom, toch.
  13. Je moet misschien het geluid een beetje harder draaien.
  14. Er zijn in NL bijna 2000 actieve caches. Laat een kwart op gebied van SBB, NM of een van de provinciale landschappen liggen, dan praten we over 500 caches. Elke maand komen er 90 caches bij (zie http://www.geocaching.nl/stats/grafiek.php). Als het goed is, wordt voor al die caches toestemming gevraagd aan de eigenaar/beheerder van de grond. Da's een boel communicatie voor twee approvers... <{POST_SNAPBACK}> En als ik nou eens donateur wordt voor 50 EUR per jaar, wil geocaching.nl dat dan voor mij gaan regelen? Ik wil geocachen en niet babbelen met natuurorganisaties. Eigenlijk ben ik gewoon een lui meisje
  15. Dat kan hij ook niet, dus zal hij zich beperken tot zijn 'eigen handeltje'. Is toch niets mis mee? Doen we dagelijks meer dan eens zelf ook. "Het eigen gewin." <{POST_SNAPBACK}> En daar zit hem de crux, in mijn ogen. Want nu krijgt de importeur de zwarte piet toegespeeld voor de vernielingen van de mountainbikers. En aangezien de natuurorganisatie die individuele mountainbikers niet kan aanspreken (in werkelijkheid zijn dat dus de wandelaars, 'foute' geocachers, mountainbikers, loslopende honden, crossbrommers), zal die natuurorganisatie de importeur aanspreken omdat deze wel georganiseerd is.
  16. Om bij je beeldspraak aan te sluiten: hoe kan de importeur voorkomen dat zijn rondrit ook gereden wordt door mountainbikers, die de boel wel aan gort rijden? Zonder daarbij de mountainbikers allemaal over 1 kam te scheren.
  17. Werklast? Nu doe je alsof er honderden caches in SBB gebied worden gelegd. Maar stel dat ik 45 EUR per jaar wil betalen voor dit soort services, en nog 100 man doen dat, dan wil ik wel bellen hoor met SBB om al die caches af te handelen. Die 4500 EUR is dan snel verdient. Zit een SBB-beheerder te wachten op al die verschillende mensen aan zijn bureau? De ene cacher accepteert een 'nee, mits...' wel, de ander gaat over de rooie omdat de beheerder 'zijn briljante cache tot een mislukking laat verworden'. Ik kan me voorstellen dat een SBB beheerder ook liever al die aanvragen verzameld en eens per week afhandeld. Die man heeft meer te doen dan geocachers te woord te staan, toch?! Een goede samenwerking tussen de NL-reviewers en de diverse natuurorganisaties kan voor een vlotte afhandeling zorgen. En jij hebt het over bellen, maar mailen kan uiteraard ook. Ik denk dat jullie van geocaching.nl hier nu echt de toegevoegde waarde kunnen zijn.
  18. Zinloos. Cachen doe je bij geocaching.com, terracaching.com, navicache.com etc etc enz. Geocaching.nl is volgens mij nu net geen site waar je kan geocachen. En betalen, waarvoor? Om een cache te kunnen loggen? Volgens mij zijn cachers een vrijgevochten volkje wat zich niet wenst vast te leggen aan een organisatie. Voor geocaching.com duizend anderen. Waar je volgens mij de winst kan halen is wanneer je iets kan bieden aan de nederlandse geocachers waarbij ze voelen dat het hen wat oplevert. Alle afspraken met SBB ten spijt, ik zal uiteindelijk toch met de lokale boswachter in de clinch moeten. Wat kunnen mij al die afspraken dan schelen? Wat ik wil als cacher? Ik bedenk een cache, publiceer dat ding op geocaching.com, de approver controleert en als het in SBB gebied is, stuurt hij hem door naar SBB voor goedkeuring. Dan heb ik winst. Kom ik bij een lokale boswachter, stuurt hij mij naar huis met de melding "langs de gc.nl" kanalen. En voor die service wil ik wel betalen
  19. Afspraken maken? Allemaal prima en dat is toe te juichen. Maar kom kom, zo simpel is het toch niet? Stel dat ik een cache wil gaan leggen in een natuurterrein bij Utrecht (Heuvelrug bijv.), dan zal ik een afspraak moeten maken met SBB over waar en hoe. Dat is wat geocaching.nl wil. Maar hoe zit het dan met alternatieven? Navicache, terracache, freecache en al die andere mogelijkheden die er zijn. Voor die organisaties ligt die afspraak er niet. In die zin zie ik dan ook niets in afspraken met natuurorganisaties. Want wie maakt nu met wie een afspraak? En wat heb ik daar mee te maken?
  20. Gaat fully automatique. Je kunt nog wel e.e.a. aanpassen als de volgorde niet klopt. Maar daar weet ik niks van, want ftf interesseert me niet zo. Zit ergens in de DHZ-pagina's
  21. Zal toch wel? Ik begreep dat hij aardig actief is met caches rond Zwolle. Dan moet je elkaar vast eens tegenkomen.
  22. Is geocaching nog wel leuk als de nauwkeurigheid zo groot wordt?
  23. Travelertags kunnen prima in zowel een geocache als een terracache TB's in een terracache vind ik niks.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...