Spring naar bijdragen

Rovel

Leden
 • Aantal bijdragen

  446
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Etrex Vista
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  24 maanden

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  Beste, nee allerbeste werkers aan de LACR: het zag er veelbelovend uit en ik had echt het idee dat het er van zou komen: een hele afstand overbruggen van het ene eind van het land naar het andere, van zuidwest naar noordoost. De langste route ooit. De wil van de meesten die zich hadden aangemeld om het idee te realiseren en tot een goed einde te brengen was er overduidelijk wel. Jullie hebben me verrast. Door jullie betrokkenheid. Door de snelheid waarmee trajekten werden gemaakt, door het vinden van een vervanger als het niet meer op te brengen was, door het maken van één of meerdere extra trajekten als het 'gat' te groot was. Op enig moment was ik er van overtuigd dat het zou lukken. Helaas. Er is nu al vele maanden geen vordering meer te melden. Ondanks toezeggingen en beloftes hebben enkelingen waar het wachten op was niets meer van zich laten horen. Noch een bericht dat ze een trajekt gemaakt hebben, noch een bericht dat ze het sowieso niet meer zullen doen. Ik vind dat geen basis om dit projekt nog verder door te zetten. Zeker nu de dagen gaan korten en het weer 'slechter' wordt is de hoop ijdel dat zij nog iets zullen doen. De trajekten en caches moeten ook nog onderhouden worden, zorgen dat alles er nog is en klopt. Daarmee wordt teleurstelling bij hen die de route gaan afleggen voorkomen. Ik vind dat zij er van uit mogen gaan dat alles nog in orde is, voordat zij aan de 'reis' beginnen. Het niet nakomen van beloftes mee te doen aan dit projekt biedt geen vertrouwen dat het onderhoud ook zal gebeuren. Het doel was een complete route te maken: van noord naar zuid. Een route maken die ergens begint maar nergens eindigt is nooit mijn bedoeling geweest en dat is het nog steeds niet. Ik geloof er niet in dat als de geplande trajekten officieël gemaakt worden en de caches worden gelegd, dat de hele route dan wel wordt afgemaakt. We blijven afhankelijk van de medewerking van allemaal en iedereen. Als die er niet is, dan wordt het gewoon niets. Of er nou al een deel van de route is of niet. Mijn teleurstelling is groot en mijn belangstelling door de tijd heen is gedaald. Mocht iemand het willen oppakken, dan vind ik dat prima, maar bij deze stop ik het projekt. Ik dank iedereen die zijn medewerking heeft verleend hartelijk. De contacten die ik met jullie heb gehad waren zeer plezierig en ik vind jullie een fantastisch stel mensen bij elkaar. Het spijt me.
 2. Rovel

  ozi

  De routes van mijn wandeltochten waarbij ik de GPS gebruik, maak ik altijd met behulp van Ozi. Dan betreft het routes die niet zijn uitgezet door anderen. Kortweg: je scant de kaart van het gebied waar je wilt lopen, je laadt die in Ozi, tekent daar een route op in en laadt die route in de GPS. Met de GPS in de hand kun je dan die route lopen. Blijft de vraag of je het wilt gebruiken voor caches en wandelingen, want met de papieren kaart in de hand gaat het natuurlijk allemaal ook. Jezelf vervoeren met paard en kar gaat ook best, maar we hebben tegenwoordig de auto. Het is maar wat je wilt gebruiken.
 3. Ze zullen er wel over nagedacht hebben, maar het bericht roept wel vragen op. Zoals deze: ze weten dan wel op welke plek de persoon zich bevindt, maar hoe weten ze nou wat hij (ik hou het even op een manspersoon) aan het doen is en of hij iemand bij zich heeft en wie? Aan het signaal kan men niet zien of ie een kind van 10 een rondleiding door het bos geeft of zijn oma van 98.
 4. Rovel

  kranten bericht

  Tsjonge, generaliseren we hier een beetje? Dat kan ik ook. Wat dacht je van mensen met hollende, krijsende, zeurende en jengelende kinderen? Is het roodwild daar zo gelukkig mee?
 5. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  Resumé en zie ook in de voet van mijn berichten: Ieder trajekt is voorzien van één cache. Bij het maken van de route is als uitgangspunt genomen dat de route per fiets gedaan wordt. Dat stelt enige eisen aan de locatie van de cache. Om te zorgen dat fietsen en bagage bij het zoeken naar de cache niet onbeheerd gelaten hoeven te worden, wordt ernaar gestreefd de cache te leggen in de buurt van een overnachtingsplaats waar de bagage kan worden ondergebracht en de fietsen kunnen worden gestald. Een overnachtingsplaats kan zijn een camping, een pension, of een hotel, of (bij voorkeur) een combinatie van deze drie. Hierdoor zal de cache veelal aan het einde van een trajekt komen te liggen. Wordt ervoor gekozen de cache niet bij de overnachtingsplaats te leggen, dan blijft de voorwaarde van kracht dat de cache zodanig geplaatst moet worden, dat bij het zoeken van de cache de fietsen en de bagage niet onbeheerd gelaten hoeven te worden. Het is dan wel aan te raden te zorgen dat het trajekt bij een overnachtingsplaats eindigt. We moeten ervoor zorgen dat het zoeken naar de cache niet vele uren in beslag hoeft te nemen. Naast het zoeken moet er immers ook gefietst worden. Daarom mag de locatie van de cache niet op een grotere afstand dan één uur (maximaal 5 kwartier) lopen van de overnachtingsplaats of van het trajekt afliggen. De cache mag een multicache zijn, mits de totale loopafstand niet meer dan de eerder genoemde één uur (maximaal 5 kwartier) in beslag neemt. Er is niets op tegen om de fietstocht boeiender te maken door aanwijzingen voor de locatie van de cache in het trajekt te verwerken.
 6. Rovel

  Lopen met GPS

  Tijdens lange wandelingen staat de GPS in een fototasje die aan de voorzijde van de linker schouderband van de rugzak hangt. Het fototasje moest aan twee voorwaarden voldoen: 1. de GPS moet er rechtop in blijven staan om zicht naar boven te houden 2. het kapje moet eenvoudig met de rechterhand open te klikken zijn. (ja, ik ben rechts) Het was even zoeken, maar ik heb er een gevonden en het werkt prima.
 7. Nou, dan doe je er toch gewoon niet aan mee? Ik zie het probleem niet.
 8. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  Sorry, Team Professor X, Chamelion en Kruimeldief, het lijkt erop alsof ik jullie genegeerd heb, maar dat is niet mijn bedoeling. Voor de duidelijkheid: de route is gedaan tot Vaassen en in de pijplijn zit Vaassen - Schoonloo. Daarna houdt zelfs de planning op te bestaan. Praktisch als ik ben staan we vooralsnog in Vaassen te wachten op de dingen die gebeuren gaan.
 9. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  We staan in Vaassen en Delfzijl bereiken lijkt thans een onmogelijke opgaaf. Mij staan drie mogelijkheden voor ogen: 1 -we doen een oproep voor nieuwe krachten om het gat Vaassen - Delfzijl te dichten 2.-we doen een oproep voor nieuwe krachten in de Flevopolder en Noord Holland om zodoende te kijken of we de route kunnen verleggen en wellicht een rondje kunnen maken, terug naar Breda. 3.-we houden het voor gezien en iedereen die tot nog toe bezig is geweest heeft een cache te leggen. Welke keuze maken jullie op dit moment?
 10. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  Ommen - Emmen is ook wat ver voor één etappe, zeker als er nog gekronkeld moet worden. Maar 'naar Emmen' is slechts een indicatie welke kant je op moet. Emmen - Schoonloo is maar een stukkie. Dat leg ik nog schuivend op me achtewerk af. Als we de afstand Ommen - Emmen - Schoonloo beschouwen, en dan mag er nog heel wat gekronkeld worden, dan is dat 80 á 90 km. Dat zijn dus twee etappes. Als Team Professor X nou begint in Ommen en 45 km. verderop ergens stopt, dan zou Kruimeldief het verder tot Schoonlo moeten redden.
 11. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  Fantastisch da je mee wilt doen, Prof X. Ideëen genoeg, maar of iemand er wat aan heeft is twee. Daar komt bij, dat het gevaar bestaat dat het spuien van mijn ideëen als westerse inmenging in oosterse aangelegenheden wordt gezien, dus daar moet ik een beetje voor oppassen. Lijkt dit jullie wat? - Camelion eindigt in Ommen (is een gegeven) - Professor X gaat van Ommen naar Emmen - Kruimeldief van Emmen naar Schoonloo - Jan de Behanger van Schoonloo naar waar hij wil, maar niet verder dan de lijn Groningen - Hoogezand - Winschoten. Dearhunter van eindpunt Jan de Behanger naar Delfzijl.
 12. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  Mij bekruipt het gevoel dat ik het de mannen in het (wijze) oosten maar even zelf uit moet laten zoeken en ik heb ook het stevige gevoel dat ze er wel uitkomen. Nog één advies aan Kruimel: prik zelf nou zelf je beginpunt en wacht niet tot hij/zij die het trajekt vóór jou maakt dat punt bepaalt. We sluiten gewoon op jouw beginpunt aan.
 13. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  Vechtdal doet inderdaad niet meer mee. Kruimeldief: jouw eindpunt heb je zelf opgegeven. Op dit moment zit er niemand voor je. Jouw startpunt bepaal je nu dus zelf: ca. 40km voor je eindpunt. Daar moet in de toekomst het trajekt dat voor jou komt gaan eindigen. Jan de Behanger: ik begrijp je bezorgheid om een goede indruk achter te laten van dat mooie deel van het land, maar laten we nou praktisch blijven. Je zegt dat het over Sellingen mooier is. Mij best. Maar je zegt tevens dat je dan niets kunt doen omdat je daar niet bekend bent. We hebben jouw hulp nodig. Dus we gaan gewoon, MET jouw hulp rechtdoor, rechtstreeks op ons doel af. Wil men mooi Drenthe zien, dan doen ze dat maar een ander keertje. Daar komt bij, dat jouw beginpunt een eind voorbij Emmen ligt en we dus weer terug moeten. Over Sellingen is alleen bespreekbaar als je iemand vindt die in dat gebied een trajekt maakt en een cache legt. Sorry, maar anders komen we er niet.
 14. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  Volgens mij komen we mooi uit. Op 4 september staat dat Kruimeldief zal eindigen op N 52.54.069 E 6.40.591 Ik neem aan dat dat punt nog steeds staat. Dat is ongeveer bij Elp, ten zuid-oosten van Assen. De afstand Elp - Delfzijl over Veendam is iets van 70 km, zeg 100, als je omrijdt. Jan de Behanger begint vanaf aangegeven eindpunt Kruimeldief en eindigt ca. 50 km. verder. Dan kan hij ook nog oostelijk Assen voorbij, zoals hij wilde. Als DearHunter het verder overneemt, dan loopt het laatste stuk Delfzijl binnen. Of zie ik het verkeerd?
 15. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  Blokr: heel aardig, maar we zijn het o zo mooie betuwelandschap al voorbij. Mogen we je in 'reserve' houden? Jammer dat het langer gaat duren dan gehoopt, maar als het niet anders is en iedereen daardoor nog gewoon mee, dan is dat toch ook geweldig. Omdat het beginpunt van Jan de Behanger vastligt, wil ik wil voorstellen dat hij met zijn trajekt alvast begint. Dan is dat al vast af en kan het laatste stuk ook worden gemaakt. Hoe denkt Jan de Behanger daar zelf over?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...