Spring naar bijdragen

Rovel

Leden
 • Aantal bijdragen

  446
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Rovel geplaatst

 1. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  Beste, nee allerbeste werkers aan de LACR: het zag er veelbelovend uit en ik had echt het idee dat het er van zou komen: een hele afstand overbruggen van het ene eind van het land naar het andere, van zuidwest naar noordoost. De langste route ooit. De wil van de meesten die zich hadden aangemeld om het idee te realiseren en tot een goed einde te brengen was er overduidelijk wel. Jullie hebben me verrast. Door jullie betrokkenheid. Door de snelheid waarmee trajekten werden gemaakt, door het vinden van een vervanger als het niet meer op te brengen was, door het maken van één of meerdere extra trajekten als het 'gat' te groot was. Op enig moment was ik er van overtuigd dat het zou lukken. Helaas. Er is nu al vele maanden geen vordering meer te melden. Ondanks toezeggingen en beloftes hebben enkelingen waar het wachten op was niets meer van zich laten horen. Noch een bericht dat ze een trajekt gemaakt hebben, noch een bericht dat ze het sowieso niet meer zullen doen. Ik vind dat geen basis om dit projekt nog verder door te zetten. Zeker nu de dagen gaan korten en het weer 'slechter' wordt is de hoop ijdel dat zij nog iets zullen doen. De trajekten en caches moeten ook nog onderhouden worden, zorgen dat alles er nog is en klopt. Daarmee wordt teleurstelling bij hen die de route gaan afleggen voorkomen. Ik vind dat zij er van uit mogen gaan dat alles nog in orde is, voordat zij aan de 'reis' beginnen. Het niet nakomen van beloftes mee te doen aan dit projekt biedt geen vertrouwen dat het onderhoud ook zal gebeuren. Het doel was een complete route te maken: van noord naar zuid. Een route maken die ergens begint maar nergens eindigt is nooit mijn bedoeling geweest en dat is het nog steeds niet. Ik geloof er niet in dat als de geplande trajekten officieël gemaakt worden en de caches worden gelegd, dat de hele route dan wel wordt afgemaakt. We blijven afhankelijk van de medewerking van allemaal en iedereen. Als die er niet is, dan wordt het gewoon niets. Of er nou al een deel van de route is of niet. Mijn teleurstelling is groot en mijn belangstelling door de tijd heen is gedaald. Mocht iemand het willen oppakken, dan vind ik dat prima, maar bij deze stop ik het projekt. Ik dank iedereen die zijn medewerking heeft verleend hartelijk. De contacten die ik met jullie heb gehad waren zeer plezierig en ik vind jullie een fantastisch stel mensen bij elkaar. Het spijt me.
 2. Rovel

  ozi

  De routes van mijn wandeltochten waarbij ik de GPS gebruik, maak ik altijd met behulp van Ozi. Dan betreft het routes die niet zijn uitgezet door anderen. Kortweg: je scant de kaart van het gebied waar je wilt lopen, je laadt die in Ozi, tekent daar een route op in en laadt die route in de GPS. Met de GPS in de hand kun je dan die route lopen. Blijft de vraag of je het wilt gebruiken voor caches en wandelingen, want met de papieren kaart in de hand gaat het natuurlijk allemaal ook. Jezelf vervoeren met paard en kar gaat ook best, maar we hebben tegenwoordig de auto. Het is maar wat je wilt gebruiken.
 3. Ze zullen er wel over nagedacht hebben, maar het bericht roept wel vragen op. Zoals deze: ze weten dan wel op welke plek de persoon zich bevindt, maar hoe weten ze nou wat hij (ik hou het even op een manspersoon) aan het doen is en of hij iemand bij zich heeft en wie? Aan het signaal kan men niet zien of ie een kind van 10 een rondleiding door het bos geeft of zijn oma van 98.
 4. Rovel

  kranten bericht

  Tsjonge, generaliseren we hier een beetje? Dat kan ik ook. Wat dacht je van mensen met hollende, krijsende, zeurende en jengelende kinderen? Is het roodwild daar zo gelukkig mee?
 5. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  Resumé en zie ook in de voet van mijn berichten: Ieder trajekt is voorzien van één cache. Bij het maken van de route is als uitgangspunt genomen dat de route per fiets gedaan wordt. Dat stelt enige eisen aan de locatie van de cache. Om te zorgen dat fietsen en bagage bij het zoeken naar de cache niet onbeheerd gelaten hoeven te worden, wordt ernaar gestreefd de cache te leggen in de buurt van een overnachtingsplaats waar de bagage kan worden ondergebracht en de fietsen kunnen worden gestald. Een overnachtingsplaats kan zijn een camping, een pension, of een hotel, of (bij voorkeur) een combinatie van deze drie. Hierdoor zal de cache veelal aan het einde van een trajekt komen te liggen. Wordt ervoor gekozen de cache niet bij de overnachtingsplaats te leggen, dan blijft de voorwaarde van kracht dat de cache zodanig geplaatst moet worden, dat bij het zoeken van de cache de fietsen en de bagage niet onbeheerd gelaten hoeven te worden. Het is dan wel aan te raden te zorgen dat het trajekt bij een overnachtingsplaats eindigt. We moeten ervoor zorgen dat het zoeken naar de cache niet vele uren in beslag hoeft te nemen. Naast het zoeken moet er immers ook gefietst worden. Daarom mag de locatie van de cache niet op een grotere afstand dan één uur (maximaal 5 kwartier) lopen van de overnachtingsplaats of van het trajekt afliggen. De cache mag een multicache zijn, mits de totale loopafstand niet meer dan de eerder genoemde één uur (maximaal 5 kwartier) in beslag neemt. Er is niets op tegen om de fietstocht boeiender te maken door aanwijzingen voor de locatie van de cache in het trajekt te verwerken.
 6. Rovel

  Lopen met GPS

  Tijdens lange wandelingen staat de GPS in een fototasje die aan de voorzijde van de linker schouderband van de rugzak hangt. Het fototasje moest aan twee voorwaarden voldoen: 1. de GPS moet er rechtop in blijven staan om zicht naar boven te houden 2. het kapje moet eenvoudig met de rechterhand open te klikken zijn. (ja, ik ben rechts) Het was even zoeken, maar ik heb er een gevonden en het werkt prima.
 7. Nou, dan doe je er toch gewoon niet aan mee? Ik zie het probleem niet.
 8. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  Sorry, Team Professor X, Chamelion en Kruimeldief, het lijkt erop alsof ik jullie genegeerd heb, maar dat is niet mijn bedoeling. Voor de duidelijkheid: de route is gedaan tot Vaassen en in de pijplijn zit Vaassen - Schoonloo. Daarna houdt zelfs de planning op te bestaan. Praktisch als ik ben staan we vooralsnog in Vaassen te wachten op de dingen die gebeuren gaan.
 9. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  We staan in Vaassen en Delfzijl bereiken lijkt thans een onmogelijke opgaaf. Mij staan drie mogelijkheden voor ogen: 1 -we doen een oproep voor nieuwe krachten om het gat Vaassen - Delfzijl te dichten 2.-we doen een oproep voor nieuwe krachten in de Flevopolder en Noord Holland om zodoende te kijken of we de route kunnen verleggen en wellicht een rondje kunnen maken, terug naar Breda. 3.-we houden het voor gezien en iedereen die tot nog toe bezig is geweest heeft een cache te leggen. Welke keuze maken jullie op dit moment?
 10. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  Ommen - Emmen is ook wat ver voor één etappe, zeker als er nog gekronkeld moet worden. Maar 'naar Emmen' is slechts een indicatie welke kant je op moet. Emmen - Schoonloo is maar een stukkie. Dat leg ik nog schuivend op me achtewerk af. Als we de afstand Ommen - Emmen - Schoonloo beschouwen, en dan mag er nog heel wat gekronkeld worden, dan is dat 80 á 90 km. Dat zijn dus twee etappes. Als Team Professor X nou begint in Ommen en 45 km. verderop ergens stopt, dan zou Kruimeldief het verder tot Schoonlo moeten redden.
 11. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  Fantastisch da je mee wilt doen, Prof X. Ideëen genoeg, maar of iemand er wat aan heeft is twee. Daar komt bij, dat het gevaar bestaat dat het spuien van mijn ideëen als westerse inmenging in oosterse aangelegenheden wordt gezien, dus daar moet ik een beetje voor oppassen. Lijkt dit jullie wat? - Camelion eindigt in Ommen (is een gegeven) - Professor X gaat van Ommen naar Emmen - Kruimeldief van Emmen naar Schoonloo - Jan de Behanger van Schoonloo naar waar hij wil, maar niet verder dan de lijn Groningen - Hoogezand - Winschoten. Dearhunter van eindpunt Jan de Behanger naar Delfzijl.
 12. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  Mij bekruipt het gevoel dat ik het de mannen in het (wijze) oosten maar even zelf uit moet laten zoeken en ik heb ook het stevige gevoel dat ze er wel uitkomen. Nog één advies aan Kruimel: prik zelf nou zelf je beginpunt en wacht niet tot hij/zij die het trajekt vóór jou maakt dat punt bepaalt. We sluiten gewoon op jouw beginpunt aan.
 13. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  Vechtdal doet inderdaad niet meer mee. Kruimeldief: jouw eindpunt heb je zelf opgegeven. Op dit moment zit er niemand voor je. Jouw startpunt bepaal je nu dus zelf: ca. 40km voor je eindpunt. Daar moet in de toekomst het trajekt dat voor jou komt gaan eindigen. Jan de Behanger: ik begrijp je bezorgheid om een goede indruk achter te laten van dat mooie deel van het land, maar laten we nou praktisch blijven. Je zegt dat het over Sellingen mooier is. Mij best. Maar je zegt tevens dat je dan niets kunt doen omdat je daar niet bekend bent. We hebben jouw hulp nodig. Dus we gaan gewoon, MET jouw hulp rechtdoor, rechtstreeks op ons doel af. Wil men mooi Drenthe zien, dan doen ze dat maar een ander keertje. Daar komt bij, dat jouw beginpunt een eind voorbij Emmen ligt en we dus weer terug moeten. Over Sellingen is alleen bespreekbaar als je iemand vindt die in dat gebied een trajekt maakt en een cache legt. Sorry, maar anders komen we er niet.
 14. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  Volgens mij komen we mooi uit. Op 4 september staat dat Kruimeldief zal eindigen op N 52.54.069 E 6.40.591 Ik neem aan dat dat punt nog steeds staat. Dat is ongeveer bij Elp, ten zuid-oosten van Assen. De afstand Elp - Delfzijl over Veendam is iets van 70 km, zeg 100, als je omrijdt. Jan de Behanger begint vanaf aangegeven eindpunt Kruimeldief en eindigt ca. 50 km. verder. Dan kan hij ook nog oostelijk Assen voorbij, zoals hij wilde. Als DearHunter het verder overneemt, dan loopt het laatste stuk Delfzijl binnen. Of zie ik het verkeerd?
 15. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  Blokr: heel aardig, maar we zijn het o zo mooie betuwelandschap al voorbij. Mogen we je in 'reserve' houden? Jammer dat het langer gaat duren dan gehoopt, maar als het niet anders is en iedereen daardoor nog gewoon mee, dan is dat toch ook geweldig. Omdat het beginpunt van Jan de Behanger vastligt, wil ik wil voorstellen dat hij met zijn trajekt alvast begint. Dan is dat al vast af en kan het laatste stuk ook worden gemaakt. Hoe denkt Jan de Behanger daar zelf over?
 16. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  Ik zucht eens diep en vraag me af waarom er van die venijnige berichten geplaatst moeten worden in dit zo gemoedelijk draadje. Iedereen heeft zijn eigen woordkeuze, gebruikt woorden die niet zo bedoeld zijn, geschreven taal wordt anders begrepen dan gesproken taal. Waarom dan naar elkaar zo reageren, terwijl iedereen toch hetzelfde wil. Terugkijken lost over het algemeen niets op. Ik moet het toch even doen. Als Kruimeldief beweert reeds eerder aangegeven te hebben dat zijn cache niet is goedgekeurd door SBB dan zal dat zo zijn, maar ik heb het niet zo begrepen. Mijn fout. Ik heb eind vorig jaar aan zowel Jan de Behanger als Kruimeldief zowel per PB als per e-mail een paar keer verzocht mij te laten weten of zij een inschatting konden maken wanneer zij gaan beginnen en klaar denken te zijn. Van beiden heb ik op al mijn berichten geen reactie gekregen. Dat heeft mij doen besluiten een limiet te stellen, omdat beiden, anders toch zo overduidelijk aanwezig, mij teleurstelden in hun aanvankelijk enthousiasme. Ik kan mij zeer goed voorstellen dat het maken van een route geen prioriteit heeft boven privé aangelegenheden en zal het ook niemand kwalijk nemen als hij/zij het op de lange baan schuift, er even geen zin in heeft of afhaakt. Ik vind het wel kwalijk als hier niet over gecommuniceerd wordt. Een berichtje is een kleine moeite en wel zo beschaafd. Zeker in tijden waarin iedereen vol is van normen en waarden Het zou zonde zijn, gezien de inspanning van iedereen die gewerkt heeft aan de route-tot-zo-ver om ermee te stoppen. Nu we zo’n eind zijn gekomen, moeten we het ook af maken. Ik hou wel vast aan alles of niets. Een route waar stukken uit ontbreken is geen route. Een elfstedentocht met maar negen steden is een elfstedentocht. Over het tijdelijk ontbreken van één trajekt kan ik me nog heen zetten, maar meer ook niet. Waar staan we? Dankzij prima inzet van GR2 in Vaassen. Wat kunnen we verwachten van Kruimeldief, Jan de Behanger en Camelion? De reactie van Kruimeldief een paar berichten hoger om ermee te stoppen beschouw ik geschreven in het licht van de sfeer op dat moment en neem het niet serieus. Ik stel zowel zijn inbreng als die van Jan de Behanger en Camelion nog immer zeer op prijs. Maar dan wel de vraag nu aan hen: doen jullie nog mee? Zo nee, heel jammer maar zo is het dan. Zo ja, welke planning kunnen jullie afgeven? En niemand kijkt daarbij op een maandje meer of minder.
 17. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  Dit suddert maar door en wordt niets, als we zo door gaan. Als we de route nog steeds willen, dan wil ik bij deze een aantal mijlpalen voorstellen om de route eind maart 2005 klaar te hebben. -31 januari 2005: alle trajekten gemaakt. -1 februari 2005 - 28 februari 2005: caches plaatsen -1 maart 2005 - 15 maart 2005: caches aanmelden. Wordt 31 januari 2005 niet gehaald, dan zal het nooit gehaald worden en moeten we van dit idee afzien. Als jullie het hier niet mee eens zijn, laat me dat dan maar merken via PB, e-mail of reacties hier.
 18. Jij, Williii, een hartinfarct? Ongeloof. Sprakeloos. Dat is immers toch wel het laatste wat je verwacht van iemand met zo'n conditie als de jouwe. Ik hoop van ganzer harte dat herstel snel en voorspoedig gaat en dat je je activiteiten spoedig weer kunt oppakken.
 19. Kruimeldief als moderator? Betekent, hoop ik, toch niet dat we het nu verder zonder zijn inzendingen aan dit forum moeten doen? Ik heb geen idee hoe streng hij is. Misschien even testen....KABOUTER.
 20. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  Prima, DearHunter. Neem jij dan kontakt met Twinlife op? Als ZuidLaren-Delfzijl iets meer dan 40 km wordt, dan maakt dat niet zo uit. Het is immers toch het laatste stukkie
 21. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  De globale bedoeling kun je vinden via de snelkoppeling 'Lange Afstand Cache Route' - pagina aan de voet van dit bericht. In aanvulling daarop: -de cache moet liggen langs, of aan het einde van het trajekt. -als de cache niet per fiets bereikbaar is, dan moet er in de buurt van de cache gelegenheid zijn de fietsen en eventuele bagage veilig achter kunnen laten. -als de cache lopend gevonden moet worden, dan mag de cache maximaal een half uur gaans van het trajekt afliggen. -het trajekt moet per fiets, maar niet uitsluitend, af te leggen zijn. -het trajekt moet eindigen bij een overnachtingsplaats (camping/hotel/pension e.d.) -je mag aanwijzingen die leiden naar de cache, in het trajekt geven -regelmatig zal een bevestiging gevraagd worden of de cache nog in tact is. Contact houden met de forum is daarom wel handig.
 22. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  Vechtdal heeft te kennen gegeven geen kans te zien nog langer mee te doen. Het trajekt Ommen - Emmen (lijkt wel een voetbalwedstrijd tussen NEC-NAC) blijft tot nog toe open. Twinlife heeft gemeld de komende maanden geen gelegenheid te hebben een trajekt te maken. Aangezien het ook voor hem een hobby is, kan ik daar begrip voor hebben. Mits jullie anders vinden, wil ik hem niet aan de kant schuiven. Desnoods komt zijn trajekt later. Met de inzet van GR2 en de hulp van Camelion gaan we een heel eind komen. Ik lig er niet wakker van als we uiteindelijk de route openen met twee stukjes zonder cache. (Ommen-Emmen en Assen-Delfzijl). Het zou mooi zijn als we de route vóór het voorjaar 2005 klaar hebben. Ik heb het idee dat Kruimeldief (Dauwtrappers?) en Jan de Behanger staan te trappelen van ongeduld en ik wil hen hierbij vragen hun trajekten definitief te gaan maken.
 23. Rovel

  Lange Afstand Cache Route

  Mijn pc laat mij nu twee maanden in de steek, waardoor bezoek aan het internet nauwelijks mogelijk is. Voordat ik nu ten einde raad 'format c:' doe, lijkt het mij verstandig nog even door te nemen waar we staan. We zijn vanaf het zuiden al een heel eind gekomen via Utrecht naar het noord. GR2 is bezig vanaf Hoenderloo. Omdat er na GR2 een 'gat' lijkt te komen, is Twinlife verzocht vanaf Delfzijl te beginnen, zodat na hem Jan de Behanger en Kruimeldief aan het werk kunnen. Dan zien we hoe groot het gat tussen GR2 en Kruimeldief nou eigenlijk zal zijn. Het wachten is (nog steeds) op Twinlife. Omdat het allemaal langer duurt dan verwacht, wil ik hen die tot nog toe een trajekt heeft gemaakt, verzoeken door het achterlaten van een reactie hierop, te laten weten dat zij nog paraat zijn en nog steeds hieraan mee willen doen. Dan wordt het nu tijd voor 'format c:'.....
 24. Rovel

  Kaart probleem

  Nee, en dat zou ik maar niet doen ook. Maar zo zie je, alles heeft zijn prijs.
 25. Rovel

  Kaart probleem

  Het ligt er maar aan welke kaart je gebruikt. Voor Ozi moet je kaarten scannen. Als je de kaart zo scant dat het hele gebied dat je beloopt er op staat, dan heb je toch alles op één kaart? Probleem opgelost.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...