Spring naar bijdragen

Geothean

Leden
 • Aantal bijdragen

  233
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Geothean

 • Verjaardag 23-10-1957

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  HTC P3400
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  April 2004

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Bergen op Zoom
 1. Geothean

  Gpsmap 62S

  Overweldigende belangstelling. Hij is verkocht tegen de vraagprijs Topic kan dicht.
 2. Geothean

  Gpsmap 62S

  Ik bied mijn GPSMap 62S te koop aan. hij is 3 maanden oud, maar ik kon niet wennen aan de bediening met de knoppen na jarenlang met een PDA en touchscreen gegeocached te hebben. Daarom heb ik inmiddels een Montana 600 gekocht. Vraagprijs is 250 Euro Zie onderstaande advertentie voor overige info http://link.marktplaats.nl/531537363
 3. Nee helaas, het probleem met androzic bestaat nog steeds. Heel vreemd OZI heeft altijd prima gewerkt met de one2move kaarten. Maar eerlijk gezegd heb ik er afgelopen zomer ook niet veel aandacht aan besteed om het opgelost te krijgen. Van de winter tijdens onze vakantie in Januari ben ik wel weer van plan om te gaan cachen en dan zou het inderdaad toch leuk zijn als er een oplossing was voor een Android toestel. Misschien toch ook Androzic maar eens een mailtje sturen. Ze timmeren behoorlijk aan de weg heb ik gemerkt. Ik volg de maker op Twitter en er is regelmatig nieuws te melden.
 4. Dank je wel, ik zal er van het weekeind eens mee aan de slag
 5. Ik heb voor deze kaarten in Ozi nooit iets extra's in hoeven te stellen Overigens het zijn de gewone 25 to move kaarten van het kadaster. En ik heb er ook geen idee van hoe ik die kaarten zou moeten herijken
 6. Ik ben overgestapt van Windows Mobile naar een Android toestel. Jarenlang tot volle tevredenheid met Ozi Explorer gewerkt. Er is inmiddels een versie van Ozi voor Android, maar die kost 25 Euro en ik wilde eerst even afwachten tot hij iets professioneler wordt. Daarom Androzic geinstalleerd. Die kan gewoon omgaan met de bekende OZFX2 en OZFX3 bestanden van Ozi. Ik heb er 1 probleempje mee, hij legt de cursor ongeveer op 620 meter noordelijker. De positie die hij aangeeft is wel exact de goeie. Zou ik binnen Androzic iets fout ingesteld hebben ? De kaarten die ik gebruik werken binnen Ozi perfect. Ik vind in de bijbehorende .map file nog deze gegevens // Rijksdriehoeksmeting,WGS 84, 0.0000, 0.0000,WGS 84 // Iemand ervaring met Androzic en enig idee waar ik de fout moet gaan zoeken ?
 7. Geothean

  Static Navigation

  Ik had de vraag betreffende static navigation ook gesteld aan de support afdeling van Mio. Vanochtend kreeg ik antwoord. // Bedankt voor uw reactie. De Mio P360/560 werken inderdaad met static navigation, welke u niet kunt uitzetten. Static navigation is gedeelte van de navigatie chip en zonder dit is er geen of geen accurate GPS fiks mogelijk. Beter en volledige uitleg vindt u hier http://www.etenblog.com/2007/11/20/static-...tion-explained/ Geocach is werkt alleen als u Static navigation uit zet dit kan leiden tot beschadiging van de navigatie chip en wordt dus niet door ons ondersteund. Schade veroorzaakt door verkeerd gebruik valt ook niet onder garantie. Hopend u voldoende te hebben geïnformeerd. Wij danken u voor de genomen moeite om contact met ons op te nemen. // Jammer voor het Geocachen, maar we weten in ieder geval nu, hoe of wat.
 8. Geothean

  Static Navigation

  Een vriend van mij wil de Mio P560 kopen en wil hem vrijwel alleen gaan gebruiken voor Geocachen. Wie weet te vertellen of de ingebouwde GPS ontvanger "Static NAvigation" aan heeft staan? Dit is het fenomeen dat de gps ontvanger geen gegevens meer doorgeeft als de snelheid lager is dan 3 km per uur. Voor autonavigatie ideaal, maar voor Geocachen een ramp. Ik heb al de PDA-shop gebeld, maar die wisten het niet. Ik kreeg het tlf nummer van Mio in Belgie, die gebeld, maar ook die medewerker wist het niet. Hij adviseerde het in de winkel uit te proberen. Maar ja, dan moet je daaar Ozi-explorer of zo gaan installeren, dat ik ook al zo wat. Iemand die uitsluitsel kan geven?
 9. Ik neem aan dat je TomTom op een pocketPC hebt of een smartphone oid en niet het TomTom hardware kastje, zoals bv de TTGo. Je kunt om te beginnen, op TomTom6 de notatie van de coordinaten hetzelfde zetten zoals bij Geocachen de gewoonte is, nl op graden, minuten en decimalen van minuten. Standaard staat TomTom op graden, minuten, seconden. In TomTom kan je dat wijzigen bij "Wijzig voorkeuren, Kies eenheden, 3e vraag" Daarna moet je TomTom alleen nog maar gebruiken om naar de cache te rijden met de auto en voor het cachen zelf, is GPS Tuner inderdaad heel handige software. Ik gebruik het vrij vaak. Verder zul je zien dat er o.a. via dit forum, ontzettend veel informatie te vinden is. Ik zou zeggen ga er een paar avonden voor zitten en je komt allerlei zaken tegen, van handige forumvragen waar je wat van leert tot volledige documentatie voor de beginner aan toe. Veel plezier ermee
 10. Nog niemand een oplossing voor bovenstaand probleempje? Ik heb het per ongeluk aangekaart terwijl ik ingelogd was onder mijn broer zijn account, Jasja. Maar het wordt nu toch echt lastig, ik wil voor onze vakantie over 14 dagen in Tsjechie, wat spoilers in GSAK zien te krijgen. Ik heb nu een paar testjes gedaan maar hij neemt niet alleen de foto's van de cachemaker over, maar ook enkele foto's van loggers. En dat is nou niet de bedoeling, ik dacht zelfs dat dat niet kon Hieronder de instellingen zoals ik die Spoilersync gezet heb.
 11. hmm, jammer , vond ze al zo goedkoop. Bedankt voor je antwoord.
 12. Weet iemand wat dit voor kaarten zijn? Site van NGI Er staat een cd onderaan de pagina met de topokaarten van Luxemburg 1:20.000, serie TC (21 kaarten, Topo/Carto) Ik zou ze wel willen bestellen als ik ze bv in OZICE kan gebruiken, of ernaartoe kan converteren.
 13. Ik weet niet of je een dag gewacht hebt na bovenstaande truc, maar ik zie "De Haarplas" wel op de nieuwe kaart nu.
 14. En dat was de oplossing, hij staat er al op Bedankt voor de hulp. Topic kan dicht.
 15. Jullie zijn snel met antwoorden.!! Ik heb de status inmiddels aangepast, volgens de melding zou het binnen een uur of zo in orde komen. De cache is goedgekeurd op 15 december, vandaar dat ik de vraag stelde, ik had eerst afgewacht of het een gewone vertraging of zo zou zijn. Het zal dus nu wel in orde komen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...