Spring naar bijdragen

oliphientje

Leden
 • Aantal bijdragen

  132
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Alles door oliphientje geplaatst

 1. oliphientje

  Hint Voor Puzzel

  Zoals geschreven is het vragen om hints via het forum not done. Maar het plaatsen van spoilers zoals in je laatste post vind ik haast nog erger! (Een spoiler is details over de oplossingsrichting of eindlocatie verklappen.) Als ik de cache-eigenaar was, zou ik hier niet blij mee zijn. Maar ook als cacher vind ik het niet leuk. Ik wil graag verrast worden door de puzzel, de route onderweg of de eindlocatie.
 2. oliphientje

  Challenges

  Voor een overzicht van Challenge caches in Nederland & Vlaanderen is dit lijstje wellicht handig.
 3. Die reactie is wat kort door de bocht, inderdaad. Ik val meer op de reactie van anderen daar op (niet die van jou). Ga dat ergens anders uitvechten ofzo. Ik ben geen moderator, maar begin (niet weer)
 4. Dat ben ik met je eens en speedcachen doe ik zelf ook wel regelmatig, zie mijn profiel. Ik heb er pas wat op tegen als het aangemoedigd wordt om niet meer zelf te loggen. Daar draagt zo'n lijstje in mijn ogen wel toe bij.
 5. Ik ken de lijst maar ik vind het geen zak voorstellen. Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om puntjes te scoren en sommigen laten zelfs anderen voor hen loggen. Allemaal prima. Ik cache voor de lol, niet voor de puntjes. Nouja... de puntjes die men toe kent via favorites, vind ik dan wel leuk. Daar zoek ik mijn caches over het algemeen op uit.
 6. Er zijn niet heel veel boomklimmers in Nederland, naar mijn weten. Deze cache ligt in een boom en menigeen zorgt voor een ladder. De cache ligt er een jaar en er zijn pas 100 bezoekers geweest. In Hoogvliet liggen een aantal caches in bomen waarbij het minder makkelijk is om een ladder mee te nemen. Die krijgen relatief gezien minder bezoekers. Het is aan de CO om een goede boom uit te zoeken en aan de cacher om de cache op een veilige (ongeziene) manier te vinden (eventueel met gebruik van een cambiumsaver). Maar dit geldt voor alle caches. En ook hier geldt: je hoeft niet iedere cache te vinden, je kunt ze ook op de ignore-lijst zetten. Ik ben benieuwd naar de cache! Mijn klimspullen liggen klaar
 7. Ik bewaar mijn waterzak (gevuld) in de vriezer. Geen gedoe met schoonmaken of dat de zak niet voldoende droog is opgeborgen. Als ik een hele dag ga wandelen bij temperaturen boven de 20 graden, heb ik overigens niet genoeg aan 2 liter. Ik zit al snel aan 4-5 liter drinken. Dit neem ik overigens niet in één keer mee, meestal vul ik mijn zak in een café of bel ik onderweg ergens aan.
 8. Ik neem aan dat je bekend bent met de korte multi lijst van BaJo? Voor mezelf heb ik 'm uitgesplitst in een lijstje met korte multi's tot 2 km, omdat die "tussendoor" snel te doen zijn, en vaak een leuk wandelingetje onderweg. Even? Pfff, als je iedere owner zou mailen met een vraag hoe lang een multi is, dan kan ik me voorstellen dat je daar een dagtaak aan zou hebben. daar heb ik nou nooit last van
 9. Als eigenaren beter de attributes gebruiken, kan ik me voorstellen dat je ten eerste geen mensen in je voortuin krijgt die daar eigenlijk niet hadden willen zijn en daarover ook nog klagen in de log. Dat scheelt weer een hoop irritatie. Ten tweede krijg je mensen die juist hier naar op zoek zijn. Bijvoorbeeld mensen die liever in de bebouwde omgeving cachen. Hoewel ik het me amper voor kan stellen, kom ik zulke mensen regelmatig tegen. Prima, ieder z'n hobby. Natuurlijk is het niet handig van de topicstarter om expliciet over voortuincaches te beginnen, het had handiger geweest om het in zijn algemeenheid te stellen. Ik laat me graag verrassen door een cache. Een cache met zo min mogelijk spoilers vind ik het leukst. Niet weten waar je terecht komt. Maar soms ben ik juist naar bepaalde caches op zoek: met name naar caches per boot, nachtcaches of caches waarvoor ik klimmateriaal mee moet nemen. En daarna word ik alsnog graag verrast. Niets zo jammer om te merken dat je bij een cache staat waar je de spullen voor hebt maar niet mee hebt (kunnen) nemen. D/T sterren zeggen niet alles en vaak zoek ik me een ongeluk naar bepaalde caches. Ik hou lijstjes bij waar eigenlijk een handiger systeem voor is uitgevonden: het gebruik van attributes door de cache-eigenaar.
 10. Kweenie hoor, maar je kiest er zelf voor om een topic te lezen. Om dan ook nog iemand af te gaan branden omdat jij er voor gekozen hebt iets te lezen... Ik ben er soms wel blij mee dat het op het forum wordt aangekondigd, want cachepagina's lees ik vaak maar één keer. Aan de andere kant... hoe belangrijk vind ik het dan om die cache te loggen? Wellicht is een apart draadje voor te archiveren caches handig (wellicht bestaat dat al).
 11. oliphientje

  Geocaching Op School

  Ik ben het met de antwoorden van Cernunnos (en anderen) eens. Hier nog een kleine aanvulling. Een grotere uitdaging voor de leerlingen of ze serieus nemen, dat bepaal je vooral zelf met je lesmateriaal. Dat zou ik niet af laten hangen van .com. Hou het klein! Je schrijft zelf hoe meer je je er in verdiept, hoe enthousiaster je wordt. Op dit forum is steeds vaker te lezen dat er mensen zijn die te snel beginnen en zich niet inlezen in de gebruiken en mores van geocaching. Hierover ontstaan veel ergernissen, bij zowel beginners als gevorderden. Als ik nu, na ruim 3,5 jaar cachen en 1900+ aan kokers en doosjes, aan een klas zou moeten vertellen over de werking van coördinaatstelsels en geocachen, zou ik het heel simpel houden. Er valt zo veel te vertellen! Is het een aardrijkskunde les, of een les over geocaching? Te veel aan enthousiasme en informatie kan ze ook afschrikken. Wijs ze op verantwoordelijkheden hoe je met de natuur en spullen van anderen om gaat (klinkt betuttelend, maar lees maar eens verder op het forum). Vertel over de mogelijkheden en je eigen ervaringen bij leuke caches die je hebt gedaan. Als een cache ter review uit geeft, kun je ook niet leuke reacties op de cache verwachten. De meeste nieuwe cachers zijn hier niet "klaar" voor en worden hierdoor afgeschrikt. Ze stoppen vervolgens met cachen en laten kun cache als "troep" achter in het bos. Dan is al je moeite om ze enthousiast te maken voor je nieuwe hobby, voor niets geweest. Hou het dus simpel, en laat ze iets verzinnen voor elkaar. Wellicht kun je hun leuke ideeën gebruiken voor een nieuwe cache, en koppel dit en de reacties uit logs later terug naar de leerlingen die het verzonnen hebben. Dat lijkt me effectiever. Je kunt wellicht voorstellen dat degenen die het ècht heel leuk vonden, een keer met je mee mogen. Mochten dat veel leerlingen zijn, dan willen er vast andere cachers mee (waaronder ik).
 12. oliphientje

  Challenges

  ik kom diverse challenges tegen die je verzoeken om een mail te sturen naar groundspeak om de challenges af te schaffen. vreemd genoeg zijn ze binnen 5 minuten al gearchiveerd...
 13. De nieuwe attributes zijn zeker een aanwinst. Ik hoop dat CO's ze ook gaan toekennen en juist gebruiken! Ik ben regelmatig op zoek naar avontuurlijke caches. Wanneer ik d.m.v. een pocket querie ga zoeken op klim-caches (climbing gear), krijg ik een lijstje van 15 caches. Bij een aantal heb je helemaal geen klimspullen nodig. Van een aantal caches waarvan ik weet dat je het wel nodig hebt, is dit in de attributes niet aangegeven en verschijnen dus niet in mijn pocket querie. Dat vind ik soms jammer.
 14. Ik ben het met je eens dat het "retrieven" van trackables lastiger is dan ze "droppen", maar ik denk niet dat dit de oplossing. Bovendien lees je dan ook niet de opdracht van de trackable wat de eigenaren waarschijnlijk niet leuk zullen vinden. Maar dit is niet de plek om een oplossing te verzinnen. Op deze plek kan dat wel en als je ingelogd bent, kun je er op stemmen of je mening geven.
 15. ik ben meestal in mijn eentje goeie post overigens.
 16. Mee eens dat het in deze context hoort. Helaas ben ik al veel afgegraven caches tegengekomen, ook in de polder. Wat ik me er nog van kan herinneren waren dit caches van een andere CO en niet van Masterchef, en anders heb ik dat in een log op de betreffende cachepagina geschreven. De posts van mij hierboven zijn niet bedoeld als kritiek naar CO's toe maar meer als beeldvorming en hoe we met z'n allen kunnen bijdragen aan het behouden van caches en vooral ook het behouden van de lol van cacheleggers. Volgens mij zijn we het er allemaal over eens dat vernielingen aan de natuur en de cache niet bij deze hobby hoort. Dit in tegenstelling tot respect aan de CO, de natuur en de cacher die na jou komt. @Masterchef, ik kan alleen maar vermoeden hoe veel tijd, geld en energie jij steekt in het ontwikkelen van mooie caches op dito locaties. Daar heb ik dan ook respect voor. Ik vind het juist alarmerend dat jij de tendens van vernielingen opgemerkt.
 17. oliphientje

  Inloggen

  Heb je bij geocaching.com al een account aangemaakt? Zo ver ik kan zien, heb je op geocaching.com geen account. geocaching.com en geocaching.nl zijn twee verschillende sites, dus je moet twee accounts hebben om op beide terecht te kunnen. Kijk ook eens op http://www.geocaching.com/guide/default.aspx Veel plezier met je nieuwe hobby!
 18. In de eerste plaats: ik denk dat er niet één oorzaak aangewezen kan worden voor het overmatig vernielen van caches en ook niet één oplossing. Maar wellicht valt het te overwegen om je caches (PM of niet) ruim een week voor een event tijdelijk offline te doen. Ik ben vorig jaar naar een event in Duitsland geweest waar dit op grote schaal gebeurde. Dat was niet leuk voor mij als cacher omdat ik van plan was naar dat event te gaan. En ook niet leuk voor de CO want je krijgt minder bezoekers. Maar wellicht voor het behoud van je cache is het wel beter? Ik zie namelijk bij sommige events bij oude en nieuwe caches lange logfiles staan. Als cacher ga ik daar niet graag bij staan. Als CO zou ik zo'n groep mensen bij je cache ook niet leuk vinden, want dit valt ongetwijfeld ook niet-cachers op. Als er in een gebied mooie caches liggen, dan kom ik daar een andere keer wel voor terug, ook al heb ik daar vaak beperkte middelen toe.
 19. Ik kwam net dit tegen. Het is dus niet een locaal (Nederlands) probleem. De oplossing die daar gesuggereerd wordt, vind ik overigens (nog) niet doeltreffend.
 20. Er zijn ook cachers die etenswaren (snoep) achter laten in caches. Dat is vragen om problemen. @Keske27: Heb jij zo'n grote voortuin dat ze er alle vier inpassen op 161m afstand van elkaar?
 21. Ik kijk eerst of ik het zelf kan repareren. Soms heb ik nog wel eens een reserve logboekje bij me (maar niet voor micro's) en een een dop van een petfles heb ik ook altijd wel (maar die passen meestal niet). Als ik iets heb gerepareerd zet ik dat in mijn log en als dit niet is gelukt dan plaats ik een NM-log waarbij ik verwijs naar mijn uitgebreide log. Is het een bekende legger en staat hij of zij in mijn telefoonboek, dan krijgt deze onderweg een sms. Ik ga wel eens speedcachen maar altijd zonder target, dat komt de hobby niet ten goede en bovendien heb ik het vaak na 20 kokers wel gezien. Stuk is stuk en niet leuk voor degene na mij en de CO. Ik ervaar wel dat de multi's minder vaak beschadigd zijn. Wellicht omdat ze minder gedaan worden. Ervaren de CO's hierboven dit ook zo?
 22. Ik ben het helemaal met deze post van Barny eens. Ik kan me goed voorstellen dat het niet leuk is om te horen dat iemand de cache waar je veel tijd in hebt gestoken "een saaie koker achter een boom op een oninteressante plek" vond. Maar toch zou ik me achter mijn oren gaan krabben. Ook ik log kritisch: als ik het niks vond laat ik dat weten en waarom, als ik het top vond idem dito. Tot het verwijderen van logs is het niet gekomen, maar het wordt me niet altijd ten dank afgenomen dat ik eerlijk mijn mening geef. Maar ik geloof in eerlijkheid. Ik hoop overigens dat die "van snelle hobby wisselaars" ook dit keer snel van hobby wisselen (en hun kokers weghalen). Ik ben het met je eens dat het vervelend is om iedere keer dezelfde logs te lezen, zeker als een cacher zijn epistel van de hele dag bij ieder logje plakt. Je voorbereiden of in het veld de logs lezen (met bv een Oregon) is dan erg vervelend. Tja, blijkbaar heeft het op de cachers geen wezenlijke indruk achter gelaten. Dat kan ook een conclusie zijn. De wildgroei aan cache series draagt wel bij aan korte logs schrijven, ook bij mij. Soms weet ik echt niet meer wat ik van de eerste koker vond en gezegd heb, ondanks dat ik dat nog wel eens in steekwoorden in de fieldnotes zet. Ik vind het knap als mensen dat wel kunnen terughalen. Meestal los ik het op door te schrijven "Gevonden met blablabla tijdens het doen van blablabla. Voor een volledige log, zie de bonus". En die is dan wel wat uitgebreider met een sfeerimpressie van die dag. Vaak zie ik de meerwaarde van zo'n serie ook niet in, behalve om de route extra aantrekkelijk te maken voor puntjesjagers. Maar dat is eigenlijk al een ander topic. Aan de andere kant, er zijn genoeg CO's die veel caches hebben gelegd en geen logs lezen. Doe ik er veel moeite voor om iets leuks te schrijven, wordt het niet gelezen! Dat vind ik als cacher dan ook jammer. Dat is dan weer een reden voor mij om bij de onderdelen van een serie, geen lange logs te schrijven.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...