Spring naar bijdragen

jometdebanjo

Leden
 • Aantal bijdragen

  44
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over jometdebanjo

 • Rang
  Normale Poster
 • Verjaardag 14-06-1962

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Dakota 20
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  5 april 2010

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw
 • Woonplaats
  Zeist
 1. Hè hè, poeh poeh, eindelijk is het gelukt om mijn handtekening opnieuw te plaatsen. Nadat ik eerst de handtekening van Geokloppers onder mijn forumbijdragen had staan (oeps, sorry!) en toen die van Signal the frog (oeps, sorry weer!) staat er nu echt jometdebanjo. Veel dank aan alle uitleggers op dit topic
 2. Ik ben vorig jaar april begonnen met cachen, eerst onder de naam red62, maar dat vond ik op een gegeven moment een beetje een flauwe naam (met excuses aan iedereen die een dergelijke forumnaam heeft ). Hard nagedacht over een alternatief, tot ik jometdebanjo bedacht. Natuurlijk uit het beroemde lied van Jasperina de Jong, eerder gezongen door Toon Hermans en later door Sugar Lee Hooper. Ik kan niet zo gauw vinden wie de tekst geschreven heeft...
 3. jometdebanjo

  Hart Voor Natuur

  Inderdaad. Lid van Natuurmonumenten ben ik al heel lang, maar ik wist niet dat de mogelijkheid bestond om bv het Utrechts Landschap te steunen. Even gekeken: er zijn verschillende mogelijkheden. Zo zul je ook de andere Provinciale Landschappen kunnen steunen. Tijd voor actie.
 4. jometdebanjo

  Hart Voor Natuur

  Absoluut mee eens en goed dat je het hier meldt, Sivota. Prima dat de handen van al deze organisaties ineen worden geslagen.
 5. jometdebanjo

  Stemmen Nodig

  Mijn laatste twee stemmen gingen zojuist naar dit idee.
 6. jometdebanjo

  Lege Logjes

  Even een steekproefje gedaan: ik zie toch echt wel twee logs, nl. bij de mysteries GC269RAen GC23VX9. In het tweede logje zie je dat hij/zij een cachemaatje heeft. Haha, dit begint allemaal een beetje op een puzzel-cache te lijken, maar dan een nieuw type: the human cache Ik denk dat er geen kwade opzet is, misschien op de één of andere manier een lege log genoteerd met de bedoeling die later in te vullen.
 7. Ik hoorde laatst dat die regels niet meer zouden gelden..... zie ook Wikipedia en GC2BBVN.
 8. Ja! Zoiets kan het best zijn, ik denk om te voorkomen dat je één keer de kaarten aanschaft en ze vervolgens bij Jan en alleman op de gps gaat zetten.
 9. Tja, hoe ik nu weer bij die maximaal drie keer kom... ik dacht dat ik dat ergens was tegengekomen, maar wáár....... geen idee meer. Ik heb de website van Onroute afgezocht en gekeken op forum.gps.nl, maar ik denk dat dit een geval was van de klok hebben horen luiden etc. Goed idee van die microkaart, die kan ik nog wel even aanschaffen. Frankrijk en Spanje, here we come..... Veel dank voor het advies!
 10. Aha, dank julliewel, dat ga ik zo meteen proberen, na het grasmaaien . Maar als ik dan de OSM-kaarten van Frankrijk en Spanje wil laden, moet ik dan ook weer de wandelkaart en de fietskaart erbij laden? Of kan dat wel weer als ik weer in Nederland ben en weer wil cachen? Hoe zit het met de maximaal drie keer naar je gps sturen van de kaarten?
 11. In verband met de aanstaande vakantie in Frankrijk en Spanje lijken mij de OSM-kaarten perfect, zeker in combinatie met de handleiding door Emiledk. Nu heb ik echter een vraag: toen ik mijn gps kocht (een Garmin Dakota 20) heb ik daarbij ook de OnRoute Wandelkaart en Fietskaart gekocht. Eerst heb ik de wandelkaart op de Dakota geladen en na enige tijd, toen ik wilde gaan fietsen met de gps, ook de fietskaart. Toen ik daarnaa weer eens van de wandelkaart gebruik wilde maken, bleek deze niet meer aanwezig op de gps Ik heb daarna de wandelkaart weer geladen. Op de gps staan nu bij Stel in - Kaart - Kaartinformatie, Selecteer kaart: de wandelkaart en de WW Basemap, beide ingeschakeld. Nu is de fietskaart dus weer "weg" . Nu vind ik het op zich niet zo'n probleem om de kaarten steeds te laden, maar ik lees wel eens dat je de kaarten maar maximaal drie keer op een gps mag zetten. Als ik nu de OSM-kaarten aanvraag en laad, ben ik dan mijn wandel- en fietskaart "kwijt" en kom ik dan in de problemen als ik ze er weer op wil zetten? Kunnen jullie mij - enigszins in Jip & Janneke taal - adviseren? Alvast veel dank!
 12. jometdebanjo

  Loggen Travelbug

  Pfff, het is gelukt, ik kan weer rustig slapen Met dank aan de-fam en Team SupeRare!
 13. jometdebanjo

  Loggen Travelbug

  Toch nog een vraagje: als ik bij de travel bug kijk, dan is 'ie officieel nog in handen van mijn voorganger, dus kan ik 'm niet officieel droppen. Is het een idee om mijn voorganger te vragen 'm te droppen als ik 'm zelf naar een andere cache breng?
 14. jometdebanjo

  Loggen Travelbug

  Okeeee, ik ga het meteen doen, veel dank de-fam! En wat heb ik nu geleerd: eerst netjes wachten totdat mijn voorganger een tb heeft gedropped, dan pas zelf retrieven!
 15. jometdebanjo

  Loggen Travelbug

  Ik kan nu alleen nog maar kiezen tussen Write note en Discovered it.....
×
×
 • Nieuwe aanmaken...